Muropaketti.com

Massiivisten prosessoricoolereiden veteraani Thermalright on julkaissut markkinoille uuden Archon-mallisen coolerin, joka tarjoaa kapean suunnittelunsa ansiosta hyvän yhteensopivuuden korkeita jäähdytyssiilejä käyttäville muisteille. Muropaketissa testattiin Thermalrightin Ultra 120 eXtreme -cooleri vuoden 2008 keväällä, joka tarjosi tuolloin testijoukon parasta suorituskykyä, sen ruuvikiinnitystä ja laatua kehuttiin, mutta miinuksia tuli muun muassa korkeasta hinnasta, mukana ei toimitettu tuuletinta ja painosta.

Thermalright Archon tukee 120 ja 140 mm:n tuulettimia ja on pituussuunnassa vain 55 mm leveä. Kupariseen pohjaan on yhteydessä kuusi nikkelöityä lämpöputkea, tuettuna ovat kaikki AMD:n ja Intelin uusimmat prosessorikannat ja Intel-alustoilla coolerin puristus on mahdollista säätää 40-70 lbs välillä. Archonin myyntipakkauksessa toimitetaan Thermalrightin 140 mm:n TY-140-tuuletin, kiinnikkeet 120 ja 140 mm:n tuulettimile ja lämpötahna. Saatavuudesta ja hinnasta ei valitettavasti ole vielä tietoa, mutta Suomessa hintataso tulee todennäköisesti olemaan yli 60 euroa.

Thermalright, Archon-tuotesivu

Kommentit (4)

Suomalainen Futuremark valmistelee parhaillaan seuraavan sukupolven DirectX 11 -rajapintaa tukevaa 3DMark 11 -testiohjelmaa. Ensimmäisiä maistiaisia saatiin kesäkuussa, kun yritys esitteli Computex 2010 -tapahtumassa merenalaiseen ympäristöön sijoittunutta Deep Sea -teknologiademoa.

Nyt vuorossa on uusi traileri, joka esittelee 3DMark 11:n käyttämää grafiikkamoottoria ja siihen perustuvaa High Temple -teknologiademoa. Demo sijoittuu mysteerisen temppelin raunioille syvälle viidakkoon ja puiden väleistä heijastelee auringon valo:

”High Temple is a demonstration of the DirectX 11 powered 3DMark 11 engine. The high definition 1080p trailer features a mysterious ruined temple hidden deep inside a lush jungle. Volumetric lighting illuminates the scene with bright sunlight filtering through the dense jungle. Tessellation is used to add rich detail to the temple carvings and the jungle foliage. Post processing delivers depth of field and other lens effects.”

Futuremark aikoo esitellä High Temple -teknologiademoa tulevana viikonloppuna Anaheimissa järjestettävässä BlizzCon 2010 -tapahtumassa. Demoa esitellään Antecin osastolla ja syy on demossa näkyvän maasturin kyljessä komeileva yrityksen logo. 3DMark11:n tuotesijoittelu testeissä mahdollistaa kuluttajille ilmaisversion julkaisun yhteydessä, josta saatiin esimakua edellisessä Deep Sea -demossa, kun sukellusveneen kyljessä komeili MSI:n logo.

3DMark11 oli alunperin tarkoitus julkaista tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana, mutta se on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta loppuvuodelle. Lisää kuvia ja YouTube-video High Temple -teknologiademosta löytyy Futuremarkin 3DMark-kotisivuilta.

Futuremark, 3DMark11

YouTube, 3DMark 11 ”High Temple” Tech Demo

Kommentit (67)

Zalman on lanseerannut markkinoille ZM-PCM1-tehonkulutusmittarin prosessoreille ja erillisen näytönohjaimien tehonkulutuksen mittaamiseen suunnatun ZM-VPM1-yksikön. ZM-PCM1 on kotelon 5,25-tuumaiseen asemapaikkaan asennettava harjatusta alumiinista valmistettu paneeli, jonka LED-näyttö ilmoittaa jännitteen (3-15V), virran (0-20A) ja tehonkulutuksen (10-240W). Laite kytketään virtalähteen 4-pinnisen ATX12V- tai 8-pinnisen EPS12V-virtajohdon ja emolevyn virtaliittimien väliin.

Näytönohjaimen PCI Express -lisävirtaliittimien ja virtalähteen PCI Express -virtajohtojen väliin asennettava ZM-VPM1 tarjoaa samat mittausalueet kuin prosessorin tehonkulutuksen mittaukseen tarkoitettu ZM-PCM1. ZM-VPM1-mittausyksikköjä voidaan asentaa kaksi kappaletta osaksi ZM-PCM1:n paneelikehikkoa.

ZM-PCM1:n suositushinta on 59,99 dollaria ja ZM-VPM1:n 44,99 dollaria. Yritämme saada molemmat laitteet Muropaketin testattavaksi, kunhan ne saapuvat Suomessa myyntiin.

Hi Tech Legion, Zalman Launches Power Consumption Meter - PCM1/VPM1

Kommentit (30)

Näytönohjainvalmistaja Galaxy työstää parhaillaan ylikellottajille suunnattua GeForce GTX 460 -näytönohjainta, jonka piirilevy on tavallisemmista värivaihtoehdoista poiketen valkoinen. Expreview on julkaissut muutamia kuvia uutuuden piirilevysuunnittelusta ja digitaalisesta virransyötöstä.

Piirilevyn oikeasta ylänurkasta löytyy 6- ja 8-pinniset PCI Express -lisävirtaliittimet ja digitaalinen virransyöttö on varustettu yhteensä kahdeksalla vaiheella, joista kuusi on pyhitetty GF104-grafiikkapiirille ja kaksi GDDR5-muisteille. Volterran VT1185M- ja VT1157SF-ohjainpiireistä rakentuva virransyöttö kykenee tarjoamaan grafiikkapiirille maksimissaan 240 ampeeria. Piirilevyn takapuolelta löytyy kolme MSI Lightning- ja Gigabyten SuperOverclock-näytönohjaimista tuttua NEC:n Proadlizer-kondensaattoria, joiden avulla saadaan minimoitua väreily ja kohina käyttöjännitteissä. Näyttöliittimiä on tarjolla DVI, mini-HDMI ja DisplayPort sekä piirilevyn vasemmasta ylänurkasta löytyy yksi SLI-liitin kahden näytönohjaimen konfiguraatiota varten.

Galaxy lupailee valkoista GeForce GTX 460 -näytönohjainta joulumarkkinoille. Nähtäväksi jää millaisella jäähdytysratkaisulla ja kuinka korkeilla kellotaajuuksilla se lanseerataan joululahjana ylikellottajille.

Expreview, Featuring Digital Power Supply,PCB Exposure For Galaxy GeForce GTX 460

Kommentit (23)

Kuvassa Oregoniin rakennettava D1X-tuotantolaitos

Intel on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se ilmoittaa investoivansa 6-8 miljardia dollaria rakentaakseen uuden tuotantolaitoksen Oregoniin ja päivittävänsä neljä Arizonassa sekä Oregonissa sijaitsevaa tuotantolaitostaan. Arizonan osalta uudistettavat tuotantolaitokset ovat Fab 12 ja Fab 32 sekä Oregonin osalta D1C ja D1D, jotka päivitysten jälkeen tulevat valmistamaan piirejä 22 nanometrin prosessilla. Uusi D1X-tuotantolaitoksen on määrä olla tutkimus- ja kehityskunnossa vuonna 2013. Päivitys- ja rakennustyöt tulevat työllistämään 6000-8000 henkeä ja pysyvien työpaikkojen lukumäärän odotetaan nousevan 800-1000:lla.

”Tämän päivän julkistus peilaa seuraavaan erään Mooren lain edistymistä ja pidempään sitoutumiseen investoida Intelin ja Amerikan tulevaisuuteen. Välittömin seuraus usean miljardin dollarin investoinnista tulee olemaan uuteen tuotantolaitokseen ja neljän muun päivitykseen liittyvät tuhannet työpaikat, sekä perässä tulevat korkean teknologian työpaikat.”, kommentoi Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini.

”Intel valmistaa arviolta 10 miljardia transistoria joka sekunti. Tuotantolaitoksemme tuottavat maailman kehittyneintä tietokoneteknologiaa ja nämä investoinnit tulevat luomaan kapasiteettia innovaatioille, joita emme ole vielä käsittäneet.”, kommentoi puolestaan yrityksen Brian Krzanich.

Intel, Lehdistötiedote

Kommentit (17)

Julkaisimme Muropaketissa aamuyöllä kuvagallerian AMD:n referenssisuunnitteluun perustuvista Radeon HD 6850- ja 6870-näytönohjaimista. Parin viimeisen päivän aikana nettiin on päässyt vuotamaan kuvia myös Asuksen, Sapphiren ja XFX:n itse suunnittelemiin piirilevyihin ja jäähdytysratkaisuihin perustuvista Radeon HD 6850 -malleista.

Asuksen EAH6850 käyttää yrityksen kehittämää DirectCU-jäähdytysratkaisua, jossa kupariset lämpöputket ovat suoraan yhteydessä Barts-grafiikkapiiriin. Näytönohjaimen myyntipakkauksessa on teksti ”Overclock Edition”, joka viittaa tehtaalla valmiiksi ylikellotettuihin kellotaajuuksiin. Sapphiren Radeon HD 6850 -näytönohjain perustuu siniseen piirilevyyn ja jäähdytysratkaisussa pilkottaa tuulettimen lapojen välistä paksu kuparinen lämpöputki. XFX:n suunnittelmista Radeon HD 6800 -sarjan näytönohjaimista ja niiden ominaisuuksista uutisoimme Muropaketissa jo viime sunnuntaina.

techPowerUp!, ASUS Radeon HD 6850 DirectCu OC Graphics Card Pictured

Donaimhaber, Sapphire Radeon HD 6850 model seemed custom-designed

Donaimhaber, XFX Radeon HD 6850 model was the light of day

Kommentit (11)

NVIDIA on julkaissut kaikessa hiljaisuudessa markkinoille OEM-valmistajien markettimikroihin suunnatun GeForce GT 440 -näytönohjaimen. Kyseessä on 594 MHz:n kellotaajuudella toimivaan GF106-grafiikkapiiriin perustuva näytönohjain, jonka 144 CUDA-ydintä toimivat 1189 MHz:n kellotaajuudella. 192-bittisen muistiväylän jatkeena voi olla maksimissaan jopa kolme gigatavua GDDR3-muistia. NVIDIAn referenssisuunnittelu on varustettu DVI-, HDMI- ja VGA-liittimillä, yhdellä SLI-liittimellä ja pienikokoisella yhden korttipaikan vievällä jäähdytysratkaisulla. Näytönohjaimen TDP-arvoksi on ilmoitettu 56 wattia.

”Killer Performance. Game on!” -iskulauseella mainostettavan näytönohjaimen vahvuus on 192-bittinen muistiväylä, joka mahdollistaa massiivisen kolmen gigatavun muistimäärän. Korkean muistimäärän suurin hyöty GeForce GT 440:n tasoisessa näytönohjaimessa on kuitenkin helppo markkinointikikka markettimikrojen mainoksissa. Kuluttajamarkkinoille suunnatussa samaan GF106-grafiikkapiiriin perustuvassa GeForce GTS 450 -näytönohjaimessa on käytössä vain 128-bittinen muistiväylä ja gigatavu muistia, mutta CUDA-ytimiä on enemmän ja kellotaajuudet ovat huomattavasti korkeammat.

NVIDIA, GeForce GT 440 - OEM -tuotesivu

techPowerUp!, NVIDIA Lists New OEM-Only GeForce GT 440 SKU

Kommentit (22)

AMD on demonnut Taiwanissa järjestetyssä tapahtumassa Llano-koodinimellistä seuraavan sukupolven APU-piiriä (Accelerated Processing Unit), jossa varsinaisen prosessorin ohella samaan Globalfoundriesin 32 nanometrin SOI-tekniikalla valmistettavaan piisiruun on integroitu grafiikkaohjain. Llanon ensimmäiset näyte-erät valmistettiin huhtikuussa ja alun perin prosessoreiden oli määrä saapua markkinoille vuodenvaihteessa, mutta yrityksen Chris Cloranin mukaan uusi ajankohta on ensi vuoden puolivälissä.

Tapahtumassa oli esillä Cloranin esittelemän piikiekon ohella toimiva demokokoonpano, jossa esiteltiin Llanoa toiminnassa. Kokoonpanoa rasitettiin HyperPi- ja DirectCompute-ohjelmilla, joista ensimmäisenä mainittu rasitti kaikkia neljää prosessoriydintä ja jälkimmäinen grafiikkaohjainta. Asiasta uutisoivan The Tech Reportin mukaan teräväpiirtovideo oli pyörinyt ruudulla sulavasta huolimatta siitä, että sekä prosessoria että grafiikkaohjainta oli rasitettu täydellä kuormalla.

Hot Hardware uutisoi samasta aiheesta ja kyseinen sivusto tarjoaa parempia kuvia demolaitteistoista, joka oli ollut esillä Los Angelesissa viime viikolla. Kyseisellä kokoonpanolla oli pyöritetty sulavalla ruudunpäivitysnopeudella Aliens vs. Predator -peliä 1024x768-resoluutiolla ja käyttäen DirectX 11 -rajapintaa.

The Tech Report, AMD demos Llano, confirms mid-2011 release

Hot Hardware, AMD Reveals Radeon HD 6800 Series, Demos Llano Fusion-Based Processor

Kommentit (14)

Apple julkaisi tänään finanssivuotensa viimeisen neljänneksen osavuosikatsauksen, joka oli jälleen ennätyksellinen liikevaihdon ja voiton suhteen. Yritys takoi 20,34 miljardin dollarin liikevaihdolla voittoa 4,31 miljardia dollaria. Viime vuonna samalla ajanjaksolla yrityksen liikevaihto oli 12,21 miljardia dollaria ja voitto 2,53 miljardia dollaria.

27. kesäkuu - 25. syyskuu välisenä aikana Apple myi 3,89 miljoonaa Mac-tietokonetta (+27 % viime vuoteen verrattuna), 14,1 miljoonaa iPhonea (+91 %), 9,05 miljoonaa iPodia (-11 %) ja 4,19 miljoonaa iPad-tablet-tietokonetta. iPadien myynti ohitti odotetusti kappalemäärältään Mac-tietokoneiden myynnin.

”Olemme hämmästyneitä raportoidessamme yli 20 miljardin dollarin liikevaihdosta ja yli neljän miljardin dollarin voitosta - jotka ovat molemmat Applen ennätyksiä”, hehkutti toimitusjohtaja Steve Jobs yrityksen lehdistötiedotteessa. ”Meillä on silti muutama yllätys jäljellä myöhemmin tänä vuonna”, Jobs jatkoi.

Applen talousjohtaja Peter Oppenheimerin mukaan Apple odottaa seuraavalla neljänneksellä liikevaihdon kasvavan noin 23 miljardiin dollariin ja voiton 4,45 miljardiin dollariin. Kasvu on odotettavissa pian alkavasta joulumyynnistä. Applen ilmoittama tulos ei kuitenkaan miellyttänyt sijoittajia ja pörssin sulkeutumisen jälkeen osakekurssi laski noin 318 dollarista 300 dollariin (5,7 %).

Applen osavuosikatsauksen julkistusta voi kuunnella juuri alkavana suorana lähetyksenä yrityksen kotisivuilta.

Apple, Financial Results - Conference Call

The Wall Street Journal, Apple FY Q4 Beats; Shrs Fall After Trading Halt

Kommentit (28)

intelIntel on laskenut neljän kaksiytimisen kuluttajaluokan työpöytäprosessorin hintaa. 3,2 GHz:n kellotaajuudella toimivan ja Hyper-Threading-tuella varustetun Core i3-550:n hinta 1000 kappaleen erissä on laskettu 138 dollarista 117 dollariin. Pentium-tuoteperheestä Intel laski 3,2 GHz:n E6700:n 86 dollarin hinnan 75 dollariin ja 3,0 GHz:n E5700:n 75 dollarin hinnan 64 dollariin. Neljäs hinnanleikkauksen kokenut prosessori on 2,6 GHz:n kellotaajuudellinen Celeron E3400, jonka aiempi 53 dollarin hinta laski 42 dollariin.

Lisäksi Intel laski kahden alhaisen virrankulutuksen Core i7 -tuoteperheen mobiiliprosessorin hintaa. Kaksiytimisen ja Hyper-Threading-tuellisen 2,13 GHz:n Core i7-640LM:n 332 dollarin hinta laski 311 dollariin ja 1,33 GHz:n Core i7-660UM:n 317 dollarista 289 dollariin.

Intel, Processor Price List (PDF)

Kommentit

waferIDG News on päässyt haastattelemaan AMD:n palvelinpuolen teknologiajohtajaa Donald Newelliä, joka on kertonut oman näkemyksensä palvelinprosessoreiden kehityksestä tulevaisuudessa. Asiasta uutisoivan PC World -sivuston mukaan Newell näkee lopun nykyiselle kilpailulle ytimien määrästä, eikä usko näkevänsä 128-ytimisiä prosessoreita kymmenen vuoden kuluessa.

16 vuotta aiemmin Intelillä työskennellyt ja AMD:n tiimiin viime kesänä hypännyt Newell perustelee näkemystään sillä, että vaikka 128 ytimen määrä olisi mahdollinen teknologisessa mielessä, se ei olisi toteutuksen kannalta mahdollista.

Prosessorikehitys on muuttunut vuosien saatossa ja vielä tämän vuosikymmenen alkupuolella prosessoreiden suorituskykyä parannettiin lähinnä nostamalla kellotaajuuksia. ”Uskoimme (Intelillä), että kykenisimme rakentamaan 10 GHz:n piirin. Kun käsitimme niiden toimivat niin kuumina, että ne sulaisivat maapallon läpi, päätimme olla tekemättä sitä”, vitsailee Newell. ”Aivan kuten tulimme päätökseen kellotaajuussodassa, tulemme päätökseen myös sodassa ytimien määrästä.”

Newell näkee prosessorikehityksen ajautuvan kohti heterogeenista laskentaa, jossa prosessorin tietyt osat hoitavat esimerkiksi salausta, videorenderöintiä tai verkkoa. AMD on jo siirtymässä kohti kyseisenlaista suuntaa ensi vuonna julkaistavien Fusion-tuoteperheen prosessoreiden myötä, sillä ne yhdistävät prosessorin ja grafiikkaohjaimen samaan piisiruun.

PC World, AMD Server CTO: Core Wars Will Subside

Kommentit (17)

nvidiaNVIDIA on julkaissut uudet WHQL-hyväksytyt GeForce 260.89 -ajurit, jotka tukevat 32- ja 64-bittisiä Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmiä. Näytönohjaimien osalta tuettuina ovat GeForce 6- ja sitä uudempien tuoteperheiden mallit sekä ION-alustat. Ajureiden mukana toimitetaan PhysX 9.10.0514- ja 1.1.9.0-versiolliset ääniajurit. Lisäksi ajurit tukevat virallisesti NVIDIAn uusia GeForce GTS 450- ja GeForce GT 430 -näytönohjaimia.

Ajurit parantavat useiden pelien suorituskykyä, kun käytössä on Fermi-arkkitehtuuriin perustuva GeForce GTX 480 tai GeForce GTX 460. GeForce 259.96 -ajureihin verrattuna uudet ajurit tuovat lisää suorituskykyä NVIDIAn julkaisemien lukujen perusteella muutamista prosenteista parhaimmillaan reiluun 20 prosenttiin. Tarkemmat tiedot peleistä ja luvassa olevista parannuksista löytyy NVIDIAn ajurisivuilta.

NVIDIA, Driver Downloads

Kommentit (21)

Muropaketin uunituoreessa artikkelissa paneudutaan AMD:n kolmeen uuteen prosessoriin, joista edullisempaa kuusiytimistä tarjontaa edustavat Phenom II X6 1075T sekä Phenom II X6 1055T ja suorituskykyisintä neliytimistä tarjontaa Phenom II X4 970 Black Edition. Artikkelissa käsitellään prosessoreiden ominaisuudet ja verrataan suorituskykyä sekä tehonkulutusta AMD:n suorituskykyisimpään kuusiytimiseen Phenom II X6 1090T Black Editioniin, aiempaan suorituskykyisimpään neliytimiseen Phenom II X4 965 Black Editioniin sekä Intelin vastaavan hintatason (~190 euroa) neliytimiseen Core i5-750:een. Artikkelin lopusta löytyvät Noctuan NH-U12P SE2 -coolerilla toteutetut ylikellotustestit.

Muropaketti, AMD Phenom II X6 1075T, 1055T & X4 970 BE

AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer kertoi aiemmin tällä viikolla yrityksen osavuosikatsauksen yhteydessä, että kaikkia toisen sukupolven DirectX 11 -näytönohjaimia tullaan toimittamaan viimeisen vuosineljänneksen loppuun mennessä (31. joulukuuta 2010).

Ensimmäisenä julkaisuvuorossa ovat pitkään huhutut Radeon HD 6800 -tuoteperheen Barts-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvat Radeon HD 6870- ja 6850-mallit, jotka julkaistaan useiden eri lähteiden mukaan 22. lokakuuta eli ensi viikon perjantaina. Radeon HD 6800 -sarja on suunnattu kilpailemaan ensisijaisesti NVIDIAn GF104-grafiikkapiiriin perustuvien GeForce GTX 460 -näytönohjaimien kanssa.

AMD valmistelee kulisseissa parhaillaan myös suorituskykyisempiä tehokäyttäjille suunnattuja Cayman-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvia näytönohjaimia. Kiinalainen Chiphell-sivusto on julkaissut kyseisistä näytönohjaimista epämääräisen dian, jonka mukaan Pro- ja XT-koodinimellisten näytönohjaimien julkaisuajankohta tulee olemaan marraskuun lopulla. Sweclockers- ja Fudzilla-sivustot uutisoivat uusien high-end-näytönohjaimien mallinimiksi Radeon HD 6950 ja Radeon HD 6970 ja vahvistavat julkaisuajankohdaksi marraskuun loppupuolen.

Caymanin ominaisuuksista ei ole vielä vuotanut julkisuteen vahvistettuja teknisiä yksityiskohtia ja huhumylly ja spekulointi jatkuvat kiivaina keskustelupalstoilla. Liikkeellä on runsaasti väärää tietoa ja väärennettyjä dioja, joten kannattaa olla huolellinen, mitä uutissivustoa uskoo ja mitä ei.

Fudzilla, Cayman PRO is 6950, XT is 6970

Sweclockers, Radeon HD 6970 and HD 6950 in the offing (Google Translate)

Kommentit (41)

Iomega on julkaissut uusia ulkoisia USB 3.0 -liitäntää käyttäviä SSD-asemia, jotka on ristitty External SSD Flash Driveiksi. Asemien tallennuskapasiteetti on toteutettu MLC-teknologialla valmistetuilla NAND-flash-muistipiireillä, ja kapasiteettivaihtoehtoina on 64, 128 ja 256 gigatavua. Asemilla on kokoa ainoastaan 11 x 6,9 x 0,9 senttimetriä ja painoa 109 grammaa.

Iomega mainostaa asemien kykenevän maksimissaan 191 megatavun luku- ja 130 megatavun kirjoitusnopeuteen sekunnissa. Ne eivät vaadi erillistä virtakaapelia, tuettuna on 256-bittinen AES-suojaus ja niille tarjotaan kolmen vuoden rajoitettua takuuta.

Kuten arvata saattaa, reilunpuoleisella tallennuskapasiteetilla asemien hintataso ei ole kymmenien eurojen luokassa. Edullisimman 64 gigatavun mallin suositushinta on 229 dollaria, kun 128 ja 256 gigatavun mallien vastaavat hinnat ovat 399 ja 749 dollaria.

Iomega, Lehdistötiedote

Kommentit (18)

Myös NVIDIAn leirissä odotellaan AMD:n ensi viikolla markkinoille julkaistavia Radeon HD 6850- ja 6870-näytönohjaimia, jotka kilpailevat ensisijaisesti NVIDIAn heinäkuussa lanseeraamien GeForce GTX 460 -näytönohjaimien kanssa. Ruotsalainen Sweclockers-sivusto on saanut suoran vastauksen kilpailutilanteeseen NVIDIAn edustajalta, jonka mukaan NVIDIAn vastine uusille AMD:n näytönohjaimille ovat markkinoilla olevat tehtaalla ylikellotetut GeForce GTX 460 -mallit:

”The best Comparison for the first new AMD cards Will Be our GTX460 OC editions. The higher OC ones (around 825MHz) should be quite competitive, both in performance and price.”

NVIDIAn edustajan mukaan näytönohjainvalmistajien toimesta korkeimmalle ylikellotettujen GeForce GTX 460 -mallien pitäisi olla melko kilpailukykyisiä suorituskykynsä ja hinnoittelunsa osalta. NVIDIAn asettama referenssitaajuus GeForce GTX 460:n GF104-grafiikkapiirille on 675 MHz ja tällä hetkellä markkinoiden korkeimmalle ylikellotetut mallit toimivat grafiikkapiirin osalta hieman päälle 810 MHz:n kellotaajuudella.

Suomessa 192-bittisellä muistiväylällä ja 768 megatavun muistimäärällä varustettu GeForce GTX 460 maksaa Suomessa edullisimmillaan noin 160 euroa ja suorituskykyisempi 256-bittisellä muistiväylällä ja gigatavun muistimäärällä varustettu GeForce GTX 460 noin 210 euroa. Ylikellotettujen GeForce GTX 460 -mallien hinnat liikkuvat 225 ja 260 euron välimaastossa.

Sweclockers, Nvidia encounter Radeon HD 6800 with the overclocked GeForce GTX 460 (Google Translate)

Kommentit (26)

Kiinalainen PCOnline.com.cn-sivusto on julkaissut useita dioja näytönohjainvalmistaja XFX:n Radeon HD 6800 - suunnitelmista. Yritys aikoo tuoda markkinoille ainakin viisi Radeon HD 6800 -sarjan näytönohjainta, jotka perustuvat jäähdytysratkaisun osalta yrityksen omaan suunnitteluun. Myös muilta valmistajilta on odotettavissa virallisen julkaisun yhteydessä omat suunnitteluratkaisut erityisesti AMD Radeon HD 6850 -mallista.

XFX valmistelee yhdellä ja kahdella tuulettimella varustettuja malleja sekä matalaprofiilista yhden korttipaikan vievää mallia. AMD:n referenssijäähdytyksen 70 millimetrin tuulettimesta poiketen yritys käyttää näytönohjaimissaan 80 mm:n tuuletinta. Lisäksi tarjolle tulee lämpöputkilla ja Vapor Chamber -tekniikalla (höyrykammio) varustettuja malleja, joiden jäähdytystehon luvataan olevan yhdessä isomman tuulettimen avulla 2-7 astetta parempi kuin AMD:n ratkaisun. Näyttöliittimien vieressä sijaitsevaa lämpimän ilman ulostuloa on ”optimioitu” korvaamalla ritilä XFX-tekstillä.

PCOnline.com.cn, On 6850 6870; A rice face it! (Google Translate)

Kommentit (11)

amdInternetissä on liikkunut paljon huhuja siitä, että AMD julkaisi ensimmäiset Radeon HD 6000 -tuoteperheen Barts-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvat Radeon HD 6870- ja 6850-näytönohjaimet 22. lokakuuta eli ensi viikon perjantaina. AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer on nyt kommentoinut konferenssipuhelussa yrityksen julkaisevan toisen sukupolven DirectX 11 -rajapinnalliset näytönohjaimet ensi viikolla.

”Tulemme esittelemään toisen sukupolven DirectX 11 -teknologiamme markkinoille ensi viikolla. Kaikkia tuotelinjaston näytönohjaimia tullaan toimittamaan tämän vuosineljänneksen loppuun mennessä ja määrällisesti puhutaan useista sadoista tuhansista kappaleista.”, kommentoi Meyer.

Anandtech, AMD Quietly Reveals Next Radeon Series, Launches Next Week

Kommentit (62)

Muun muassa Firefox-internetselaimesta ja Thunderbird-sähköpostiohjelmasta tunnettu Mozilla on puolen vuoden etsinnän päätteeksi nimittänyt Gary Kovacsin yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi. Kovacs on aiemmin toiminut Sybasen varatoimitusjohtajana sekä Adoben Mobile & Devices -osaston johdossa.

Mozillan nykyinen toimitusjohtaja John Lilly, joka on toiminut virassaan vuoden 2008 tammikuusta lähtien, ilmoitti erostaan jo toukokuussa. Kovacs tulee virallisesti korvaamaan Lillyn 8. marraskuuta. ”Hän on loistava kommunikoija ja hyvä kuuntelija. Hän ymmärtää, että Mozilla on erityinen organisaatio poikkeuksellisilla vahvuuksilla ja heikkouksilla, ja hyväksyy sen eron. Mutta hän on myös valmis ja kykeneväinen auttamaan meitä kehittämään rakentamaamme ja viemään Mozillaa eteenpäin sen tehtävässään tehdä webistä enemmän osallistuvamman ja avoimemman.”, kommentoi Lilly.

The Mozilla Blog, Introducing our new CEO: Gary Kovacs

Kommentit (5)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös