Uusimmat artikkelit

Lisää artikkeleita
 • 29.04.2016 21:34 | Pekko Lainiala

  Play-kauppa uudistuu – jatkossa mainoksia sisältävät sovellukset merkittyinä

  Play-kaupan uudistus

  Android Police kertoo Googlen olevan tuomassa Play-kauppaan uudistusta, jonka myötä mainoksia sisältävät sovellukset ovat helpommin tunnistettavissa. Nykyisellään sovelluksen sisäisistä ostoista on ilmoitettu, mutta nyt myös mainoksilla pakatut sovellukset tulevat olemaan helpommin bongattavissa.

  Sivuston mukaan sovelluskehittäjät saivat vuoden 2015 lopulla sähköpostin, jossa pyydettiin kirjautumaan Developer Consoleen kertomaan, sisältääkö kehittäjän sovellus mainoksia. Alun perin tarkoituksena on ollut ottaa ominaisuus käyttöön jo vuoden alussa, mutta ominaisuuden käyttöönotto on nähtävästi hieman venähtänyt.

  Uusi ominaisuus on ilmeisesti jo osalla käyttäjistä toiminnassa, ja kaikki käyttäjät pääsevät mukaan uuteen merkintätapaan lähiaikoina.

 • 29.04.2016 16:46 | Petrus Laine

  Mistä on HTC Vive tehty? iFixit purki koko paketin osiin ja otti selvää

  HTC Vive

  iFixit-sivusto on kenties tunnetumpi TaskuMuron puolella, mutta nyt sivuston purkuartikkelin aihe kuuluu selvästi Muropakettiin. Purun kohteena on nimittäin HTC:n Vive-virtuaalilasit. Sivusto antoi korjattavuusarvosanaksi Vivelle 8/10.

  HTC Vivestä löytyy yhteensä viisi liitäntää: 3,5 mm:n ääniliitäntä, virtaliitin, HDMI-liitin ja kaksi USB 3.0 -liitintä. USB 3.0 -liittimistä toinen on jätetty vapaaksi tulevia lisälaitteita varten. Kosketusta pehmentämään tarkoitettu vaahtomuovi on kiinni tarranauhalla, joten sen vaihtaminen itselle sopivaan malliin on helppoa.

  HTC Vive purettuna osiin

  Kuorten alta löytyy yhteensä 32 eri sensoria, joista iso osa on IR-sensoreita virtuaalilasien paikannukseen. Viven kameran on valmistanut Sunny Optical Technology. Emolevyltä löytyy iso joukko erilaisia piirejä, kuten STMicroelectronicsin Cortex-M0 -mikrokontrolleri, Toshiban HDMI to MIPI Dual DSI -konvertteri, Micronin valmistamat muistipiirit, Invensensen gyroskoopin ja kiihdytysanturin yhdistävä piiri ja kaksikin erilaista äänipiiriä. Voit luntata täyden listauksen piireistä iFixitin sivuilta. Fresnel-linssien takaa löytyy kaksi Samsungin valmistamaa noin 3,6-tuumaista 1080×1200-resoluution AMOLED-paneelia. Paneeleiden tarkkuus on noin 447 PPI.

  HTC Viven ohjain purettuna osiin

  Ohjaimet on niin ikään pakattu täyteen sensoreita. Virallisen lukeman mukaan niitä on yhteensä 24, joista jälleen iso osa on paikannukseen käytettäviä IR-sensoreita. Ohjaimet jakavat emolevynsä osalta paljon Steam Controllerin kanssa, ja niistä löytyy muun muassa kaksi erilaista mikrokontrolleria, ohjelmoitava FPGA-piiri, Micronin valmistamaa muistia ja Invensensen gyroskoopin ja kiihdytysanturin yhdistävä piiri.

  HTC Viven paikannusmajakka purettuna osiin

  Viven paikannusmajakat käyttävät hyväkseen laser-säteitä, ja ne on merkitty luokan 1 laser-laitteiksi. Majakoista löytyy Nidecin valmistama moottori, mikrokontrolleri, Bluetooth-piiri ja lukuisia muita piirejä. Voit lukea täyden kuvauksen ja komponenttilistauksen majakoista iFixitin artikkelista.

   

 • 29.04.2016 16:20 | Petrus Laine

  MSI:ltä pelaajille suunnattu Xeon-emolevy

  MSI E3 Krait Gaming V5

  Jotkut käyttäjät ovat vannoneet Xeon-prosessoreiden nimeen myös pelatessa kuluttajakäyttöön suunnattujen Core i -sarjan prosessoreiden sijaan. Aiemmin edullisimmat Xeon-prosessorit toimivatkin myös kuluttajille suunnatuilla piirisarjoilla, mutta Skylake-arkkitehtuurin myötä Intel teki sille stopin, ja vaati Xeonin alle työasemapiirisarjan.

  Nyt MSI on julkaissut uuden pelaajille suunnatun C232-piirisarjaa käyttävän E3 Krait Gaming V5 -emolevyn. Emolevy tukee Intelin E3-1200 v5 -sarjan Xeon-prosessoreita. Mustavalkoiseksi tyylitellyltä emolevyltä löytyy kaksi PCI Express x16 ja kaksi PCI Express x1 -liitäntää, sekä kaksi vanhaa PCI-liitäntää.

  M.2-liitäntöjä on kaksi, mutta vain toinen niistä on tarkoitettu SSD-asemalle, toisen ollessa varattuna WiFi/Bluetooth-moduulille tai jollekin tulevalle lisälaitteelle. Emolevyllä on myös kuusi SATA-liitäntää. Emolevy tukee odotetusti USB 3.1 -standardia, mutta valitettavasti nopeutensa puolesta liittimet ovat Gen 1- eli USB 3.0 -tasoa. Liitännöistä kuusi on perinteistä mallia, ja yksi Type C -liittimellä. USB 3.1 liitinten lisäksi emolevyllä on neljä USB 2.0 -liitäntää. Äänistä on vastuussa Realtekin ALC1150 -koodekkiin perustuva Audio Boost -teknologialla varustettu ääniratkaisu, ja verkkoyhteyksistä Intelin I219-verkkopiiri.

   

  E3 Krait Gaming V5:n ohella MSI julkaisi myös mATX-kokoisen E3M Workstation V5 -emolevyn. Emolevyltä löytyy yksi PCI Express x16- ja kaksi PCI Express x1 -liitäntää. Tallennustilaa on tarjolla vain SATA-liitinten muodossa. USB-liitäntöjä on yhteensä 12, joista puolet noudattaa USB 3.1 Gen 1- ja puolet USB 2.0 -standardia. Äänentoisto on toteutettu Realtekin ALC887-koodekilla ja verkkoyhteydet saman yhtiön RTL8111H-verkkopiirillä.

   

 • 29.04.2016 15:43 | Petrus Laine

  Piirustusvuoto väitetystä iPhone Prosta

  Apple iPhone Pron väitetyt piirrustukset

  Applen väitetään suunnittelevan markkinoilla iPhonen rinnalle iPhone Pro -mallia. iPhone Pro sopisi hyvin huhutuksi erikoismalliksi seuraavasta iPhone Plussasta, josta huhuttiin aiemmin tulevan kaksi eri versiota, joista toisessa olisi tuplakamera.

  Tech Insiderin Japanista löytämät vuotaneet piirustukset väitetystä iPhone Prosta kuvaavat tutun iPhonen näköisen puhelimen, mutta takapuolelta löytyy tuplakamerat yhden sijaan. Piirustukset ovat myös yhtenevät aiemmin vuotaneeseen väitettyyn kuvaan iPhone 7 Pro -puhelimesta ja niin ikään aiempien vuotojen kanssa yhtenevää on puhelimen selkämyksen alalaidasta löytyvät Smart Connectorin kolme kosketuspintaa. Valitettavasti piirustukset ovat liian pientä söhröä, että sen teksteistä tai esimerkiksi puhelimen mitoista saisi varmuudella selvää, mutta näytön koko vaikuttaisi olevan 5,5 tuumaa ja puhelimen paksuus ilman kamerakyhmyä 7,5 millimetriä.

 • 29.04.2016 15:43 | Sampsa Kurri

  Nyt voit maksaa Steam-pelit Bitcoineilla

  bitcoin-29042016

  Bitcoin-maksamisen parissa työskentelevä yhdysvaltalainen Bitpay-yritys on kertonut blogikirjoituksessaan, että Steam-lompakkoon voi nyt siirtää Bitcoineja. Steam on pelikehittäjä- ja jakelija Valven kehittämä palvelu, josta voi ostaa pelejä digitaalisessa formaatissa. Steam-palvelussa on yli 125 miljoonaa käyttäjää ja sieltä löytyy yli 4500 peliä.

  Bitpayn mukaan Valve pyysi heitä kehittämään Steam-käyttäjille nopean ja kansainvälisen maksutavan, jonka avulla se saavuttaa helposti pelaajat kehittyvillä markkinoilla, kuten Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Näissä maissa ei usein ole mahdollisuutta maksaa luottokortilla, mutta maksu onnistuu Bitcoineilla ilman korkeita luottokorttikuluja tai pelkoa luottokorttien väärinkäytöksistä.

  Yhden Bitcoinin hinta on tällä hetkellä 451,89 dollaria eli noin 396 euroa.

 • 29.04.2016 15:21 | Juha Kokkonen

  Silverstonelta uusi ledituulettimilla keikaileva Primera PM01 -tornikotelo

  silverstone-primera-pm01-1-290416

  Silverstone jatkaa huhtikuisia tuotejulkistuksiaan esittelemällä uuden Primera PM01 -tornikotelon. Valmistajan mukaan uutuus on suunnattu käyttäjille, jotka etsivät näyttävää ja ominaisuuksiltaan monipuolista koteloa. Muotoiluun kerrotaan olevan haettu viitteitä automaailmasta. Näyttävyyttä on haettu kolmella verkkoetupaneelin taakse sijoitetulla ledituulettimella sekä sisustaan integroiduilla LED-valonauhoilla, joihin on tarjolla eri kirkkausvaihtoehtoja ja valaistustiloja. PM01:n ulkomitat ovat 220 x 571 x 560 mm ja paino yhdeksän kiloa.

  silverstone-primera-pm01-2-290416

  PM01 on yhteensopiva ATX- ja micro-ATX-kokoisten emolevyjen kanssa. Sisällä on paikat neljälle 2,5/3,5 tuuman levylle sekä viidelle 2,5 tuuman levylle. Näytönohjaimen maksimipituus on 420 mm ja virtalähteen maksimipituus 240 mm. Prosessoricooleri saa olla 180 mm korkea. Tuuletinpaikkoja on kaikkiaan seitsemän kappaletta, joista neljässä on esiasennettu 140 mm tuuletin. Tuulettimille on tarjolla kymmenen liitännän tuuletinhubi. Nestejäähdytystä ajatellen kotelossa on paikat jopa kahdelle 360 mm jäähdyttimelle sekä kiinnityspisteet nestesäiliölle.

  Primera PM01 tulee saataville toukokuussa noin 139 euron verolliseen suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat musta ja mattamusta punaisilla ledeillä sekä valkoinen sinisillä ledeillä. Lisätietoja löytyy valmistajan tuotesivuilta.

 • 29.04.2016 15:01 | Sampsa Kurri

  Intelin vielä julkaisemattomat Broadwell-E-tehoprosessorit myynnissä eBayssä

  intel-broadwell-e-1-29042016

  Intel aikoo julkaista touko-kesäkuun vaihteessa uudet 14 nanometrin Broadwell-E-koodinimelliset tehoprosessorit, jotka sopivat LGA 2011 -kantaan ja ovat yhteensopivia nykyisten X99-piirisarjan emolevyjen kanssa BIOS-päivityksen jälkeen.

  Markkinoille on tulossa neljä mallia, joista suorituskykyisin ja kallein on 10-ytiminen ja 25 megatavun L3-välimuistilla varustettu Core i7-6950X. Loput ovat 8- ja 6-ytimisiä, mutta Hyper-Threading-ominaisuuden ansiosta ne kaikki pystyvät käsittelemään yhtäaikaisesti tuplamäärän säikeitä.

  Core i7-6950X

  Core i7-6950X

  Uutuudet ilmestyivät hiljattain myyntiin eBay-sivustolle ja yhdysvaltalainen myyjä sai kaupattua Engineering Sample -testikappaleensa hyvään hintaan. Core i7-6950X meni noin 1750 eurolla, 8-ytiminen 6900K-malli 775 eurolla ja 6-ytiminen 6850K-malli 500 eurolla.

  Intel jakaa prossoreiden Engineering Sample -testikappaleita useille eri tahoille, kuten emolevyvalmistajille, useita kuukausia tai jopa vuoden ennen virallista julkaisua ja myyntiä. Näin yritykset pystyvät kehittämään ja testaamaan käytännössä komponenttiensa toimivuuden. Testiprosessoreiden myyminen on kuitenkin kielletty erittäin tiukasti, mutta silti niitä kaupataan jatkuvasti juuri eBayssä.

 • 29.04.2016 14:46 | Juha Kokkonen

  LG investoi 400 miljoonaa dollaria uusiin OLED-paneelien tuotantolinjoihin

  lg-flexible-oled-290516

  OLED-tekniikkaan perustuvat näytöt ovat vahvassa nosteessa, sillä niiden valmistuskustannukset ovat laskeneet hiljalleen LCD-paneelien kanssa kilpailukykyiselle tasolle ja esimerkiksi myös Applen huhutaan siirtyvän ensi vuoden (2017) iPhone-malleissaan OLED-tekniikkaan. Reutersin saamien tietojen mukaan myös LG Display on ajan hermolla OLED-buumissa, sillä yrityksen kerrotaan investoivan satoja miljoonia uusiin tuotantolinjoihin.

  LG:n uuden investoinnin kerrotaan olevan kokonaisuudessaan 450 miljardia Korean wonia, eli noin 400 miljoonaa dollaria. Siitä noin kaksi kolmannesta kohdistuu taipuisien OLED-paneelien tuotantolinjaan ja yksi kolmannes OLED-valaisinpaneelien tuotantolinjaan. Uusi investointi on jatkumoa viime vuonna Gumiin Soulin kaakkoispuolelle avatulle LG:n neljännelle OLED-tuotantolaitokselle, jonka investointikustannukset olivat 1,05 triljoonaa wonia, eli noin 920 miljoonaa dollaria.

  LG Display on yksi näyttöalan suurimmista tekijöistä ja sillä on pelkästään pääkonttorin palkkalistoilla lähes 50 000 työntekijää. LG Displaylla on kaikkiaan yhdeksän tuotantolaitosta Aasian ja Euroopan alueella.

 • 29.04.2016 12:54 | Pekko Lainiala

  Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri luvassa 115 laitteeseen

  Snapdragon 820 -laitekanta

  Snapdragon-järjestelmäpiireistä tuttu Qualcomm on kertonut Kiinassa järjestetyssä GMIC-tapahtumassa statistiikkaa Snapdragon 820 -piiriä käyttävistä laitteista. PhoneArena kirjoittaa yhtiön kertoneen 820:n päätyvän ainakin 115 laitteeseen.

  Suomalaiselle peruskäyttäjälle tutuimpia käyttökohteita ovat tietysti suurien valmistajien vuoden 2016 lippulaivat (esim. Samsung Galaxy S7, HTC 10, LG G5), mutta myös kiinalaisvalmistajien repertuaarista löytyy jo vuoden alkupuolella monia puhelimia, jotka on varustettu Snapdragon 820:lla.

  Snapdragon 820 autossa

  Puhelimien lisäksi Qualcomm kertoi piirin saapuvan esimerkiksi taulutietokoneisiin, VR-laitteisiin ja autojärjestelmiin. Kaiken kaikkiaan Snapdragon 820 näyttää olevan vuonna 2016 melkoisen kova sana mobiililaitteissa, ja vuonna 2015 kärsitty imagotappio (Snapdragon 810 & ylikuumeneminen) ei näytä hidastavan yhtiön tahtia. Nyt mainitut 115 laitetta tullaan näkemään kokonaisuudessaan vuosien 2016 ja 2017 aikana.

 • 29.04.2016 12:27 | Juha Kokkonen

  Phanteksilta lasikyljillä varustettu versio Enthoo Evolv ATX -kotelosta

  phanteks-evolv-atx-glass-2-290416

  Phanteks on julkaissut tänään uuden Tempered Glass Edition -version Enthoo Evolv ATX -kotelostaan. Nimen mukaisesti kotelon molemmat kylkipaneelit ovat kokonaan neljä millimetriä paksua karkaistua lasia ja ne kiinnittyvät runkoon sormiruuveilla. Perusmallin tavoin etu- ja kattopaneeli ovat kolme millimetriä paksua harjattua alumiinia.

  Toinen uusi ominaisuus on RGB LED -ohjaus, joka mahdollistaa kotelon merkkivalojen värin valitsemisen 10 eri vaihtoehdosta. Lisäksi ohjaimeen voi kiinnittää lisävarusteena myytäviä Phanteksin RGB LED -valonauhoja.

  phanteks-evolv-atx-glass-1-290416

  Enthoo Evolv ATX:n teräsrunko on sama kuin perusmallissa. Se tarjoaa tilat jopa E-ATX-emolevyille, viidelle 3,5 tuuman levylle, kolmelle 2,5 tuuman levylle sekä jopa seitsemälle tuulettimelle. Jäähdytyksestä huolehtii kolme 140 mm SP-F140SP-tuuletinta, joista kaksi sijaitsee etu- ja yksi takapaneelissa.

  Enthoo Evolv ATX Tempered Glass Edition tulee saataville välittömästi 189,90 euron verolliseen suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat satiininmusta, antrasiitinharmaa ja hopea. Lisätietoja kotelosta löytyy valmistajan tuotesivulta.

 • 29.04.2016 12:17 | Pekko Lainiala

  Huhu: Huawei Mate 9 saa 20 megapikselin tuplakameran ja Kirin 960 -järjestelmäpiirin

  huawei-p9-ensituntumat-9

  Huawein Mate 8 saapui kansainvälisille markkinoille tammikuussa, pari kuukautta marraskuisen ensiesittelyn jälkeen. Laite testattiin myös TaskuMuron toimesta viime kuussa.

  Nyt huhumylly on jo kuitenkin siirtynyt seuraavaan Mate-malliin, joka on oletettavasti Mate 9. GsmArena kertoo Kiinasta kantautuvista huhuista.

  Pinnalle nousseet huhut uskovat Mate 9:n sisältävän vielä julkaisemattoman Kirin 960 -järjestelmäpiirin, joka olisi kahdeksanytiminen. Piirihuhun lisäksi kiinalaislähde kertoo, että puhelimesta löytyisi 20 megapikselin tuplakamera vastikään julkaistun Huawei P9:n tavoin. P9:n tapauksessa tuplakameraratkaisu on Leica-brändätty, mutta huhu ei erittele kyseisen yhteistyön jatkumisen mahdollisuutta.

  Laitteen esittelyn odotetaan tapahtuvan tämän vuoden loppupuolella.

 • 28.04.2016 23:57 | Pekko Lainiala

  Windows 10 -puhelimien Instagram-sovellus poistui beetavaiheesta

  Windows 10 Mobile Instagram

  Windows-puhelimien käyttäjät ovat Windows Phone -ajoista saakka olleet harmillisessa tilanteessa, sillä jotkut sosiaalisen median palveluiden sovellukset ovat jääneet joko pysyvästi beetavaiheeseen tai niitä ei ole yksinkertaisesti ollut saatavilla. Yksi tunnetuimmista tällaisista sovelluksista on Instagram, joka pysytteli koko Windows Phone -ajanjakson beetavaiheessa ja sai vain muutamia pieniä päivityksiä. Windows 10 Mobilen myötä Facebook kunnostautui sovelluksen päivittämisessä ja maaliskuussa Windows-käyttäjät saivat käyttöönsä uusitun beetaversion.

  Nyt Microsoftin Windows Experience Blogissa kerrotaan, että Instagram-sovelluksesta on tänään saatettu jakeluun valmis versio. Saataville tuotu sovellus tuo Windows-puhelimet nykypäivään ominaisuuksien osalta, sillä jatkossa esimerkiksi videot, Direct Messaging -viestintämahdollisuus, helppo käyttäjätilin vaihtaminen ja päivitetty hakutoiminto ovat mukana sovelluksessa.

  Sovellus myös esittää saapuvat ilmoitukset suoraan aloitusnäkymässä, mikäli Instagramin Live-tiili lisätään näkymään. Instagramin ohessa Facebook kertoi uusituista Facebook- ja Messenger-sovelluksista Windows 10 -alustalle, mutta toistaiseksi ne eivät ole saatavilla mobiilipuolella.

Lataa lisää Juttuarkisto