Toimitus suosittelee

 • 03.12.2016 15:08 | Luettu 2167 kertaa

  MSI:n tulevilla emolevyillä on M.2-lämpösuoja SSD-levyille

  m2-shield

  Think Computers uutisoi MSI:n aikeista lisätä uusille Z270-emolevyille oman lämpösuojan M.2-liitäntään kiinnitettäviä SSD-levyjä varten.

  Nopeat, suoraan emolevyn PCIe M.2 -väylään kiinnitettävät SSD:t saattavat nousta lämpötiloiltaan niin korkeiksi, että niiden käyttövauhdit kärsivät. MSI:n ratkaisu tähän on pieni saranoitettu alumiinilevy, joka sijaitsee emolevyllä M.2-liitännän kohdalla.

  Kun levyn painaa kiinni, se on suorassa kontaktissa levyn NAND-piirien ja ohjainpiirien kanssa ja auttaa näitä haihduttamaan hukkalämpöään tehokkaammin. Näin estetään levyn käytölle lämmöstä aiheutuvat ongelmat. Jäähdytin on täyspitkän M.2-levyn pituinen.

 • 03.12.2016 13:45 | Luettu 427 kertaa

  Motorolalta uusia Moto Mods -lisätarvikkeita Moto Z -sarjan puhelimille

  incipio-car-dock-2-021216

  Motorola esitteli viime kesänä Moto Z -mallistonsa yhteydessä Moto Mods -konseptin, joka mahdollistaa magneettikiinnitteisten lisätarvikkeiden liittämisen puhelimien takakuoreen. Julkaisun yhteydessä yritys esitteli neljä lisätarviketta ja kertoi Moto Modsien kehityspaketin olevan kaikkien lisätarvikevalmistajien saatavilla.

  Nyt vuoden lähentyessä loppuaan Moto Mods -lisätarvikeperhe on laajentunut kahdella uudella mallilla: Mophie Juice Pack -lisäakulla sekä Incipio Car Dock -autotelakalla.

  Mophie Juice Pack on 8,9 mm paksu, painaa 109 grammaa ja sisältää 3000 mAh akun. Lisäakusta löytyy lisäksi LED:ein toteutettu varausmittari sekä USB Type-C -liitäntä, jonka kautta akkua voi pikaladata jopa 15 watin laturilla. Suositushinta on 79,99 dollaria, joka on pari kymppiä enemmän kuin Moto Mods -perheestä myöskin löytyvä 2220 mAh akun sisältävä Incipio offGRID Power Pack.

  Incipio Car Dock on puolestaan nimensä mukaisesti autoteline, johon Moto Z -puhelimet “tarrautuvat” näppärästi magneetin avulla. Teline kiinnitetään auton sisätilanpuhaltimen ritilään ja puhelimen voi säätää vaaka- tai pystyasentoon. Teline lataa puhelinta ja lisäksi puhelimen voi kytkeä auton audiojärjestelmään 3,5 mm ääniliitännän avulla. Kun puhelin telakoidaan, näytölle avautuu automaattisesti Android Auto -näkymä, jos kyseinen sovellus on asennettuna laitteeseen. Incipio Car Dockin suositushinta on 64,99 dollaria.

  Toistaiseksi ei ole tietoa, saadaanko uudet Moto Mods -lisätarvikkeet myyntiin myös Suomen markkinoilla. Mophie Juice Pack on jo saatavilla Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin valikoimista ja Incipio Car Dockin myynti alkaa puolestaan lähiaikoina. Ensi vuonna Motorola aikoo julkaista entistä enemmän Moto Modseja neljän tuotteen vuosineljännesvauhdilla.

  mophie-juice-pack-1-021216

 • 03.12.2016 12:11 | Luettu 676 kertaa

  AOC:n uudessa P2779VC-näytössä on langaton latausalusta

  aoc_qi_

  AOC:n uuden P2779VC -näytön jalustaan on upotettu langaton Qi-latausalusta. Aivan ensimmäisenä AOC ei ideaa keksinyt, vaan latauspaikalla varustettuja näyttöjä on nähty aiemmin esimerkiksi Samsungilta ja Asukselta. Vaikka tekniikkaa on istutettu myös esimerkiksi Ikean huonekaluihin, on langattoman latauksen todellinen läpimurto vielä tekemättä.

  Latausalustan lisäksi P2779VC ei juuri ihmeitä tarjoa. Kuten mallinimestä jo voi päätellä, se on kooltaan 27-tuumainen, ja PLS-paneelin resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä 8-bittisellä värisyvyydellä. Kontrastisuhteeksi valmistaja kertoo 20 000 000:1 ja katselukulmaksi 178 astetta molempiin suuntiin. Pelikäyttöön näyttöä ei ole ilmiselvästi suunnattu sen 5 millisekunnin latenssin vuoksi. Liitäntöjen osalta tarjolla ovat yksi VGA- ja kaksi HDMI 1.3 -liitäntää.

  AOC P2779VC on tulossa Yhdysvaltojen markkinoille joulukuun aikana. Siellä näytön hinta on 250 dollaria.

 • 03.12.2016 09:32 | Luettu 335 kertaa

  Motorola hyllyttää älykellojensa kehitystyön toistaiseksi

  motorola-moto-360-2nd-1-021216

  Motorolan Shakil Barkat on kommentoinut The Verge -sivustolle, että Motorola on hyllyttänyt älykellojen kehittämisen määrittelemättömäksi ajaksi.

  Barkatin mukaan puettava tekniikka ei kiinnosta tarpeeksi suurta yleisöä, jotta heidän kannattaisi tehdä vuosittaisia julkaisuja. Yhtiö oli jo aiemmin ilmoittanut, että vuonna 2016 ei julkaista uutta Motorola-kelloa.

  Moto-tuotteiden kehityksestä vastaavan Shakil Barkatin mukaan markkinoilta ei löydy tällä hetkellä riittävästi imua uudelle älykellomallille. Sen takia puettavat laitteet eivät ole mukana Moto-malliston ensi vuoden julkaisuaikataulussa. Barkat myöntää siitä huolimatta, että rannelaitteissa on potentiaalia ja että vielä jonain päivänä ne tarjoavat käyttäjille enemmän arvoa kuin tänä päivänä.

  Älykellot ja erityisesti Android Wear -laitteiden markkinat ovat hiipuneet viimeisen vuoden aikana, ja harva yritys on tuonut uusia tuotteita myyntiin.

  Googlen piti alun perin julkaista Android Wear -käyttöjärjestelmänsä tuorein 2.0-versio jo tänä syksynä, mutta sen julkaisu on siirtynyt alkuvuoteen. Motorolan ohella myös Huawei ja LG ovat ilmoittaneet seuraavansa toistaiseksi älykellomarkkinoiden kehitystä taka-alalta.

   

 • 02.12.2016 20:11 | Luettu 320 kertaa

  Samsung päivitti Game Launcher -pelisovelluksensa 2.0-versioon

  samsung-game-launcher-20-1-011216

  Samsung on ilmoittanut julkaisseensa Game Launcher -pelisovelluksestaan uuden version. Game Launcher 2.0:n kerrotaan tarjoavan aiempaa käyttäjäystävällisemmän käyttöliittymän sekä lisää käteviä ominaisuuksia.

  Uusi Game Discovery -ominaisuus tarjoaa käyttäjän pelihistoriaan pohjautuvia suosituksia uusista peleistä. My Diary -ominaisuus puolestaan dokumentoi ja analysoi käyttäjän pelisuoritteita. Käyttöliittymän kerrotaan olen yksinkertaistetumpi ja luottavan enemmän sumennettuihin taustoihin, joiden päältä kuvakkeiden luettavuus on parempi.

  Samsung esitteli Game Launcher -ominaisuuden aiemmin tänä vuonna Galaxy S7 -mallien julkaisun yhteydessä. Se koostaa kaikki laitteeseen asennetut pelit yhteen paikkaan ja tarjoaa niihin liittyviä työkaluja.

  Game Launcher kuuluu nykyisellään Galaxy S7-, S7 edge-, S7 active-, Galaxy Note5-, Galaxy A8-, C5-, C7- ja C9 –mallien vakiovarustukseen. Lisäksi se on ladattavissa Galaxy S6 -malleihin Galaxy Apps –ohjelmistokaupan kautta.

 • 02.12.2016 19:04 | Luettu 2891 kertaa

  Tom’s Hardwaren mukaan tallennustilan hinta on nousussa selvästi

  20160206sonyssd2

  Tom’s Hardwaren pitkässä artikkelissa käydään läpi useita tilastoja, jotka kaikki näyttävät ikävästi samaan suuntaan. Niin SSD-levyjen kuin perinteistenkin kiintolevyjen hinnat ovat selvästi nousussa. Yksittäistä syytä hintakehitykseen ei ole, vaan kyseessä on useiden muuttujien summa. Merkit ovat kuitenkin hyvin selvät: viime vuosineljänneksellä MLC SSD -muistien hinnat nousivat 6-10% ja vastaavasti TLC SSD -hinnoissa nähtiin 6-9% korotuksia.

  SSD-hintojen nousun syyksi listataan esimerkiksi älypuhelinten kasvaneet tallennustilat, SSD-levyjen suosion nousu kannettavien tietokoneiden markkinoilla ja kallis siirtyminen 3D NAND-muisteihin. Älypuhelinvalmistajat työnsivät lisäkapasiteettia lähes kaikkialle, halvoista kiinalaisluureista aina Applen iPhone 7 -malliin asti. Myös Samsung Note 7 -katastrofilla oli oma osuutensa tilanteeseen. Puhelinten julkaisun, takaisinvedon, asiakkaille palauttamisen ja lopullisen takaisinvedon ansiosta Samsung hukkasi miljoonia gigatavuja NAND-piirejä, joista markkinoilla on jo pulaa.

  SSD-levyjen osalta Samsung on keskittänyt paukkunsa paremmin voittoa tuottaville yritysmarkkinoille, mikä näkyy kuluttajaluokan SSD-levyjen hintanousuna. Yltiöpäisesti SSD-kapasiteettia ei ole myydä yrityksillekään, esimerkiksi palvelimen tilaaminen SSD-levyllä saattaa tällä hetkellä viivästyttää sen toimitusta  jopa 1-2 kuukautta, siinä missä perinteisellä kiintolevyllä vastaavan palvelimen saa ilman odottelua.

  HDD-puolellakin on omat ongelmansa. Alkuvuodesta monet kiintolevyvalmistajat pienensivät tuotantoaan ja sulkivat tehtaitaan. Viime vuosineljänneksellä kiintolevyjen myynti kuitenkin hyppäsi yllättäen 15 % edelliseen neljännekseen verrattuna – kasvu oli suurin piikki alalla seitsemään vuoteen.

  Valmistajien ja alihankkijoiden sulkemat tuotantolinjat eivät kuitenkaan avaudu uudestaan avainta kääntämällä. Kysyntää on silti myös SSD-levyjen toimitusvaikeuksista johtuen entistä enemmän, joten markkinatalouden lakien mukaan hinnat väistämättä nousevat.

  Tom’s Hardwaren Paul Alcorn uskoo hintojen nousevan jopa 20-25% seuraavien kuukausien aikana. Hän uskoo, että pulaa on niin SSD-levyistä kuin kiintolevyistäkin ensi vuoden loppuun asti.

 • 02.12.2016 15:41 | Luettu 688 kertaa

  Huawei valotti suunnitelmiaan Android Nougat -päivitysten suhteen

  emui-5-1-011216

  Huawei avasi suunnitelmiaan Android Nougat -päivitysten aikataulun suhteen.

  Italialainen HDBlog.it-sivusto uutisoi Huawein paikallisesti julkaisemasta tiedotteesta, jossa yritys valottaa aikataulua puhelimiensa Android Nougat -päivitysten suhteen. Päivitysten kerrotaan alkavan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, ja ensimmäisessä aallossa vuorossa ovat P9- ja Mate 8 -mallit. Sen jälkeen tulevina viikkoina päivitykset alkavat P9 Plus, P9 Lite, Nova ja Nova Plus -malleille.

  Nougat’n ohessa Huawein puhelimet saavat myös EMUI-käyttöliittymän uusimman 5.0-version, joka sisältää merkittävimpiä ulkonäöllisiä uudistuksia hetkeen. Huawein mukaan käyttäjä voi aktivoida 90 % keskeisistä EMUI 5.0:n toiminnoista kahdella tai kolmella kosketuksella. Käyttöjärjestelmä käyttää lisäksi koneoppimista toimintojen optimoimiseen käyttäjän käyttötottumusten pohjalta.

  Viime kuussa julkistetut Mate 9 -mallit ovat Huawein ensimmäiset Android 7.0:lla ja EMUI 5.0:lla varustetut puhelinmallit ja ne tulevat Suomessa kauppoihin joulukuun aikana. Huawei on myös tarjonnut muutamien malliensa käyttäjille rajattuja Nougat-beetatestimahdollisuuksia.

 • 02.12.2016 14:59 | Luettu 471 kertaa

  Myös Sony Xperia XZ:n Android Nougat -päivitykset ovat käynnistyneet

  xperia-xz-nougat-update-1-021216

  Uutisoimme keskiviikkona Sonyn aloittaneen Android Nougat -päivityksen syöttämisen mallistonsa ensimmäisenä puhelimena Xperia X Performancelle. Nyt päivityksen jakelun raportoidaan alkaneen myös uusimmalle Xperia XZ -huippumallille ainakin Intiassa, Australiassa, Hollannissa, Venäjällä ja Turkissa.

  Päivityksen OTA-jakelu on alkanut Xperia XZ:n F8331- ja F8332-varianteille ja se tapahtuu portaittain, joten päivitys ei ole vielä tarjolla kaikilla markkina-alueilla.

  Päivitystiedoston koko on vajaa 1,1 gigatavua. Päivityksen koontiversio (39.2.A.0.327) on sama kuin Xperia X Performancen päivityksessä.

 • 02.12.2016 14:05 | Luettu 1899 kertaa

  Clevo suunnittelee erittäin kallista P870X-pelikannettavaa

  clevo-p870x-02122016

  WCCFTech uutisoi huhuja Clevon tulevasta P870X -kannettavasta. Tiedot perustuvat toistaiseksi GEG-Hardcorecustom -myyjän eBay-ilmoitukseen. Erityisen kiinnostavaksi ilmoituksen tekee hinta: Clevon tulevasta kannettavasta pyydetään hulppeat 14 960 euroa.

  Huikea hinta on seurausta tinkimättömästä tekniikasta. P870X:n kerrotaan aikanaan sisältävän Kaby Lake i7-7700K -prosessorin eli Intelin seuraavan sukupolven kaikkein hintavimman version. Kyseessä on prosessorin normaali työpöytämalli, ja kannettavan emolevyllä on sitä varten epätyypillinen LGA 1151 -kanta. Prosessori julkaistaan 5. tammikuuta.

  Muistina tässä on neljä Corsairin Vengeance XMP -sarjan 16 Gt DDR4-muistikampaa eli yhteensä 64 gigatavua. Tallennustilaksi on pakattu viisi Samsungin SSD-levyä. Kolme levyistä on kahden teratavun Samsung 960 Pro M.2 -sarjaa ja kaksi Samsung 860 Pro -sarjaa. Yhteensä levyillä on kymmenen teratavua tilaa. Näytönohjaimena Clevon hirviössä on kaksi GTX 1080 -piiriä, jotka täydentävät kokonaisuuden.

  Kaikki nämä herkut on pakattu ison näköiseen koteloon yhdessä 17-tuumaisen 4k-näytön kanssa. Näyttöpaneeli on tyypiltään IPS, ja se tukee G-Syncia. Koneessa on valaistu näppäimistö ja kattava liitinpatteristo. Painoa kokonaisuudella on 5,5 kiloa. Koko komeudelle antaa virtaa peräti 2300 watin tehoinen virtalähde.

 • 02.12.2016 13:03 | Luettu 1181 kertaa

  Corsair on myynyt 10 miljoonaa virtalähdettä 10 vuodessa

  Corsair täytti hiljattain 10 vuotta ja juhlisti samalla kymmentä miljoonaa myytyä virtalähdettään. Yhtiö kertoi asiasta tiedotteessaan.

  Juhlistaakseen pitkää taivaltaan Corsair julkisti samalla rajoitetun erän Corsair RM1000i Special Edition -virtalähdettä. Yksilöllisesti numeroidut ja Suomen talven väritykseen sopivat, kaapeleita myöten valkoiset virtalähteet jäähtyvät valkoisilla ledeillä koristellulla tuulettimella. Vain sata kappaletta valmistetaan.

  Corsair on myös tehnyt infografiikan, joka kertoo, mitä 10 miljoonaa virtalähdettä oikeastaan tarkoittaa. Yhteensä Corsairin virtalähteet ovat käyttäneet 45 000 kilometriä johtoa, joka riittäisi kahdeksaan kaapeliin New Yorkin ja Lontoon välillä tai kerran maapallon ympäri.

  Yhteensä virtalähteet ovat painaneet 27 000 tonnia eli neljän Eiffelin tornin tai 10 000 aasialaisen elefantin verran. Corsair myös arvioi virtalähteiden tuottaneen yhteensä 6,5 gigawattia tehoa, josta riittäisi kolmen Nimitz-luokan lentotukialuksen virroiksi.

  corsairgraafi

  Rajoitetun erän virtalähteen lisäksi Corsair ilmoitti tuovansa kauppoihin uudet Premium-kaapelit sen RMi, RMx ja SF -sarjan virtalähteisiin. Kaapeleita saa monissa eri väreissä.corsaircables

Lataa lisää