Uusimmat artikkelit

Lisää artikkeleita
 • 28.11.2015 15:31 | Eero Mäensivu

  Scytheltä varoitus jäähdyttimiensä kiinnityksestä LGA1151-kannalle

  scythe-logoJäähdytinvalmistaja Scythe on ilmoittanut muuttaneensa HPMS-kiinnikkeitään (Hyper Precision Mounting System) mahdollisten vaurioiden välttämiseksi LGA1151-kannalla. Tarkempi syy tähän on Skylake-prosessorien ohuempi piirilevy, joka Scythen mukaan voi tietyissä tapauksissa taipua tai vaurioitua mikäli tietokone altistuu voimakkaille iskuille esimerkiksi kuljetuksen aikana.

  Kiinnikkeet eivät normaalitilanteessa aiheuta vaurioita ja Scythe on korjannut ongelman tekemällä muutoksia kiinnitysruuveihin, jotka vähentävät prosessoriin kohdistuvaa painetta jäähdytintä kiristettäessä. Korjaus pätee siis kaikkiin Scythen prosessorijäähdyttimiin, jotka käyttävät HPMS-kiinnikkeitä. Kyseisiä kiinnikkeitä toimitetaan seuraavien prosessorijäähdyttimien mukana:

  • Ashura
  • Mugen 4
  • Mugen 4 PCGH-Edition
  • Fuma
  • Ninja 4
  • Grand Kama Cross 3
  • Mugen Max
  • Kotetsu

  Scythe toimittaa uuden kiinnitysruuvisarjan ilmaiseksi kaikille sen haluaville ja sitä voi hakea olemalla yhteydessä Scythen asiakaspalveluun esimerkiksi tämän lomakkeen kautta.

  Scythe, Support

 • 27.11.2015 19:54 | Petrus Laine

  HTC hakee uutta virtaa puhelinkehitykseen tavallisista käyttäjistä

  20151127htcone

  HTC oli aikoinaan valmistaja, joka aloitti Androidin matkan ylivoimaisesti suosituimmaksi älypuhelinalustaksi. Viime vuosina yhtiön puhelinmallien suosio ja sitä kautta tulos on kuitenkin lähtenyt pahaan alamäkeen.

  Nyt HTC hakee uutta virtaa tuotteidensa kehitykseen suoraan käyttäjiltä. Yhtiö on aloittanut HTC Preview -ohjelman, joka mahdollistaa mukaan lähteneille käyttäjille pääsyn testaamaan yhtiön tuotteita ennen niiden julkaisua, ja antamaan niistä yhtiölle palautetta todellisten käyttökokemusten perusteella. HTC voi siten viilata tuotteitaan vielä ennen lopullista julkaisua, jonka toivotaan parantavan niiden menekkiä. Fyysisten tuotteiden lisäksi ohjelmaan kuuluvat pääsevät testaamaan lisäksi uusia ohjelmistoversioita ennakkoon.

  HTC:n mukaan kaikki mukaan lähteneet eivät tietenkään saa uusia laitteita testattavakseen automaattisesti, vaan yhtiö valitsee profiilien perusteilla otollisimmat testaajat. Teoriassa kuka tahansa voi tulla valituksi minkä tahansa uuden laitteen testaajaksi.

  HTC, HTC Preview

  HotHardware, HTC Preview Program Enlists Techies To Test Future Products

 • 27.11.2015 19:40 | Petrus Laine

  NTU:n kehittämän piirin luvataan nopeuttavan akkujen lataamista huomattavasti

  20151127ntuchip

  Nanyangin teknillinen yliopisto (Nanyang Technological University, NTU) on luonut uuden piirin, jonka luvataan mullistavan älypuhelinten ja muiden laitteiden akkujen lataamisen. Piirin luvataan paitsi nopeuttavan akkujen lataamista, myös pienentävän akun syttymisriskiä.

  NTU:n kerrotaan käyttäneen piirin kehitykseen viisi vuotta. TweakTownin raportin mukaan piiri on herättänyt jo kiinnostusta useissa isoissa yrityksissä, kuten Sony, Samsung, Tesla Motors ja Sanyo.

  Piirin kerrotaan kykenevän lataamaan tyypillisen puhelimen akun noin kymmenessä minuutissa. Se osaa lisäksi analysoida akun kunnon elekrokemiallisin termodynamiikkamittauksin, mikä onkin oleellinen osa akun latausnopeuden kasvatusta, kertoo NTU:n Rachid Yazami.

  TweakTown, New chip could charge your phone in 10 minutes, Samsung interested

 • 27.11.2015 19:26 | Petrus Laine

  GlobalFoundries myyntihuhujen kohteena

  20151127globalfoundries

  GlobalFoundries yhtiö luotiin, kun AMD irrotti puolijohdetehtaansa emoyrityksestä. Sittemmin muiden puolijohdevalmistajien ostoilla kasvanut yritys on sijoitusrahasto Advanced Technology Investment Companyn (ATIC) ja sitä kautta Mubadala Development Companyn, eli Abu Dhabin hallituksen sijoitustoimintaan erikoistuneen siiven omistama.

  Bloombergin tuoreen raportin mukaan Mubadala Development Company harkitsisi parhaillaan GlobalFoundriesin myyntiä joko kokonaan tai osittain. Bloombergin lähteiden mukaan kauppahinta saattaisi kohota noin 15 – 20 miljardiin dollariin.

  Kilpailu puolijohdemarkkinoilla on kovaa, etenkin kun Samsung on nostanut viime aikoina selvästi päätään markkinoilla. Samsungin ohella suurimpia toimijoita alalla ovat TSMC ja Intel. Kovan kilpailun edessä GlobalFoundries joutui turvautumaan ulkopuoliseen apuun tuoreimman valmistusteknologiansa osalta, sillä sen 14 nanometrin FinFET-teknologia ei ole yhtiön omaan kehitykseen pohjaava, vaan lisensoitu Samsungilta.

  Bloomberg, Abu Dhabi Fund Said to Be Exploring Sale of Globalfoundries

 • 27.11.2015 19:13 | Petrus Laine

  Sony tuomassa virallisen PlayStation 4 -streamaustuen PC:lle ja Macille

  Uutisoimme keskiviikkona ohjelmasta, joka mahdollistaa Sonyn PlayStation 4 -pelien pelaamisen PC:n välityksellä streamausteknologiaa hyväksikäyttäen. Kyseinen ohjelma on kolmannen osapuolen koodaama, eikä siten virallinen.

  Sony ei kuitenkaan lepää laakereillaan, vaan yhtiön Shuhei Yoshida on twiitannut yhtiön työskentelevän virallisen Remote Play -streamausohjelman parissa. Sonyn ohjelma tulee toimimaan sekä Windows-tietokoneilla että Maceilla. Tällä hetkellä Sony tarjoaa PS4-pelien streamausta vain Xperia-puhelimille ja -taulutietokoneille sekä PlayStation Vita -käsikonsolille. Yhtiön kilpailijoista Microsoft tarjoaa Xbox One -pelien streamausta Windows 10 -tietokoneille ja Valven Steam puolestaan Linuxilla tai Windowsilla varustetuille tietokoneille sekä Steam Link -mediatoistimelle.

  Twitter, Shuhei Yoshida on Twitter: “Some people askerd if we plan to provide Remote Play…”

  WCCFTech, PC/Mac To Get Official PS4 Remote Play App

   

 • 27.11.2015 18:43 | Petrus Laine

  Kahteen Fiji-grafiikkapiiriin perustuvan näytönohjaimen julkaisu lähestyy

  20151127amdfijix2

  AMD:n kahteen Fiji-grafiikkapiiriin perustuvan näytönohjaimen julkaisu alkaa olemaan käsillä, mikäli tuoreisiin twiitteihin on uskominen. AMD esitteli kahteen Fiji-grafiikkapiiriin perustuvaa näytönohjainta alun perin kesäkuussa Radeon 300 -sarjan Fiji-grafiikkapiiriin perustuvan tuoteperheen julkistustilaisuudessa.

  AMD:n Chris Hook ja Raja Koduri ovat kumpikin twiitanneet liittyen Polarikseen eli Pohjantähteen, jonka voisi nähdä tähtikirkkaalla Sonoman taivaalla ensi viikolla. Kodurin mukaan Polaris olisi nykypäivänä 2,5 kirkkaampi kuin vuonna 169. Ensimmäiset varmistetut dokumentit Polariksesta ovat roomalaisen Claudius Ptolemyn käsialaa vuodelta 169.

  Yllä mainitut twiitit voisivat liittyä loppuviimein mihin tahansa, mutta Frostbiten Johan “repi” Andresson on myös twiitannut aiheeseen liittyen kuvan kera. Twiitissä Johan mainitsee vasta saapuneen, vielä julkaisemattoman näytönohjaimen suljetun nestejäähdytyksen vuotaneen pahemman kerran, ja kuvassa näkyy näytönohjaimen jäähdytysratkaisusta karanneet siniset nesteet.

  Twitter, Chris Hook on Twitter: “Starry skies in Sonoma next week…”

  Twitter, Johan Andersson on Twitter: “Dat feeling when your just arrived…”

   

 • 27.11.2015 15:09 | Juha Kokkonen

  Cooltekiltä uusi Skall-miditornikotelo

  skall

  Cooltek on laajentanut kotelomallistoaan uudella Skall-mallilla. Cooltekin mukaan Skall on hyvin varustettu miditornikotelo, joka tarjoaa erinomaisen hinta-suorituskykysuhteen. Skall tulee saataville kolmena eri versiona, joissa etupaneelin takana hohtavien LED-tuulettimien väri on joko punainen, sininen tai vihreä. Kotelon ulkomitat ovat 207 x 530 x 503 mm (L x K x S) ja paino 10,5 kg.

  Skall pitää sisällään kolme 5,25 tuuman ulkoista asemapaikkaa sekä kahdeksan sisäistä 2,5/3,5 tuuman levypaikkaa, jotka sijaitsevat irrotettavissa levykehikoissa. Laajennuskorttipaikkoja on kahdeksan ja niihin sopii jopa 430 mm pitkä näytönohjain (300 mm ylemmän levykehikon ollessa paikallaan). Prosessoricoolerin maksimikorkeudeksi ilmoitetaan 165 mm.

  Skallin mukana toimitetaan kaksi etupaneeliin asennettua 120 mm LED-tuuletinta sekä yksi takapaneeliin asennettu 120 mm tuuletin. Lisäksi kotelosta löytyy kolme 120 mm (tai kaksi 140 mm) tuuletinpaikkaa katosta, yksi 120 mm paikka pohjasta sekä neljä 120 mm tai yksi 200 mm tuuletinpaikka kylkipaneelista. Kattoon on mahdollista asentaa 280 tai 360 mm jäähdytin ja etupaneeliin vastaavasti 240 mm kenno. Kaksi kolmeasentoista tuuletinsäädintä mahdollistavat kaikkiaan kuuden tuulettimen nopeuden muuttamisen. Kaikista ilmanottoaukoista löytyy pölysuodattimet.

  Kotelon verollinen suositushinta on Suomessa noin 90 euroa ja sen toimitukset alkavat joulukuun alussa.

  Cooltek Skall -tuotesivu

 • 27.11.2015 13:22 | Juha Kokkonen

  OnePlus ottaa kantaa USB Type-C-kaapelinsa yhteensopivuuteen

  oneplustypec

  OnePlus julkaisi eilen tiedotteen koskien USB Type-C -lataustarvikkeidensa yhteensopivuusongelmia. Asia tuli ilmi, kun Googlen insinööri Benson Leung testasi eri valmistajien USB Type-C-kaapeleita parisen viikko sitten ja totesi OnePlussan kaapelin olevan USB-standardin vastainen. OnePlus myöntää tiedotteessaan, etteivät sen Type-C-kaapeli ja -adapteri ole täysin yhteensopivia kaikkien kolmansien osapuolien laitteiden kanssa.

  Syy mahdollisiin yhteensopivuusongelmiin löytyy OnePlussan käyttämästä vastuksesta, jonka arvo on 10 kΩ USB Type-C 1.1 -standardissa määritellyn 56 kΩ sijaan. Tämän vuoksi kaapelin tai adapterin läpi on mahdollista ottaa enemmän kuin suunnitellut kaksi ampeeria virtaa, joka saattaa vahingoittaa käytettävää virtalähdettä (laturi, USB-portti tms.) Vahingoittuminen edellyttää kuitenkin sitä, että virtalähde ei ole varustettu sisäisellä mekanismilla latausvirran säätelemiseksi.

  OnePlus korostaa, että Type-C-laturi ja -adapteri ovat täysin turvallisia käyttää yrityksen oman OnePlus 2 -puhelimen kanssa. Jos käyttäjä on kuitenkin ostanut Type-C-tuotteen erikseen jonkin toisen laitteen kanssa käytettäväksi, OnePlus lupaa hyvittää tuotteen asiakkalle kuluvan vuoden loppuun asti. Tiedotteen mukaan OnePlussan suunnittelutiimi on jo aloittanut uusien standardit täyttävien USB Type-C-tuotteiden kehittelyn ja yritys ilmoittaa, kun ne ovat kuluttajien saatavilla.

  OnePlus Forums, In response to the Type-C cable discussions

  OnePlus Type-C refund Application

 • 27.11.2015 13:14 | Pekko Lainiala

  Intelin 2 in 1 jouluksi -kilpailun kaksi ensimmäistä jatkoon menijää on valittu

  intelILMOITUS: Muropaketissa alkoi viime tiistaina Intel 2 in 1 jouluksi -kilpailu, johon osallistumiseksi on joulupukille kerrottava, miksi juuri hänen valitsemansa henkilön tulisi saada 2 in 1 -laite joululahjaksi. Intel Nordics valitsee lähetetyistä ehdotuksista kuusi ehdotusta julkaistaviksi Muropaketissa ja ne ovat mukana MuroBBS-keskustelupalstalla 11. – 16.12.2015 järjestettävässä lukijaäänestyksessä. Intel Nordics valitsee kolmen lukijaäänestyksessä eniten ääniä saaneen työn joukosta kilpailun voittajan. Intel Nordicsin valitsema joulukilpailun voittaja saa palkinnoksi Asuksen T100HA-mallisen 2 in 1 -laitteen. Kaikkien Muropaketin äänestäjien kesken arvotaan Intel Core i7-6700K -prosessori.

  Joulua odottavat Muropaketin lukijat ovat jo selvästi aloittaneet jouluvalmistelut. Määräaikaan mennessä kilpailuun saapui jouluhenkisiä kirjeitä, joissa perusteltiin lahjatoivetta esimerkiksi tarpeella korvata analogiset merkintävälineet, saada uusi laite hajonneen tai jopa jokeen pudonneen tietokoneen tilalle sekä toiveella antaa joululahja tärkeälle henkilölle. Kirjeissä joulupukkiin vedottiin myös lupauksilla olla kiltti jatkossakin.

  ”Kilpailuun tulleiden hyvien ehdotusten joukosta julkaistavia töitä valitessamme kävimme läpi kirjeissä esitetyt perustelut ja kuvamateriaalin. Saamiemme ehdotusten joukosta erottuivat erityisesti hyvälaatuisella kuvalla varustetut kirjeet, joissa oli perusteltu, miksi palkinto tulisi antaa lahjaksi juuri tämän kilpailijan ehdottamalle henkilölle”, perustelee Intel Nordics kilpailun ensimmäisten jatkoon menijöiden valintaa.

  Kilpailuun lähetettyjen töiden joukosta valitsimme jatkoon ensimmäiset kaksi ansiokasta ehdotusta, joissa korostui toive antaa lahja kilpailijalle tärkeälle henkilölle:

  (Jatka lukemista…)

 • 27.11.2015 12:56 | Juha Kokkonen

  Uusi artikkeli: Testissä Google Nexus 6P

  nexus6p_11

  TaskuMuron marraskuun neljännessä ja samalla todennäköisesti viimeisessä testiartikkelissa tutustutaan Huawein valmistamaan Google Nexus 6P -älypuhelimeen. Kyseessä on yksi ensimmäisistä uudella Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä varustetuista älypuhelimista markkinoilla. Tutustumme artikkelissa puhelimen fyysiseen ja tekniseen toteutukseen, kameran kuvanlaatuun, suorituskykyyn, akunkestoon ja yleisiin käyttökokemuksiin. Erillinen Android 6.0 Marshmallow -artikkeli julkaistaan erikseen lähipäivien aikana.

  TaskuMuro, Testissä Google Nexus 6P

 • 27.11.2015 12:16 | Juha Kokkonen

  Testissä Google Nexus 6P

  Googlella on ollut Androidin alkuajoista asti tapana julkaista uuden käyttöjärjestelmäversion myötä myös yksi tai useampia Nexus-sarjan laitteita, jotka ovat yleensä olleet kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja varustettu puhtaalla Android-käyttöjärjestelmällä. Googlen Nexus-puhelimien valmistajina ovat kiertäneet lähes kaikki suurimmat älypuhelinvalmistajat, kuten HTC, Samsung, LG ja Motorola. Syyskuun lopulla Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmäversion julkaisun yhteydessä päivänvalon näkivät kaksi uutta Nexus-puhelinta – 5X ja 6P. Samalla kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Google julkaisee kaksi uutta Nexus-puhelinta kerralla.

  nexus6p_0

  Uusista Nexus-puhelimista suurempi ja kalliimpi – Nexus 6P – on ensimmäinen Huawein valmistama Nexus-laite kautta aikojen. Mallinimen P-kirjain tulee sanasta “Premium”. Suomessa Nexus 6P:n myynti alkoi marraskuun 9. päivä, mutta sen saatavuus on keskittynyt toistaiseksi lähinnä pienimpään 32 gigatavun tallennustilavaihtoehtoon. Laitteen viralliset suositushinnat ovat 649 (32 Gt), 699 (64 Gt) ja 799 euroa (128 Gt). Muropaketin hintavertailun mukaan Nexus 6P:n 32 gigatavun versio irtoaa edullisimmillaan noin 635 euron hintaan.

  Tutustumme tässä artikkelissa Nexus 6P:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, käyttökokemuksiin, suorituskykyyn ja akunkestoon.

  nexus6p_1_2

  Nexus 6P on pakattu tyylikkääseen pahvipakkaukseen, joka eroaa positiivisesti tyypillisistä toteutuksista. Reunoistaan pyöristetty pahvirasia on kääräisty hopeanhohtoisen kuoren sisään, jonka päällä on tyylitelty suurikokoinen P-logo. Pakkauksen sisältä löytyy puhelimen lisäksi pikakäyttöohje, SIM-korttipaikan avaustyökalu, USB Type-C-liitäntäinen pikalaturi (5 V, 3 A), pidempi USB-kaapeli Type-C-liittimillä sekä lyhyt USB-kaapeli perinteisellä A-tyypin sekä Type-C-liittimellä.

  nexus6p_2

  Nexus 6P:n pikalaturi on ensimmäinen TaskuMuron toimituksessa vieraillut laturi, jonka johtoliitäntä on uutta USB Type-C -mallia. Toisin sanoen ratkaisu estää varsin tehokkaasti sen käytön vanhempien micro-USB-liitäntäisten puhelimien kanssa, sillä niiden kaapelit eivät sovi laturiin kiinni. Mukana toimitettavan latauskaapelin molemmista päistä löytyy siis Type-C-liitin ja hieman tavallista paksumman kaapelin pituus on noin 115 cm.

 • 26.11.2015 21:23 | Petrus Laine

  Intel julkaisi uuden Braswell-steppingin kolmen prosessorin voimin

  20151126braswell

  Intel on julkaissut uuden steppingin Braswell-prosessoreistaan. Uudet Braswellit ovat ilmeisesti jo neljättä steppingiä, sillä Intelin dokumentaatiossa mainitaan uusien mallien olevan C-steppingin sijasta D-steppingiä.

  Käyttäjälle uudet Braswellit erottuvat paitsi uudella mallinumerolla, myös uudella kirjaimella mallinumeron edessä. Uusien Braswell-Celeronien ja -Pentiumin mallinimi alkaa totutun N:n sijasta J:llä. Uuden steppingin myötä Intel päivitti myös prosessoreiden integroidun grafiikkaohjaimen nimen pelkästä HD:sta HD 400:ksi (Celeronit) ja HD 405:ksi (Pentium).

  Kaikkien kolmen uuden prosessorin peruskellotaajuus on vanhempien mallien tavoin 1600 MHz. Celeron J3060 nostaa Burst-kellotaajuuden N3050:n 2160 MHz:sta 2480 MHz:iin, Celeron J3160:n kohdalla Burst-kellotaajuus nousee puolestaan N3150:n 2080 MHz:sta 2240 MHz:iin ja Pentium J3710:n kohdalla N3700:n 2400 MHz:sta 2640 MHz:iin. Celeron J3160 ja Pentium J3710 ovat kumpikin neliytimisiä, kun Celeron J3060:ssa on käytössä vain kaksi prosessoriydintä. Celeron-mallien TDP on vanhempien mallien tavoin 6 wattia, mutta Pentium nostaa omansa edeltäjän 6 watista 6,5 wattiin.

  AnandTech, Intel Introduces New Braswell Stepping with J3060, J3160 and J3710

Lataa lisää Juttuarkisto