Muropaketti.com

Seagate on julkaissut uuden ulkoisen 2,5-tuuman kokoisen GoFlex Slim -aseman, jota yritys mainostaa markkinoiden ohuimmaksi kyseisenlaiseksi tuotteeksi. Seagate esitteli asemaansa ensimmäisen kerran jo tammikuussa Las Vegasissa järjestetyssä CES-tapahtumassa, mutta nyt yritys on saattanut sen myyntiin. 320 gigatavun tallennuskapasiteetillisen aseman voi tilata Seagaten verkkosivuilta 99,99 dollarin hintaan.

GoFlex Slimillä on paksuutta ainoastaan yhdeksän millimetriä eli suurin piirtein saman verran kuin lyijykynällä. Kiintolevyn kiekko pyörii 7200 kierroksen minuuttivauhdilla ja liitäntänä toimii USB 3.0. Asema toimii sekä Windows- että Mac OS X -käyttöjärjestelmissä ja sen mukana toimitetaan varmuuskopiointiohjelmisto. Saatavilla on myös 99,00 dollarin hintainen erikoisversio, joka on varta vasten suunniteltu Mac OS X:lle, ja kyseisessä asemassa on käytössä HFS+-tiedostojärjestelmä ja se on yhteensopiva Applen Time Machine -ohjelmiston kanssa.

Seagate, Lehdistötiedote

Kommentit (7)

AMD julkaisi tänään Radeon HD 6790 -näytönohjaimen ja Muropaketin artikkelissa tutustutaan AMD:n referenssinäytönohjaimeen. Näytönohjainkatsauksen ohella artikkeli käsittää suorituskyky-, tehonkulutus-, grafiikkapiirin lämpötila- ja melumittauksia. Testeissä on käytetty vertailukohtina AMD:n Radeon HD 6850- ja ATI Radeon HD 5770 -näytönohjaimia sekä NVIDIAn GeForce GTX 560 Ti-, 550 Ti-, 460 ja GTS 450 -näytönohjaimia. Artikkelin lopusta löytyvät ylikellotustestit.

Päivitys: Artikkelin kommentointi oli jäänyt epähuomiossa avaamatta, nyt käytössä.

Muropaketti, AMD Radeon HD 6790 (Barts LE)

amdlogoAMD on ilmoittanut aloittaneensa Llano-koodinimellisten APU-piirien (Accelerated Processing Unit) toimitukset. Llano on kohdistettu työpöytäkäytön ohella All-in-One-tietokoneisiin sekä kannettaviin, ja niiden valmistuksesta 32 nanometrin prosessilla on vastuussa GlobalFoundries. Llano-prosessorit tullaan julkaisemaan A-tuoteperheenä myöhemmin kuluvan vuosineljänneksen aikana, todennäköisesti kesäkuun alussa Taiwanissa järjestettävän Computex-tapahtuman yhteydessä.

”Asiakkaat ovat innoissaan Llanon markkinoilletulosta ja odotamme näkevämme Llanoon perustuvia tietokoneita kuluvan vuosineljänneksen aikana - toisella vuosineljänneksellä”, kertoi AMD:n sijaistoimitusjohtaja Thomas Seifert.

Llano-APU-piireissä on kaksi tai neljä x86-arkkitehtuuriin perustuvaa Husky-koodinimellistä prosessoriydintä sekä Radeon HD 6000 -tuoteperheen grafiikkaohjain. Neliytimisissä APU-piireissä on BeaverCreek-koodinimellinen grafiikkaohjain, jossa on 320 tai 400 Stream-prosessoria, kun taas kaksiytimisissä malleissa on 160 Stream-prosessorillinen WinterPark-grafiikkaohjain. Piireihin on integroitu kaksikanavainen DDR3-muistiohjain, maksimissaan neljä megatavua välimuistia ja osassa piirejä on tuettuna Turbo CORE -teknologia. X-bit labs -sivuston uutisoinnin mukaan Llano-APU-piirejä tullaan julkaisemaan 100 ja 65 watin TDP-arvoilla.

X-bit labs, AMD Begins to Ship A-Series Fusion ”Llano” APUs

Kommentit (25)

Hynix esitteli DDR4-muisteja

5.4.2011
klo 00.11

Hynix on ilmoittanut valmistaneensa 30 nanometrin prosessilla kahden gigabitin DDR4 DRAM -muistipiirejä ja niihin perustuvia ECC-SODIMM-muistikampoja (Error Check & Correction Small Outline In-line Memory Module). DDR4-muistit täyttävät JEDECin asettamat standardit ja ne on suunniteltu käytettäväksi pienikokoisissa palvelimissa.

”Tällä tuotteella Hynix kykenee tarjoamaan laadukkaita ratkaisuja asiakkailleen PC- ja palvelintietokoneisiin sekä taulutietokonemarkkinoille”, kommentoi Hynixin markkinointijohtaja Ji-Bum Kim.

DDR4 on seuraavan sukupolven muististandardi, jonka kehityksessä on kiinnitetty huomiota varsinkin tehonkulutukseen, mutta samalla siirtonopeuksia on DDR3:een verrattuna saatu tuplattua. JEDEC on määritellyt DDR4-muistien jännitteeksi 1,2 volttia, kun DDR3:ssa se on 1,5 volttia. Kellotaajuuksien osalta ensimmäiset tuotteet toimivat 1200 MHz:n (2400 MHz DDR) kellotaajuudella ja tarjoavat 19,2 gigatavun siirtonopeuden sekunnissa.

Aivan vielä DDR4-muistituotteita ei voida odottaa saapuvaksi kuluttajien saataville, sillä esimerkiksi Hynix arvioi massatuotannon alkavan vasta ensi vuoden loppupuoliskolla. iSuppli-tutkimusyhtiön mukaan DDR4-muistit tulevat käsittämään ainoastaan viisi prosenttia markkinoista vuonna 2013 ja vuonna 2015 osuuden uskotaan olevan yli 50 prosenttia.

Hynix, Lehdistötiedote

Kommentit (24)

Intel on julkaissut uusia 10-, 8- ja 6-ytimisiä Xeon-tuoteperheen prosessoreita, jotka on suunniteltu palvelin- ja työasemakäyttöön. Westmere-EX-koodinimelliset prosessorit tukevat Hyper-Threading-teknologiaa ja kykenevät näin ollen käsittelemään maksimissaan 20 säiettä. Prosessorit asettuvat Xeon 8800-, 4800- ja 2800-tuoteperheisiin.

Julkaistuista prosessoreista suorituskykyisin on E7-8870, jossa on peräti 30 megatavua välimuistia, 10 ydintä toimii 2,4 GHz:n kellotaajuudella ja TDP-arvo on 130 wattia. Prosessori on hinnoiteltu hulppeasti 4616 dollariin. Xeon 8800 -tuoteperheen muut mallit ovat 10- tai 8-ytimisiä ja toimivat 2,13-2,67 GHz:n kellotaajuudella ja niiden hinnat vaihtelevat 4172 dollarista 2280 dollariin.

Xeon 4800 -tuoteperhe käsittää 10-, 8- ja 6-ytimisiä malleja, joiden kellotaajuudet vaihtelevat 2,4 ja 1,86 GHz:n ja hinnat 4394 ja 890 dollarin välillä. Xeon 2800 -tuoteperheeseen on julkaistu niin ikään 10-, 8- ja 6-ytimisiä malleja, joiden kellotaajuudet vaihtelevat 2,4 ja 1,73 GHz:n välillä. Malliston kallein prosessori on hinnoiteltu 4227 dollariin, kun taas halvin mallia irtoaa 774 dollarilla.

Intel, Processor Pricing (PDF)

Kommentit (28)

Asus on julkaissut Intelin Sandy Bridgeen perustuvan ja pelikäyttöön suunnitellun kannettavan tietokoneen, joka sijoittuu Lamborghini-tuoteperheeseen ja on ristitty VX7:ksi. Asuksen muotoilijat ovat päästäneet suunnittelupöydällä ajatuksensa liitämään ja lopputuloksena on hyvin erikoisen näköinen kannettava, jonka esikuvana on käytetty Lamborghinin Murcielago LP640 -urheiluautoa. Näkyvimmin yhtäläisyydet ovat esillä kannettavan takaosassa, joka muistuttaa väistämättä Lamborghinin peräpäätä.

3,8 kilogrammaa painava Lamborghini VX7 on saatavilla mustana ja oranssina, ja rungon sisälle on asennettu neliytiminen 2,0 GHz:n kellotaajuudella toimiva Core i7-2630QM -prosessori, 16 gigatavua DDR3-muistia, maksimissaan 1,5 teratavua kiintolevytilaa, GeForce GTX 460M -grafiikkaohjain kolmen gigatavun muistilla ja Blu-ray-asema. 15,6-tuuman näyttö on 1920x1080-resoluutioinen ja led-taustavalaistu. Lisäksi VX7:stä löytyy 2,0 megapikselin webbikamera, muistikortinlukija, USB 3.0 -liitin, HDMI-ulostulo ja kahdeksankennoinen akku. Käyttöjärjestelmäksi on asennettu 64-bittinen Windows 7 Home Premium ja ennakkotilaushinta on 1995 euroa.

Asus, Lamborghini VX7 -tuotesivut

Kommentit (37)

Muropaketissa alkoi viikonloppuna uusi tarjouskampanja lukijoillemme ja MuroBBS:n käyttäjille yhteistyössä silent rigin kanssa.

Vuoden ajan alalla toiminut silent rig on omien sanojensa mukaan hiljaisiin ja tyylikkäisiin PC-kokoonpanoihin erikoistunut verkkokauppa, josta löytyy kattava valikoima komponentteja ja oheislaitteita, jotka soveltuvat tehokkaan, hiljaisen ja energiataloudellisen kokoonpanon toteuttamiseen. Yrityksen noutopiste sijaitsee Tampereella.

Muropaketin ja silent rigin yhteistyökampanjassa yritykselle on avattu MuroBBS:n uudelle kaupalliselle alueelle oma viestiketju, jossa löytyy ajankohtaista tietoa yrityksestä ja murolaisille viikottain vaihtuvia erikoistarjouksia. Lisäksi voit esimerkiksi kysyä silent rigiltä tuotteista sekä antaa suoraa palautetta ja kehitysehdotuksia.

Ensimmäisellä viikolla tarjouksessa on muun muassa OCZ:n 120 gigatavun Vertex 3 SSD -asema 250 eurolla. Loput tarjoukset löytyvät silent rigin MuroBBS-viestiketjusta:

Linkki: silent rigin viestiketju MuroBBS:ssä

Kommentit (19)

Mnpctech on saanut valmiiksi The Mod Men PC -tietokonekotelon, jota on tehty yhteistyössä bit-techin keskustelualueilla Cheapskate-nimimerkkiä käyttävän henkilön kanssa. Kyseessä on alusta alkaen käsityönä tehty kotelo, jonka valmistuksessa on käytetty pääasiassa alumiinia ja akryylia. Tarinointia kotelon valmistuksen etenemisestä voi lukea bit-tech-sivuston keskustelualueen viestiketjusta alla olevan linkin kautta.

Tietokone on varustettu H55-piirisarjallisella ITX-kokoluokan emolevyllä, Core i7-870 -prosessorilla sekä muun muassa GeForce GTX 470 -näytönohjaimella. Laitetta jäähdytetään vedellä ja näytönohjaimella on käytössä EK:n blokki, mutta prosessoria jäähdyttävä vesiblokki sekä vesisäiliö on valmistettu käsityönä.

bit-tech, ___The ”MOD MEN” PC___is FINISHED!!!

Kommentit (18)

Hong Kongilainen näytönohjainvalmistaja AFOX on vuotanut kotisivuilleen vahingossa kuvat ja tiedot NVIDIAn vielä julkaisemattomasta GeForce GT 530 -näytönohjaimesta.

Kyseessä on noin 100 dollarin hintainen budjettiluokan malli, jonka grafiikkapiiri toimii 750 MHz:n ja DDR3-muistit 1333 MHz:n kellotaajuudella. CUDA-ytimien lukumäärä ei ole tiedossa, mutta gigatavu muistia on 128-bittisen muistiväylän jatkeena.

AFOXin näytönohjain on varustettu VGA-, DVI- ja HDMI-liittimillä, jäähdytysratkaisu on varustettu suurikokoisella tuulettimella ja piirilevyllä ei ole SLI-liitintä kahden näytönohjaimen konfiguraatiota varten.

GeForce GT 530 julkaistaan virallisesti markkinoille todennäköisesti lähiaikoina, mutta tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole tiedossa.

Expreview, AFOX GeForce GT 530 Graphics Card Exposed

Kommentit (24)

Muropaketissa ja MuroBBS:ssä käynnistyi tänään tarjouskampanja uuden yhteistyökumppanin MediaTech Toastersin kanssa, joka on komponentteihin, tietokoneisiin ja niiden oheistarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa Turun alueella.

MediaTech Toasters tarjoaa Muropaketin lukijoille alennettuun hintaan ATK-komponentteja, jotka löytyvät eksklusiivisesti MuroBBS:ään perustetusta viestiketjusta. Tarjouksen saa lunastettua syöttämällä MuroBBS:stä löytyvän murotarjouskoodin ostoskorin kuponkikoodikenttään. Ensimmäiset tarjoustuotteet ovat:

Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1024MB GDDR5 - 220€, 9kpl erä!
Syötä ”kuponkikoodi” kenttään: MUR0T4RJ0U5-1

Gigabyte GeForce GTX580 1536MB GDDR5 - 440€, 5kpl erä!
Syötä ”kuponkikoodi” kenttään: MUR0T4RJ0U5-2

OCZ Vertex 2 60Gb MLC - 105€, 9kpl erä!
Syötä ”kuponkikoodi” kenttään: MUR0T4RJ0U5-3

Cooler Master HAF 922 - 99€, 10kpl erä!
Syötä ”kuponkikoodi” kenttään: MUR0T4RJ0U5-4

Prolimatech Genesis CPU-Cooleri - 60€, 15kpl erä!
Syötä ”kuponkikoodi” kenttään: MUR0T4RJ0U5-5

Lisäksi koko huhtikuun ajan toimitukset matkahuollon kautta ilmaiseksi.

Sitä mukaan kun tarjoustuotteet loppuvat, MediaTech Toasters päivittää viestiketjuun uusia tarjouksia. Tuotetarjousten lisäksi voit esimerkiksi lähettää MuroBBS:ssä MediaTech Toastersille tarjouspyyntöjä, kysyä tilauksesi statusta ja ehdottaa uusia tarjoustuotteita.

Linkki: MediaTech Toastersin viestiketju MuroBBS:ssä

PS. Kyseessä ei ole aprillipila.

Kommentit (50)

Muropaketin huhtikuun ensimmäisessä artikkelissa luomme katsauksen GeForce GTX 550 Ti -näytönohjaimien konepellin alla olevaan GF116-grafiikkapiiriin sekä Palitin Sonic-malliseen valmiiksi tehtaalla ylikellotettuun näytönohjaimeen. Suorituskyky-, tehonkulutus-, grafiikkapiirin lämpötila- ja melumittaukset on ajettu GeForce GTX 550 Ti:n vakiokellotaajuuksilla ja Palitin ylikellotuksilla. Vertailukohtina on NVIDIAn leiristä GeForce GTX 560 Ti, GeForce GTX 460 ja GeForce GTS 450 sekä AMD:n puolelta Radeon HD 6850 ja ATI Radeon HD 5770. Artikkelin lopusta löytyvät Palitin näytönohjaimella ajetut ylikellotustestit.

Muropaketti, NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (GF116) (Palit)

LED-näyttöVaikka CCFL-valaistut monitorit edustivat edelleen valtaosaa vuonna 2010 toimitetuista LCD-näytöistä, kasvattivat LED-valaistut mallit merkittävästi markkinaosuuttaan. Vuonna 2010 LED-valaistujen LCD-näyttöjen osuus oli 10 % kokonaismarkkinoista, kun vielä vuonna 2009 osuus oli vain yksi prosentti. Tänä vuonna LED-mallien osuuden odotetaan nousevan 30 prosenttiin. LED-valaistujen mallien osalta suurimmat kappalemäärät toimitettiin viime vuonna LG:n tehtailta.

LG kertoo toimittaneensa viime vuonna kaikkiaan 2,92 miljoonaa LED-valaistua LCD-monitoria. Tämä tarkoittaa 18 % siivua LED-näyttöjen kokonaiskakusta. ”Tässä on nähtävissä LG:n vahva panostus kehitys- ja tutkimustyön investointien kasvattamiseen viimeisten 12 kuukauden aikana. Menestyksemme syy on yksinkertainen: Olemme keskittyneet kuuntelemaan asiakkaitamme ja tekemään kehitystyötä noiden tarpeiden ympärillä. Pitääksemme markkinaosuutemme kasvussa, siirrymme vahvasti Cinema 3D -monitorien suuntaan lähitulevaisuudessa”, kertoo LG:n monitoridivisioonan johtaja Si-hwan Park.

TechConnect, LG Electronics grabbed top spot in LED monitor market last year

Korea Newswire, LG Claims Top Market Share In Global LED Monitors

Kommentit (22)

AMD:n alustoilla SLI-tuki on mahdollista vuonna 2009 julkaistulla ikääntyneeseen nForce 900 -tuoteperheen piirisarjaan perustuvalla emolevyllä, kun taas Intelin emolevyillä vastaavaa ongelmaa ei ole ollut. VR-Zone-sivusto on onnistunut saamaan käsiinsä kuvan, joka on ilmeisesti peräisin NVIDIAlta, ja jossa mainitaan SLI-tuki AMD:n seuraavan sukupolven 990-piirisarjojen yhteydessä.

NVIDIA tulee tarjoamaan SLI-tukea samaan tapaan kuin Intel-emolevyille eli lisenssin kautta, minkä myötä NVIDIAn ei tarvitse valmistaa erillistä piiriä tuen takaamiseksi. AMD:n 990-tuoteperheen piirisarjat on suunnattu Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuville Zambezi-koodinimellisille prosessoreille, joihin ei ole integroitu grafiikkaohjainta. Nykyisten tietojen perusteella 2-Way SLI -tuki tullaan tarjoamaan 990X-piirisarjallisiin emolevyihin, kun taas 990FX:ssä tuki kattaa myös 3-Way SLI -tuen.

NVIDIAn pussiin kilahtaa jokaisesta SLI-tuellisesta emolevystä noin viiden dollarin suuruinen lisenssimaksu. Ainoastaan lisenssin maksaneiden emolevyvalmistajien tuotteet voivat tukea SLI:tä, jonka sertifiointikoodi lisätään BIOSin tietoihin. GeForce-ajurit tarkistavat kyseisen koodin ennen kuin ne ehdottavat SLI-tuen käyttöönottoa.

VR-Zone, NVIDIA To Unlock SLI For AMD 990 Series Chipsets

Kommentit (22)

Google julkisti +1:n

31.3.2011
klo 15.20

Google on julkistanut +1-nimisen uuden toiminnallisuuden, joka vastaa hyvin pitkälle Facebookista tuttua Like-nappia. +1:n kantava ajatus on, että kun käyttäjä löytää Googlen hakukoneen avulla mielenkiintoisen tai hyödyllisen linkin, hän voi klikata +1-nappia. Googlen tunnukseen yhteydessä olevat ystävät saavat tällä tavoin suosituksia muilta käyttäjiltä.

+1 on toistaiseksi Google Labsin kehityksen alla kokeiluasteella ja toimii toistaiseksi pelkästään Googlen hakutulosten kanssa. Tulevaisuudessa toiminnallisuuden on määrä laajentua kattamaan myös muita Googlen palveluita. +1:n käyttäminen vaatii kirjautumisen Googlen tiliin ja käyttäjätilin luomisen.

Google, +1-tuotesivut

Kommentit (15)

Samsung on ilmoittanut aloittaneensa maaliskuussa läpinäkyvän 22-tuumaisen LCD-paneelin massatuotannot ja markkinoille se saapuu kahtena eri mallina. Ensimmäinen malli on mustavalkoinen ja toinen puolestaan värillinen, mutta molempien kontrastisuhteeksi on ilmoitettu 500:1 ja resoluutioksi 1680x1050.

Samsungin läpinäkyvistä LCD-paneeleista läpinäkyvyyssuhde on 20 prosenttia mustavalkoisessa mallissa ja 15 prosenttia värillisessä, kun perinteisissä taustavalaistuissa LCD-paneeleissa se on viisi prosenttia. Samsungin mukaan uutuuspaneelit kuluttavat 90 prosenttia vähemmän tehoa, koska läpinäkyvissä näytöissä hyödynnetään ympäristön valaistusta.

Samsung tulee markkinoimaan LCD-paneeleita käyttökohteisiin, joissa vastavuoroinen kommunikointi on tärkeää. Kohteina ovat näyteikkunat, mainostaulut sekä koulut ja toimistot, mutta lisäksi Samsung mainitsee lehdistötiedotteessaan kuluttajaelektroniikkalaitteet, kuten mobiililaitteet, GPS-navigaattorit ja taulutietokoneet.

Samsung, Samsung Electronics, the industry’s first transparent LCD panel production (Google Translate)

Kommentit (16)

nvidiaSaksalaisen Heise-sivuston uutisoinnin mukaan NVIDIA valmistelee uuden GF114-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 560 -näytönohjaimen julkaisua. Kyseisen näytönohjaimen päämäärä on täydentää NVIDIAn kilpailukykyä AMD:n ensi tiistaina julkaisemaa Radeon HD 6790:tä vastaan, joka tulee kilpailemaan ennen kaikkea NVIDIAn GeForce GTX 550 Ti -näytönohjaimen kanssa.

Huhujen mukaan GeForce GTX 560:ssä olisi käytössä 336 CUDA-ydintä, 56 tekstuuriyksikköä ja 256-bittisen muistiväylän jatkona olisi yksi gigatavu GDDR5-muistia. Aiemmin julkaistussa GF114-grafiikkapiirillisessä GeForce GTX 560 Ti -näytönohjaimessa on 384 CUDA-ydintä ja 64 tekstuuriyksikköä, joten käytännössä huhutussa GeForce GTX 560:ssä olisi kytketty pois päältä yksi SM-moduuli (Streaming Multiprocessor). Aiemman sukupolven GeForce GTX 460:een verrattaessa GeForce GTX 560:n speksit ovat samat, mutta oletettavasti kellotaajuudet ovat korkeammat.

GeForce GTX 560:n julkaisuajankohdasta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta huhut puhuvat huhtikuun puolivälin ja toukokuun alun välin puolesta.

Heise, Nvidia’s GeForce GTX 560 without the ”Ti” (Google Translate)

Kommentit (13)

NVIDIA on saattanut uudet beeta-asteella olevat GeForce 270.51 -ajurit kuluttajien ladattaville ja lupaa niiden tuovan mukanaan suuria uudistuksia. Ajurit ovat saatavilla 64- ja 32-bittisille Windows-käyttöjärjestelmille alla olevan linkin kautta.

NVIDIA on julkaissut sivuillaan kaaviokuvia, joissa esitellään GeForce 270.51 -ajureiden tuomia suorituskykyparannuksia eri peleissä verrattuna GeForce 266.58 -ajureihin. Vertailunäytönohjaimina on käytetty GeForce GTX 580:tä, 560 Ti:tä ja 480:tä, joilla suurimmat parannukset ovat luvassa SLI-konfiguraatioissa.

Hurjimmat parannukset luvataan Dragon Age 2 -peliin, jossa GeForce GTX 580:lla ja 560 Ti:llä yhdellä näytönohjaimellaa hehkutetaan suorituskyvyn parantuvan peräti 4,5- ja 3,6-kertaiseksi ja SLI-konfiguraatiossa 6,2- ja 5,6-kertaiseksi.

Moniin muihin peleihin, kuten Call of Duty: Black Opsiin ja Civilization V:een, parannuksien luvataan olevan muutamasta prosentista reiluun 10 prosenttiin. 3D Vision -tekniikkaa hyödyntäessä kahdella GeForce GTX 480 -näytönohjaimella luvassa on reilunpuoleisia parannuksia ja pelikohtaisesti niiden luvataan olevan parhaimmillaan yli 250 prosenttia.

GeForce 270 -ajurituoteperheen myötä NVIDIA on samalla julkaissut NVIDIA Update -ominaisuuden, jolla käyttäjä saa ilmoituksen, kun uudet näytönohjainajurit on julkaistu. Käyttäjä voi valita, otetaanko ilmoituksessa huomioon beeta- tai pelkästään viralliset WHQL-hyväksytyt ajurit. Valitettavasti NVIDIA Update ei kuitenkaan osaa päivittää ajureita itsestään, vaan käyttäjä joutuu lataamaan ne NVIDIAn sivuilta ja asentamaan normaaliin tapaan.

Jatkossa 3D Visionia hyödyntävät käyttäjät voivat myös valita, että 3D-sovellukset avataan kokoruudun sijaan ikkunassa. Lisäksi NVIDIA on laajentanut 3D Vision -profiilivalikoimaa lukuisilla peleillä.

NVIDIA, 270.51 Driver Improves Performance & Adds New Features

NVIDIA, Beta/Legacy Driver Search

Kommentit (101)

catalystAMD on julkaissut uudet kuukausittain päivittyvät Catalyst-näytönohjainajurinsa ja maaliskuinen päivitys tulee ainoastaan päivää ennen kuukauden päättymistä. Catalyst 11.3 -ajurit ovat tuettuna 64- ja 32-bittisissä Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmissä. Näytönohjainten osalta tuki käsittää mallit ATI Radeon HD 2000 -aikakaudelta nykypäivän uusimpiin Radeon HD 6000 -tuoteperheen malleihin.

Catalyst 11.3 -ajureissa ei ole mukana kovinkaan paljon uutta ja AMD:n tiedotteessa on mainittu, että AMD:n OpenCL-tuen mahdollistava APP (Accelerated Parallel Processing) on kytketty oletuksena käyttöön. Lisäksi mukana on erilaisia korjauksia eri käyttöjärjestelmille.

AMD, Downloads

AMD on julkaissut sivuillaan myös päivitetyt Catalyst 11.4 Early Preview -ajurit, jotka antavat osviittaa siitä, mitä huhtikuun puolella on luvassa virallisten ajureiden myötä. Listassa on mielenkiintoisesti mainittu tuki Radeon HD 6790 -näytönohjaimelle, joka julkaistaan 5. huhtikuuta eli ensi viikon tiistaina. Lisäksi listassa on mainittu suorituskykyparannuksia Shogun 2 -peliin DirectX 11 -rajapinnalla, vaikka kyseisen pelin DirectX 11 -tuen mukanaan tuovaa päivitystä ei ole vielä julkaistu. Lisäksi ajurit korjaavat Catalyst Control Centerissä ilmenneitä bugeja ja muun muassa parantavat suorituskykyä tietyissä peleissä.

AMD, Catalyst 11.4 Early Preview

Kommentit (33)

Kiinalainen IT.com-sivusto on julkaissut kuvia Intelin roadmapeista, joihin on merkitty vuoden lopulle high-end-luokkaan sijoittuva X79-niminen piirisarja. Kuvien mukaan X79 tulee olemaan seuraaja 2,5 vuotta sitten julkaistulle X58:lle ja se tullaan julkaisemaan LGA 2011 -kantaisille Sandy Bridge E -prosessoreille.

Sivusto on julkaissut myös toisen kuvan, jossa on esitetty X79:n ominaisuuksia. Piirisarja tarjoaa useamman näytönohjaimen ratkaisuita silmällä pitäen kaksi PCI Express x16 -väylää, jotka voidaan tarpeen vaatiessa puolittaa neljäksi x8-nopeudelliseksi väyläksi. Lisäksi tarjolla on ICH11-southbridgen myötä kahdeksan PCI Express 2.0 -standardin mukaista linjaa muille oheislaitteille.

Ylikellottamistuen osalta kaaviossa on mainittu prosessoriytimien ja muistien ylikellottaminen. P67-alustoilla Base Clock -kellotaajuuden ylikellottaminen on hyvin heikkoa ja nykyisten huhujen mukaan Sandy Bridge E -prosessoreissa kellogeneraattori tulee rajoittamaan ylikellottamista vastaavalla tavalla.

ICH11 ei tue PCI-väyliä, mutta tuettuna on 14 Serial ATA -porttia, joista 10 tukee 6 Gb/s -nopeutta ja kahdeksan porttia SAS-tekniikkaa (Serial Attached SCSI). USB 2.0 -portteja on tuettuna niin ikään 14 kappaletta, mutta valitettavasti tuki ei kata USB 3.0:aa, joten emolevyvalmistajat joutuvat turvautumaan sen osalta oheislaitepiireihin.

IT.com, Exclusive! Exposure of the official successor to X79 X58 Specifications (Google Translate)

Kommentit (21)

Muropaketti sai Googlelta testattavaksi yrityksen joulukuussa paljastaman Cr-48-nimisen protokannettavan, joka on suunniteltu ohjelmistokehittäjille ja toimittajille. Cr-48 ei saavu myyntiin, vaan sen tarkoituksena on ennen kaikkea demonstroida tulevaa Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Tässä artikkelissa luomme pikakatsauksen Cr-48:aan sekä Chrome OS -käyttöjärjestelmään.

Muropaketti, Googlen Cr-48-kannettava & Chrome OS

 

Artikkelin lopusta löytyy myös video, jossa demonstroidaan muutamia Googlen tulevan käyttöjärjestelmän keskeisimpiä toiminnallisuuksia.

YouTube, Muropaketti Google CR-48 -kannettava

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös