Muropaketti.com

Corsair on havainnut 120 gigatavun tallennuskapasiteetillisissa Force 3 -tuoteperheen SSD-asemissa suorituskykyyn liittyviä ongelmia ja vetää kyseiset asemat pois markkinoilta. Käyttäjät, jotka ovat ehtineet ostaa aseman, saavat Corsairilta vaihdossa virheettömän vastaavan aseman ilman toimituskuluja. Corsair suosittelee lopettamaan asemien käytön välittömästi, vaikkei käyttäjä olisikaan havainnut niiden kanssa ongelmia.

Ongelma koskee ainoastaan Force 3 -tuoteperheen 120 gigatavun mallia, jonka tarkka mallinumero on CSSD-F120GBG3-BK. Samaisen tuoteperheen CSSD-F60GBG3-BK- ja CSSD-F240GBG3-BK- sekä Force GT -tuoteperheen mallit eivät kuulu ongelman piiriin.

Corsair, Corsair Force Series 3 SSD Issue Resolution: Drive Return Procedure

Kommentit (17)

Uutisoimme Muropaketissa eilen AMD:n ottavan uudelleen käyttöön FX-brändin tulevissa Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvissa Zambezi-koodinimellisissä prosessoreissa (AMD FX) ja Scorpius-alustassa (Vision FX).

Prosessoreiden julkaisu ja myyntiin saapuminen viivästyy elo-lokakuulle, mutta AMD on lanseerannut uusille FX-prosessoreilleen virallisen tuotesivun, josta löytyy toistaiseksi varsin niukasti tietoa ja lyhyt esittelyvideo.

Tällä hetkellä AMD kertoo tuotesivuillaan, että FX-prosessorit ovat maailman ensimmäisiä natiiveja kahdeksanytimisiä työpöytäprosessoreita eli kaikki ytimet ovat samalla piisirulla. Lisäksi FX-prosessorit ovat kerroinlukottomia, eli kuluttajat voivat ylikellottaa niitä helposti kerrointa nostamalla. Lisäksi FX-prosessorit tukevat Turbo CORE -teknologiaa, joka nostaa rasituksessa ytimien kellotaajuutta automaattisesti.

AMD, FX-prosessoreiden tuotesivu

Japanilaiset 4Gamer.net- ja Ascii.jp-sivustot ovat julkaisseet kuvia neli- ja kahdeksanytimisten AMD FX -prosessoreiden tuotepakkauksista ja kuvankaappauksen AMD Overdrive -ohjelmasta, joka monitoroi ytimien kellotaajuutta, kerrointa, käyttöjännitettä ja käyttöastetta.

Kahdeksanytimiset AMD FX -prosessorit pakataan alumiiniseen ja mustaan myyntipakkaukseen. Neliytimiset AMD FX -prosessorit puolestaan toimitetaan valkoisessa ja pahvisessa myyntipakkauksessa. Molemmat mallit ovat kerroinlukottomia ja tuotepakkaukseen on merkitty Black Edition -lisänimi.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

AMD OverDrive -ohjelmasta otettujen kuvankaappausten perusteella esittelykokoonpanon kahdeksanytiminen FX-prosessori toimii ainakin kolmen ytimen osalta 3,6 GHz:n kellotaajuudella, kun loput ytimet toimivat 500-2675 MHz:n kellotaajuudella. OverDrive näyttää ytimien käyttöjännitteeksi 1,4 volttia ja lämpötilaksi noin 20 astetta, joista ainakin lämpötila tunnistuu väärin.

4Gamer.net, ”Zambezi” product name ”AMD FX-Series” and publication (Google Translate)

Ascii.jp, AMD, the next generation of up to 8-core CPU ”AMD FX” (Google Translate)

Kommentit (43)

AMD on ilmoittanut Los Angelesissa järjestettävien E3-messujen yhteydessä virallisesti, että se aikoo ottaa uudelleen käyttöön FX-brändin prosessoreissaan ja alustoissaan.

Lehdistötiedotteen mukaan FX-brändi liitetään jatkossa yrityksen suorituskykyisimpiin prosessoreihin ja alustoihin, jotka on suunniteltu äärimmäiseen peli- ja HD-viihdekäyttöön. Ensimmäisenä FX-nimi tullaan näkemään Scorpius-alustassa, joka rakentuu AMD:n 990FX-piirisarjasta, Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjaimesta ja Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvasta kahdeksanytimisestä Zambezi-koodinimellisestä prosessorista.

”AMD’s FX brand will enable an over-the-top experience for PC enthusiasts. By combining an unlocked, native eight-core processor, the latest in chipset technology, and AMD’s latest graphics cards, FX customers will enjoy an unrivalled feature set and amazing control over their PC’s performance”, , kommentoi yrityksen maailmanlaajuinen markkinointijohtaja Leslie Sobon. FX-prosessoreiden mallinimiä, kellotaajuuksia tai muita mallikohtaisia tietoja ei lehdistötiedotteessa vielä tässä vaiheessa kerrottu.

AMD ilmoitti viime viikolla Computex-tapahtumassa Taiwanissa, että Zambezi-koodinimelliset FX-prosessorit julkaistaan ja tulevat saataville 60-90 päivän sisällä eli elo-syyskuussa. Scorpius-alustan muut komponentit eli 990FX-piirisarjaan perustuvat AM3+-kantaiset emolevyt ja Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjaimet ovat jo markkinoilla.

AMD, Lehdistötiedote

Kommentit (11)

Computex-messut loppuivat jo, mutta Bit-tech-sivusto on julkaissut hieman jälkijunassa uutisen Silverstonen esittelyalueella olleesta konseptitason Temjin TJ12 -kotelosta. Kotelo muistuttaa osaltaan yrityksen nykyisiä markkinoilta saatavia Raven- ja Fortress-tuoteperheiden koteloita, mutta massiivinen koko on viety uudelle tasolle.

TJ12:ta oli esitelty kokoonpanolla, jossa oli käytössä peräti kuusi kahden korttipaikan korkuista näytönohjainta ja kuvien perusteella tilaa niiden asennuksessa on reilunpuoleisesti. Näytönohjaimien välillä on reilusti tilaa, mikä on toteutettu PCI Express -liittimiin asennettavalla lisäkortilla.

Kotelossa on tilaa myös kahdelle virtalähteelle sekä pohjassa kolmelle 120 millimetrin tuulettimelle. Erikoisena puolena TJ12:ssa ei ole lainkaan 5,25- tai 3,5-tuuman asemapaikkoja, vaan ainoastaan 2,5-tuumaisia paikkoja SSD-asemille. Emolevy asennetaan sivuasentoon, joten korttipaikka- ja I/O-liittimet osoittavat kotelossa ylöspäin.

Bit-tech, Silverstone shows off massive TJ12 concept case

Kommentit (19)

3DMark 11 päivittyi

7.6.2011
klo 13.03

Futuremark on julkaissut uusimpaan pelisuorituskykyä mittaavaan 3DMark 11 -testiohjelmaan 1.02-päivityksen, joka on ladattavissa alla olevien linkkien kautta. Pelkän päivityksen sisältävällä asennuspaketilla on kokoa 17 megatavua ja koko ohjelmalla 280 megatavua.

1.02-versiossa Bullet-fysiikkakirjasto on päivitetty 2.78-versioon, joka parantaa yhteensopivuutta tulevien prosessoreiden ja näytönohjainten kanssa. Näytön skaalausasetus on lisätty Basic-versioon, SystemInfo-komponentti päivitetty 4.0-versioon ja lisäksi ohjelman kaatuessa käyttäjälle esitettävää virheruutua on parannettu.

Advanced- ja Professional-versioiden omistajille Combined-testeihin on lisätty wireframe-tila ja tulosten tallennuskysely muistaa edellisen tallennuskansion. Pelkästään Professional-versiota varten vesileima näytetään aina, kun testiohjelma käynnistetään komentoriviltä ja komentoriviltä käynnistettävä yksittäinen testipätkä pyörii loopilla ilman uudelleenlatausta.

techPowerUp!, Futuremark 3DMark 11 v1.0.x to v1.0.2 Update

techPowerUp!, Futuremark 3DMark 11 v1.02

Kommentit (1)

Apple julkisti eilen WWDC-tapahtumassa (Worldwide Developer Conference) iOS 5 -käyttöjärjestelmän sekä iCloud-palvelun, jotka on kohdistettu iPhone-älypuhelimien ja iPad-taulutietokoneiden omistajille. Mac-tietokoneita silmällä pitäen Apple kertoi lisää yksityiskohtia tulevasta Lion-koodinimellisestä Mac OS X 10.7 -käyttöjärjestelmästä, jonka päivitys saapuu Mac App Storen kautta kuluttajien ladattavaksi näillä näkymin heinäkuussa 29,99 dollarin hintaan.

Mac OS X 10.7 tuo mukanaan uudet monikosketuseleet sekä koko ruudun ohjelmat, joista jälkimmäinen piilottaa ruudulta kaiken muun paitsi itse ohjelman. Ohjelmien välillä, ikkunasta toiseen, takaisin työpöydälle tai Dashboardille tai Spacesiin pääsee vaihtamaan monikosketuseleiden avulla.

Mukana on myös Mission Control, joka yhdistää Exposén, koko ruudun ohjelmat, Dashboardin sekä Spacesin yhteen nippuun, ja kaikkia edellä mainittuja auki olevia ohjelmia sekä ikkunoita voi tutkia samaan aikaan. Launchpad puolestaan muistuttaa iOS-käyttöjärjestelmien ohjelmalistausta, ja Mac OS X 10.7:ssä ohjelmat näkyvät kuvakkeina ja niitä voi järjestellä kansioihin. Lisäksi Apple on uudistanut rankalla kädellä Mail-sähköpostiohjelmaa luomalla sille kokonaan uuden käyttöliittymän.

Resume on toiminto, jolla käyttäjä pääsee jatkamaan ohjelmien kanssa työskentelyä täsmälleen siitä tilanteesta, josta hän käynnisti tietokoneen uudelleen tai sammutti ja uudelleenkäynnisti tietyn ohjelman. Auto Save tallentaa tiedostoja automaattisesti työskentelyn yhteydessä, Versions pitää yllä tiedostoversiohallintaa ja AirDrop etsii lähistöllä olevat Mac-tietokoneet ja antaa mahdollisuuden siirtää tiedostoja koneelta toiselle.

Appe, Mac OS X Lion

AppleInsider, Apple to sell Mac OS X 10.7 Lion for $29.99 in July only in Mac App Store

Kommentit (59)

Turkulainen tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa Jimm’s PC-store Oy panostaa tulevaisuudessa asiakaspalveluun, takuukäsittelyyn ja ilmaisiin toimituksiin.

Yritys kääntää kurssia ja lanseeraa toimintamallin, jossa asiakaspalvelu on tavoitettavissa ilta kymmeneen asti eli silloin, kun asiakas asioi verkossa. Turun toimipiste jatkaa entiseen malliin, mutta raskaan kulurakenteen myymälöistä Helsingissä ja Tampereella luovutaan. Resurssit siirretään verkkokauppaliiketoiminnan ylläpitoon ja takuukäsittelyyn eikä muutos strategiassa todennäköisesti edellytä irtisanomisia:

”Omien tutkimuksiemme mukaan asiakkaat tekevät enemmän ostoksia verkossa iltaisin ja sunnuntaisin, juuri silloin kun asiakaspalvelumme on kiinni. Meidän on pystyttävä olemaan tavoitettavissa silloin, kun asiakas kanssamme asioi ja tähän panostamme tulevaisuudessa”, kertoo maaliskuun alussa toimitusjohtajana aloittanut Antti Järvinen.

Verkkokauppaan panostamisen myötä valikoimiin on tulossa toimituskuluton vaihtoehto pysyvästi. Alkuvaiheessa palvelu toteutetaan yhteistyössä Matkahuolto Oy:n kanssa, mutta muidenkin palveluntarjoajien kanssa käydään keskusteluja palvelun laajentamiseksi.

Uusi strategia tarkoittaa Muropaketin käyttäjille jatkossa sitä, että Jimm’sin asiakaspalvelu on tavoitettavissa ja vastailee kysymyksiin MuroBBS:n kaupallisella alueella iltaan asti.

Lähde: Yrityksen lehdistötiedote

Kommentit (111)

Microsoft on julkaissut Wireless Desktop 2000 -nimisen tuotepaketin, joka sisältää langattoman näppäimistön ja hiiren. Erikoisuus on näppäimistön salaus, sillä kaikki klikkaukset salataan 128-bittisellä AES-menetelmällä (Advanced Encryption Standard). Salaus on järeä ja poistaa skeptisimpienkin käyttäjien pelot siitä, että joku pääsisi tarpeellisilla laitteilla näppäimistön ja tietokoneen väliin tallentamaan näppäinpainallukset.

Näppäimistön näppäinsijoittelu edustaa perustasoa ja mukana on funktionäppäimien yläpuolella 15 pikanäppäintä muun muassa musiikintoistolle ja äänenvoimakkuudelle. Windows 7 -käyttöjärjestelmää varten näppäimistöstä löytyvät näppäimet kiinnitettyjen ja auki olevien ohjelmien hallintaan. Hiiri käyttää Microsoftin Bluetrack-teknologiaa, joten sen pitäisi toimia lähes kaikilla pinnoilla. Kyseessä on kahdella napilla ja rullalla varustettu perushiiri. Wireless Desktop 2000:n suositushinta on 39,99 dollaria.

techPowerUp!, Microsoft Intros New Wireless Desktop with 128-bit AES Encryption

Kommentit (19)

Antec esitteli viime viikolla Computex 2011 -tapahtumassa erittäin suositun P180-kotelosarjan seuraajaa eli P280-mallin prototyyppiä.

P280 muistuttaa ulkoisesti hieman P180-mallistoa ja etuosan peittävä metalliovi aukeaa 270 astetta kotelon kylkeen kiinni. Yläosaan on sijoitettu kaksi USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -liitintä sekä kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Sisuksista löytyy kolme työkaluvapaata 5,25-tuuman, kuusi 3,5-tuuman ja kaksi 2,5-tuuman asemapaikkaa. Kaapelien hallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Tuulettimia ohjataan kotelon takaosaan liitetyn piirilevyn kautta, joka kytketään virtalähteen molex-liittimeen.

P280-kotelon odotetaan saapuvan myyntiin jouluksi ja se korvaa markkinoilla noin 160 euron hintaisen P183-mallin. Bit-techin ja Anandtechin sivuilta löytyy useita kuvia prototyypin ominaisuuksista ja sisuksista.

Anandtech, Computex 2011: This is the Antec P280

Bit-tech, Antec shows off P280 prototype

Kommentit (21)

Tron: Legacy -elokuvan yksi mieleenpainuvimmista asioista oli valopyörä, jota yhdysvaltalainen Brian ”Boddaker” Carter on käyttänyt esikuvana suunnittelemalleen tietokonekotelolle. Modders-Inc-sivusto on julkaissut haastattelun liittyen TRON Light Cycle -koteloon ja tarkempaa tilanneraportointia sekä kuvia projektin etenemisestä voi tutkia samaisen sivuston keskustelualueen puolelta.

Boddaker kertoo tehneensa kotelon Cooler Masterin Case Mod Competition -kilpailua varten ja idean Tron-valopyörästä virinneen jo viime vuonna, kun Tron: Legacy -elokuva tuli teattereihin. Alun perin tarkoituksena oli käyttää pyörinä kahta Dysonin valmistamaa siivetöntä Air Multiplier -tuuletinta. Ratkaisu osoittautui lopulta kuitenkin liian vaikeaksi toteuttaa ja kokoa piti pienentää. Sisällä olevaa tietokonetta jäähdytetään vedellä ja Boddaker mainitsee sen olleen rakennuksen yksi haastavimmista vaiheista.

Modders-Inc, May’s FRotM Winner - TRON Light Cycle by Boddaker

Modders-Inc, TRON Lightcycle - 2011 Cooler Master Contest Winner!

Kommentit (7)

InformationWeek-sivusto on kaivanut NVIDIAn Yhdysvaltojen osakevalvontaviranomaiselle (SEC, Securities and Exchange Commission) toimittamasta raportista esiin mielenkiintoisen yksityiskohdan. NVIDIA ja Microsoft ovat solmineet keskinäisen sopimuksen, jonka mukaan jonkin ulkopuolisen yrityksen yrittäessä ostaa NVIDIAn, Microsoftilla on yksinoikeus ostaa 30 prosenttia tai enemmän NVIDIAn osakkeista samaan tarjottuun hintaan:

Under the agreement, if an individual or corporation makes an offer to purchase shares equal to or greater than 30% of the outstanding shares of our common stock, Microsoft may have first and last rights of refusal to purchase the stock.”

Sopimus estää käytännössä muiden kuin Microsoftin ostamasta NVIDIAA, jos Microsoft niin haluaa. Tällä hetkellä mikään ulkopuolinen yritys ei kuitenkaan ole tarjoutunut ostamaan NVIDIAa, mutta etuoikeussopimukselle saattaa tulla käyttöä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä 30 % NVIDIAn osakkeista on arvoltaan noin 3,4 miljardia dollaria.

Päivitys: Sopimus juontaa juurensa 11 vuoden taakse, jolloin NVIDIA ja Microsoft sopivat grafiikkapiirien toimituksesta Xbox-pelikonsoliin. Kyseisellä sopimuksella Microsoft halusi ilmeisesti estää NVIDIAn joutumisen kilpailijoiden ostettavaksi ja turvata grafiikkapiirien toimitukset pelikonsoliinsa. Sopimus on edelleen voimassa ja on jäänyt tähän asti yleisesti huomioimatta.

NVIDIA on Microsoftille erittäin mielenkiintoinen sopimuskumppani, sillä se kehittää parhaillaan ARM-arkkitehtuuriin perustuvaa neliytimistä Kal-El-koodinimellistä järjestelmäpiiriä, jonka suorituskyvyn kerrotaan olevan noin viisinkertainen nykyiseen Tegra 2 -piiriin verrattuna.

NVIDIA demosi Computex 2011 -tapahtumassa Kal-Eliin perustuvaa referenssitaulutietokonetta ja Microsoft puolestaan esitteli sillä uutta Windows 8 -käyttöjärjestelmää, joka on erityisesti optimoitu kosketusnäyttöä tukeville laitteille.

InformationWeek, Exclusive: Microsoft Has Acquisition Deal With Nvidia

Yahoo! News, Microsoft pact with Nvidia could result in future takeover

Kommentit (16)

Ruuvipenkki-sivuston keskustelualueelta löytyy SunWind-nimimerkkiä käyttävän lukijan kirjoittama mielenkiintoinen artikkeli, jossa televisioon rakennetaan dynaaminen taustavalaistusjärjestelmä. Järjestelmää voi käyttää television ohella myös muilla näyttölaitteilla, sillä ideana on heijastaa ruudulla esitettäviä värejä taustalla olevaan seinään.

Idean perustana on Boblight-niminen ohjelma, joka laskee määriteltyjen alueiden keskivärit. Värit lähetetään LiveLight-valo-ohjaimelle, jolla näytön takana olevat LED-nauhat kytketään tietokoneeseen. Artikkelin mukaan järjestelmä vähentää silmien rasitusta pimeässä, vähentää LCD-elementin valovuotojen näkymistä, parantaa näytön kontrastivaikutelmaa, suurentaa näytön kokonaisvaikutelmaa ja parantaa katselukokemusta.

Artikkelissa on selvennetty taustatietoja, esitellään itse suunniteltua piirilevyä ja perehdytään ohjelman lähdekoodin sielunmaailmaan. Asiasta kiinnostuneita varten artikkeli sisältää myös kaikki tiedot oman järjestelmän rakentamiseen.

Ruuvipenkki, The LiveLight

Kommentit (27)

Kingston on julkaissut HyperX-tuoteperheeseen uusia SSD-asemia, jotka on varustettu SandForcen paljon hehkutetulla SF-2281-ohjainpiirillä. Yritys mainostaa uusien SSD-asemien tarjoavan pelaajille ja harrastajille maksimissaan 525 megatavun lukunopeuden sekunnissa ja kirjoitusnopeuden yltävän 480 megatavuun sekunnissa.

HyperX-SSD-asemat ovat 2,5-tuuman kokoisia, liitäntänä toimii Serial ATA 6 Gb/s, NAND-flash-muistipiirit on valmistettu 25 nanometrin prosessilla MLC-tekniikalla (Multi Level Cell) ja tuettuna on TRIM-teknologia.

Saataville tulee 120 ja 240 gigatavun tallennuskapasiteetilliset asemat, mutta Kingston ei ole toistaiseksi paljastanut niiden suositushintoja. HyperX-SSD-asemien toimitukset alkavat 11. heinäkuuta ja ne tulevat saataville kahtena vaihtoehtona. Pelkän aseman ohella kuluttajille tarjotaan myös päivityspakettia, joka sisältää aseman ohella True Image HD -ohjelman, työpöytäasennuskehikon, USB-asennuskehikon, ruuvimeisselin sekä Serial ATA -kaapelin.

Kingston, Lehdistötiedote

Kommentit (18)

Corsair on julkaissut Computex-messujen yhteydessä uusia matalaprofiilisia Vengeance-tuoteperheen DDR3-muistikampoja. Vengeance LP -muistien (Low Profile) korkeus on 26 millimetriä, kun aiemmissa malleissa korkeutta on ollut 47 millimetriä. Uutuusmuistit on suunnattu kokoonpanoihin, joissa on käytössä kookas prosessoricooleri, sekä esimerkiksi SFF-kokoonpanoihin (Small Form Factor).

Vengeance LP -muistit ovat saatavilla Jet Black-, Cerulean Blue- ja Arctic White -värisillä heatspreadereilla, joista kaksi ensimmäistä mainittua on speksattu toimimaan 1,5 voltin ja jälkimmäinen 1,35 voltin käyttöjännitteellä. Kaikki muistikammat toimivat 800 MHz:n (1600 MHz DDR) kellotaajuudella ja 9-9-9-24-asetuksilla. Jet Black- ja Cerulean Blue -väreillä saatavilla ovat 4 ja 8 gigatavun setit kahdella muistikammalla sekä 16 gigatavun setti neljällä kammalla. Arctic White on saatavilla ainoastaan 8 gigatavun settinä kahdella muistikammalla.

Corsairin Vengeance LP -muistikampojen hinnoista ei ole toistaiseksi tietoa, mutta ne saapuvat myyntiin jälleenmyyjien kautta kesäkuun aikana.

Corsair, Lehdistötiedote

Kommentit (2)

AsetekTanskalainen Asetek aikoo palata retail-markkinoille uudella nestejäähdytysratkaisulla, jota se esitteli jo aiemmin CeBit-tapahtumassa. Asetek WaterChill™ 2011C -jäähdytysratkaisu perustuu 240x120 mm kokoiseen ja 1,5 tuumaa paksuun jäähdytyskennoon sekä neljään 120 mm tuulettimeen, joita hallitaan nesteen lämpötilaa seuraavan ChillControl-järjestelmän avulla. Matalaprofiilinen blokki perustuu Asetekin kolmannen sukupolven kylmälevytekniikkaan ja pitää sisällään järjestelmän pumpun. USB-liitännän ansiosta käyttäjä voi vaikuttaa tuulettimien pyörimisnopeuteen ChillControl-sovelluksen kautta.

Asetek on keskittynyt muutaman viime vuoden ajan vain OEM-valmistajana toimimiseen, mutta palaa nyt takaisin kuluttajatuotteiden pariin. ”Asetek esittelee uudelleen WaterChill-brändinsä esitelläkseen viimeisintä nestejäähdytysteknologiaa ja toteuttaakseen ultra-äärimmäisiä, rajattuja eriä tuotteista kuten WaterChill 2011C, joka tulee suoraan loppukäyttäjien saatavilla Asetekin webbisivujen kautta. Suunnitelmissamme on valmistaa rajattuja tuoteeriä (1000 kappaletta tai alle) saataville ainoastaan Asetekin webbikaupan kautta ja esitellä samalla Asetekin viimeistä tekniikkaa sen kehittyessä”, kertoo Asetekin markkinointipäällikkö Steve Branton.

Asetek WaterChill™ 2011C:n ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan 1. heinäkuuta ja toimitukset alkavat elokuun alussa. Sen virallinen hinta on 149 dollaria.

Asetekin lehdistötiedote

Kommentit (23)

Kuuluisat ylikellottajat Shamino, Fredyama ja Young Pro ovat ylikellottaneet nestemäisellä typellä tietokoneita muistivalmistaja G.Skillin esittelyalueella Computex-tapahtumassa. Trion suoritukset palkittiin, kun he onnistuivat tykittää tauluun SuperPI-testiohjelman 32M-testin uuden maailmanennätyksen 5 minuutin 33,172 sekunnin ajalla.

Testeissä alustana oli toiminut Asuksen P67-piirisarjaan perustuva Maximus IV Extreme ja Core i7-2600K -prosessori oli ylikellotettu nestemäisen typen avulla 6034,3 MHz:n (55 x 109,7 MHz) kellotaajuuteen. G.Skillin kaksi kahden gigatavun DDR3-muistikampaa toimivat 1170,3 MHz:n (2340,6 MHz DDR) kellotaajuudella ja 6-9-6-25 1T -asetuksilla.

techPowerUp!, G.Skill Breaks SuperPi 32M LGA1155 World Record

Kommentit (9)

Zalman on esitellyt Computex-tapahtumassa CNPS12X-nimistä cooleria, jonka muotoilu palaa ympyrämuotoisella siilillä vuosien taakse ennen kuin markkinoille tulivat tornimalliset coolerit. CNPS12X hyödyntää lämpöputkia ja pohjassa on kuusi putkea suorassa kontaktissa prosessoriin, jotka siirtävät lämpöä isokokoisen siilin koko alueelle.

Siilien rivat on valmistettu alumiinista ja kyseessä on kaksi erillistä tornimallista rivastoa, jotka on muotoiltu sulavasti tuulettimen ympärille. CNPS12X:ssä on käytössä peräti kolme tuuletinta, joista kaksi löytyy siilin vastakkaisilta puolilta ja kolmas on sijoitettu erillisten alumiinitornien väliin. Coolerilla on koko 151 x 132 x 153 millimetriä (syvyys x leveys x korkeus) ja painoa 1,0 kilogrammaa. Valitettavasti toistaiseksi ei ole tiedossa, koska Zalman CNPS12X saapuu markkinoilla ja mikä sen hinta on.

techPowerUp!, Zalman Displays CNPS12X, Massive CPU Cooler

Kommentit (20)

nvidiaNVIDIA julkaisi kaksi viikkoa sitten beetaversiolliset GeForce 275.27 -ajurit ja nyt sivuille on ilmestynyt ladattaviksi viralliset 275.33-versiolliset WHQL-hyväksytyt ajurit. Suorituskykyparannuksia luvataan varsinkin GeForce 500- ja 400-tuoteperheiden näytönohjaimille ja esimerkiksi Crysis 2-, Portal 2-, Bulletstorm- sekä Batman: Arkhan Asylum -peleihin. Lisäksi kaksiytimisellä prosessorilla varustetuissa tietokoneissa suorituskyvyn luvataan parantuvan maksimissaan 12 prosentilla prosessori-intensiivisissa tapauksissa.

Mukana on NVIDIA Update -päivitystoiminto, joka päivittää automaattisesti taustalla uudet SLI-, multi-GPU- ja reunojenpehmennysprofiilit, ja lisäksi ajureissa on parannettu näyttöjen hallintaa. 3D Vision -ajurit toimitetaan jatkossa kaikkien GeForce-ajureiden mukana ja uusimman ajurijulkaisun myötä NVIDIA on kehittänyt infrapunalähettimen ja 3D Vision -lasien synkronointia, 3D Visionin yleistää toimintaa ja lisännyt profiileja.

Ajurit ovat saatavilla 64- ja 32-bittisille Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmille, ja tuettuina ovat GeForce 6 -tuoteperhe ja sitä uudemmat näytönohjaimet, mukaan lukien viimeisimpänä julkaistu GeForce GTX 560. Näytönohjainajureiden ohella ajuripaketti käsittää myös 1.2.23.3-versiolliset ääniajurit sekä 9.10.0514-versiolliset PhysX-ajurit.

NVIDIA, Driver Downloads

Kommentit (27)

Microsoft on antanut esimakua Computex 2011- ja D9-tapahtumissa seuraavan sukupolven Windows-käyttöjärjestelmästä, joka tunnetaan koodinimellä Windows 8 ja julkaistaan ensi vuonna. Käyttöjärjestelmä ja uusi Internet Explorer 10 -selain ovat optimoitu skaalautuvaksi perinteisestä näppäimistön ja hiiren PC-tietokoneesta kosketusta tukeville laitteille, kuten taulutietokoneille.

Windows 8:ssa on uudenlainen Start-näkymä ja käyttöliittymä, joka perustuu perinteisten ikonien sijaan Windows Phone 7 -mobiilikäyttöjärjestelmästä tuttuihin ruutuihin (tiles). Interaktiivissa ruuduissa voidaan esittää ajankohtaista tietoa, kuten säätiedot, uusin sähköposti ja sosiaalisen median viestit. Eri sovelluksia voidaan avata koko ruudulle tai asettaa ne vierekkäin ja niiden kokoa voidaan helposti muuttaa. Nettiä hyödyntävät sovellukset toteutetaan HTML5:llä ja JavaScriptillä, mutta myös nykyisten Windows-versioiden ohjelman toimivat uudessa käyttöjärjestelmässä.

Lue lisää | Kommentit (99)

5,25"-asemat ohenevat

1.6.2011
klo 13.38

Anandtech-sivusto oli Computex-tapahtumassa vieraillessaan huomannut Antecin osastolla Solo II -kotelossa hieman erilaisen optisen aseman, joka oli asennettu 5,25-tuuman paikkaan. Antecin edustajien mukaan kehitteillä on uusi optisten asemien standardi, joka on slot-tyyppinen eli asemassa ei ole erillistä ulospäin tulevaa kelkkaa.

Slot-asemissa ei sinällään ole mitään uutta ja niitä on ollut saatavilla useiden valmistajien toimesta jo vuosikaudet. Uutta on kuitenkin se, että tulevaan standardiin perustuvat asemat ovat noin puolet nykyisten 5,25”-asemien korkeudesta, mutta yhtä leveitä.

On peräti erikoista, ettei kyseisenlaista standardia ole alettu työstää jo vuosia sitten, koska esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa on ollut pitkään selvästi työpöytäasemia ohuempia optisia asemia. Teknisesti ratkaisun ei olettaisi tuottavan suurta päänvaivaa asemien valmistajille, mutta suurempi kysymys lienee koteloissa ja kuluttajien tottumuksissa. Uudet asemat saa todennäköisesti asennettua vanhoihin paikkoihin jos ei muuten, niin ainakin adapterien avulla.

Anandtech, Meet the New 5.25” Optical Drive Standard: Slimmer, Slot-loading

Kommentit (52)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös