Toimitus suosittelee

 • 19.01.2017 18:44 | 80

  Be Quiet! toi markkinoille uuden Pure Base 600 -kotelon

  Be Quiet! on tuonut markkinoille uuden Pure Base 600 -kotelon. Maltillisesti hinnoitellun kotelon suunnittelun painopiste on ollut hiljaisuudessa ja modulaarisuudessa. Kotelo on suunniteltu ATX-standardin ehdoilla, mutta tuettuina ovat myös micro-ATX ja mini-ITX.

  Hiljaisuuteen on panostettu muun muassa ääntä eristävällä materiaalilla, jota on sijoitettu kattoon, kylkeen ja etuosaan. Kotelon I/O-paneelissa on integroitu kolmiportainen säädin tuulettimille. Säätimeen voi kytkeä maksimissaan kolme tuuletinta.

  Kotelon mukana toimitetaan esiasennettuna kaksi valmistajan omaa Pure Wings 2 -tuuletinta. Maksiminopeudella 120 mm tuulettimen melutasoksi on ilmoitettu 19,2 dBA (140 mm tuulettimessa 18,8 dBA). Esiasennettujen tuulettimien lisäksi kotelossa on paikat neljälle lisätuulettimelle.

  Hiljaisuuden lisäksi suunnittelussa on keskitytty modulaarisuuteen. Kiintolevykelkat on irroitettavissa yksitellen esimerkiksi näytönohjainta varten. Emolevyn takaa löytyy paikat kahdelle 2,5 tuuman asemalle. Maksimissaan 2,5 tuuman asemia koteloon saa kahdeksan. Koteloon on mahdollista kiinnittää myös vesijäähdytysjärjestelmä, jonka suurin tuettu koko on 360 mm. Pölysuodattimet löytyvät ainoastaan pohjasta ja katosta.

  Kun kiintolevykelkat ovat paikoillaan, koteloon mahtuu pisimmillään 280 mm näytönohjain. Ilman kelkkoja koteloon mahtuu 425 mm pitkä näytönohjain. Prosessoricoolerin maksimikorkeudeksi on ilmoitettu 165 mm. Kotelon ulkomitat jalkojen kanssa ovat 220 x 470 x 492 mm (L x K x S). Painoa kotelolla on 7,44 kg.

  Kotelosta tulee tarjolle kaksi värivaihtoehtoa, musta ja hopea, mutta jälkimmäisessä hopeaa väriä on lähinnä koristeena. Pure Base 600 tulee myyntiin välittömästi. Valmistajan suositushinta kotelolle on 89 euroa.

 • 19.01.2017 17:56 | 131

  Huawei Mate 9 sai muistipäivityksen

  Huawei Mate 9 julkaistiin vasta viime vuoden lopulla. Julkistuksen yhteydessä kerrottiin ainoastaan 4 gigatavun keskusmuistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla varustetusta versiosta. Uusia, laajemmalla muistilla ja tallennustilalla varustettuja malleja on kuitenkin nyt ilmestynyt lukuisiin eri nettikauppoihin, huomasi Gadgets360.

  Jo ennen julkistusta huhuttiin suurempimuistisista versioista, mutta niiden sijasta Huawei julkisti laitteen Mate 9 Pro -version kuuden gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla. Sen näyttö on kuitenkin Pro-merkinnästä huolimatta pienempi kuin emomallissaan.

  Nyt tarjolla on 6 gigatavun Huawei Mate 9 ilman Pro -lisäystä ja 5,9-tuumaisella näytöllä. Tallennustilaa puhelimessa on 128 gigatavua, ja hintaa Amazon.comissa sillä 899 jenkkidollaria (noin 845 euroa). TO2C.comissa hinta on tosin vain 765 dollaria eli noin 720 euroa.

  Muistipiirien lisäys on ilmeisesti ainoa muutos, muuten puhelimen ominaisuudet eivät poikkea perusmallista. Järjestelmäpiirinä on HiSilicon Kirin 960, käyttöjärjestelmä on Android 7.0 -pohjainen EMUI 5.0 ja selkäpuolelta löytyy 20 megapikselin mustavalkokennon ja 12 megapikselin värillisen kennon yhdistävä tuplakamera. Akun kapasiteettikin on säilynyt samana ollen 4000 milliampeerituntia.

 • 19.01.2017 14:49 | 433

  Hyvin menestynyt Xiaomi Mi Notebook Air saa seuraajan

  Xiaomi Mi Notebook

  Xiaomi julkisti ensimmäisen kannettavan tietokoneensa eli Mi Notebook Air -mallin viime vuonna. Samasta rungosta tehtiin myöhemmin oma, 4G-sirulla varustettu versionsa China Mobile -teleoperaattorille. Seuraavan sukupolven Notebook-malli on Anzhuo.cn-sivuston mukaan tulossa jo pian.

  Ensimmäinen Mi -läppäri meni kaupaksi hyvin, pelkästään viime vuoden kolmannella neljänneksellä sitä myytiin 110 000 kappaletta. Vuoden viimeisen neljänneksen luvut eivät vielä ole julki, mutta myyntiluvut ovat International Data Corporationin mukaan sitäkin kovemmat. Mi-läppärin myyntivalteiksi IDC listaa kustannustehokkuuden, laadun ja Xiaomin brändin vaikutuksen.

  IDC:n Kiinan johtajan Wang Jipingin mukaan toisen sukupolven Mi Notebook Airin valmistus alkaa tämän vuoden huhtikuussa. Kyseessä on edeltäjän kaltainen huippuohut laite, mutta alumiinin sijasta koneen ulkokuori valmistetaan litiumin ja magnesiumin seoksesta. Näin koneen painoa saadaan pudotettua vielä entisestään.

  Valmistusprosessi on myös kokonaisuutena kustannustehokkaampi, mutta tietoa siitä, valuvatko säästöt kuluttajan kukkaroon, ei vielä ole.

 • 19.01.2017 13:26 | 1223 |5

  Nokia P1 -huippumalli esitellään luultavasti Mobile World Congressissa

  Nokian nimellä nykyään puhelimia valmistava HMD Global aikoo NDTV:n tietojen mukaan julkaista Nokia P1 -huippumallin Mobile World Congress -tapahtumassa. Laite perustuu ilmeisesti Japanissa jo viime vuonna nähtyyn Sharp Aquos Xx3 -puhelimeen.

  Hintaa Nokian uudella huippumallilla on noin 800 euroa, mikäli tallennustilaa on 128 gigatavua tai 950 euroa, mikäli tallennustilaa tarvitsee 256 gigatavua. Laitteessa on Gorilla Glass 5 -suojalasi 5,3-tuumaisen näytön suojana. Näytön tarkkuus on joko FullHD tai QHD. Järjestelmäpiiriksi on valikoitunut Snapdragon 835. Keskusmuistia puhelimessa on ennakkohuhujen mukaan 6 gigatavua.  Takakamera on “Zeiss-sertifioitu” 22,6 megapikselin malli, etukamerasta ei vielä ole tietoa. Pikalatausta tukevan akun kapasiteetti on 3500 milliampeerituntia.

  Puhelimen pitäisi olla IP57-standardin täyttävä eli suojattu pölyltä ja hetkellisen upotuksen veteen kestävä. Sormenjäljenlukija on sijoitettu harvemmin nähtyyn paikkaan, nimittäin puhelimen oikeaan kylkeen.

  Vaikka tuotteista ei ole varmuutta, Mobile World Congressissa julkistetaan Nokialta varmuudella jotain. HMD Global on nimittäin lähettänyt kutsuja MWC:ssä 26. helmikuuta järjestettävään omaan julkistustapahtumaansa. Oletettavasti luvassa on Nokia P1:n lisäksi ainakin uusia paljastuksia Kiinan markkinoille tänään saapuvan Nokia 6:n tuomisesta Eurooppaan.

 • 19.01.2017 12:28 | 471

  Sonyn uusi puhelin “Sony G3211” esillä AnTuTussa

  Sony

  AndroidPure-sivusto on havainnut AnTuTu Benchmarkin sivuille ilmestyneen mielenkiintoisen mittaustuloksen. Testiohjelmistolla on mitattu Sonyn uutta, toistaiseksi nimetöntä puhelinta. Tulokset eivät viittaa huippumallin suuntaan, vaan pikemminkin Android-puhelinten keskiluokkaan.

  Toistaiseksi vain nimellä “Sony G3211” tunnetussa puhelimessa on Android 7.0 -käyttöjärjestelmä, Mediatek Helio P20 MT6757 -järjestelmäpiiri ja Mali-T880 GPU sekä 4 gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa laitteesta löytyy 64 gigatavua. Lisäksi AnTuTun kautta selviää, että puhelimen näytön tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Kameroiden resoluutiot ovat sen mukaan 23 ja 16 megapikseliä.

  Helmikuun lopussa järjestettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa odotetaan tuotejulkistuksia myös Sonylta. Uutuuden testaaminen AnTuTulla antaa odottaa suhteellisen pikaista julkistusta, joten kenties G3211 saa nimen, julkaisupäivän ja hinnan jo lähiviikkoina.

 • 19.01.2017 10:20 | 322

  Huawein entisiä pomoja pidätetty – väitetään vuotaneen tietoja LeEcolle

  Huawein johtoportaan entisistä työtekijöistä on pidätetty peräti kuusi ihmistä tietojen vuotamisesta kilpailija LeEcolle, uutisoi GizmoChina. Asiaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu, mutta sivuston mukaan pidätettyjen joukossa on ainakin Huawein suunnittelijoita. Johtajista kukaan ei työskennellyt Huaweilla enää pidätysajankohtana.

  LeEco on ilmoittanut, ettei se ole saanut mistään pidätyksistä tietoa, mutta heidän ja Huawein välillä on käynnissä useita riitoja patenteista. LeEco on myös ilmaissut aikeensa ryhtyä patenttiasioissa oikeustoimiin. GizmoChinan mukaan kyseessä ovat ilmeisesti lasten älykelloa ja antennisuunnittelua koskevat patentit.

  LeEcon hieman erikoisen lausunnon mukaan Huawein työntekijät eivät lähteneet yhtiöstä “kansiot tai piirustukset kainalossaan”. Vaikka mikään asiassa ei ole vielä varmaa, saattaa kommentti viitata siihen, että entiset johtohahmot siirtyivät jossain vaiheessa Huaweilta LeEcon palvelukseen.

 • 19.01.2017 08:53 | 237

  Geekbenchin testituloksia julki Xiaomin uudesta puhelimesta

  Xiaomi

  Xiaomi Mi Mix -puhelin on kerännyt huomiota lähes reunattomalla näytöllään ja melkoisella hintalapullaan. Monista halvoista kiinalaitteista poiketen Mi Mixille napsahtaa Suomeen tilattuna hintaa veroineen lähemmäs tuhat euroa.

  Geekbenchiin on nyt ilmestynyt testituloksia uudesta, Mix Evo -nimisestä puhelimesta. Uusi versio nappasi yhden ytimen testistä 1918 pistettä ja useaa ydintä käyttävässä testissä 5689 pistettä.

  Laitteen kahdeksanytiminen prosessori käy 1,9 gigahertsin kellotaajuudella. Keskusmuistia Evossa on 4 gigatavua. Gizmochinan mukaan puhelimen emolevy MSM8998 on Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä varustettu, joten kyseessä on jälleen uusi 835-sirua hyödyntävä puhelin.

  Xiaomin johtaja Li Wanqiang kertoi yrityksen julkaisevan uuden puhelimen maaliskuussa, mutta ei tarkentanut onko kyseessä Mi 6, uusi Mix Evo vai jotain aivan muuta.

 • 18.01.2017 18:44 | 457

  Uusi Play X -malli on Elephonen uutuus tuplakamerapuhelinmarkkinoille

  Tuplakamerat tuntuvat olevan älypuhelinvalmistajien kuumin trendi tällä hetkellä. Esimerkiksi Elephone on julkaisemassa uuden Play X -mallin, josta löytyy tuplakamera.

  Siinä missä Apple iPhone 7 ja esimerkiksi Asus ZenFone 3 Zoom käyttävät toista kameraa zoomin aikaansaamiseen,  Elephone seuraa Huawein jalanjälkiä tuplakameransa kanssa. Valmistaja on istuttanut Play X:n taustapuolelle mustavalkoisen ja värillisen kennon, joiden yhdistetystä informaatiosta lopulliset kuvat koostuvat. Paljon laskentatehoa vaativalla ratkaisulla kuvien yksityiskohdat toistuvat tarkemmin. Myös herkkyys ja dynamiikka parantuvat.

  Puhelimen molempien kennojen megapikselilukema on 12, eli saman verran kuin esimerkiksi Honor 8 -puhelimessa. Juuri muuta Elephonen uutuudesta ei vielä tiedetä.

  Elephonen omalta Twitter-tililtä löytyy lisätietoja odottaville esimerkkikuvia siitä, mihin Play X:n kamerat pystyvät.

 • 18.01.2017 15:52 | 1196 |1

  Seagate sulkee HDD-kiintolevytehtaansa Suzhoussa

  Seagate on ilmoittanut sulkevansa Kiinan Suzhoussa sijaitsevan HDD-kiintolevyjen kokoonpanotehtaansa. Tehtaan sulkeminen on osa valmistajan sopeuttamistoimia, kun mekaanisten kiintolevyjen kysyntä pienenee.

  Seagaten tarkoituksena on laskea HDD-levyjen valmistusmääriä 55–60 miljoonasta yksiköstä 35–40 miljoonaan yksikköön vuosineljännestasolla. Kysyntää ovat painaneet SSD-asemien kasvavat nopeudet ja jatkuvasti alaspäin painuvat hinnat. Halvat SSD-asemat ovat yleistyneet rajusti muun muassa kannettavissa tietokoneissa.

  Irtisanomisilta ei sulkemisessa vältytä, sillä 2200 henkeä menettää työnsä Suzhoun tehtaan sulkemisen yhteydessä. Täysi yllätys sulkeminen ei ole, sillä Seagate ilmoitti kesällä 2016 vähentävänsä 6500 työntekijää sopeuttamistoimiensa nimissä.

  Suzhoun lisäksi Seagatella on Kiinassa toinen tehdas Wuxissa. Sen toiminta tulee jatkumaan entisellään tai jopa kehittymään, kun investoinnit keskitetään sinne.

  SSD-asemien hintojen on ennustettu nousevan tänä vuonna kiihtyvän kysynnän vuoksi. Hinnannousu korkeintaan jarruttaa HDD-levyjen hiipuvia markkinoita.

 • 18.01.2017 14:21 | 677 |3

  ZTE:n joukkorahoituksella syntynyt Hawkeye-älypuhelin sai tekniset tiedot

  ZTE on nimennyt lopulliset tekniset tiedot Kickstarterin avulla kehittämälleen Hawkeyelle. Puhelimessa on Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua keskusmuistia, 32 gigatavua massamuistia, 5,5 tuuman FullHD-näyttö ja muistikorttipaikka, joka tukee enintään 256 gigatavun microSD-kortteja. Tuki löytyy NFC- ja LTE-yhteyksille, ja akulla on kokoa 3000 mAh. Liitäntänä puhelimessa on USB-C.

  Puhelimen takaa löytyy tuplakamera, jossa on 12 ja 13 megapikselin kennot (eivät näy konseptikuvassa). Kamera kykenee samanlaiseen zoomaamiseen kuin iPhone 7 Plus. Puhelimesta löytyy lisäksi sormenjälkitunnistin. Hawkeye tulee ilmestymään Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä.

  Hawkeyen joukkorahoitukseen osallistuneet valitsivat jo aiemmin puhelimen ominaisuuksiksi silmän liikkeitä seuraavan ruudunvierityksen ja tarttumapintaisen kotelon, jolla puhelimen voi kiinnittää esimerkiksi seinään ilman ylimääräisiä materiaaleja. Puhelimen pintamateriaali ja värivaihtoehdot ovat vielä yhteisön valittavissa.

  Kehitykseen voi päästä mukaan 199 dollarin (186 euroa) summalla Kickstarterissa. Osallistujat saavat puhelimen omakseen tällä tietoa ensi syyskuussa.

Lataa lisää