Muropaketti.com

Antec P280

Antec on ilmoittanut tuovansa Performance One -kotelosarjan uuden P280-mallin kauppoihin joulu-tammikuun aikana. Ensimmäisille jälleenmyyjille P280 saapuu jo joulukuun alkupuolella, mutta jotkut markkinat joutuvat odottamaan uutuutta ensi vuoden puolelle. Suomessa P280 löytyy esimerkiksi Jimm’s PC-Storen listoilta 159 euron hintaan, mutta sen toimitusaikaa ei ole vielä vahvistettu.

Antec esitteli P280-mallin marraskuun puolivälissä ja se liittyy jäseneksi erittäin suosittuun Performance One -tuoteperheeseen. P280 noudattaa P180-sarjan malleista tuttua yksinkertaista muotokieltä ja sen etupaneeli on peitetty alumiinipintaisella kolmikerrosluukulla. Kylkipaneeleissa on käytetty ääntä vaimentavaa kaksikerrosrakennetta, joka koostuu teräs- ja polykarbonaattikerroksista.

Etupaneelin luukun takaa löytyy kolme 5,25 tuuman ulkoista asemapaikkaa, joiden kiinnitysmekanismi on työkaluvapaa. Sisäisiä 2,5/3,5 tuuman asemakelkkoja on kuusi kappaletta ja niistä löytyy resonansseja estävät kumikiinnikkeet. Laajennuskorttipaikkoja on yhdeksän kappaletta, joka mahdollistaa neljän näytönohjaimen järjestelmät. P280 tukee emolevyjä XL-ATX-kokoon asti sekä näytönohjaimia 330 mm pituuteen saakka. Emolevyn taustapuolelle on jätetty 30 mm:n tila johdoille ja johtoläpivientejä löytyy kuusi kappaletta.

Jäähdytyksestä huolehtii kolme 120 mm:n tuuletinta ja kaikkiaan kotelosta löytyy seitsemän tuuletinpaikkaa. Tuulettimia varten P280:n sisältä löytyy neljän kolmepinnisen tuuletinliitännän hubi, johon tuodaan virta yhdellä molex-liittimellä. Etutuulettimien ja virtalähteen pölysuodattimet ovat irrotettavissa koteloa avaamatta.

Antec P280 -tuotesivu

TechPowerUp, Antec Announces Market Availability of P280 Chassis

Kommentit (26)

Windows 8 -käyttöjärjestelmälle on asetettu kovat paineet varsinkin, kun nykyinen Windows 7 on saanut reilun kahden vuoden elinkaarensa aikana kiittävän vastaanoton. Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini on vakuuttunut Windows 8:sta kommentoidessaan Credit Suisse -teknologiakonferenssissa seuraavaa: ”Uskon, että se on yksi parhaista asioista, mitä on tapahtunut meidän yrityksellemme.”

Otellinin mukaan Windows 8 ei ole erittäin hyvä käyttöjärjestelmä ainoastaan tietokonemarkkinoille, vaan myös kasvaville taulutietokonemarkkinoille. Hän näkee Windows 8:n vahvana puolena tietoturvan, joka on askarruttanut monia johtajia varsinkin yrityspuolella, sekä ohjelmatuen, joka on ollut heikko lenkki Androidiin perustuvien taulutietokoneiden sekä Applen iPadien kanssa.

CNET News, Windows 8 makes Intel very, very happy

Kommentit (43)

Google on työskennellyt uuden ulkoasun, joka koskee Searchia, Newsia, Mapsia, Translatea ja Gmailia sekä muita palveluita, parissa viimeisen kuuden kuukauden ajan ja nyt se esittelee blogisivustollaan uudistuksia. Tavoitteena on ollut kehittää käyttöliittymää entistä yksinkertaisempaan ja intuitiivisempaan suuntaan.

Uudistettu Google-palkki antaa käyttäjälle mahdollisuuden navigoida eri palvelujen välillä sekä jakaa tietoa tietyille henkilöille Google+:n kautta. Horisontaalisen palkin sijaan linkit eri palveluihin löytyvät Googlen logosta aukeavasta uudesta tipautusvalikosta. Listasta löytyy muutamia linkkejä ja loput pomppaavat esiin, kun käyttäjä vie kursorin alimmaisena olevan More-napin päälle.

The Official Google Blog, The next stage in our redesign

Kommentit (4)

Noctua on julkaissut uudistettuja, PWM-ohjattuja tuulettimia aiemmista NF-P12-, NF-B9- ja NF-R8-malleista. Uusissa malleissa on käytössä yrityksen NE-FD1-ohjainpiiri, joka ohjaa tuulettimien toimintaa automaattisesti ja yrityksen omien sanojen mukaan erittäin alhaisella tehonkulutuksella.

”Kuluttajat ovat kyselleet pitkään PWM-versioita tuulettimistamme, mutta saatavilla olleet tuulettimien PWM-ohjauksessa käytettävät ohjainpiirit eivät ole vastanneet laatustandardejamme. NE-FD1:llä pystymme valmistamaan PWM-tuulettimia, jotka kuluttavat vähän tehoa ja ovat hiljaisia alhaisilla kierrosnopeuksilla.”, kommentoi Noctuan toimitusjohtaja Rolan Mossig.

Perinteisissä PWM-tuulettimissa käytetyt ohjaimet syöttävät kanttiaaltoa, mikä aiheuttaa äkillisiä impulsseja. Impulssit puolestaan voivat johtaa tuulettimen hetkellisiin rakenteellisiin muutoksiin, jotka kuuluvat käyttäjälle usein klikkauksina varsinkin alhaisilla kierrosnopeuksilla. Noctuan tapauksessa SCD-teknologia (Smooth Commutation Drive) hidastaa tilanvaihtoa ja mahdollistaa sulavamman ja vähemmän rasittavan impulssin. Noctuan markkinapuheiden mukaan sen uudet tuulettimet kuluttavat 25-40 prosenttia vähemmän tehoa kuin yrityksen aiemmat ei-PWM-tuulettimet.

Kaikilla tuulettimilla on kuuden vuoden takuu ja NF-P12 PWM-, NF-B9 PWM- ja NF-R8 PWM -mallien suositushinnat ovat 24,90; 21,90 ja 18,90 euroa.

Noctua, Lehdistötiedote

Noctua, NE-FD1 PWM IC -tuotesivut

Kommentit (38)

Thermaltake

Thermaltake laajentaa eSPORTS-tuoteperhettään uudella valkoiseksi maalatulla MS-I Snow Edition -tornikotelolla. Käytännössä kyseessä on uudelleenlämmitelty versio kesällä julkaistusta Commander MS-I -mallista. Painoa kotelolla on 4,5 kg ja sen ulkomitat ovat 426 x 202 x 484 mm. Ulkoisia 5,25 tuuman asemapaikkoja Commander MS-I Snow Editionista löytyy kolme kappaletta ja sisäisiä 3,5 tuuman kiintolevypaikkoja viisi kappaletta. Kaikki asemapaikat on varustettu pikakiinnityksillä.

Vasempaan kylkipaneeliin on muotoiltu ikkuna ja kotelon runko on maalattu mustaksi. Sisälle mahtuu maksimissaan 170 mm korkea prosessoricooleri sekä jopa 320 mm pitkä näytönohjain. 120 mm:n tuuletinpaikkoja on kuusi kappaletta - edessä, takana, pohjassa, kyljessä ja kaksi katossa. Takatuuletinpaikassa on esiasennettuna sininen LED-tuuletin, jonka kierrosnopeus on 1000 RPM ja melutaso 16 dBA.

Thermaltake ei ole vielä julkaissut tarkempia tietoja hinnoittelusta tai saatavuudesta. Commander MS-I:n musta versio maksaa Suomessa noin 50-60 euroa.

Lehdistötiedote

Thermaltake Commander MS-I Snow Edition -tuotesivu

Kommentit (15)

Acerin hallituksen puheenjohtaja Jim Wong on kertonut Taiwanissa järjestetyssä tilaisuudessa tietoja markkinoille juuri saapumassa olevista Ultrabook-kannettavista. PC World -sivuston uutisoinnin mukaan Wong oli kertonut kuluttajien olevan kiinnostuneita yrityksen Ultrabookeista talouden heikosta tilanteesta huolimatta. Acer uskoo kykenevänsä toimittamaan kuluvan vuosineljänneksen aikana tavoitteena olevan 250 000 - 300 000 Ultrabook-kannettavaa.

Nykyiset Ultrabookit kustantavat kohtuullisen reippaasti ja hintataso on karkeasti otettuna asettunut noin 1000 euroon ja ulkomailta edullisimmat mallit irtoavat noin 800 dollarilla. Wongin mukaan tilanne tulee korjaantumaan ja jo vuonna 2013 hinnat saattaisivat liikkua 499 dollarissa.

Intelin Ultrabook-konseptin idean perustana on ohut, suorituskykyinen ja pitkällä akunkestolla varustettu kannettava, joka maksaa alle 1000 dollaria ja joka käynnistyy muutamassa sekunnissa virransäästötilasta. Peruskäytössä akun luvataan kestävän viisi tuntia ja joidenkin mallien jopa kahdeksan tuntia. Ultrabookien tietoturvasta huolehditaan Intel Anti-Theft Technology- ja Identify Protection Technology -teknologioilla.

PC World, Acer Sees Ultrabook Shipments on Track for Q4, With Price Drop in 2013

Kommentit (9)

armwin

Microsoft paljasti tammikuussa CES-tapahtumassa tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän tukevan x86-arkkitehtuurin lisäksi myös ARM-arkkitehtuuriin perustuvia laitteita. DigiTimes-sivuston lähteiden mukaan ARM:iin perustuvia ja Windows 8:aa käyttäviä kannettavia tietokoneita olisi luvassa kuitenkin vasta vuoden 2013 puolivälissä. Tuotteita tultaisiin julkaisemaan jo vuoden 2012 lopulla, mutta markkinoille ne saapuisivat seuraavan vuoden kesäkuussa.

Ensimmäisessä aallossa tulevat oletettavasti olemaan mukana ainakin Asus ja Lenovo, jotka testaavat ARM-kannettavien kysyntää, mutta laaja-alaisemmin Windows 8:n uskotaan leviävän ARM-markkinoille vuoden 2014 puolella. Vuonna 2015 Windowsilla varustetut ARM-kannettavat voivat kyetä viemään markkinaosuutta perinteisiltä x86-arkkitehtuuriin perustuvilta Windows-kannettavilta.

ARM-kannettavien yhdeksi vahvimmaksi puoleksi povataan alhaista tehonkulutusta ja sen myötä pitkää akunkestoa. Heikkoutena on ohjelmistotuki ja yhteistyö tietokonevalmistajien kanssa, sillä x86-arkkitehtuurille kehityt ohjelmat eivät toimi ARM-kannettavissa.

DigiTimes, Windows-on-ARM platform to join notebook competition in June 2013

Kommentit (11)

MSNBC-sivustolta löytyy mielenkiintoinen uutinen Columbian yliopiston tutkijoiden havainnoista, joiden mukaan Hewlett-Packardin LaserJet-tuoteperheen tulostimia on mahdollista kräkkeröidä automaattisen firmware-päivitystoiminnon avulla. Tulostimet on suunniteltu tarkistamaan tulostuksen yhteydessä uutta firmwarea ja kräkkerit voivat päästä käsiksi tähän mekanismiin, jolloin tulostimeen on mahdollista päivittää kräkkereiden oma firmware-tiedosto. Operaatio voidaan toteuttaa joko paikallisena tai internetin välityksellä.

Tutkijaryhmän johtaja professori Salvatore Stolfo ja tutkija Ang Cui olivat esitelleet, miten kräkkeröity lasertulostin oli ohjeistettu jatkuvaan lämmitykseen, mikä puolestaan oli lopulta johtanut paperin tummumiseen ja savuamiseen. Esittelyssä käytetyssä mallissa ylikuumenemissuoja oli sammuttanut tulostimen ajoissa, mutta kaikissa malleissa ei ole sitä, joten tulostin voi syttyä pahimmassa tapauksessa tuleen.

HP:n Keith Mooren mukaan vuoden 2009 jälkeen julkaistuissa LaserJet-tulostimissa firmware-päivitykset on digitaalisesti allekirjoitettuja, joten ainoastaan vanhemmat mallit ovat alttiita ongelmille. Hewlett-Packard on myynyt vuodesta 1984 lähtien 100 miljoonaa LaserJet-tulostinta ja tutkijoiden arvioiden mukaan käytössä on 40 000 tulostinta, joihin on mahdollista päivittää kräkätty firmware-päivitys.

MSNBC, Exclusive: Millions of printers open to devastating hack attack, researchers say

Kommentit (17)

PCI-SIG paljasti PCI Express 4.0:n

29.11.2011
klo 22.33

pcisigPCI Express 3.0 -standardi tekee vasta tuloaan markkinoille, mutta standardia kehittävä PCI-SIG on jo paljastanut PCI Express 4.0:n, josta se kertoi virallisesti ensimmäisen kerran kesäkuussa. PCI Express 4.0:ää tukevia laitteita ei ole tulossa markkinoille lähitulevaisuudessa, joten tietokonehankintoja on turha laskea tulevan standardin varaan.

PCI Express 4.0:n merkittävin uudistus PCI Express 3.0:aan verrattuna on tuplattu nopeus, joka 4.0:n tapauksessa on 16 GT/s per linja. PCI Express 2.0/2.1 -standardissa nopeus on 5 ja 3.0:ssa 8 GT/s. Liitin tulee muuttumaan hyvin vähän tai ei lainkaan PCI Express 3.0:aan verrattuna, mikä helpottaa uuden standardin käyttöönottoa tietokonevalmistajien kannalta. PCI-SIG uskoo saavansa valmiiksi PCI Express 4.0:n tarkat yksityiskohdat vuonna 2014 tai 2015. Tiedossa on jo nyt, että standardi tulee olemaan taaksepäin yhteensopiva aiempien PCI Express -standardien kanssa ja siihen perustuvien ratkaisujen toteuttaminen ei maksa tietokonevalmistajille nykyisiä ratkaisuja enempää.

PCI-SIG, Lehdistötiedote

Kommentit (2)

gfGlobalFoundriesin oli määrä aloittaa ensi vuonna uuden tuotantolaitoksen rakennukset Abu Dhabiin, mutta virallisten tietojen mukaan hanke on jäädytetty. ATIC:n varatoimitusjohtaja Ibrahim Ajami on kommentoinut seuraavaa: ”Emme sitoudu uraauurtaviin tekoihin Abu Dhabissa vuonna 2012. Talouden taantuman takia tilanne on epävakaa ja päätimme hallituksessa, ettemme halua juuri nyt uutta tuotantolaitosta. Mutta meidän tulee arvioida, mitä kasvustrategiassamme tapahtuu ennen vuoden 2012 loppua.”

ATIC (Advanced Technology Investment Company) omistaa suurimman osan GlobalFoundriesista ja AMD:n osuus yrityksestä on enää ainoastaan yhdeksän prosenttia. AMD:llä ei ole jäsentä GlobalFoundriesin hallituksessa, joten sillä ei ole juurikaan sananvaltaa päätöksenteossa. AMD on GlobalFoundriesin suurin asiakas, mutta sillä on ollut ongelmia valmistusprosessien kanssa. AMD veti jo pois suunnitelmistaan 28 nanometrin prosessilla valmistettavat Wichita- ja Krishna-APU-piirit ja tulevat Radeon HD 7000 -tuoteperheen näytönohjaimissa käytettävät grafiikkapiirit valmistetaan TSMC:n tuotantolinjoilla. Kun AMD on vähentänyt tuotantoaan GlobalFoundriesilla, on hyvin mahdollista, ettei se edes tarvitse tuotantokapasiteetin kasvua.

Lisäksi tilannetta vaikeuttaa tällä hetkellä se tosiasia, että 450 millimetrin piikiekot tekevät tuloaan ja pitkällä tähtäimellä sillä tullaan saavuttamaan kustannustehokkaampaa valmistusta nykyisiin 300 millimetrin piikiekkoihin verrattuna. 450 millimetrin piikiekkoja valottavan tuotantolaitoksen valmistaminen on kuitenkin erittäin kallista ja kustantaa 4-5 miljardia dollaria.

NordicHardware, GlobalFoundries puts new fab in Abu Dhabi on hold

Kommentit (1)

amdMercury News -sivustolta löytyy mielenkiintoinen uutinen, jossa paneudutaan AMD:n uuteen strategiaan ja mahdollisiin sivuvaikutuksiin perinteikkäisiin AMD-Intel-prosessorikamppailuihin. Kyseisenlaisia kamppailuja käydään ahkerasti Muropaketinkin uutisissa, artikkeleissa ja MuroBBS:ssä innokkaimpien fanittajien toimesta. Intelin osuus prosessorimarkkinoilla on ollut vuosia huomattavasti suurempi kuin AMD:n ja yritys on ymmärtänyt, että tulevaisuudessa sen tulee kilpailla entistä rajummin NVIDIAa ja Qualcommia vastaan.

AMD:n edustajan Mike Silvermanin mukaan ”meidän kaikkien tulee päästää irti vanhasta AMD vastaan Intel -ajatusmallista, koska kyse ei ole enää siitä.” AMD:n osuus prosessorimarkkinoilla oli vielä viisi vuotta sitten 23 prosenttia, mutta nyt se on laskenut 19 prosenttiin ja paljon hehkutetusta Bulldozer-arkkitehtuurista muodostui pettymys. Intel voi suuren markkinaosuuden turvin jatkaa prosessoreiden kehittämistä, mutta markkinat ovat ajautumassa mobiilimpaan suuntaan, josta yhtenä esimerkkinä on Microsoftin tuleva Windows-käyttöjärjestelmä, joka tukee ARM-arkkitehtuuria.

AMD:n entinen toimitusjohtaja Dirk Meyer sai kenkää tammikuussa ja yritys etsi korvaavaa henkilöä kuukausikaupalla. Ilmeisesti Meyer sai lähtöpassit juuri siitä syystä, ettei hän ollut hallituksen kanssa samaa mieltä AMD:n panostuksen kohdistamisesta mobiilituotteisiin.

Mercury News, AMD struggling to reinvent itself

Kommentit (52)

NVIDIA on julkaissut uuden version GeForce GTX 560 Ti -näytönohjaimesta, jossa on käytössä 448 CUDA-ydintä. Yrityksen mukaan kyseessä on rajoitettuna eränä myyntiin saapuva näytönohjain, joka on kohdistettu Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille. Näytönohjaimia on luvassa ainakin Asukselta, EVGA:lta, Gainwardilta, Gigabyteltä, Inno3D:ltä, MSI:ltä, Palitilta ja Zotacilta ja tyypilliseksi hinnaksi on ilmoitettu 289 dollaria.

448 CUDA-ytimen GeForce GTX 560 Ti:ssä on käytössä 40 nanometrin prosessilla valmistettava GF110-grafiikkapiiri, kun perusmallisessa GeForce GTX 560 Ti:ssä on GF114-grafiikkapiiri. Sen myötä CUDA-ytimiä on 64 enemmän, GDDR5-muistia on 1024 megatavun sijaan 1280 megatavua ja muistiväylän leveys on 256 bitin sijaan 320-bittinen.

Uuden GeForce GTX 560 Ti:n NVIDIAn asettamat referenssikellotaajuudet ovat samat kuin GeForce GTX 570:ssä, eli grafiikkapiirin osalta 732 MHz, CUDA-ytimien 1464 MHz ja muistien 950 MHz (3800 MHz QDR). Tuettuna on kolmen näytönohjaimen 3-way SLI -teknologia, näytönohjaimista löytyy kaksi kuusipinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä ja näyttöliitinvalikoimasta kaksi DVI-liitintä ja mini-HDMI-liitin.

techPowerUp!, NVIDIA GeForce GTX 560 Ti with 448 Cores Launched

Kommentit (22)

NZXT Hale82

Erityisesti koteloistaan tunnettu NZXT on julkistanut kolme uutta Hale82-nimeä kantavaa virtalähdemallia. Uutuusmallien maksimitehot ovat 650, 750 ja 850 wattia. Kaikki Hale82-mallit ovat varustettu irrotettavilla johdoilla ja ne täyttävät 80Plus Bronze -sertifikaatin vaatimukset. Tämä tarkoittaa 82 %:n hyötysuhdetta 20 %:n rasituksella ja 85 %:n hyötysuhdetta 50 %:n rasituksella.

Modulaariset kaapelit auttavat pitämään kotelon sisäosat siistinä ja niiden litteä muotoilu helpottaa kaapeleiden vetämistä kotelon ahtaista väleistä. NZXT kehuu Hale82-malleissa käytetyn laadukkaita komponentteja, kuten japanilaisia kondensaattoreita. 850 wattisesta mallista luvataan 70 ampeeria 12 voltin linjasta. Jäähdytyksestä pitää huolen valkoinen 120 mm:n tuuletin, jonka melutaso pysyy 25 dB:ssä aina 50 %:n rasitustasoon asti.

NZXT Hale82 -mallit tulevat kauppoihin joulukuussa. Malliston lähtöhinta on 109,90 euroa ja valmistaja lupaa tuotteilleen viiden vuoden takuun.

NZXT Hale82 850W -tuotesivu

TechPowerUp, NZXT Hale82 Energy-Efficient 80Plus Bronze Modular PSUs Launched

Kommentit (6)

Momentus XT

Seagate on julkistanut tänään uusia toisen sukupolven Momentus XT -hybridiaseman kannettaviin tietokoneisiin 2,5 tuuman koossa. Momentus XT yhdistää perinteisen kiintolevyn ja SSD-aseman hyvät puolet hyödyntämällä molempia tekniikoita samassa tuotteessa. Toisen sukupolven Momentus XT tukee SATA III 6Gb/s -liitäntää sekä Seagaten Adaptive Memory- ja FAST Factor -teknologioita.

Adaptive Memory seuraa käyttäjän datankäyttöä ja siirtää sen perusteella eniten käytetyn informaation SSD-muistiin nopeammin saataville. FAST Factor puolestaan yhdistää 742 gigatavun kiintolevyosuuden ja kahdeksan gigatavun SSD-osuuden (Single Level Cell NAND) vahvuudet suorituskykyiseksi kokonaisuudeksi. Uuden Momentus XT:n kerrotaan olevan lähes 70 % nopeampi kuin edeltäjänsä ja jopa kolme kertaa nopeampi kuin tavallinen kiintolevy, tarjoten silti 750 gigatavua tallennustilaa.

Toisen sukupolven Momentus XT -levyjen toimitukset alkavat välittömästi maailmanlaajuisesti. Valmistajan suositushinta 750 gigatavun Momentus XT:lle on 189 dollaria. Lisäksi ainakin seitsemän OEM-valmistajaa on ilmoittanut aikomuksistaan käyttää uusia Momentus XT -levyjä tietokoneissaan.

Seagaten lehdistötiedote

Seagate Momentus XT -tuotesivu

Kommentit (10)

Intel siirtyy ensi keväänä prosessoreiden valmistuksessa 22 nanometrin viivanleveyteen ja ensimmäisenä markkinoille julkaistaan Ivy Bridge -koodinimelliset kuluttajahintaiset työpöytäprosessorit.

Nettiin on nyt vuotanut listaus yhteensä 18 Ivy Bridge -prosessorin mallinimestä, kellotaajuuksista ja ominaisuuksista. Ivy Bridget nimetään odotetusti Core i7-3000 -tuoteperheen mallinimillä ja luvassa on prosessoreita kolmeen eri suorituskykysegmenttiin: Premium P1, Mainstream 2 ja Mainstream 1 (77 W) sekä lisäksi luvassa on S- ja T-kirjaimella varustettuja vähävirtaisia malleja alhaisemmalla TDP-arvolla (35 - 65W).

Suorituskykyisimmät Premium P1 -prosessorit ovat Core i7-3770K- ja 3770, joista K-mallissa on avoin kerroin ja 3770-mallissa puolestaan tuki Intel SIPP-, vPro-, VT-d- ja TXT-ominaisuuksille. Molemmat ovat neliytimisiä ja tukevat Hyper-Threading-ominaisuudella kahdeksaa säiettä, L3-välimuistia on kahdeksan megatavua, kaksikanavainen muistiohjain tukee DDR3-1600-nopeutta ja piisirulle on integroitu Intel HD Graphics 4000 -grafiikkaohjain. 3770K toimii 3,5 GHz:n eli 100 MHz korkeammalla peruskellotaajuudella kuin 3770 ja molemmat prosessorit toimivat rasituksessa Turbo-teknologialla maksimissaan 3,9 GHz:n kellotaajuudella.

Mainstream 2 -kategoriaan julkaistaan Core i5-3570K-, 3570- ja 3550-mallit, jotka ovat neliytimisiä, mutta eivät tue Hyper-Threading-teknologiaa ja niissä on kuuden megatavun L3-välimuisti. Core i5-3570K ja 3570 toimivat 3,4 GHz:n peruskellotaajuudella ja rasituksessa maksimissaan 3,8 GHz:n kellotaajuudella. Suorituskykyisimmässä Core i5-3570K -mallissa on käytössä Intel HD Graphics 4000 -grafiikkaohjain, mutta 3570- ja 3550-malleissa heikompi Intel HD Graphics 2500 -ohjain.

Edullisimpaan Mainstream 1 -kategoriaan on luvassa neliytimiset Core i5-3470-, 3450- ja 3330-mallit, jotka toimivat alhaisemmilla kellotaajuuksilla ja niiden Turbo-kellotaajuudet jäävät 3,5-3,6 GHz:iin. 3470-malli tukee Intel SIPP-, vPro-, VT-d- ja TXT-ominaisuuksia.

Ivy Bridget tulevat korvaamaan nykyiset kuluttajaluokan Sandy Bridge -koodinimelliset Core i7- ja i3-2000 -sarjan prosessorit ja ne asentuvat samaan LGA 1155 -prosessorikantaan, joten vanhat emolevyt ovat yhteensopivia Ivy Bridgejen kanssa BIOS-päivityksen jälkeen. Ne tuovat mukanaan muun maussa tuen PCI Express 3.0 -teknologialle ja Intelin suunnitelmien mukaan prosessorisuorituskykyä pyritään parantamaan 20 prosentilla ja integroidun grafiikkaohjaimen suorituskykyä 60 prosentilla Sandy Bridgeen verrattuna.

ComputerBase, Intel ”Ivy Bridge”: models and clock speeds of 22-nm desktop CPUs (Google Translate)

CPU World, Ivy Bridge desktop CPU lineup details

CPU World, Ivy Bridge desktop CPU lineup details, part II

Kommentit (48)

hddMuropaketissa on uutisoitu useampaan otteeseen Thaimaan tulvien vaikutuksista kiintolevymarkkinoihin ja miten hinnat ovat lähteneet jyrkkään nousuun maailmanlaajuisesti. Taiwanilaisen DigiTimes-uutissivuston mukaan kuluvan vuoden neljännellä neljänneksellä kyetään toimittamaan 110-130 miljoonaa kiintolevyä, kun markkinat vetäisivät 180 miljoonaa kiintolevyä.

DigiTimesin jotkut lähteet uskaltavat arvioida kiintolevyvaikeuksien helpottavan jo ensi vuoden heti ensimmäisellä neljänneksellä, mutta useimmat lähteet ovat varovaisempia ja arvioivat sen tapahtuvan vasta toisella neljänneksellä. Yleinen käsite kuitenkin on, että kestää peräti kaksi vuotta ennen kuin kiintolevymarkkinat ovat elpyneet täysien tulvien aiheuttamista vahingoista.

DigiTimes, Global HDD supply to be 35% short in 4Q11, say PC makers

Kommentit (20)

Jasson Giddings on esitellyt mielenkiintoista konseptitason projektia, jossa monikosketuseleitä tukeva näppäimistö ja hiiri, tai oikeastaan touchpad, on valmistettu näyttävästi lasista. Molemmissa tuotteissa on kameralla varustettu pohjaosa, johon lasinen levy on yhteydessä. Sekä näppäimistö että hiiri ovat langattomia ja niissä on käytössä ladattava litiumpolymeeriakku.

Varsinaista toteutusta mainostetaan yksinkertaiseksi ja se perustuu FTIR-tekniikkaan (Frustrated Total Internal Reflection). Käytännössä tämä tarkoittaa, että lasilevyn reunalla on infrapunaledi kohdassa, josta se kiinnittyy metalliseen pohjaosaan. Ledi on ohjattu isolla kulmalla ja säteet heijastuvat lasin sisäpinnoilla. Kun lasia kosketetaan, infrapunasäteet diffusoituvat alaspäin kameran tunnistettavaksi. Vapaaseen lähdekoodiin perustuva ohjelmisto tunnistaa kohdan ja lähettää sen eteenpäin tietokoneelle, josta tunnistetaan lasipinnan kosketuskohtaa vastaava näppäin.

Projektilla hankitaan tällä hetkellä 50 000 dollarin rahoitusta ja 35 lahjoittajan toimesta on saatu kasaan jo reilut 8000 dollaria. Vähintään 10 dollarin lahjoituksella pääsee mukaan ehdottamaan nimeä ja voittajalle on luvassa valmis näppäimistö ja hiiri. Vähintään 350 dollarin lahjoituksella saa aikanaan valmiin näppäimistön ja hiiren, ja hieman jopa yllättäen tätä uutista kirjoitettaessa jo 22 henkilöä on lahjoittanut kyseisen summan. Arvioiden mukaan valmiita tuotteita on luvassa ensi vuoden huhtikuussa.

Kickstarter, Multi-Touch Keyboard and Mouse

Kommentit (33)

Muropaketin uusimmassa artikkelissa keskitymme tutkimaan markkinoiden uusimpia ja kiinnostavimpia malleja. Mukana on kuusi SSD-asemaa: Corsair Force GT (240 Gt), Crucial M4 (64 Gt), Intel 510 (250 Gt), OCZ Vertex 2 (60 Gt), OCZ Vertex 3 (120 Gt) ja Samsung 830 (256 Gt), joiden ominaisuuksiin tutustutaan tarkemmin.

Artikkeli sisältää erilaisia suorituskykymittauksia, joissa on Muropaketin lukijoiden toiveiden mukaisesti pyritty pitämään pääpaino käytännönläheisissä testeissä, mutta mukana on myös kaksi synteettistä testiohjelmaa. Vertailukohtina on käytössä Intel X25-M -SSD-asema (160 Gt) ja kiintolevynä Samsung F3 (1000 Gt). Lisäksi artikkelin lopussa testataan yhdellä SSD-asemalla vaikutusta suorituskykyyn, kun käytössä on AMD:n SB950-southbridgen Serial ATA 6 Gb/s -ohjain ja ASMedian ASM1061-ohjain, ja kun asema on 17- ja 92-prosenttisesti täynnä.

Muropaketti, Uudet SSD-asemat - talvi 2011

nvidiaNVIDIA on julkaissut sivuillaan GeForce 290 -tuoteperheen beeta-asteen ajurit, joiden versionumero on 290.36. Ajurit ovat saatavilla 64- ja 32-bittisille Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmille ja ne tukevat GeForce 6 -tuoteperheen ja sitä uudempia näytönohjaimia sekä ION-tuoteperheen ratkaisuja.

GeForce 290.36 -ajureissa on Ambient Occlusion -tuki The Elder Scroll’s: Skyrim- ja Call of Duty: Modern Warfare 3 -peleihin, ja mukana toimitettava PhysX 9.11.11.07 -ohjelmisto parantaa PhysX:n toimintaa varsinkin Batman: Arkham City -pelissä. Lisäksi SLI-valmiudelliset X79-emolevyt tukevat NVIDIA Surroundia, mukana on uusia ja päivitettyjä SLI- ja 3D Vision -profiileja, tuki 3D Visionille DisplayPort 1.1:llä, 1.3.9.0-versiollinen HD-ääniajuri sekä erinäisiä bugikorjauksia.

NVIDIA, Driver Downloads

Kommentit (20)

AMD tuo DDR3-muistit kauppoihin

28.11.2011
klo 12.57

Uutisoimme elokuussa Japanissa myyntiin ilmestyneistä AMD:n Radeon Memory -nimellä myytävistä DDR3-muistikammoista, mutta tuolloin AMD kielsi niiden saapuvan myyntiin laaja-alaisemmin. Nyt AMD on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se kertoo tuovansa markkinoille ja kuluttajien saataville DDR3-muistituotteita.

AMD ei itse valmista DDR3-muisteja, vaan se toimii yhteistyössä Patriot- ja VisionTek-yritysten kanssa. Muistit mukailevat AMD:n teemaa ja muistikampojen piirilevy on musta ja muistipiirejä jäähdytetään puna-mustilla lämmönlevittäjillä. AMD mainostaa muistien toimivan vuorenvarmasti AMD:n prosessoreiden kanssa ja lisäksi niistä puuttuvat Intelin XMP-profiilit ja sen sijaan ne käyttävät joko JEDEC:n profiileja tai AMD Black Edition -profiileja. Muistit on suunniteltu toimimaan yhdessä AMD:n Overdrive-ohjelman kanssa.

AMD tuo DDR3-muistit kolmena eri tuoteperheenä, jotka ovat Entertainment Edition, Performance Edition ja Radeon Edition. Kaikkiin tuoteperheisiin on saatavilla kahden, neljän ja kahdeksan gigatavun muistikampoja. Entertainment Editionin osalta muistit on speksattu toimimaan 1,5 voltin käyttöjännitteellä DDR3-1333-kellotaajuudella ja Performance Editionin osalta 1,35-1,5 voltilla ja DDR3-1333- sekä DDR3-1600-kellotaajuudella. Radeon Edition -muistien käyttöjännite on 1,5-1,65 volttia ja kellotaajuus DDR3-1866. Radeon Edition -tuoteperheen muistit ovat ainoat, joiden mukana toimitetaan lämmönlevittäjät vakiona - muiden mukana ne ovat valinnaiset.

AMD:n DDR3-muistien saatavuudesta tai hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa.

mynewsdeks, Lehdistötiedote

AMD, Memory for Systems

Kommentit (18)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös