Muropaketti.com

AMD paljasti 13. syyskuuta, että sen testitiimi oli onnistunut ylikellottamaan FX-8150-prosessorin nestemäisellä heliumilla (-269 astetta) 8429 MHz:n kellotaajuudella, kun käytössä oli kaksi prosessoriydintä. Tulos on vahvistettu Guinnessin toimesta maailman korkeimmaksi kellotaajuudeksi x86-mikroprosessorilla ja maailmanennätykseksi.

AMD:n testejä varten FX-prosessoreita oli varattu noin 300 kappaletta, joista etukäteen nestemäisellä typellä oli testattu kymmeniä ja niistä yhdeksän oli saatu toimimaan yli kahdeksan gigahertsin kellotaajuudella. Nyt Gigabyten blogisivustolta löytyy hicookie-nimisen ylikellottajan toimesta kuvia ja tietoa ylikellotuksesta, jossa FX-8150-prosessori oli ylikellotettu nestemäisellä typellä 8030 MHz:n (27,5 x 292,01 MHz) kellotaajuudelle. Alustana oli toiminut Gigabyten 990FXA-UD7-emolevy. Tulokset antavat hyvän käsityksen siitä, että FX-prosessoreiden myötä tullaan varmasti näkemään paljon yli kahdeksan gigahertsin kellotaajuuteen yltäviä ylikellotustuloksia.

Gigabyte Tech Daily, hicookie hits 8GHz on LN2 with AMD Bulldozer

Kommentit (20)

On ollut jo jonkin aikaa selvillä, että Intel aikoo tuoda markkinoille Asetekin valmistaman vesijäähdytyspaketin, joka on suunnattu Sandy Bridge-E -koodinimellisille prosessoreille LGA 2011 -prosessorikantaan. Nyt XFastest-sivustolta löytyy kuvia AMD:n vastaavasta tuotteesta, joka on suunnattu Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuville FX-tuoteperheen prosessoreille.

Kuvien perusteella AMD:n ratkaisu muistuttaa hyvin pitkälle Antecin H2O 920 -vesijäähdytyspakettia, joka julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Paketin valmistuksesta on ilmeisesti vastuussa Intelin mallin tavoin Asetek ja suljettu järjestelmä rakentuu pumpulla varustetusta blokista, 120 millimetrin jäähdyttimestä sekä kahdesta 120 millimetrin tuulettimesta. Blokin päällä on AMD:n logo ja lisäksi käytössä ovat RGB-ledit, jotka käyttäjä voi asettaa palamaan haluamallaan värillä.

Valitettavasti toistaiseksi ei ole tietoa, myykö AMD vesijäähdytysjärjestelmää ainoastaan erikseen ja mikä sen hintataso tulee olemaan.

XFastest, water cooler amd bulldozer Special Edition (Google Translate)

Kommentit (7)

Muropaketissa julkaistaan huomenna artikkeli todennäköisesti tämän vuoden odotetuimmasta prosessorista. Luvassa on katsaus uuteen arkkitehtuuriin sekä prosessorin ominaisuuksiin ja ajamme kattavat suorituskykymittaukset, joissa on mukana synteettisten testien lisäksi käytännön sovellus- ja pelitestit. Tuttuun tapaan artikkeliin on ajettu myös tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit ilmajäähdytyksellä. Vertailukohtina testeissä ovat mukana AMD:n Phenom II X6 1100T- ja Phenom II X4 980- sekä Intelin Core i5-2500K-, Core i7-2600K- ja Core i7-960-prosessorit.

Kerro kommenteissa, mitä odotat uudelta prosessorilta ja uskotko kyseessä olevan suorituskyvyn suhteen positiivinen yllätys vai karvas pettymys?

Kommentit (66)

win8Building Windows 8 -blogisivustolta löytyy jälleen uusi kirjoitus, jossa on perehdytty tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän muistinkäyttöön. Windows-osaston johtajan Steven Sinofskyn mukaan muistinkäyttö on yksi avainasioista, johon on kohdistettu paljon resursseja Windows 8:n kehityksessä. Sinofskyn mukaan kehitykseen on ollut pakko panostaa, koska nykypäivänä käyttäjillä on auki samaan aikaan yhä enemmän ohjelmia ja koska on olemassa paljon tietokoneita, joissa on käytössä ainoastaan yksi tai kaksi gigatavua keskusmuistia.

Windows 8:n keskimääräisen muistinkäytön mainostetaan olevan jopa alhaisempaa kuin nykyisen Windows 7 -käyttöjärjestelmän. Tämä on saavutettu teknologialla, joka tunnistaa keskusmuistissa olevan duplikaattidatan ja poistaa duplikaatit. Lisäksi useita käyttöjärjestelmän palveluita ei käynnistetä automaattisesti käynnistyksen yhteydessä, vaan vasta kun niille on tarvetta. Yksi tällainen on käyttöjärjestelmän päivittämisestä vastuussa oleva Windows Update.

Building Windows 8, Reducing runtime memory in Windows 8

Kommentit (57)

Äänettömät Radeonit testissä

10.10.2011
klo 00.17

X-bit labs -sivusto on julkaissut artikkelin, jossa se testaa kolmea passiivisesti, eli ilman tuulettimia jäähdytettävää AMD:n Radeon-tuoteperheen näytönohjainta. Mukana on Asuksen ja Gigabyten Radeon HD 6770 sekä Powercolorin Radeon HD 6750. Asuksen näytönohjaimen lämpötila oli noussut rasituksessa 52 asteeseen, Gigabyten 67 asteeseen ja Powercolorin 55 asteeseen.

Mukana on reilunpuoleisesti suorituskykymittauksia, joissa Asuksen ja Gigabyten näytönohjainten grafiikkapiirit olivat toimineet 850 MHz:n ja Powercolorin 700 MHz:n kellotaajuudella. Gigabyten osalta muistikellotaajuus oli 1200 MHz, Asuksen 1000 MHz ja Powercolorin 1150 MHz. Suorituskykymittaukset eivät tuota suurempia yllätyksiä, ja Powercolor pärjäsi kolmikon huonoiten, kun taas Gigabyte oli kärjessä korkeimpien muistikellotaajuuksien myötä.

X-bit labs on maininnut loppuyhteenvedossa, että Radeon HD 6770- ja 6750-näytönohjaimet ovat nykymittapuulla kohtuullisen hitaita näytönohjaimia, eikä niitä voi suositella todelliseen pelaamiseen. Toisaalta niiden hintataso on kohtuullisen alhaalla ja ne tarjoavat äänettömän vaihtoehdon tarkkakorvaisille kuluttajille.

X-bit labs, Silent Games: Three Unique Graphics Accelerators on Radeon HD 67xx with Passive Coolers

Kommentit (22)

Xfastest-sivusto on julkaissut muutaman kuvan ASRockin LGA 2011 -kantaisesta X79 Extreme7 -emolevystä, joka tukee Intelin vielä julkaisemattomia Sandy Bridge-E -koodinimellisiä Core i7-3000 -sarjan prosessoreita. Emolevy on varustettu oudosti kuudella DDR3-muistiliittimellä, vaikka Sandy Bridge-E -prosessoreissa on nelikanavainen muistiohjain, jonka täysi hyödyntäminen vaatii neljän tai kahdeksan muistikamman käyttöä. Emolevyn väriteema on musta ja se on varustettu viidellä PCI Express x16 -liitännällä (3-Way SLI -tuki), yhdellä PCI-liittimellä, kahdella USB 3.0 -liittimellä ja yhteensä 10 SATA-liittimellä. Virransyötön komponentteja jäähdytytään lämpöputkilla toisiinsa yhteydessä olevilla siileillä.

MSI:n ja Gigabyten X79-piirisarjaan perustuvista emolevyistä nähtiin kuvia viime kuussa Intelin IDF 2011 -tapahtuman yhteydessä.

Xfastest, Motherboard ASRock X79 Extreme7 top

Päivitys: Myös Asuksen D9X79 Deluxe -mallisesta X79-emolevystä on levinnyt nettiin useita kuvia. Kyseessä on Asuksen paras ja kallein LGA 2011 -kantainen perusemolevy ja luvassa on vielä erillinen pelaajille ja ylikellottajille suunnattu ROG-sarjan malli. Sini-valkoisella väriteemalla varustettu emolevy tarjoaa muun muassa kahdeksan DDR3-muistiliitintä ja neljä PCI Express x16 -liitintä.

Nordichardware, Two X79 motherboards from ASrock and ASUS will find on the net

Kommentit (9)

Intel on parhaillaan valmistelemassa uuden Core i7-2700K -mallin julkaisua, joka on 100 MHz:n nopeuspäivitys tammikuussa julkaistuihin 32 nanometrin viivanleveydellä valmistettaviin Sandy Bridge -prosessoreihin. Kyseessä on neliytiminen ja Hyper-Threading-ominaisuudella kahdeksaa säiettä tukeva 3,5 GHz:n peruskellotaajuudella toimiva prosessori, jonka kellotaajuus nousee rasituksessa Turbo Boost -teknologian avulla maksimissaan 3,9 GHz:iin. Prosessorin TDP-arvo on 95 wattia ja se on todennäköisesti hinnoiteltu noin 300 dollariin. Intel julkaisee Core i7-2700K -mallin oletettavasti jo tässä kuussa häiritsemään AMD:n 8-ytimisten FX-prosessoreiden ensi viikkoista lanseerausta.

Taiwanilaiselta coolaler.com-sivustolta löytyy kuvankaappaus, jossa Core i7-2700K -prosessorin Engineering Sample -testikappale on ylikellotettu viiteen gigahertsiin ja sillä on ajettu Super PI 32M- ja CPUMark-testit. Viiden gigahertsin kellotaajuus oli saavutettu 1,384 voltin käyttöjännitteellä ja ilmeisesti ilmajäähdytyksellä. Mielenkiintoisin yksityiskohta on varsin maltillinen käyttöjännite, sillä esimerkiksi nykyinen Core i7-2600K vaatii yleensä viiden gigahertsin rikkomiseen yli 1,45 voltin käyttöjännitteen.

Hexus.net, Intel readying Core i7 2700K to rain on AMD’s FX parade?

Coolaler, first Core i7 2700K 3.5 GHz (Google Translate)

Kommentit (21)

Cooler Master

Cooler Master on julistanut uusia Silent Pro Hybrid Fanless Seris -virtalähteitä, jotka tarjoavat tukun mielenkiintoisia ominaisuuksia. Niihin lukeutuvat täysin modulaariset kaapelit, virtalähteen ja kotelotuulettimien keskitetty säätöpaneeli, äänetön toimintatila sekä erinomainen hyötysuhde.

Silent Pro Hybrid Fanless -mallit ovat täysin modulaarisia, eli niiden kaikki johdot ovat irrotettavissa. Ne täyttävät 80Plus Gold Certification -vaatimukset, eli saavuttavat yli 92 % hyötysuhteen 50 % rasituksella. Lisäksi ne ovat ATX12V v 2.3- ja EPS 2.92 -yhteensopivia. Valmistaja lupaa vähimmäiskestoajaksi 100 000 tuntia ja lupaa virtalähteille viiden vuoden takuun.

Erikoisin ominaisuus lienee 5,25” asemapaikkaan sijoitettava säätöpaneeli, jonka avulla on mahdollista säätää sekä virtalähteen että kotelotuulettimien pyörimisnopeutta. Virtalähteen 135 mm Super Silent Hydraulic Bearings -tuulettimella on oma säätönuppinsa ja kotelotuulettimilla (maks. 3 kpl) omansa. Virtalähteen tuulettimen osalta käyttäjä voi valita automaatti- ja manuaalitilan välillä. Virtalähteen tuuletin pysyy sammutettuna, kun rasitustaso on alle 200 wattia.

Silent Pro Hybrid Fanless Series -virtalähteistä tulee saataville kolme eri tehoversiota - 850, 1050 ja 1300 wattia. Niiden suositushinnat ovat 199,99, 249,99 ja 299,99 dollaria. Euroopassa ne tulevat saataville marraskuun aikana.

Cooler Masterin lehdistötiedote

CM Silent Pro Hybrid 1300W -tuotesivu

Kommentit (21)

Phanteks

Muropaketin uusimmassa artikkelissa tutustutaan Phanteksin PH-TC14PE-prosessoricooleriin sekä PH-F140S-kotelotuulettimiin. Runsas kuukausi sitten julkaistu PH-TC14PE yllätti suorituskyvyllään heti ensimmäisissä testiartikkeleissaan ja halusimme päästä mahdollisimman pikaisesti testaamaan, kuinka hyvin se pärjää Muropaketin testipenkissä. Artikkelissa tutustutaan coolerin rakenteeseen ja testiosiossa se saa vastaansa Noctuan ja Thermalrightin huippumallit. Vertailukolmikkoa testataan myös samoilla tuulettimilla ja lisäksi Phanteksin suorituskyky mitataan myös kolmella tuulettimella.

Muropaketti, Phanteks PH-TC14PE -prosessoricooleri ja PH-F140TS-tuulettimet

Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmän Metro-käyttöliittymä on saanut myrskyisän vastaanoton, sillä osa on pitänyt sitä hyvänä uudistuksena, kun taas osa on tyrmännyt sen täydellisesti. Metro-käyttöliittymä helpottaa käyttöä takuuvarmasti esimerkiksi taulutietokoneissa, mutta on syytä pitää mielessä, ettei sitä ole suunniteltu vaihtoehtoiseksi käyttöliittymäksi normaalin työpöydän rinnalle. Microsoftin tavoitteena on nitoa se yhteen työpöydän kanssa ja korvata joitain nykyisiä toimintoja Metrolla.

Microsoftin virallisesta Building Windows 8 -blogista löytyy nyt kirjoitus yrityksen Steven Sinofskyn ja Chaitanya Sareenin toimesta, jotka ovat perustelleet ja puolustelleet Metron käyttötarkoituksia. Sinofskyn mukaan Microsoft näkee Metron käynnistä-valikon ja sen toiminnallisuuksien kehittymisenä ja Sareen on kiteyttänyt nykyisen käynnistä-valikon puutteet neljällä kohdalla:

  • Käynnistä-valikko tuntuu ahtaalta ottaen huomioon käytössä olevan työpöytätilan tilanteissa, joissa selataan koko ohjelmavalikoimaa
  • Varsinkin suurilla näytöillä hakutoiminnolla ei ole käytössä tarpeeksi tilaa esittämään monipuolisia hakutuloksia
  • Käynnistä-valikon muokkaaminen omien mieltymysten mukaan on vaikeaa
  • Ikonit ja pikakuvakkeet ovat staattisia, eivätkä hyödynnä moderneja käyttöliittymiä

Microsoft on julkaissut virallisesti Preview Developer -version, joka edustaa hyvin varhaisen vaiheen versiota ja käyttöjärjestelmä tulee kehittymään vielä paljon ennen julkaisua. Ennen julkaisua vuorossa ovat vielä beeta- ja Release Candidate -versiot. Blogissa on myös mainittu, että Metro-ohjelmien sammuttaminen tullaan mahdollistamaan muutenkin kuin sulkemalla ne Task Managerilla ja esimerkiksi hiiren käyttöä tullaan tehostamaan Metro-käyttöliittymässä.

Building Windows 8, Evolving the Start menu

Kommentit (47)

Corsair

SSD-levyjen ja uuden kotelomallin ohella Corsair julkisti tänään kaksi uutta esitäytettyä nestejäähdytteistä prosessoricooleri Hydro-tuotesarjaan. Uutuusmallit Hydro H40 ja Hydro H70 CORE asettuvat malliston edullisempaan päähän ja ne tukevat sekä AMD:n ja Intelin suorittimia. Molemmat uutuusmallit tulevat markkinoille tämän kuun aikana 59 ja 89 dollarin suositushintaan.

Kun prosessorit käyvät nopeammiksi ja kuumemmiksi, nestejäähdytys suuntaa keskiluokkaan ja Hydro H40 on erinomainen valinta tavallisen tietokonekokoonpanon prosessoricooleriksi. Hydro H70 CORE kehitettiin täyttämään niiden käyttäjien tarpeet, jotka haluavat säästää rahaa ostamalla suorituskykyisen prosessoricoolerin ja hyödyntämällä valmiiksi löytyviä tuulettimia”, kertoo Corsairin johtaja Ruben Mookerjee.

Edullinen H40 on suunnattu tavallisiin tietokonekokoonpanoihin ja sen mukana toimitetaan kuvitettu pikakäyttöopas. H40 perustuu 120 mm jäähdyttimeen ja alumiinista kylmälevyä käyttävään blokkiyksikköön, joka sisältää myös järjestelmän pumpun. Jäähdyttimen viilennyksestä huolehtii 2000 RPM 120 mm tuuletin. Valmistaja lupaa sinetöidylle huoltovapaalle järjestelmälle kahden vuoden takuun.

Corsair Hydro Series H40 -tuotesivu

H70 CORE perustuu aikaisempaan H70-malliin, yhdellä merkittävällä eroavaisuudella - CORE-version mukana ei toimiteta lainkaan tuulettimia. Ajatuksena on, että monilta harrastajilta löytyy omia tuulettimia, joita käyttäjä voi hyödyntää oman tarpeensa mukaisesti H70 COREn yhteydessä. H70 CORE on varustettu 38 mm paksulla 120 mm:n jäähdytyskennolla ja kuparisella kylmälevyllä varustetulla blokkiyksiköllä. H40-mallin tapaan coolerilla on kahden vuoden takuu.

Corsair Hydro Series H70 CORE -tuotesivu

Corsairin lehdistötiedote

Kommentit (20)

Corsair on ilmoittanut aloittaneensa uuden Carbide Series -tuoteperheen 500R-tietokonekotelon toimitukset maailmanlaajuisesti 139,99 dollarin suositushinnalla. 500R-malli asettuu samaan ryhmään kuin syyskuussa julkaistu 400R ja sen tavoin kotelo on suunnattu varsinkin pelaajille. 500R on mahdollista saada valkoisena tai grafiitinharmaana ja sen mukana toimitetaan 200 millimetrin sivutuuletin, tuulettimien ohjausyksikkö sekä irrotettavat kiintolevykehikot maksimissaan 452 millimetrin pituisia näytönohjaimia varten.

Kotelolla on kokoa noin 52 x 21 x 51 senttimetriä, mutta valitettavasti Corsair ei mainitse sen painoa. Siihen on mahdollista asentaa maksimissaan ATX-kokoluokan emolevy, edestä löytyy neljä 5,25 tuuman paikkaa ja sisällä on kuusi paikkaa 3,5 tai 2,5 tuuman kiintolevyille tai SSD-asemille. 200 millimetrin sivutuulettimen ohella koteloon on asennettu kaksi eteen kaksi ja taakse yksi 120 millimetrin tuuletin. Kotelon etuosassa on kaksi USB 3.0 -liitintä, yksi FireWire-liitin, kuuloke- ja mikrofoniliitin sekä virta-, reset- ja ledien ohjausnapit.

Corsair, Lehdistötiedote

Kommentit (16)

interlagosAMD aloitti syyskuussa Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien työasema- ja palvelinkäyttöön suunnattujen Interlagos-koodinimellisten Opteron 6200 -tuoteperheen prosessoreiden toimitukset. Interlagoseissa on käytössä maksimissaan 16 prosessoriydintä, tuki neljän prosessorin konfiguraatioihin ja virallinen julkaisu on luvassa kuluvan vuosineljänneksen aikana.

CPU World -sivustolta löytyy tietoa tulevista edullisemmista Bulldozeriin perustuvista Opteron-prosessoreista, jotka perustuvat Valencia-koodinimelliseen ytimeen ja jotka tullaan lanseeraamaan Opteron 4200 -tuoteperheenä. Luvassa on yhteensä kahdeksan kuusi- ja kahdeksanytimistä prosessoria, joiden ACP-arvot ovat 32, 50 tai 75 wattia. Kellotaajuudet vaihtelevat 2,5 GHz:stä 3,3 GHz:iin. Valenciassa on käytössä kaksi muistikanavaa, prosessorikantana toimii Socket C32 ja tuettuina ovat maksimissaan kahden prosessorin konfiguraatiot.

Lisäksi markkinoille julkaistaan kolme Opteron 3200 -tuoteperheen prosessoria, jotka vastaavat hyvin pitkälle Opteron 4200 -malleja, mutta tuki rajoittuu yhden prosessorin konfiguraatioihin. Kyseisissä prosessoreissa on käytössä neljä tai kahdeksan ydintä ja kellotaajuudet vaihtelevat 2,4 GHz:stä 2,7 GHz:iin.

CPU World, AMD Opteron 4200 lineup revealed

CPU World, Three AMD Opteron 3200 series CPUs are in the works

Kommentit (2)

Corsairilta uusia SSD-asemia

6.10.2011
klo 17.52

Corsair on laajentanut SSD-asemavalikoimaansa uusilla enemmän tallennuskapasiteettia tarjoavilla Force Series GT- ja Force Series 3 -tuoteperheiden malleilla. Kaikki asemat ovat 2,5 tuuman kokoisia, liitäntänä toimii Serial ATA 6 Gb/s ja ohjaimena SandForcen SF-2280. Asemilla on kolmen vuoden takuu, niiden vikaantumistaajuudeksi on ilmoitettu kaksi miljoonaa tuntia ja NAND-flash-muistipiirit on valmistettu MLC-tekniikalla (Multi Level Cell).

Force Series GT -valikoima laajentui 480 gigatavun mallilla, jolla on suositushintaa peräti 999 dollaria. Aseman mainostetaan tarjoavan maksimissaan 555 megatavun lukunopeuden sekunnissa ja 525 megatavun kirjoitusnopeuden sekunnissa.

Force Series 3:n uudet SSD-asemat ovat 480 ja 180 gigatavun tallennuskapasiteetillisia ja niiden suositushinnat ovat 799 ja 249 dollaria. Kyseisillä asemilla maksimiksi luku- ja kirjoitusnopeudeksi on ilmoitettu 550 ja 520 megatavua sekunnissa.

Corsair, Force Series GT -tuotesivut

Corsair, Force Series 3 -tuotesivut

Kommentit (13)

pcisigPCI Express -standardista vastaava PCI-SIG (Peripheral Component Interconnect Special Interest Group) listaa sivuillaan PCI Express -tuen osalta sertifioituja komponentteja ja alustoja. Sivut ovat päivittyneet ja sieltä löytyvät tiedot AMD:n tulevasta alustasta, jossa on käytössä Trinity-koodinimellinen APU-piiri. Trinity on tarkoitus julkaista markkinoille ensi vuonna osana Virgo-alustaa ja se korvaa Llano-koodinimelliset A-sarjan APU-piirit.

Listasta löytyy myös Intelin työpöytäkäyttöön suunnattu Maho Bay- ja mobiilikäyttöön suunnattu Chief River -alusta. Maho Bay sisältää Ivy Bridge -koodinimellisen seuraavan sukupolven prosessorin sekä Panther Point -koodinimellisen piirisarjan, kun taas Chief Riverista löytyvät vastaavat mobiilipuolen piirit.

PCI-SIG:n sertifiointi käsittää PCI Express 2.0 -standardin, eikä pitkään odotettua ja paljon otsikoissa ollutta PCI Express 3.0:aa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että PCI-SIG on tehnyt testauksen ainoastaan nykyisellä 2.0-standardilla ja PCI Express x16 -liittimellä.

PCI-SIG, PCI Express 2.0 Integrators List

Kommentit

AMD:n grafiikkaosaston johtaja Matt Skynner esitteli eilen Taiwanissa järjestetyssä Fusion 2011 -kehittäjätapahtumassa 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettua seuraavan sukupolven mobiiligrafiikkapiiriä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut AMD:n 28 nm:n grafiikkapiirin ensiesiintyminen, sillä yritys esitteli jo syyskuun puolivälissä Intelin IDF 2011 -tapahtuman yhteydessä toimivaa Radeon HD 7000 -sarjan mobiiligrafiikkapiiriä.

Valitettavasti tarkempia yksityiskohtia grafiikkapiirin ominaisuuksista, mallista tai julkaisuajankohdasta ei kerrottu, mutta suorituskykytasoa ja toimintaa esiteltiin DirectX 11 -rajapintaa tukevalla Dragon Age II -pelillä. AMD hehkutti myös olevansa ensimmäinen 28 nanometriin grafiikkapiirien valmistuksessa siirtyvä yritys, joten tuotejulkaisua virallista tuotejulkistusta voidaan odottaa ennen NVIDIAa. Kuvan perusteella esitelty grafiikkapiiri oli valmistettu tämän vuoden 32. viikolla Taiwanissa eli elokuun alussa TSMC:n tuotantolinjalla.

AMD, Lehdistötiedote

4gamer.net, AMD showcasing the next generation GPU 28nm (Google Translate)

Kommentit (1)

Flashin ja HTML5:n välillä on viime aikoina räiskynyt ja monet tahot suitsuttavat HTML5-kuvauskielen puolesta. Yksi näistä on Apple, jonka esimerkiksi iPhone-älypuhelimet eivät tue Adoben Flash-teknologiaa ja yritys on kertonut avoimesti uskovansa HTML5:n potentiaaliin. Epic on toista mieltä ja laajentamassa Unreal Engine 3:n käyttömahdollisuuksia, sillä nyt se on ilmoittanut portanneensa pelimoottorin Flashille. Epicin kehittämä Unreal Engine 3 on yksi markkinoiden käytetyimmistä pelimoottoreista, mutta pelien ohella se on käytössä laaja-alaisesti myös muissa kohteissa ja se toimii esimerkiksi Applen iOS-laitteille saatavilla olevan Infinity Blade -pelin moottorina.

Epicin sivuilta löytyvässä lehdistötiedotteessa yrityksen toimitusjohtajan Tim Sweeneyn kerrotaan esitelleen Unreal Engine 3:n toimintaa Flashilla Adobe Max -tapahtumassa. Tiedotteen mukaan yritys on toiminut Adoben kanssa yhteistyössä jo pidemmän aikaa kyseisen teknologian parissa ja nyt se on valmis esiteltäväksi suuremmalle yleisölle. Epic on julkaissut myös muutaman kuvankaappauksen sekä videon, jossa 3D-maisemia pyöritetään Firefox-selainikkunassa.

Lehdistötiedotteessa Unreal Engine 3:n kerrotaan pyörivän Flash Player 11:llä, jonka Adobe julkaisi virallisesti eilen. Flash Player 11:n Stage 3D -rajapinnan mainostetaan tarjoavan peräti 1000-kertaisesti 2D- ja 3D-suorituskykyä Flash Player 10:een verrattuna, kun käytössä on täysi rautapohjainen kiihdytys.

Epic, Unreal Engine 3 comes to Flash

YouTube, Unreal Engine 3 Support for Adobe Flash Player - Unreal Tournament 3

YouTube, Unreal Engine 3 Support for Adobe Flash Player - Epic Citadel

Kommentit (27)

Steve Jobs on kuollut

6.10.2011
klo 09.43

Steve Jobs R.I.P

Applen perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Steve Jobs on kuollut vakavan sairauden murtamana. Vuonna 1955 syntynyt Jobs kuoli eilen keskiviikkona kotonaan perheensä ympäröimänä. Kuolemaa edelsi pitkä taistelu syöpää vastaan. Vuonna 2004 Jobsilta leikattiin haimasyöpä ja vuonna 2009 hänelle tehtiin vaativa maksansiirto-operaatio. Tämän vuoden (2011) tammikuussa Jobs jättäytyi sairaslomalle ja elokuussa hän luovutti toimitusjohtajan tehtävät Tim Cookille terveydellisistä syistä. Jobs kertoi itse kirjoittamassaan kirjeessä kohdanneensa päivän, jolloin toimitusjohtajan pestiin liittyvien velvollisuuksien ja odotusten täyttäminen ei enää onnistu.

Steve Jobs perusti Applen yhdessä Steve Wozniakin ja Mike Markkulan kanssa vuonna 1976. Vuonna 1977 Apple julkaisi Apple II -mikrotietokoneen, josta tuli välitön menestys. Vuonna 1986 Jobs erosi Applelta sisäisten ristiriitojen vuoksi ja vei mukanaan viisi Applen työntekijää. Seuraavat kymmenen vuotta Jobs toimi Pixar-tuotantoyhtiön perustajana ja johtajana. Vuonna 1996 Jobs palasi Applelle neuvonantajan rooliin, mutta siirtyi seuraavana vuonna väliaikaisesti toimitusjohtajan paikalle. Alun perin väliaikaiseksi suunniteltu toimitusjohtajan pesti kesti lopulta tämän vuoden elokuuhun asti.

Applen suurimmat menestystuotteet ovat julkaistu Jobsin valtakauden aikana ja häntä pidetäänkin suurimpana tekijänä yrityksen menestyksen takana. Jobs tavoitteli periksiantamattomasti omia visioitaan ja hänen menestystuotteitaan ovat mm. iPod, iPhone sekä iPad. Niiden avulla Apple on vaikuttanut vahvasti musiikin kuuntelu- ja jakelutottumuksiin sekä viestintään ja multimedian käsittelyyn. Jobsia on kuvailtu mm. karismaattiseksi, nerokkaaksi, intohimoiseksi, ailahtelevaksi, tinkimättömäksi, äärimmäisen älykkääksi sekä erittäin vaativaksi johtajaksi. Häntä pidetään yhtenä aikakautemme merkittävimpänä yritysjohtajana.

Apple on julkaissut sivuillaan Tim Cookin rakentaman muistokirjoituksen, joka aukeaa heti sivuille mentäessä. Kirjoituksessa sanotaan seuraavaa:

Steve Jobs 1955-2011. Apple on menettänyt visionäärisen, luovan neron, ja maailma on menettänyt poikkeuksellisen ihmisen. Ne meistä, joilla oli onni tuntea Steve ja työskennellä hänen kanssaan, ovat menettäneet rakkaan ystävän ja innostavan henkisen johtajan. Steve jättää jälkeensä yhtiön, jonka vain hän olisi kyennyt rakentamaan, ja hänen henkensä tulee iäti olemaan Applen perustava voimavara.

Myös Jobsin perhe on antanut lausunnon kuolemaan liittyen:

Steve kuoli tänään rauhallisesti perheensä ympäröimänä.

Julkisessa elämässään Steve tunnettiin visionäärinä; yksityiselämässään hän vaali ja rakasti perhettään. Olemme kiitollisia niille lukuisille ihmisille, jotka ovat toivoneet parasta ja jakaneet rukouksensa Steven viimeisimmän sairausvuoden aikana. Tulemme avaamaan nettisivun niille, jotka haluavat ilmaista kunnioituksensa ja muistaa häntä.

Olemme kiitollisia tuesta ja ystävällisyydestä niille, jotka jakavat tunteemme Steveä kohtaan. Tiedämme, että monet teistä surevat kanssamme ja pyydämme, että kunnioitatte yksityisyyttämme surumme aikana.

Myös merkittävät henkilöt, kuten Barack Obama, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steven Spielberg ja Stephen Elop, ovat ylistäneet Jobsin saavutuksia ja ovat välittäneet osanottonsa.

Applen muistokirjoitus

Apple, Statement by Apple’s Board of Directors

Apple, Apple Media Advisory

Kommentit (86)

ultrabookSuuri osa kannettavista tietokoneista on varustettu harmillisen pieniresoluutioisella näytöllä ja esimerkiksi 11,6-15-tuumaisissa näytöissä on yleisesti käytössä 1366x768-resoluutio. Intelin ultrabook-konsepti on pyrkinyt parantamaan kannettavien tietokoneiden käytettävyyttä ja muotoilua sekä hintatasoa, ja VR-Zone-sivuston uusimpien tietojen mukaan tulossa ovat myös korkearesoluutioisemmat näytöt.

VR-Zonen mukaan luvassa on ensi vuoden alussa Ivy Bridgellä varustettuja ultrabookeja, joiden 13,3-tuumaisissa näytöissä resoluutio olisi peräti 2560x1440. Kyseiset paneelit ovat kaikkea muuta kuin edullisia, joten todennäköisesti niitä tullaan näkemään ainoastaan yli 1000 euron hintaisissa deluxe-tason malleissa. VR-Zonen julkaisemien kuvien perusteella korkearesoluutioiset näytöt tulevat samalla nostamaan tehonkulutusta, sillä niiden paneelien elektroniikka ja taustavalaistus imee enemmän virtaa. Toisaalta näyttöjen paksuudeksi on mainittu vaivaiset kolme millimetriä.

Intelin visio ultrabookeista on ohut, tyylikkäästi muotoiltu ja suorituskykyinen kannettava tietokone, jonka hinta on alle 1000 dollaria. Intelin näkemyksen mukaan kyseisissä kannettavissa tietokoneissa riittää akku lepotilassa päiviä ja ne käynnistyvät lepotilasta muutamassa sekunnissa.

VR-Zone, From IDF: Retina Quality 2560x1600 HD Panels on Ivy Bridge Ultrabooks

Kommentit (30)

Powercolor on lanseerannut uuden Devil 13 -mallisen AMD Radeon HD 6970 -näytönohjaimen, jonka ominaisuuksiin lukeutuu ylikellotusnappi, 12-vaiheisella virransyötöllä varustettu piirilevy jännitteiden mittauspisteillä ja grafiikkapiirin käyttöastetta kuvaavat LED-valot. Jäähdytysratkaisu on varustettu kahdella 92 mm:n tuulettimella ja kahdeksan millimetrin paksuisilla lämpöputkilla. Devil 13 HD6970 toimii AMD:n referenssitaajuuksilla eli Cayman-grafiikkapiiri 880 ja GDDR5-muistit 1375 MHz:n kellotaajuudella, mutta ylikellotusnapilla grafiikkapiirin kellotaajuus nousee 960 ja muistien 1425 MHz:iin. GDDR5-muistia on kaksi gigatavua 256-bittisen muistiväylän jatkona.

Myyntipakkauksen mukana toimitetaan teemaan sopiva työkalusetti ja Devil 13 HD6970 -näytönohjain tulee myyntiin lokakuun lopulla, mutta sen myyntihintaa ei lehdistötiedotteessa kerrota. Radeon HD 6970 -perusmallien hintataso on tällä hetkellä Suomessa noin 340 euroa.

Powercolor, DEVIL 13 HD6970 -tuotesivu

Kommentit (11)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös