Uusimmat artikkelit

Lisää artikkeleita
 • 06.02.2016 16:17 | Petrus Laine

  Matroxin uusi C900-näytönohjain tukee yhdeksää näyttöä

  20160206matroxc900

  Matrox oli aikoinaan 2D-kuvanlaadun kiistaton kuningas ja edelläkävijä muun muassa useamman näytön tuen saralla. Sittemmin yhtiö on viettänyt enemmän tai vähemmän hiljaiseloa, keskittyen lähinnä marginaalituotteisiin ja lääketieteen grafiikkaohjaintarpeisiin.

  Pari vuotta sitten Matrox ilmoitti aloittaneensa yhteistyön AMD:n kanssa, jonka johdosta tulevissa Matroxin näytönohjaimissa käytettiin AMD:n Graphics Core Next- eli GCN-grafiikkapiirejä. Ensimmäisissä saataville tulleissa näytönohjaimissa oli teknisten ominaisuuksien perusteella käytössä AMD:n Cape Verde -grafiikkapiirit.

  Nyt Matrox on julkaissut uuden C900-näytönohjaimen, joka käyttää niin ikään AMD:n grafiikkapiiriä. C900:n erikoisuus on tuki peräti yhdeksälle näytölle samanaikaisesti. Näytöt kytketään näytönohjaimeen mini-HDMI 1.4b -liittimillä, ja ne voivat toimia maksimissaan 1920×1080-resoluutiolla 60 hertsin virkistystaajuudella. Matrox ei ole paljastanut, mikä AMD:n GCN-grafiikkapiiri C900:ssa on käytössä, mutta sen mainitaan tukevan DirectX 12-, OpenGL 4.4- ja OpenCL 1.2 -rajapintoja. OpenCL 1.2 -tuen perusteella myös C900 perustuu todennäköisesti Cape Verde -grafiikkapiiriin. GDDR5-muistia näytönohjaimessa on 4 Gt.

  Matrox, Lehdistötiedote

  Matrox, C900-tuotesivut

 • 06.02.2016 16:06 | Petrus Laine

  Internet Archiveen perustettiin haittaohjelmamuseo

  20160206malwaremuseum

  Internet Archive on voittoa tavoittelematon digitaalinen kirjasto, joka pyrkii säilömään mahdollisimman paljon digitaalista sisältöä jälkipolvien ihmeteltäväksi. Yksi sivuston tunnetuimmista ominaisuuksista lienee Wayback Machine, joka mahdollistaa useiden verkkosivujen vanhojen versioiden tarkastelun.

  Nyt Internet Archive on perustanut sivuilleen uuden haittaohjelmamuseon. The Malware Museumista löytyy paitsi kuvia ja kuvauksia useista vanhoista viruksista, myös mahdollisuus ladata itse virukset. Museosta löytyy yhteensä 78 eri virusta 80- ja 90-luvuilta, sekä F-Securen Mikko Hyppösen DEF CON 19 -tapahtumassa vuonna 2011 pitämä ”The History and the Evolution of Computer Viruses” esitys.

  Internet Archive, The Malware Museum

 • 06.02.2016 15:58 | Petrus Laine

  Sony laajentaa toimintaansa SSD-asemiin

  20160206sonyssd1

  Sony on päättänyt laajentaa toimintaansa SSD-asemiin. Yhtiö on myynyt SSD-asemia tovin jo Japanissa, mutta nyt yhtiö on päättänyt laajentaa myynnit maailmanlaajuisiksi.

  Sonyn ensimmäiset maailmanlaajuiseen myyntiin saapuvat SSD-asemat kuuluvat SLW-M-sarjaan. Ne ovat perinteisiä SATA 6 Gb/s -väyläisiä 2,5-tuumaisia asemia, ja ne tulevat saataville 240 ja 480 gigatavun konfiguraatioissa. SSD-asemien sisältä löytyy uudelleenbrändätty Phisonin S10-sarjan ohjainpiiri ja Toshiban 19 nanometrin prosessilla valmistettuja A19 TLC NAND-flash-muistipiirejä. SSD-asemien mukana tulee lisenssi Acroniksen True Image 2015 HD -ohjelmistoon ja Sonyn oma SSD Toolbox -ohjelma.

  20160206sonyssd2

  TechPowerUp, Sony Unveils the SLW-M Series Consumer SSDs

   

 • 05.02.2016 21:30 | Petrus Laine

  AMD päivitti Radeon Software Crimson Edition 16.1.1 Hotfix -ajurit

  20160205radeonsoft

  AMD julkaisi aiemmin tällä viikolla Radeon Software Crimson Edition 16.1.1 Hotfix -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Ajureiden mukana tuli myös uusi CrossFire-profiili Fallout 4:lle, jonka havaittiin kärsivän vilkkuvasta geometriasta, kun peli päivitettiin uusimpaan 1.3-versioonsa. Nyt AMD on päivittänyt 16.1.1 Hotfix -ajurit uuteen versioon, joka korjaa kyseisen ongelman Fallout 4:n 1.3-versiossa. Ajureiden versionumero pysyy edelleen 16.1.1:nä, eikä ajureissa ole muita uudistuksia.

  AMD, AMD Radeon Software Crimson Edition 16.1.1 Hotfix

 • 05.02.2016 16:38 | Pekko Lainiala

  Eve-Techiltä luvassa uusi laite: Windows 10 -taulutietokone

  pyramidflipper_050216

  Helsingissä päämajaansa pitävä startup-yritys Eve-Tech on ilmoittanut valmistelevansa uutta laitetta Eve T1 -taulutietokoneen jatkoksi. Eve-Techin esikoislaite Eve T1 pyörähti TaskuMuron testissä hieman alle vuosi sitten.

  Nyt käynnissä oleva projekti on nimetty Pyramid Flipperiksi. Kysymyksessä on Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettu 2-in-1-laite, jonka tarkoituksena on lähteä haastamaan suurempien merkkien vastaavia laitteita. Kuluttajanäkökulmasta projekti on sikäli erikoinen, että laitteen tulevista ominaisuuksista keskustellaan yrityksen keskustelufoorumilla ja mukana on myös äänestyksiä, joiden avulla mahdolliset ostajat pääsevät vaikuttamaan lopullisen tuotteen sisältämiin ominaisuuksiin.

  Tiedotteessaan Eve-Tech mainitsee kasanneensa kokoon kansainvälisen tiimin, jonka jäsenten aikaisempia työnantajia ovat muun muassa OnePlus, Xiaomi, Google ja Lenovo. Tuotteen julkistuksen on määrä tapahtua kesällä 2016. Lopullisen laitteen luvataan olevan kilpailijoita edullisempi, koska tuote kehitetään vain loppukäyttäjää ajatellen, ilman välikäsiä.

 • 05.02.2016 12:36 | Juha Kokkonen

  Uusin Android Wear -päivitys tarjoaa lisää elekomentoja ja tuen kaiuttimelle

  androidwear15

  Google ilmoitti eilen Android-blogissaan tuovansa uuden Android Wear -version saataville lähiviikkojen aikana. Päivityksen versionumero on todennäköisesti 1.5 ja se on tiettävästi ensimmäinen Android 6.0 Marshmallow -pohjainen Android Wear -versio.

  Uusi Android Wear -päivitys tuo mukanaan kolme merkittävää uudistusta. Ensimmäinen niistä on kaiutintuki, joka mahdollistaa ääni- ja videoviestien toistamisen sekä puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen kellosta käsin. Tämä toki vaatii kellolta sisäänrakennettua kaiutinta, jollainen löytyy ainakin Huawei Watchista ja Asus ZenWatch 2:sta.

  androidwear15videomessage

  Toinen uudistus liittyy elekomentoihin, joiden valikoima laajenee. Aiemmin Android Wearissa kortteja on voinut selata rannetta napakasti kääntämällä ja niiden lisäksi tarjolle tulee myös valita, palata ja siirtyä kellonäkymään kättä lähentämällä, loitontamalla ja ravistamalla. Tämä helpottaa ilmoitusten ja sisällön selaamista ja molemmat kädet eivät satu olemaan vapaana.

  Kolmas uudistus liittyy viestien lähettämiseen ääniohjauksen avulla. Aiemmin tuettuina olivat vain Googlen omat viestitoiminnot, mutta nyt tuki löytyy myös suosituimmille kolmansien osapuolien viestintäsovelluksille, kuten WhatsAppille, Hangoutsille, Nextplussalle, Telegramille, Viberille ja WeChatille. Täten käyttäjä voi sanellen ohjastaa kelloa lähettämään viestin kyseisien sovellusten avulla.

  Android Official Blog, Android Wear: Designed for your wrist

 • 04.02.2016 19:37 | Pekko Lainiala

  Marc Dillonista Asmo Solutions Oy:n toimitusjohtaja

  asmo_04022016

  Ihmelaturiksikin tituleeratun ASMO-laturin taustalla häärivä yhtiö Asmo Solutions Oy on tänään kertonut tiedotteessaan henkilökuntamuutoksista, joiden myötä Jollasta tuttu Marc Dillon on ryhtynyt yhtiön toimitusjohtajaksi. Dillon hyppäsi pois Jollan kelkasta syyskuussa 2015, tavoitteenaan löytää uusia haasteita. Nyt sopiva haaste on tullut vastaan ASMO-laturin muodossa.

  Laturin ideana on katkaista virransyöttö mikäli laturiin ei ole kytketty USB-On-The-Go-ominaisuudella varustettua laitetta. Näin ollen laite ei kuluta turhaan sähköä ollessaan kytkettynä pistorasiaan. Puhelimen laturin valmiustilassa kuluttama sähkömäärä ei kenenkään yksityishenkilön kukkarossa juurikaan näy, mutta suurempana ilmiönä säästöjä toki olisi saavutettavissa. Sähkösäästöjen lisäksi laitetta on markkinoitu paloturvallisuuden varjolla.

  Alunperin ASMO-laturien toimitusten piti alkaa jo syksyllä, mutta valmistuksessa kohdattiin rahoitusongelmia ja neuvottelut niiden ratkaisemiseksi ovat käynnissä tällä hetkellä. Indiegogo-tukijoiden luvataan saavan pian informaatiota toimituksista. Indiegogo-joukkorahoituskampanjan 90 000 dollarilla ei pitkälle pötkitty, sillä summa on jo kolminkertaistettu Tekesin, ELY-keskuksen ja yksityissijoittajien toimesta. Nyt käynnissä oleva sijoituskierros onkin suuruudeltaan miljoona euroa. Nähtäväksi jää, kuinka Asmolle ja kumppaneille käy, mutta ainakaan uskallusta ja luottoa tuotteeseen ei toiminnasta puutu.

  BusinessOulu, Rock and roll entrepreneur Marc Dillon appointed Asmo Solutions CEO

 • 04.02.2016 12:03 | Juha Kokkonen

  Logitechiltä uusi mekaaninen G810 Orion Spectrum RGB -pelinäppäimistö

  g810orionspectrum

  Logitech on esitellyt tänään uuden G810 Orion Spectrum RGB -näppäimistön, joka on mekaaninen ja suunnattu pelikäyttöön. Logitechin mukana kyseessä on pelaajilta saadun palautteen ja toiveiden mukaan tarkkaan suunniteltu kokonaisuus.

  Näppäimistössä käytetään Logitechin omia Omronin kanssa yhteistyössä kehitettyjä Romer-G-näppäinkytkimiä, joiden rekisteröintipiste (1,5 mm) on 25 % suosittuja Cherry MX -kytkimiä lähempänä. Kytkinten kestoiäksi ilmoitetaan 70 miljoonaa painallusta. Pelitilassa halutut näppäimet voi määrittää pois käytöstä. G810 Orion Spectrum RGB tukee 26KRO:ta, eli jopa 26 näppäinpainalluksen samanaikaista tunnistusta.

  Näppäimistön oikeaan yläkulmaan on sijoitettu erilliset mediapainikkeet sekä äänenvoimakkuuden säätämiseen tarkoitettu rulla. G810 Orion Spectrum RGB on varustettu 16,8 miljoonan värisävyn valaistuksella, joka on mahdollista määrittää näppäin- ja pelikohtaisesti. Näppäimistön pohjasta löytyy kolme eri käyttökulmaa mahdollistavat koroketassut.

  Logitech G810 Orion Spectrum RGB tulee saataville helmikuun aikana 209 euron verolliseen suositushintaan. Logitech ja Ubisoft tarjoavat näppäimistön ostajille veloituksetta Tom Clancy’s The Division -pelin, joka julkaistaan 8. maaliskuuta. Peli toimitetaan PC-latauskoodina ja kampanjatuotteita on saatavana rajoitetusti.

  Logitech G810 Orion Spectrum RGB -tuotesivu

  YouTube, G810 Orion Spectrum Dive In

 • 04.02.2016 10:34 | Juha Kokkonen

  Sonyn entinen kannettavabrändi VAIO julkisti Windows 10 -puhelimen bisneskäyttöön

  vaiophonebiz

  Pari vuotta sitten Sonyn omistuksesta omilleen erkaantunut VAIO-brändi on julkaissut eilen bisnekäyttöön suunnatun Windows 10 -älypuhelimen. VAIO Phone Biz -nimeä kantava laite on rakennettu alumiinikuoriin ja sen takakuoreen on kaiverrettu VAIO-kannettavista tuttu logo.

  Puhelimen tekniseltä osastolta löytyy 5,5-tuumainen Full HD -näyttö, Snapdragon 617 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia, 16 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka, viiden megapikselin etukamera, 13 megapikselin takakamera ja 2800 mAh akku. Puhelin tukee myös Microsoftin Continuum-ominaisuutta, joka mahdollistaa sen käyttämisen tietokoneen korvikkeena.

  VAIO Phone Biz tulee myyntiin Japanissa huhtikuussa noin 50 000 jenin hintaan (noin 385 euroa). Laitteen saapumisesta Euroopan markkinoille ei kannata juuri herätellä toiveita.

  VAIO Phone Biz -tuotesivu

  The Verge, This is VAIO’s Windows phone

 • 04.02.2016 10:19 | Juha Kokkonen

  LG esittelee G5-älypuhelimensa samana päivänä Galaxy S7:n kanssa

  lgg5day

  LG Mobile on ilmoittanut virallisella Facebook-sivullaan aikovansa julkaista seuraavan sukupolven huippuälypuhelimensa 21. päivä helmikuuta. Julkaisutilaisuus järjestetään Barcelonassa MWC-messujen kynnyksellä. Päivä on sama, jolloin myös Samsung on ilmoittanut julkaisevansa uudet Galaxy S7 -älypuhelimensa.

  Huhujen mukaan metallirakenteisesta LG G5:stä tulee löytymään 5,3-5,6-tuumainen QHD-näyttö, Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, kolme/neljä gigatavua RAM-muistia, 32/64 Gt tallennustilaa, sormenjälkitunnistin, erikoinen kahden kameran kuvausratkaisu (16 & 8 Mpix), USB Type-C-liitäntä sekä irrotettava 2800 mAh akku.

  Facebook, LG Mobile

 • 04.02.2016 09:58 | Juha Kokkonen

  Lian Liltä useilla levypaikoilla varustettu PC-M25 SFF-kotelo

  pcm25_1

  Lian Li on esitellyt uuden alumiinirakenteisen SFF-kotelon, jonka sisältä löytyy poikkeuksellisen runsaasti tilaa 2,5 ja 3,5 tuuman levyille. PC-M25-mallinimeä kantava uutuus on yhteensopiva mini-ITX- ja micro-ATX-emolevyjen kanssa ja sen fyysiset mitat ovat 199 x 322 x 441 mm (L x K x S) sekä 3,74 kg.

  pcm25_2

  PC-M25:n sisällä on työkaluvapaalla pikakiinnitysmekanismilla varustettu hotswap-kehikko viidelle 3,5 tuuman levylle. Lisäksi kotelon pohjalle voi asentaa joko kolme 2,5 tai kaksi 3,5 tuuman levyä. Lisäkorttipaikkoja on neljä ja niihin sopii jopa 410 mm pitkä näytönohjain. ATX-virtalähteen maksimipituus on 230 mm. Prosessoricooleri voi olla maksimissaan 80 mm korkea. Kotelon ilmankierrosta huolehtivat etupaneeliin sijoitettu 140 mm tuuletin sekä kattoon sijoitettu 120 mm poistotuuletin.

  PC-M25 tulee saataville helmikuun puolivälissä 169 dollarin suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat musta ja hopea.

  Lian Li PC-M25 -tuotesivu

 • 03.02.2016 12:51 | Petrus Laine

  Väite: Intel aikoo estää kerroinlukollisten Skylake-prosessoreiden ylikellotuksen

  20160203skylake

  Useat emolevyvalmistajat ovat julkaisseet emolevyilleen BIOS-versioita, jotka mahdollistavat kerroinlukittujen Skylake-prosessoreiden ylikellotuksen BCLK-kellotaajuutta korottamalla. Intel tukee virallisesti ylikellotusta vain K-merkityillä, kerroinlukottomilla prosessoreilla.

  Monellekaan ei liene yllätys, että Inteliltä löytyy suunnitelmia BCLK-ylikellotuksen estämiselle kerroinlukittujen prosessoreiden kohdalla. Sama koettiin myös Haswell-sukupolvessa, jossa jotkut emolevyvalmistajat mahdollistavat kerroinlukittujen prosessoreiden ylikellotuksen BCLK-kellotaajuutta säätämällä. Tuolloin Intel esti toiminnan mikrokoodipäivityksellä prosessoreilleen, ja nyt ilmassa on vastaavat merkit myös Skylake-prosessoreille.

  BenchLife-sivuston mukaan merkit Intelin suunnitelmista löytyvät hiljattain julkaistusta mikrokoodipäivityksestä. Julkaistu mikrokoodipäivitys korjaa Skylake-prosessoreista löydetyn bugin, joka sai kokoonpanon kaatumaan tietyissä rasistustilanteissa. BenchLife-sivuston mukaan mikrokoodista on löydettävissä jo ensimmäisiä estotoimenpiteitä kerronlukittujen prosessoreiden ylikellotuksen estämiseksi. Tässä mikrokoodiversiossa on kuitenkin vielä ainakin joitain aukkoja, jotka mahdollistavat ylikellotuksen edelleen, mutta Intelin uskotaan tukkivan ne jossain tulevassa mikrokoodipäivityksessään.

  BenchLife, Welfare longer, Intel ready blockade Non-K overclocking Vulnerability (Google Translate)

Lataa lisää Juttuarkisto