Muropaketti.com

XFX on ensimmäisenä näytönohjainvalmistajana julkaissut Radeon HD 7970 -näytönohjaimen, joka ei perustu AMD:n referenssiin, vaan luottaa valmistajan omaan näkemykseen. R7970 Double Dissipation -nimisessä näytönohjaimessa on käytössä AMD:n referenssipiirilevy, mutta jäähdytyksestä vastaa tehokkaampi kahden tuulettimen cooleri.

Cooleri peittää alleen koko näytönohjaimen etupuolen ja se jäähdyttää grafiikkapiiriä, muistipiirejä ja virransyötön komponentteja. Lämpöä levitetään koko siilin alueelle viidellä lämpöputkella. R7970 Double Dissipation on saatavilla kahtena eri versiona, joista Black Edition -malli toimii valmiiksi ylikellotetuilla 1000 ja 1425 MHz:n (grafiikkapiiri / muistit) kellotaajuuksilla, kun taas perusversio luottaa AMD:n 925 ja 1375 MHz:n referenssikellotaajuuksiin.

Jimm’s on listannut sivuillaan XFX:n omaan suunnitteluun perustuvat Radeon HD 7970 -näytönohjaimet, joista R7970 Double Dissipation Black Editionin hinnaksi on ilmoitettu 599 euroa ja R7970 Double Dissipationin perusversion 579 euroa.

XFX, Radeon HD 7970

Kommentit (24)

AMD julkaisi 22. joulukuuta uuden Tahiti XT -koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvan Radeon HD 7970 -näytönohjaimen, mutta kyseessä oli pelkkä paperijulkaisu ja näytönohjaimien saapumisajankohdaksi ilmoitettiin 9. tammikuuta. Tänään useat näytönohjainvalmistajat ovat esitelleet omat mallinsa ja ensimmäisessä aallossa markkinoille saapuvista näytönohjaimista suurin osa perustuu AMD:n referenssiin.

Asuksen julkaisema malli on HD7970-3GD5 ja se toimii grafiikkapiirin osalta AMD:n 925 MHz:n ja muistit 1375 MHz:n referenssikellotaajuudella. Referenssicoolerilla varustettu näytönohjain on hinnoiteltu noin 550 dollariin. Club3D:n julkaisema malli on CGAX-7977, HIS:n H797F3G2M, MSI:n R7970-2PMD3G5, PowerColorin HD7970, Sapphiren HD 7970 ja VERTEX3D:n VTX3D HD7970.

Radeon HD 7970 -näytönohjaimia on listattu suomalaisten verkkokauppojen valikoimissa hyvin niukasti ja uutista kirjoittaessa onnistuimme löytämään ainoastaan XFX:n tehdasylikellotettuja erikoismalleja, joiden hinnat vaihtelevat 569-599 eurossa. Näytönohjaimien saatavuus on ainakin aluksi erittäin heikko, eikä esimerkiksi Jimm’s ole vahvistanut näytönohjaimien saatavuutta.

Kommentit (8)

Monet Muropaketin lukijat muistavat varmasti Star Wars -elokuvista tutun hologramminäytön ja nyt muutama vuosikymmen myöhemmin se alkaa olla todellisuutta. Microsoft esittelee Research-sivuillaan Vermeer-nimellä tunnettavaa projektia, jossa on paljon yhtäläisyyksiä Star Warseissa nähtyyn ratkaisuun verrattuna.

Vermeerissä on kyse vilkkuvasta 360-asteisesta 3D-näytöstä, johon on yhdistetty Microsoftin Kinect-liikkeentunnistusteknologiaa. Käytännössä se toimii luomalla kuva kahden vastakkain olevan parabolisen peilin väliin, mikä luo optisen illuusion leijuvasta 3D-kuvasta, jota voidaan tarkastella eri kulmista.

Microsoft Research, Vermeer

Kommentit (26)

Zero Infinity Free Flow+

Hong Kongilainen Zero Infinity on ilmoittanut tuovansa prosessoricoolerinsa Euroopan markkinoille. Zero Infinityn tuotteet ovat suunnattu erityisesti tietokoneharrastajille ja sen coolereille on tyypillistä violetit tuulettimien lavat sekä coolerin yksityiskohdat.

Zero Infinityn valikoiman huippumalli on Free Flow+, joka perustuu kahteen erilliseen tornirivastoon sekä kolmeen 140 mm:n tuulettimeen. Molemmat rivastot koostuvat 46 nikkelöidystä lamellista, jotka sijaitsevat kahden millimetrin välein. Jäähdytysalan maksimoimiseksi lamellien pinnat ovat täynnä pieniä nyppylöitä. Lämmönsiirrosta huolehtii viisi U:n mallista kuparilämpöputkea, joiden läpimitta on kahdeksan millimetriä. Putket käyttävät suorakosketustekniikkaa, eli ovat suorassa kontaktissa prosessorin kanssa. Free Flow+:n ulkomitat ovat tuulettimien kanssa 162 x 165 x 140 mm ja paino 1496 grammaa. 140 mm:n tuulettimien pyörimisnopeus on 12 V jännitteellä 1200 RPM.

Free Flow+:n ohella Zero Infinityn mallistosta löytyy myös kolme edullisempaa coolerimallia: Phantom Knight, Shiva ja Vesta. Phantom Knight ja Shiva-mallien yhteydessä tarjolla on eri värivaihtoehtoja. Vesta on puolestaan tarkoitettu erityisesti HTPC-koteloihin, sillä sen korkeus on tuulettimen kanssa vain 96 mm. Zero Infinity -coolerit tulevat saataville helmikuussa ja Saksassa niiden hinnat alkavat 27,90 eurosta. Huippumalli Free Flow+ maksaa Caseking.de-verkkokaupassa 69,90 euroa.

CaseKing, Zero Infinity - Extreme Performance CPU Cooler

TechPowerUp, Zero Infinity CPU Coolers Brought to Europe

Kommentit (13)

Microsoft on julkaissut Building Windows 8 -blogisivustollaan kirjoituksen, jossa esitellään käyttöjärjestelmän Reset- ja Refresh-toimintoja, joilla tietokoneen tilan saa palautettua takaisin tiettyyn pisteeseen. Reset-vaihtoehto poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedostot, ohjelmat ja asetukset tietokoneesta ja käytännössä palauttaa sen tilaan, jossa se oli käyttöjärjestelmän ensiasennuksen jälkeen. Refresh-toiminnolla henkilökohtaiset tiedostot, Metro-tyyliset ohjelmat ja käyttöjärjestelmän tärkeät asetukset säilyvät, mutta käyttöjärjestelmä asennetaan uudestaan.

Molempiin toimintoihin pääsee käsiksi boottaamalla tietokoneen Windows Recovery Environment- eli Windows RE -tilaan. Käyttäjä valitsee sieltä Reset- tai Refresh-toiminnon, minkä jälkeen tietokone tekee tarvittavat muutokset ja käynnistää tietokoneen uudelleen.

Microsoftin omien mittausten mukaan Refresh-toiminnossa oli kulunut noin 8,5 minuuttia ja Resetissä pika-asetuksilla reilut kuusi minuuttia. Kun Reset oli suoritettu perusteellisemmilla asetuksilla, aikaa oli kulunut ainoastaan muutama sekunti enemmän ja BitLocker-salauksella lähemmäs 24 minuuttia. Varmuuskopioinnista palautettuna aikaa oli kulunut 24,5 minuuttia.

Building Windows 8, Refresh and reset your PC

Kommentit (55)

catalystAMD on julkaissut uudet Preview Release -versiolliset Catalyst 12.1a -ajurit, jotka ovat saatavilla 64- ja 32-bittisille Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmille. Ajurit tukevat ainoastaan Radeon HD 6000- ja Radeon HD 5000 -tuoteperheiden näytönohjaimia ja ne pitävät sisällään kaikki Catalyst 12.1 Preview Release -ajureiden korjaukset.

Catalyst 12.1a -ajurit keskittyvät korjaamaan ja parantamaan Rage-peliä, joka on kohdannut valitettavan paljon ongelmia sekä AMD:n että NVIDIAn näytönohjaimilla. Uunituoreet ajurit korjaavat tekstuuriongelmia, parantavat suorituskykyä noin viidellä prosentilla, tekevät pelaamisesta sulavampaa ja korjaavat 32-bittisissä laitteistoissa kenttien latautumisen yhteydessä esiintyneitä ongelmia sekä pelin kaatumisia kentän vaihdon yhteydessä.

Lisäksi AMD on julkaissut Catalyst Application Profilesista eli CAP:sta 11.12 CAP 2 -version, joka parantaa CrossFireX-kokoonpanoilla suorituskykyä Project C.A.R.S.:ssa ja Counter Strike: Global Offensivessa.

AMD, Catalyst™ 12.1a preview driver

AMD, Catalyst™ Application Profiles

Kommentit (12)

Logitech on julkaissut uuden Cube-hiiren, jonka muotoilu on viety kauas perinteisestä hiirestä ja kämmenen sisään mahtuva hiiri on muotoiltu suorakulmaiseksi särmiöksi eli kansantajuisemmin laatikoksi. Pienikokoinen Cube on suunniteltu liikkuville käyttäjille ja siitä löytyy ominaisuuksia, jotka on suunniteltu esityksiä pitäville tietokoneenkäyttäjille.

Kun Cube on pöydän päällä, se toimii kuten normaali hiiri ja Flow Scroll -ohjelmiston avulla päälipinta toimii sormella pyyhkäistäessä skrollauksena samaan tapaan kuin kosketusnäytöllisissä älypuhelimissa. Kun käyttäjä nostaa Cuben ilmaan, se siirtyy niin sanottuun esitystilaan, jossa päälipuolta painamalla voi siirtyä seuraavaan diakuvaan. Edelliseen diaan pääsee kääntämällä Cubea ja painamalla uudestaan.

Logitech Cube toimitetaan langatonta tiedonsiirtoa varten USB-liittimeen asennettavalla Unifying-vastaanottimella ja samaan vastaanottimeen voi olla yhteydessä maksimissaan kuusi laitetta. Cube saapuu myyntiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa tammikuun alussa ja sen suositushinnaksi on ilmoitettu 69,99 dollaria.

Logitech, Lehdistötiedote

Logitech, Cube-tuotesivut

Kommentit (14)

AMD julkaisi Radeon HD 7670:n

5.1.2012
klo 19.09

AMD julkaisi yrityksen suorituskykyisimmän yhden grafiikkapiirin Radeon HD 7970 -näytönohjaimen 22. joulukuuta ja seuraava työpöytäpuolen kuluttajamarkkinoille saapuva näytönohjain on helmikuun puolella julkaistava Radeon HD 7950. AMD on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa julkaissut OEM-markkinoille toisen Radeon HD 7000 -tuoteperheen näytönohjaimen - Radeon HD 7670:n.

Radeon HD 7670 on kuitenkin kaikkea muuta kuin uusi näytönohjain, sillä kyseessä on uudelleen nimetty Radeon HD 6670. Käytössä on Turks XT -grafiikkapiiri, jossa on käytössä 480 Stream-prosessoria, grafiikkapiirin kellotaajuus on 800 MHz ja muistien 1000 MHz. GDDR5-muistia on 128-bittisen muistiväylän jatkona maksimissaan yksi gigatavu, eikä näytönohjaimessa ole erillistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

Huhujen mukaan AMD on julkaisemassa myöhemmin lisää uudelleen nimettyjä näytönohjaimia, jotka sijoittuisivat Radeon HD 7500-, 7400- ja 7300-tuoteperheisiin. Tulevista tuoteperheistä ainoastaan Radeon HD 7700 -näytönohjaimissa on käytössä uusi 28 nanometrin prosessilla valmistettava grafiikkapiiri.

Huom! Kuvassa Radeon HD 6670 -näytönohjain.

AMD, AMD Radeon™ HD 7670 Graphics (OEM Only)

Anandtech, AMD Quietly Releases The OEM-Only Radeon HD 7670: Turks Rides Again

Kommentit (15)

In-Win XFrameTaiwanilainen In-Win on esitellyt uuden avoimen rakenteen tietokonekotelon nimeltään XFrame. XFramea valmistetaan rajattu määrä ja se on suunnattu PC-harrastajille, modaajille ja ylikellottajille. Valmistajan mukaan helppo avoin rakenne mahdollistaa nopeat komponenttivaihdot testatessa, säätäessä ja ylikellottaessa.

Erityisen X-mallisen runkorakenteensa ansiosta XFramea voidaan käyttää sekä vaaka- että pystyasennossa. Alumiinirakenteen ansiosta kotelo on erittäin kevyt ja sen ulkomitat ovat 329 x 518 x 408 mm, joka tekee siitä kompaktin tavallisiin ATX-koteloihin verrattuna. Komponentit sijaitsevat kahdessa kerroksessa - alakerroksessa sijaitsevat kuusi 3,5” ja kaksi 5,25” asemapaikkaa. LIsäksi XFrame on yhteensopiva E-ATX-emolevyjen ja täysimittaisten näytönohjaimien sekä virtalähteiden kanssa.

In-Win esittelee XFramea CES 2012 -tapahtumassa Las Vegasissa ensi viikolla. Hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

TechPowerUp, In Win Unveils XFrame Limited Edition Open-Frame Chassis

Kommentit (9)

ScytheJapanilainen Scythe on julkaissut Euroopan markkinoille uudistetun version BIG Shuriken 2 -prosessoricoolerista. Tästä syystä nimen perään on lisätty Rev. B -lisänimi. Uudistuksen myötä BIG Shuriken 2 tukee myös LGA 2011 -kantaisia suorittimia. Coolerin ulkomitat ovat 125 x 135 x 58 mm ja paino 410 grammaa. Sen rakenne muodostuu vaakatasossa sijaitsevasta alumiinirivastosta, viidestä kuparilämpöputkesta sekä nikkelöidystä kuparipohjasta. PWM-ohjatun Slip Stream 120 Slim -tuulettimen nopeusalue on 500 - 2000 RPM ja melutaso 9,32 - 33,67 dBA.

BIG Shuriken 2 Rev. B:n veroton suositushinta on 30 euroa ja se tulee saataville välittömästi. Scythellä on tarkoituksena päivittää myös muut mallinsa LGA 2011 -yhteensopiviksi.

Scythe Big Shuriken 2 Rev. B -tuotesivu

TechPowerUp, Scythe Releases the BIG Shuriken 2 Rev. B CPU Cooler with LGA 2011 Support

Kommentit (3)

Accelero Xtreme 7970

Eilen Muropaketissa uutisoitiin ensimmäisistä jouluna julkaistulle Radeon HD 7970 -näytönohjaimelle tarkoitetuista vesiblokeista ja suunnittelupöydän ääressä näyttäisi pitävän kiirettä myös ilmajäähdytystuotteiden puolella. Näin ainakin Sveitsiläisen Arcticin osalta, sillä yritys on julkistanut uuden Accelero Xtreme 7970 -coolerinsa.

Accelero Xtreme 7970 on kooltaan 288 (P) x 104 (L) x 54 (K) mm ja painaa 653 grammaa. Se koostuu 84 alumiinirivasta ja viidestä kuuden millimetrin kuparilämpöputkesta, kuparipohjasta sekä kolmesta 92 mm:n PWM-tuulettimesta. Tuulettimet pyörivät 900 - 2000 RPM:n nopeudella ja niiden melutasoksi ilmoitetaan 0,5 sonea. Radeon HD 7970:lle tarkoitettu malli muistuttaa pitkälti 6970:lle tarkoitettua versiota, mutta erona on ainakin pohjan kontaktipinta, joka on poikkeava grafiikkaytimen eri asennon vuoksi.

Cooleri on CrossFireX-yhteensopiva ja sille luvataan kuuden vuoden takuu. Valmistajan suositushinta on noin 74 euroa ja cooleri tulee saataville tammikuun viimeinen päivä.

Arctic Accelero Xtreme 7970 -tuotesivu

Kommentit (25)

gbUutisoimme ennen uutta vuotta Gigabyten kolmea X79-piirisarjaan perustuvaa emolevyä (X79-UD3, X79-UD5 ja G1.Assassin 2) kohdanneesta ongelmasta, jonka myötä kyseisillä emolevyillä havaittiin virransyötön voivan pettää perustason ylikellotuksissa. Tuolloin ongelman spekuloitiin johtuvan huonolaatuisista virransyötön komponenteista.

TweakTown-sivusto on saanut Gigabyteltä vahvistuksen, ettei emolevyn komponenteissa ole vikaa ja ongelmalta vältytään, kun emolevyyn asennetaan uusi F7-versiollinen BIOS. BIOS-tiedosto on ladattavissa alla olevan linkin kautta ja päivitystä suositellaan kaikille edellä mainittujen emolevyjen omistajille. Päivityksen voi toteuttaa helpoiten kopioimalla BIOS-päivitystiedoston USB-tikulle ja päivittämällä se UEFI-BIOS:n työkalun avulla.

TweakTown, Gigabyte X79 issue was not a hardware fault, but a BIOS issue

Gigabyte, GIGABYTE X79 motherboard major firmware (BIOS) update statement (Google Translate)

Kommentit (7)

Taiwanin rikosoikeusvirasto on kertonut oikeusistuimen tuominneen neljän Intelin Taoyuanin tehtaalla työskennelleen insinöörin viideksi vuodeksi vankilaan. Henkilöt olivat työskennelleet Intelin tuotantolaitoksella OEM-valmistuksessa ja rikosoikeusvirasto sai syyskuussa vihjeen eBay-kaupoista, joissa he olivat myyneet Intelin Engineering Sample -prosessoreista verkkokaupassa merkittävillä voitoilla.

Taiwanin viranomaiset olivat tehneet ratsian epäiltyjen asuntoihin ja löytäneet 178 ES-prosessoria, joiden arvoksi mainitaan 2,5 miljoonaa Taiwanin dollaria eli 63 000 euroa. Prosessoreiden keskimääräiseksi hinnaksi muodostuisi näin ollen reilut 350 euroa. Epäillyt myönsivät myyneensä yli 500 ES-prosessoria vuodesta 2009 lähtien.

ES-prosessoreita ei ole tarkoitettu myyntiin ja ne on suunnattu esimerkiksi tietokonevalmistajien käyttöön, jotka voivat testata omia tuotteitaan ennen prosessoreiden virallista julkaisua. Prosessorit eivät välttämättä myöskään vastaa samaa laatutasoa myyntiin saapuvien prosessoreiden kanssa ja ne voivat esimerkiksi vuotaa enemmän virtaa ja näin ollen kuluttaa enemmän tehoa.

The China Post, CIB arrest four Intel suspects for illegally selling engineering sample CPUs online

Kommentit (23)

MSI on julkaissut virallisesti Big Bang-XPower II -emolevyn, jossa on käytössä X79-piirisarja ja se tukee LGA 2011 -kannallisia Sandy Bridge-E -koodinimellisiä prosessoreita, jotka Intel julkaisi marraskuun puolivälissä. MSI markkinoi emolevyään täydellisenä ratkaisuna ylikellottamiseen ja pelaamiseen.

Big Bang-XPower II:ssa on käytössä 22-vaiheinen digitaalinen virransyöttö, jonka mainostetaan kykenevän 770 watin tehonsyöttöön. Mukana ovat myös Military Class III -komponentit, kaksi kahdeksanpinnistä lisävirtaliitintä sekä seitsemän PCI Express x16 -liitintä, joista neljä tukee PCI Express 3.0 -standardia ja loput vanhempaa 2.0-standardia. Tuettuina ovat AMD:n CrossFireX- ja NVIDIAn SLI-teknologiat.

Emolevyssä on passiivinen SuperPipe-jäähdytys, jota on maustettu piirisarjan päällä olevalla siilillä, joka muistuttaa luoteja sekä virransyötön siilillä, jonka muotoilu muistuttaa minigunia. DDR3-2400-muistiliittimiä on kahdeksan kappaletta ja emolevyyn on mahdollista asentaa maksimissaan 128 gigatavua muistia. Lisäksi mukana ovat PCI Express -liittimien CeaseFire-kytkimet, V-Check-jännitemittauspisteet, Direct OC -painike, kuusi Serial ATA 6 Gb/s -liitintä, Creativen Sound Blaster X-Fi MB2 -ääniratkaisu, neljä USB 3.0 -liitintä, debug-näyttö, Click BIOS II sekä muun muassa Winki 3 -käyttöjärjestelmä. MSI ei ole kertonut emolevyn virallista hintaa, mutta techPowerUp!-sivusto on löytänyt sen ennakkotilattavana 431, 35 euron hinnalla.

MSI, Lehdistötiedote

techPowerUp!, MSI Launches the Big Bang-XPower II X79 Motherboard

Kommentit (24)

AMD julkaisi 22. joulukuuta Radeon HD 7970 -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin ensi viikolla, jolloin näytönohjainvalmistajat julkaisevat omat mallinsa. Aqua Computer ja EK Water Blocks (EKWB) ovat ottaneet hieman ennakkoa ja esitelleet Radeon HD 7970 -näytönohjaimien kanssa yhteensopivia vesijäähdytysblokkeja.

Aqua Computerin vesiblokki on nimetty AquagrATIx 7900:ksi ja kuparista valmistettu blokki peittää alleen lähes kokonaan näytönohjaimen etupuolen. Blokissa on grafiikkapiirin kohdalla tiheä rivasto, jonka läpi neste kulkee. Muuten neste kulkee leveässä urassa, joka on suljettu päälipuolelta metallisella levyllä. Käytössä ovat 1/4-tuumaiset karat ja blokki on yhteensopiva myöhemmin helmikuussa julkaistavan Radeon HD 7950:n kanssa. Aqua Computer ottaa vastaan ennakkotilauksia 89,90 euron hintaan ja toimitusten on määrä alkaa kolmen viikon kuluttua.

EKWB:n blokista on saatavilla huonommin kuvia ja tietoa, sillä yritys ei ole kertonut sen hintaa tai markkinoille tulemisen ajankohtaa. Facebookissa julkaistun kuvan perusteella suurikokoinen blokki on valmistettu suurimmaksi osaksi kuparista ja pääliosana toimii asetaalinen levy. Käytössä ovat 1/4-tuumaiset karat.

techPowerUp!, Aqua Computer Unveils First Water Block for Radeon HD 7970

techPowerUp!, EKWB Teases With Radeon HD 7970 Water Block

Kommentit (7)

CM Cosmos II

Cooler Master on esitellyt eilen seuraajan muutama vuosi sitten paljon huomiota saaneelle Cosmos-jättikotelolleen. Cosmos II rakentuu teräksestä ja alumiinista ja sen kehutaan olevan 20 % suurempi kuin edeltäjänsä. Sen ulkomitoiksi ilmoitetaan 344 x 704 x 664 mm ja kuivapainoksi 22 kg. Cooler Master kutsuu sitä ”unelmakoteloksi” ja Ultra-torniksi, joka toimii mittapuuna kaikille nykyisille sekä tuleville koteloille.

Cosmos II:n muotoilussa on otettu vaikutteita luksus-superautoista ja sen saranoidut alumiiniset kylkipaneelit avautuvat nappia painamalla. Etupaneeli on peitetty alas liukuvalla luukulla. Etupaneelin yläosasta löytyy säätö kymmenelle tuulettimelle sekä kotelon LED-valoille. USB 3.0 -liitäntöjä on kaksi kappaletta ja USB 2.0 -liitäntöjä neljä. 3,5-tuuman asemapaikkoja kotelosta löytyy 13 kappaletta, joista kaksi on lukittavia X-dock-telakkapaikkoja. 5,25-tuuman asemapaikkoja on kolme. Lisäkorttipaikkoja on 10+1 kappaletta ja tilaa löytyy XL-ATX-emolevyille. Prosessoricoolerin maksimikorkeus on 190 mm ja näytönohjaimen maksimipituus 385 mm.

Kotelon jäähdytyksestä pitää huolen 10 tuuletinpaikkaa, joista löytyy esiasennettuna viisi 120 - 200 mm:n tuuletinta. Lisäksi Cosmos II on erittäin optimaalinen vesijäähdytyskäyttöön, sillä se pystyy majoittamaan useita jäähdytyskennoja. Kotelon kattoon mahtuu jopa 360 mm:n jäähdytin ja kotelon takapaneeliin vaihtoehtoisesti 120 tai 140 mm:n jäähdytin. Lisäksi kotelon alakamioon voi asentaa 240 mm:n jäähdyttimen, kunhan kiintolevykehikot ensin poistetaan. Tällöin jäähdytin saa ilmansa suoraan kotelon ulkopuolelta kylkipaneelin kautta.

Cosmos II tulee saataville Euroopassa tammikuun loppupuolella 349,99 euron suositushintaan. Muropaketin toimitukseen Cosmos II saapui jo joulukuun puolella ja artikkeli aiheesta on odotettavissa vielä tammikuun aikana.

Cooler Masterin lehdistötiedote

Cooler Master Cosmos II -tuotesivu

Cooler Master Cosmos II -mikrosivusto

Kommentit (44)

Googlen Chrome-selaimen käyttäjämäärä on kasvanut hurjaa vauhtia ja vuoden 2011 aikana sen osuus nousi alle 16 prosentista reiluun 27 prosenttiin. Marraskuussa se ohitti pitkään toiseksi käytetyimmän selaimen titteliä itsellään pitäneen Firefoxin ja sen yläpuolella on Internet Explorer hieman alle 39 prosentin osuudella.

Siinä missä Chromen osuus on noussut vuodessa yli 10 prosenttiyksikköä, Firefoxin on laskenut yli viisi prosenttiyksikköä ja Internet Explorerin yli seitsemän prosenttiyksikköä. Jos kolmen suosituimman selaimen kasvu- ja laskukäyrät jatkuisivat vuoden 2012 aikana samanlaisina, Chrome nousisi maailmanlaajuisesti käytetyimmäksi selaimeksi. Jos kaikki menisi Chromen näkökulmasta nappiin, historiallinen tapahtuma voitaisiin nähdä kesä-heinäkuun tietämillä.

StatCounter, Top 5 Browsers from Dec 2010 to Dec 2011

Kommentit (56)

USB 3.0 AntecAntecin hiljattain julkaistuista P280- ja Eleven Hundred -koteloista löytyy kaksi etupaneelin USB 3.0 -liitäntää, muttei ainuttakaan USB 2.0 -liitäntää. USB 3.0 -liitännät kytketään emolevyyn standardimallisella liittimellä, joka eroaa USB 2.0 -liitäntöjen liittimestä. Tästä johtuen etupaneelin USB-liitäntöjä ei ole mahdollista kytkeä emolevyyn, josta ei löydy USB 3.0 -standardin mukaista liitäntää.

Kuluttajat ovat raportoineet Antecille ongelmasta ja yritys on luvannut toimittaa kaikille P280:n ja Eleven Hundredin ostajille ilmaisen USB 3.0 - USB 2.0 -adapterin. Kuluttajat voivat ottaa Anteciin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen europe.rma@antec.com. Sähköpostista pitää löytyä toimitusosoite sekä todiste P280- tai Eleven Hundred -kotelon omistajuudesta.

Adapteri toimitetaan tästä eteenpäin automaattisesti P280- ja Eleven Hundred -kotelomallien mukana.

Kommentit (7)

Radeon HD 7970 -näytönohjaimet saapuvat myyntiin ensi viikolla ja niiden heikon saatavuuden puolesta puhuu se seikka, ettei internetistä löydy juurikaan useammalla näytönohjaimella ajettuja suorituskykymittauksia. VR-Zone on onnistunut saamaan käsiinsä kolme näytönohjainta ja julkaissut sivuillaan pienimuotoisen raportin, jossa tuloksia on verrattu yhden näytönohjaimen testikokoonpanoon.

Testeissä Radeon HD 7970:n grafiikkapiiri oli toiminut 1100 MHz:n ja muistit 1500 MHz:n kellotaajuudella. 3DMark 11:ssä yhdellä näytönohjaimella saavutettiin performance-esiasetuksella P9532 pisteen tulos, joka kolmella näytönohjaimella nousi P21655:een ja vastaavat pistemäärä extreme-esiasetuksella olivat X3219 ja X8973. Heaven 2.5:ssä keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus nousi 78,3 FPS:stä 221,6 FPS:ään ja Computermarkin tulos 6951:stä 16588:aan. Viimeisenä testinä oli käytetty Battlefield 3:a, jolla oli saavutettu 197,6 FPS:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus, kun yhdellä vakiokellotaajuudella toimivalla näytönohjaimella tulos oli 66,2 FPS ja ylikellotettuna 1127/1500 MHz:n kellotaajuuksiin 77,2 FPS.

VR-Zone, AMD Radeon HD 7970 Tri-Fire Results

Kommentit (16)

AMD paperijulkaisi Tahiti XT -koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvan Radeon HD 7970 -näytönohjaimen 22. joulukuuta, mutta ilmoitti näytönohjaimien saapuvan markkinoille 9. tammikuuta. Samaisena päivänä AMD:n oli tarkoitus julkaista edullisempi Radeon HD 7950, mutta viimeisimpien tietojen mukaan julkaisu on lykätty helmikuun ensimmäiselle viikolle.

Asiasta uutisoivan Guru3D:n, jonka uutinen on jo poistettu, mukaan AMD:n tarkoituksena on julkaista Radeon HD 7950 vasta, kun se voi tuoda julkaisun kanssa samaan aikaan näytönohjaimet markkinoille. Näytönohjainvalmistajat julkaisevat Radeon HD 7970 -mallinsa alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti 9. tammikuuta, mutta on hyvin todennäköistä, ettei näytönohjaimien saatavuus tule olemaan kovinkaan hyvä.

Myöhästyminen antaa käsityksen siitä, ettei AMD:lla ole käsissään tarpeeksi grafiikkapiirejä, jotta se kykenisi Radeon HD 7950:n täysimittaiseen julkaisuun. On myös selvää, etteivät TSMC:n 28 nanometrin valmistusprosessin ongelmat oli vieläkään ohi ja ne tulevat vaikuttamaan AMD:n näytönohjaimien saatavuuteen. Samat ongelmat tulevat olemaan suurella varmuudella myös NVIDIAn edessä, joka julkaisee ensimmäiset 28 nanometrin prosessilla valmistettavat Kepler-koodinimelliseen arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimensa tammikuun lopulla tai helmikuun alussa.

VR-Zone, AMD Postpones Radeon HD 7950 Until February

Kommentit (7)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös