Muropaketti.com

AMD julkaisi pari viikkoa sitten markkinoille pitkään ja hartaasti odotetut Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat kahdeksanytimiset FX-prosessorit, joista suorituskykyisin FX-8150-malli testattiin heti tuoreeltaan Muropaketissa. Saimme lisäksi AMD:lta testattavaksi tanskalaisen Asetekin valmistaman vesijäähdytysjärjestelmän, joka lanseerataan ensin myyntiin FX-prosessoreiden kanssa Japanissa noin 100 dollaria ilmajäähdytystä kalliimmalla myyntihinnalla.

Tutustumme artikkelissa AMD:n toimittamaan vesijäähdytykseen ja saimme ylikellotettua FX-8150-prosessorin 4,7 GHz:n kellotaajuudelle. Vertailua varten ylikellotimme Intelin neliytimisen Core i5-2500K -prosessorin myös 4,7 GHz:n kellotaajuudelle ja mukana on suorituskykymittaukset FX-8150- ja Core i5-2500K -prosessoreilla vakiona ja ylikellotettuna.

Muropaketti, Ylikellotusvertailu: AMD FX-8150 & Intel Core i5-2500K @ 4,7 GHz

Jon Peddie Research -tutkimusyhtiö on julkaissut tilastoja grafiikkaohjaimella varustettujen piirien kuluneen vuoden kolmannen neljänneksen markkinaosuuksista. Lukemat sisältävät erillisnäytönohjaimien ohella grafiikkaohjaimella varustetut prosessorit. Markkinat kasvoivat 16,7 prosentilla verrattuna edeltävään vuosineljännekseen ja vuotta aiempaan verrattuna kasvua kertyi 18,4 prosenttia.

Markkinajohtajan titteliä pitää vahvasti hallussaan Intel, jonka osuus on noussut lähinnä Sandy Bridge -prosessoreiden myötä. Nyt sen osuus ylsi 60,4 prosenttiin, kun se oli vuotta aiemmin 55,1 ja edeltävällä vuosineljänneksellä 54,8 prosenttia. AMD onnistui pitämään osuutensa 23,0 prosentissa, missä se oli vuotta aiemmin, mutta osuus laski hieman edeltävältä vuosineljännekseltä, jolloin osuus oli 24,4 prosenttia. Suurin häviäjä on NVIDIA, jonka markkinaosuus on ollut laskussa koko vuoden ajan. Vuosi sitten sen osuus oli vielä 21,0 prosenttia, edeltävällä vuosineljänneksellä 20,1 prosenttia ja nyt enää 16,1 prosenttia.

Tilastoja tutkiessa on huomioitava se seikka, että sekä Intel että AMD hyötyvät prosessoreihin integroiduista grafiikkaohjaimista. NVIDIAn osuus on erillisnäytönohjaimien varassa, joten myöhemmin julkaistavat tilastot erillisnäytönohjaimista tulevat antamaan paremman kuvan AMD:n ja NVIDIAn välisestä tilanteesta kyseisellä markkina-alueella.

Jon Peddie Research, Lehdistötiedote

Kommentit (19)

catalystAMD on julkaissut odotetusti viralliset WHQL-hyväksytyt Catalyst 11.10 -ajurit, jotka ovat saatavilla 64- ja 32-bittisille Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmille. Viralliset ajurit tulevat vanavedessä kuluneiden viikkojen aikana julkaistuista Preview-ajureista, jotka ovat keskittyneet parantamaan varsinkin Rage- ja Battlefield 3 -pelien suorituskykyä ja kuvanlaatua.

Uutisoimme pari viikkoa sitten Catalyst-ajurikehityksestä vastuussa olevan Terry Makedonin kertoneen Twitter-sivuilla kolmansien Catalyst 11.10 -preview-ajureiden olevan pohjimmiltaan samat, kuin Microsoftin sertifioinnin läpikäyvät viralliset Catalyst 11.10 -ajurit. Julkaisutiedotteessa on kerrottu tarkemmin Ragen ja Battlefield 3:n ohella useista muista peleistä, joissa on korjattu bugeja.

Ajurit sisältävät parannuksia AMD Eyefinity -teknologiaan ja tukevat Eyefinity 5x1 -näyttökonfiguraatioita. Maksimi tuettu resoluutio on nostettu 16000x16000:aan, mutta se rajoittuu ainoastaan DirectX 11 -rajapintaa käyttäville ohjelmille Radeon HD 6000 -tuoteperheen näytönohjaimilla, ja lisäksi näyttöjen reunojen korjausta on parannettu. Catalyst 11.10 -ajureissa on ehostettu myös Vision Engine Control Centerin ja Catalyst Control Centerin toimintaa.

AMD, Graphics Drivers & Software

AMD, Release Notes

Kommentit (17)

EffizioSilenX on julkaissut Euroopan markkinoille joukon uusia Effizio-tuoteperheen tuulettimia. Tuulettimia tulee saataville 80, 92, 100, 120 ja 140 mm kokoluokissa ja useissa eri väreissä. 100 ja 140 mm:n malleja lukuun ottamatta kaikista muista on tarjolla kaksi eri pyörimisnopeusvaihtoehtoa.

80 ja 120 mm:n malleista tulee tarjolle myös lämpötilaohjatut sekä LED-valaistut versiot. Kaikissa Effizio-tuulettimissa käytetään Fluid Dynamic Bearing -laakerointia ja niille luvataan kolmen vuoden takuu. Tuulettimien mukana toimitetaan värinänvaimennuskumit. Suositushinnat liikkuvat 7,90 ja 11,50 euron välissä.

TechConnect, SilenX’s Effizio series case fans reach Europe

Kommentit (17)

9to5Mac-sivuston uutisoinnin perusteella Apple olisi ostanut elokuussa ruotsalaisen C3 Technologies -nimisen yrityksen, joka on keskittynyt 3D-karttateknologioihin. Pienen yrityksen avainteknologialla on mahdollista muodostaa kolmiulotteisia karttoja kaksiulotteisista kuvista. Käytännössä siis yläilmoista otetuista kuvista voidaan muodostaa karttoja, joissa rakennukset, pinnanmuodot ja merkittävät maamerkit kohoavat kolmanteen ulottuvuuteen.

Kumpikaan osapuoli ei ole kertonut tarkemmin kaupasta tai sen hinnasta, mutta aiempien tietojen mukaan C3 Technologies myytiin ja sen ostanut yritys olisi lopettanut sen toiminnan. Ilmeisesti kuitenkin C3 Technologiesin työntekijät ovat jatkaneet uurastusta Ruotsissa, mutta kuuluvat nyt virallisesti iOS-osaston alaisuuteen.

Applen päämääränä on varmasti ennen kaikkea kilpailla Googlen vastaavan teknologian kanssa, joka on ollut saatavilla jo jonkin aikaa työpöydälle ja Androidille. Googlen teknologia on kuitenkin rajoittuneempi ja se käsittää ainoastaan suuremmat kaupungit ja hyvin vähän yksityiskohtia.

9to5Mac, Apple acquired mind-blowing 3D mapping company C3 Technologies, looking to take iOS Maps to the next level

Kommentit (13)

armVielä helmikuussa ARM kertoi, ettei se aio julkaista lähiaikoina 64-bittistä arkkitehtuuria, mutta kertoi kuitenkin, että ARM tulee laajentumaan jossain vaiheessa arkkitehtuuriaan siihen suuntaan. Lähiajat ovat nyt menneet, sillä Iso-Britanniassa päämajaa pitävä ARM on julkaissut 64-bittisen prosessoriarkkitehtuurin.

ARM:n arkkitehtuureja on aiemmin sovellettu lähinnä mobiilikäytössä, mutta viimeisen parin vuoden aikana markkinat ovat suuntautuneet myös esimerkiksi taulutietokoneiden ja palvelimien suuntaan. Uusi arkkitehtuuri onkin suunnattu lähinnä palvelinkäyttöön, jossa on kaivattu tukea 64-bittisyydelle.

Markkinoille paljastetaan ensimmäiseksi Cortex-A-tuoteperheen prosessoreita vuoden 2012 puolella. Arkkitehtuuri kulkee nimellä ARMv8 ja se tukee AArch64-käskyjä, jotka ovat taaksepäin yhteensopivia 32-bittisten Aarch32-käskyjen sekä ARMv7-arkkitehtuurin kanssa. ARMv8:aan perustuvia prosessoreita joudutaan odottamaan kuitenkin vielä vuosia, sillä arvioiden mukaan prototyypit saadaan pihalle vuonna 2014.

ARM, Lehdistötiedote

Kommentit (15)

ultrabookUltrabook-kannettavat tekevät vasta tuloaan ja markkinoille on julkaistu malleja useamman valmistajan toimesta, mutta niitä on hyvin rajoitetusti saatavilla. Asuksen UX31-ultrabook löysi tiensä Muropaketin testipenkkiin kuluneella viikolla ja tarkempi katsaus kyseiseen kannettavaan sekä ultrabook-konseptiin on luvassa lähiviikkojen aikana.

Intelin käsialaa oleva ultrabook-konsepti yleistyy arvioiden mukaan kovalla vauhdilla seuraavan vuoden aikana. DigiTimes-sivuston lähteiden mukaan prosessorijätti pyrkisi jopa 40 prosentin osuuteen kaikista kuluttajamarkkinoille suunnatuista kannettavista tietokoneista ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta nykyisen markkinatilanteen perusteella osuus tullee olemaan 20-25 prosenttia. Lähteiden mukaan Applen MacBook Air -kannettavat tulevat olemaan suurin kynnys ultrabookien yleistymiselle.

Intelin visio Ultrabookeista on ohut, tyylikkäästi muotoiltu ja suorituskykyinen kannettava tietokone, jonka hinta on alle 1000 dollaria. Markkinat ovat kuitenkin osoittaneet ainakin tässä vaiheessa useiden mallien hinnan ylittävän 1000 dollarin rajapyykin. Intelin näkemyksen mukaan kyseisissä kannettavissa tietokoneissa riittää akku lepotilassa päiviä ja ne käynnistyvät lepotilasta muutamassa sekunnissa.

DigiTimes, Ultrabooks estimated to take up 20-25% of global consumer notebook shipments in 4Q12

Kommentit (10)

Microsoftin Roger Capriotti on kirjoittanut yrityksen The Windows Blog -blogisivustolle uuden kirjoituksen selaimien markkinaosuuksista, jotka perustuvat Net Applications -yrityksen analysointeihin. Arvioiden mukaan virallisesti maaliskuussa 2011 julkaistu Internet Explorer 9 tulee kasvattamaan lokakuussa osuuttaan verrattuna Mozillan Firefoxiin ja Googlen Chromeen.

Arvioiden mukaan Internet Explorer 9:n osuus tulee maailmanlaajuisesti ylittämään Windows 7 -käyttöjärjestelmällisissä tietokoneissa 30 prosentin rajan, kun taas Firefoxin osuus on ollut tasaisessa laskussa ja lähenee 20 prosentin rajapyykkiä. Chrome sen sijaan on kasvattanut osuuttaan ja ylittää pian 20 prosentin rajan.

The Windows Blog, More Treats for Developers - IE9 Share on Windows 7 on the Rise

Kommentit (38)

hpViimeisten kuukausien aikana internetissä on liikkunut tietoja Hewlett-Packardin halusta eriyttää tietokoneosastonsa omaksi yritykseksi tai myydä se kokonaan. Maailman suurin tietokonevalmistaja on nyt julkaissut lehdistötiedotteen, jossa yrityksen toimitusjohtaja Meg Whitman kertoo Hewlett-Packardin päätyneen päätökseen pitää kiinni tietokoneosastostaan.

”HP arvioi objektiivisesti PSG:n (Personal Systems Group) irrottamisen vaikutuksia strategisesta, taloudellisesta ja toiminnallisesta näkökulmasta. Tutkimustemme jälkeen on selvää, että PSG:n pitäminen HP:lla on oikein asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme, osakkeenomistajille sekä työntekijöille. HP on omistautunut PSG:lle ja yhdessä olemme vahvempia.”, kommentoi Meg Whitman.

Elokuussa, kun Hewlett-Packard kertoi harkitsevansa PSG:n irrottamista, se uskoi ratkaisun syntyvän seuraavan 12-18 kuukauden aikana. Ratkaisu syntyi kuitenkin huomattavan paljon nopeammin - ainoastaan reilussa kahdessa kuukaudessa. Nopeaan ratkaisuun saattoi olla yhtenä tekijänä Meg Whitmanin astuminen toimitusjohtajan rooliin kuukausi sitten. Whitman toimi ennen HP:ta 10 vuotta eBayn toimitusjohtajana nostaen sen miljardiluokan yritykseksi.

HP, Lehdistötiedote

Kommentit (4)

AMD:n Guinness-ennätys rikottiin

29.10.2011
klo 16.50

AMD oli näyttävästi esillä, kun yrityksen FX-8150-prosessoria ylikellotettiin ennätyskorkeisiin lukemiin (8429,38 MHz) ja se vahvistettiin Guinness Recordin toimesta. Nyt tunnettu ylikellottaja Andre Yang on rikkonut AMD:n toimesta tehdyn maailmanennätyslukeman, kun FX-8150-prosessori oli venynyt 8461,51 MHz:n kellotaajuuteen.

Tulos löytyy CPU-Z-ohjelman validointisivuilta ja kuvien perusteella ennätyskorkea tulos oli saavutettu 272,95 MHz:n Base Clock -kellotaajuudella ja 31-kertoimella, kun prosessorille oli syötetty 1,992 voltin käyttöjännite. Alustana oli toiminut Asuksen Crosshair V Formula, johon oli asennettu yksi Corsairin kahden gigatavun muistikampa toimimaan 909,8 MHz:n (1818,16 MHz DDR) kellotaajuudella ja 9-9-9-24-muistiasetuksilla. Itse prosessorista oli kytketty käyttöön ainoastaan kaksi ydintä.

CPU-Z Validation Database

Kommentit (34)

Muropaketin uusimmassa artikkelissa tutkitaan tuotteen näkökulmasta Asuksen Mini-ITX-kokoluokan A75-piirisarjallista Asus F1A75-I Deluxe -emolevyä, joka asennetaan pienikokoiseen Ace Polly -koteloon. Kotiteatterijärjestelmää varten Windows 7:ään asennetaan XBMC Media Center -ohjelma ja paneudumme sen tärkeimpiin ominaisuuksiin ja lisäksi tutkimme, mihin käyttöön XBMC kykenee sohvakäytön näkökulmasta.

Muropaketti, AMD Llano ja XBMC kotiteatterikäytössä

AMD on kertonut tänään julkaistun osavuosikatsauksen yhteydessä, että se odottaa toimittavansa ensimmäiset 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat seuraavan sukupolven Southern Islands -koodinimelliset grafiikkapiirit näytönohjainvalmistajille vielä tämän vuoden aikana.

”AMD’s next-generation family of high-performance graphics cards is expected to ship for revenue later this year.”

Lehdistötiedotteen mukaan yritys odottaa uusien suorituskykyisten grafiikkapiirien toimitusten vaikuttavan viimeisen neljänneksen liikevaihtoon. Valitettavasti lehdistötiedotteessa ei kerrota, onko kyse mobiili- vai työpöytägrafiikkapiireistä.

AMD on syksyn aikana esitellyt useampaan otteeseen 28 nm:n mobiiligrafiikkapiiriä toiminnassa, mutta grafiikkapiirien toimittaminen näytönohjainvalmistajille ei vielä välttämättä tarkoita, että virallinen julkaisu tapahtuisi tänä vuonna. Viimeisimpien huhujen mukaan AMD:lta kuitenkin odotetaan ensimmäisiä Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimia joulukuussa tai viimeistään ensi vuoden alussa.

AMD, Lehdistötiedote

Kommentit (26)

Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmän kehityksestä raportoiva Building Windows 8 -blogisivusto on päivittynyt uudella kirjoituksella, jossa keskitytään esittelemään Task Managerin toimintaa reilunpuoleisella ydinmäärällä. Käytössä on kahdeksan fyysistä prosessoria ja yhteensä 160 loogista prosessoria.

Windows 7:n Task Managerilla tällaisen massiivisen ydinmäärän tarkkailu on käytännössä mahdotonta, mutta Windows 8:ssa sitä on helpotettu esittämällä kukin looginen prosessori omana soluna isossa matriisissa. Kussakin solussa on esitetty prosessorin rasitusaste ja sitä tehostetaan värin tummuusasteella. Kun kursorin vie solun päälle, Task Manager näyttää kyseisen loogisen prosessorin ID-numeron. Sillä on myös mahdollista määritellä, mikä looginen prosessori tai prosessorit suorittavat tiettyä prosessia, kuten Windows 7:ssa, mutta informaatiota on käytössä aiempaa enemmän.

Building Windows 8, Using Task Manager with 64+ logical processors

Kommentit (30)

Uutisoimme kuukausi sitten, miten AMD laski kuluneen vuoden kolmannen neljänneksen ennustettaan. Aiemmin AMD kertoi, että se uskoo liikevaihdon nousevan 8-12 prosentilla vuoden toiselta vuosineljännekseltä ja käyttökatteen olevan noin 47 prosenttia. Uusittujen arvioiden mukaan liikevaihdon kasvu tulisi olemaan 4-6 prosenttia ja käyttökate 44-45 prosenttia.

AMD on nyt julkaissut viralliset tulokset kolmannelta vuosineljännekseltä. Liikevaihto oli 1,69 miljoonaa dollaria ja liikevoittoa kertyi 97 miljoonaa dollaria. Edeltävältä vuosineljännekseltä liikevaihto nousi seitsemällä prosentilla ($1,57 miljardia) ja vuoden takaisesta neljällä prosentilla ($ 1,62 miljardia). Edellisellä vuosineljänneksellä AMD teki voittoa 61 miljoonaa dollaria, kun taas vuosi sitten tappiota kertyi 118 miljoonaa dollaria. Käyttökate oli 45 prosenttia.

AMD osoitti kuukausi sitten syyttävällä sormella Globalfoundriesin suuntaan, kun se mainitsi yrityksellä olleen vaikeuksia 32 nanometrin prosessilla valmistettavien Llano-koodinimellisten APU-piirien tuotannon kanssa. Lisäksi 45 nanometrin prosessilla valmistettavien piirien toimitusmäärät olivat ennakoitua heikommat. Myös palvelin- ja työasemakäyttöön suunnattujen Interlagos-koodinimellisten prosessoreiden toimitukset alkoivat myöhemmin kuin alun perin oli tarkoitus.

AMD:n kasvanut liikevoitto on ennen kaikkea seurausta Llano-koodinimellisten APU-piirien hyvästä menekistä, toimitusvaikeuksista huolimatta, sillä yrityksen mobiiliosaston liikevaihtoi nousi edeltävältä vuosineljännekseltä peräti 35 prosentilla. Myös palvelinosaston liikevaihto oli kasvussa, kun taas työpöytäpuolen osuus laski. Näytönohjainosaston myynti kasvoi niin ikään ja 403 miljoonan dollarin liikevaihdosta kertyi liiketuloa 12 miljoonaa dollaria.

Neljännellä vuosineljänneksellä AMD uskoo kykenevänsä kasvattamaan liikevaihtoa kolmella prosentilla ja samalla se on ensimmäinen neljännes, jolloin mukana ovat Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden myynnit.

AMD, Lehdistötiedote

Kommentit (12)

Intel julkaisi SSD Toolbox 3.0:n

27.10.2011
klo 23.46

Intel on julkaissut omille SSD-asemille suunnatusta SSD Toolbox -ohjelmasta 3.0-version, joka tukee Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmien 64- ja 32-bittisiä versioita ja 11 kielivaihtoehtoa. 48 megatavun suuruinen asennuspaketti on ladattavissa alla olevan linkin kautta.

Ohjelman 3.0-version myötä käyttöliittymää on uudistettu selkeämmäksi ja varsinkin vähemmän tietokoneista perillä olevia varten tiedot on esitetty selkokielellä. Mukana on ominaisuuksia myös asioista enemmän tietäville ja ohjelman avulla voi esimerkiksi päivittää SSD-aseman firmwaren. Sen avulla voi myös tarkkailla SSD-asemien E1-attribuutin myötä asemalle kirjoitetun datan määrää ja E9-attribuutti laskee 100 prosentista alaspäin kirjoitusoperaatioiden myötä osoittaen solujen kulumista.

Intel, Solid State Drive Toolbox

Kommentit (13)

hddUutisoimme eilen, kuinka Thaimaan tulvat ovat iskeneet kovin kiintolevyvalmistajien tuotantolaitoksiin ja hintojen lähteneen nousuun Suomessa jopa useilla kymmenillä prosenteilla. X-bit labs on siteerannut uutisessaan TrendForce-sivustoa ja tutkinut asiaa myös valoisammasta näkökulmasta.

TrendForcen mukaan Thaimaassa valmistetaan noin 30 prosenttia maailman kiintolevyistä ja Western Digital on joutunut sulkemaan kaksi tehdasta, mikä laskee yrityksen kapasiteettia 60 prosentilla. Nidec on tuntemattomampi nimi markkinoilla, mutta se valmistaa lähes 80 prosenttia moottoreista, joita käytetään kiintolevyissä, ja se on joutunut sulkemaan seitsemän tehdastaan.

TrendForcen mukaan kiintolevyjen saatavuus ei ole tule romahtamaan samantien, sillä tietokoneiden OEM-valmistajilla on arviolta 2-4 viikon edestä kiintolevyjä varastoissa. Kiintolevyvalmistajien osalta varastoissa riittää tavaraa yli kahdeksi kuukaudeksi. Jos kiintolevyvalmistajat kykenevät jatkamaan toimintaansa Thaimaassa, tietokonevalmistajien uskotaan kykenevän välttämään suurin kriisi. Toisaalta jotkut valmistajat harkitsevat jo nyt kiintolevyjen korvaamista SSD-asemilla, mutta tämä ratkaisu on kallis ja kohdistunee suurimmaksi osaksi ainoastaan kalliimpiin kannettaviin.

X-bit labs, Industry Has Two Months of HDD Stock Remaining - Analysts

Kommentit (9)

Gigabyte on julkaissut Mini-ITX-kokoisen eli 17 senttimetriä kanttiinsa olevan emolevyn, joka on varustettu Socket FM1 -prosessorikannalla ja näin ollen se on yhteensopiva AMD:n A-tuoteperheen Llano-koodinimellisten APU-piirien kanssa. A75N-USB3-mallisessa emolevyssä on A75-piirisarja ja nimensä mukaisesti siitä löytyy neljä USB 3.0 -liitintä.

Erillisnäytönohjainta varten emolevyn alalaidassa on PCI Express x16 -liitin ja muisteja varten kaksi DDR3-liitintä, joihin voi asentaa maksimissaan 32 gigatavua muistia. Käytössä on neljä Serial ATA 6 Gb/s -liitintä, HDMI- ja DVI-liittimet, HD-ääniominaisuudet sekä verkkoliitin. Virransyöttö on 3+1-vaiheinen ja 24-pinnisen ATX-virtaliittimen ohella emolevystä löytyy nelipinninen ATX-lisävirtaliitin.

Gigabyte A75N-USB3 saapuu myyntiin lähiaikoina, mutta valitettavasti sen hinnasta ei ole tietoa.

techPowerUp!, Gigabyte Intros A75N-USB 3.0 Mini-ITX Motherboard for AMD A-Series APUs

Kommentit (3)

LSI osti SandForcen

27.10.2011
klo 12.28

SSD-markkinoilla tapahtuu tällä hetkellä paljon ja aiemmin tänä vuonna panostuksensa käytännössä pelkästään SSD-markkinoihin kohdistanut OCZ osti Indilinx-nimisen yrityksen 32 miljoonalla dollarilla. Nyt LSI on ostanut SSD-ohjainpiirejä suunnittelevan SandForcen ja kauppahinnaksi on ilmoitettu 322 miljoonaa dollaria.

SandForce on kerännyt ratkaisuillaan suosiota ja useat suuret valmistajat, kuten OCZ, Kingston ja Corsair, käyttävät sen ohjainpiirejä SSD-asemissaan. Myös LSI käyttää SandForcen piirejä WarpDrive-tuoteperheen PCI Express -liitännän jatkoksi asennettavissa suorituskykyisisissä SSD-korteissa. LSI:n lehdistötiedotteessa mainitaan oston tapahtuneen kannettavat tietokoneet ja varsinkin tuloaan tekevät ultrabook-kannettavat silmällä pitäen, mutta taustalla on myös halu kasvattaa kilpailukykyä yritysmarkkinoilla.

”Flash-pohjaiset ratkaisut ovat välttämättömiä kasvattamaan palvelimien, tallennuslaitteiden ja asiakaslaitteiden suorituskykyä. SandForcen teknologian lisääminen LSI:n laaja-alaiseen tuotevalikoimaan on yhdenmukainen tavoitteidemme kanssa. Yritysosto on LSI:lle merkittävä tilaisuus kasvattaa markkinaosuuttaan seuraavien lähivuosien aikana.”, kertoi yrityksen toimitusjohtaja Abhi Talwalkar.

LSI, Lehdistötiedote

Kommentit (7)

DigiTimes-sivuston lähteiden mukaan näytönohjainvalmistajat ovat varovaisia AMD:n ja NVIDIAn tulevia Southern Islands- ja Kepler-koodinimellisiä tuoteperheitä kohtaan. Kyseisiin tuoteperheisiin kuuluvat grafiikkapiirit tullaan valmistamaan TSMC:n tuotantolinjoilla 28 nanometrin prosessilla. Valmistajat tulevat huhujen mukaan tarkkailemaan tilannetta ennen kuin tekevät päätöksiä tulevan suhteen.

TSMC:llä oli aikoinaan mittavia ongelmia siirryttäessä 40 nanometrin valmistusprosessiin ja piirien saannot olivat olemattomalla tasolla. Tästä syystä AMD:n Radeon HD 5800 -tuoteperheen näytönohjaimien saatavuus oli alussa heikko, ja nyt siirryttäessä 28 nanometriin valmistajat pelkäävät vastaavia ongelmia. Tilannetta vaikeuttavat entisestään AMD:n APU-piireihin ja Intelin prosessoreihin integroidut grafiikkaohjaimet, jotka ovat syöneet markkinoita budjettiluokan näytönohjaimilta. Samaan aikaan kuitenkin myös suorituskykyisempien erillisnäytönohjainten liikevaihdot ovat olleet laskussa.

DigiTimes, Graphics card makers conservative about Nvidia and AMD 28nm chips

Kommentit (16)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös