Ajankohtaista

Lisää artikkeleita
 • 24.07.2016 16:58 | Juha Kokkonen

  Galaxy Note 7:n viralliset taustakuvat vuosivat nettiin

  note7-wallpapers-240716

  Ensi kuun alussa julkaistavaan Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelimeen liittyvät vuodot eivät ota laantuakseen, sillä tällä kertaa nettiin ovat karanneet Android Authority -sivuston toimesta laitteen viralliset taustakuvat. Puhelimen S Pen -kyniä imitoivat eriväriset taustat ovat tulleet jo tutuiksi vuotaneista pressikuvista, mutta vuotaneiden joukossa on myös muita graafisia kuvia. Halukkaat voivat ladata Note 7:n taustakuvien PNG-tiedostot yhtenä zip-pakettina (27,66 Mt) täältä.

 • 23.07.2016 12:47 | Pekko Lainiala

  Evleaks: iPhone 7 julkaistaan viikolla 37

  iPhone 7:n värivaihtoehdot

  Applen iPhone 7:n ympärillä pyörineet huhut ovat jo pitkään otaksuneet, että laite näkisi päivänvalon syyskuun alkupuoliskolla.

  Nyt mobiilialan luottovuotajana tunnettu Evan Blass on kertonut Twitterissä iPhone 7:n oletetun julkistuspäivämäärän. Blass kertoo twiitissään, että vuoden 2016 iPhone-julkaisut tulisivat tapahtumaan 12.9. alkavalla viikolla eli suomalaisittain kerrottuna viikolla 37.

 • 22.07.2016 19:17 | Juha Kokkonen

  Toinen sarja Samsung Galaxy Note 7:n pressikuvia vuosi nettiin – mukana uusi kultainen väri

  note7-pressikuvat-1-220716

  Samsungin vajaan parin viikon päästä (2. elokuuta) julkaistava Galaxy Note 7 on ollut viimeaikojen ylivoimaisesti eniten huhuttu älypuhelin ja niin laitteen ulkonäkö kuin suurin osa ominaisuuksistakin onkin jo yleisessä tiedossa. Tuorein lisä lukuisien kuvavuotojen joukkoon on uusi sarja virallisia pressikuvia, joiden joukossa on uusi kullanvärinen värivaihtoehto.

  note7-pressikuvat-2-220716

  Korealaissivuston kautta vuotaneissa kuvissa puhelin esiintyy hopeassa (Silver Titanium), kullanvärisessä sekä vaaleansinisessä (Blue Coral) sotisovassa. Aiemmin vuotaneissa pressikuvissa laite esiintyi mustana (Black Onyx), hopeanvärisenä ja vaaleansinisenä. Uusista kuvista käy selville puhelimen värimaailmaan sointuva S Pen -kynä, kylkiin symmetrisesti pyöristyvät etu- ja takakuoren lasit sekä vaaleansinisen värivaihtoehdon kullanväriset metalliosat.

  note7-pressikuvat-3-220716

 • 22.07.2016 17:59 | Petrus Laine

  Edward Snowden suunnittelee yksityisyyttä suojaavaa suojakuorta iPhone 6:lle

  Introspection Engine -konseptirenderöinti

  Edward Snowdenin nimeä ei välttämättä ihan ensimmäisenä olettaisi löytyvän kännykkäkuorten takaa, mutta Introspection Enginen kohdalla se on todellisuutta. Introspection Enginen tarkoitus on suojata esimerkiksi journalisteja vakoilulta. Myös puhelinsignaalien osalta piilossa pysyminen voi olla journalisteille elintärkeää erilaisia sotareportaaseja ja muita vastaavia tehtäessä suoraan konfliktin ytimessä.

  Edward Snowden on lyöttäytynyt yhteen rautahakkerina tunnetun Andrew ”Bunnie” Huangin kanssa luodakseen journalistien koskemattomuutta suojaavan suojakuoren puhelimille. Toistaiseksi projekti on keskittynyt iPhone 6:een, mutta tulevaisuudessa projekti voisi laajentua myös muihin puhelinmalleihin. Snowdenin ideoima laite vaatii puhelimen raudan modifioimista, mutta se antaa käyttäjälleen tarkan kuvan siitä, lähettääkö puhelin radiosignaaleja luvatta. Snowdenin mukaan edes lentokonetila ei takaa, etteikö signaaleja lähetettäisi.

  Introspection Engine -kehittelyä

  Toistaiseksi Introspection Engineksi ristitty projekti on vielä prototyyppiasteella, mutta sen toivotaan kasvavan siitä tulevaisuudessa valmiiksi tuotteeksi asti. Valmiissa tuotteessa kuoret muistuttaisivat lähinnä lisäakkua, ja sisältäisivät muutaman kontrollipainikkeen lisäksi pienen mustavalkoisen näytön, josta näkisi puhelimen radiosignaalien tiedot. Tarvittavat yhteydet itse puhelimen sisuksiin tehtäisiin SIM-korttipaikan kautta. TaskuMuro suosittelee lämpimästi lukemaan aiheesta lisää esimerkiksi HotHardwaren ja Ars Technican artikkeleista, sekä suoraan PubPubista.

 • 22.07.2016 17:44 | Petrus Laine

  PowerColor ja Sapphire julkaisivat omaan suunnitteluun perustuvat Radeon RX 480 -näytönohjaimensa

  Sapphire Nitro+ Radeon RX 480

  AMD julkaisi viime kuun lopulla uuden Polaris-arkkitehtuuriin perustuvan Radeon RX 480 -näytönohjaimen. Aiemmin tässä kuussa Asus ja MSI ehtivät jo esitellä omiin suunnitteluihinsa perustuvat RX 480 -mallit, ja nyt vuorossa ovat PowerColor ja Sapphire.

  Sapphire on ristinnyt omaan suunnitteluunsa perustuvan mallinsa Nitro+ Radeon RX 480:ksi. Yhtiö on nostanut näytönohjaimen Boost-kellotaajuuden referenssin 1266 megahertsistä 1342 MHz:iin., ja siinä on 8 Gt GDDR5 muistia referenssin mukaisella 8 Gbps:n nopeudella.

  Nitro+ RX 480 on varustettu yhtiön omaan suunnitteluun perustuvalla kaksituulettimisella Dual-X-jäähdyttimellä, jonka tuulettimet voi irrottaa helposti. Näyttöulostuloiksi yhtiö on valinnut kaksi DisplayPort-, kaksi HDMI- ja yhden Dual-link DVI-D -liittimen.

  PowerColor Red Devil Radeon RX 480

  PowerColor on nimennyt oman mallinsa puolestaan Red Devil Radeon RX 480:ksi. Näytönohjaimen Boost-kellotaajuus on 1330 MHz, ja 8 Gt:n GDDR5-muistit toimivat referenssin tavoin 8 Gbps:n nopeudella. Yhtiö on päätynyt Red Devilissä hyvin kookkaseen kolmituulettimiseen jäähdytysratkaisuun. Näyttöulostuloina referenssin mukaiset kolme DisplayPort- ja yksi HDMI-liitin, sekä bonuksena yksi Dual-link DVI-D -liitäntä.

   

 • 22.07.2016 17:31 | Petrus Laine

  NVIDIA julkaisi GeForce 368.95 Hotfix -ajurit korjaamaan GeForce 10 -sarjan stutterointiongelmia

  GeForceNVIDIA on julkaissut uudet GeForce 368.95 Hotfix -ajurit näytönohjaimilleen. Ajurit ovat saatavilla 64-bittisille Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille, ja tarkoitettu GeForce 10 -sarjan näytönohjaimille, vaikka luultavasti toimivat myös muilla GeForceilla 400-sarjasta eteenpäin.

  GeForce 368.95 Hotfix -ajurit korjaavat Pascal-arkkitehtuurilla eli GeForce 10 -sarjalla esiintyneen bugin, jonka vuoksi käyttöjärjestelmän DPC latenssit olivat normaalia korkeammat. Korkeat DPC latenssit voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia, kuten ruudunpäivityksen stutterointia ja erilaisia ääniongelmia. Ajurit ovat ladattavissa NVIDIAn tukisivuilta.

 • 22.07.2016 12:42 | Juha Kokkonen

  Videolla: Galaxy Note 7:n iiristunnistin avaa lukituksen varsin ripeästi

  note7-irisscanner-220716

  Uutisoimme viime viikolla Samsungin tulevan Galaxy Note 7 -älypuhelimen iiristunnistimen ensimmäisistä käyttökuvista, joista selvisi toiminnon perimmäinen toteutus sekä suositeltu käyttöetäisyys (25-35 cm). Nyt YouTubessa on julkaistu video tunnistimesta toiminnassa puhelimen lukitusta avattaessa.

  Videon perusteella tunnistin näyttää lukitusnäkymässä mustavalkoisen kuvan käyttäjän silmistä kohdistamisen helpottamiseksi. Videolla käyttöympäristö ei näyttäisi olevan parhaalla mahdollisella tavalla valaistu, mutta siitä huolimatta tunnistin vaikuttaisi toimivan erittäin ripeästi. Käytännössä tunnistimen luotettavuus on luonteva käyttöetäisyys tulee kuitenkin lopulta kertomaan kuinka hyödyllinen toiminto on kyseessä.

  Samsung Galaxy Note 7:n julkaisu tapahtuu elokuun 2. päivä eri puolilla maailmaa järjestettävissä Unpacked-tapahtumissa. TaskuMuro matkaa Lontooseen seuraamaan laitteen julkaisua.

 • 22.07.2016 11:42 | Sampsa Kurri

  Peto on irti! NVIDIA paljasti Titan X -monsterinäytönohjaimen +1200 euron hintalapulla

  titan-x-22072016

  NVIDIA on yllättäen julkaissut Pascal-arkkitehtuuriin perustuvan Titan X -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin ainoastaan yrityksen kotisivujen kautta 2. elokuuta.

  Toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang esitteli näytönohjaimen Stanfordin yliopistossa eilen illalla järjestetyssä tapahtumassa. Mallinimestä on edellisistä sukupolvista poiketen jätetty GeForce GTX -osa pois. Veroton hinta Yhdysvalloissa on 1199 dollaria eli Suomeen ostettuna yli 1200 euroa.

  Titan X on varustettu GP102-grafiikkapiirillä, joka valmistetaan TSMC:n 16 nanometrin prosessilla ja se rakentuu 12 miljardista transistorista. Käytössä on 3584 CUDA-ydintä, grafiikkapiirin perustaajuus on 1417 MHz ja Boost-taajuus 1531 MHz. 384-bittisen muistiväylän jatkeena on 12 gigatavua GDDR5X-muistia (10 Gbps) ja muistiväylän kaistanleveys on 480 gigatavua sekunnissa. TDP-arvo on 250 wattia ja piirilevy on varustettu 6- ja 8-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä.

  Toukokuussa julkaistuun GeForce GTX 1080 -näytönohjaimeen ja GP104-grafiikkapiiriin verrattuna Titan X:ssä on käytössä 1024 CUDA-ydintä enemmän (+40 %) ja muistiväylän kaistanleveys on 50 % korkeampi (480 vs 320 Gt/s). NVIDIA on tässä vaiheessa ilmoittanut Titan X:n suorituskyvyksi 11 teraFLOPSia (32-bit).

  Odotamme NVIDIAlta parhaillaan tietoa, minkälaisella aikataululla Titan X saadaan Muropaketin testiin.

 • 21.07.2016 15:45 | Petrus Laine

  Huhu: Redmi Pron tuplakamera luo kauniita syvyysefektejä

  Väitetty Redmi Prolla otettu kuva

  Xiaomin huhutaan valmistelevan Redmi Pro -puhelinta kaksoiskameralla. Viime aikaisia trendejä vastaan väitetyn Redmi Pron kamerat on asetettu puhelimessa päällekäin, eikä vierekkäin.

  Väitetty Redmi Pro

  Alun perin monet uskoivat väitetyn Redmi Pron takakuoren sisältävän paikat kameralle ja somernjälkilukijalle. Uudessa vuotokuvassa on kuitenkin nähtävissä selvästi, että kumpikin aukoista pitää sisällään kameran. Salama on asetettu kameroiden väliin. Vuotokuvan kaveriksi on julkaistu myös kuvia, joiden väitetään olevan otettu Redmi Prolla. Kuvissa on nähtävissä selvästi ammattilaistason laitteita tyypillisesti vaativat syvyysefektit.

  Huhujen mukaan 5,5-tuumaisella näytöllä varustettu Redmi Pro julkaistaan vielä kuluvan kuun aikana. Puhelimessa kerrotaan olevan joko Qualcommin Snapdragon 625- tai MediaTekin Helio X25 -järjestelmäpiiri, jonka parina on mallista riippuen 3 tai 4 gigatavua muistia ja 64 tai 128 gigatavua tallennustilaa. Vuodosta uutisoi muun muassa GizChina.

 • 21.07.2016 15:36 | Petrus Laine

  Kuvavuodossa Samsungin tasaisella näytöllä varustettu Galaxy Note7 -prototyyppi

  Galaxy Note7 -prototyyppi

  Samsung on julkaisemassa ensi kuun alkupuolella uuden Galaxy Note7 -älypuhelimen. Nykytietojen mukaan Note7:sta tulee saataville vain kaarevareunaisella näytöllä varustettu versio, mutta prototyyppiasteelle pääsi myös tasaisella näytöllä varustettu versio.

  Nettiin on ilmestynyt joukko kuvia prorotyyppivaiheen Galaxy Note7:sta tasaisella näytöllä. Tasaisen näytön lisäksi myös puhelimen takareuna on samaa maata, mutta muutoin erot kaarevanäyttöiseen versioon ovat käytännössä olemattomia. Mukana ovat myös esimerkiksi USB Type C -liitin ja iirisskanneri. Pidemmittä puheitta, GSMArenankin uutisoimat kuvat ovat selattavissa alla olevasta galleriasta.

 • 21.07.2016 15:19 | Petrus Laine

  Katsaus valmistajien omiin GeForce GTX 1060 -malleihin (Asus, EVGA, MSI)

  Asus GeForce GTX 1060 Strix

  NVIDIA toi aiemmin tällä viikolla myyntiin uudet GeForce GTX 1060 -näytönohjaimet. Luomme tässä uutisartikkelissa katsauksen valmistajien omaan suunnitteluun perustuviin malleihin, ja niiden eroihin.

  Asukselta tulee markkinoille kolme erilaista mallia, Strix, Dual ja Turbo, joista Strixistä ja Dualista tulee saataville myös tehtaalla valmiiksi ylikellotetut versiot. Perusversiot toimivat NVIDIAn referenssikellotaajuuksilla. Strix OC -mallin Boost-kellotaajuus on normaalisti 1847 ja OC-tilassa 1873 MHz, ja Dual OC -mallilla vastaavat taajuudet ovat 1784 ja 1809 MHz.

  Strix-mallit käyttävät DirectCU III -jäähdytystä, Dual-mallit kaksituulettimista jäähdytystä ja Turbo puolestaa referenssiä muistuttavaa radiaalituuletinta hyödyntävää jäähdytystä. Asus on varustanut kaikki GTX 1060 -mallinsa kahdella HDMI-, kahdella DisplayPort- ja yhdellä Dual-link DVI-D-liittimellä.

  EVGA GeForce GTX 1060 -mallit

  EVGA on lähtenyt GeForce GTX 1060 -markkinoille harvinaisen pienellä valikoimalla. Yhtiöltä tulee saataville vain neljä erilaista mallia: Gaming- ja Gaming SC -mallit yksituulettimisella ACX 2.0 -jäähdyttimellä, ja Gaming SSC ja Gaming FTW -mallit ACX 3.0 -jäähdyttimellä. Gaming-mallin kellotaajuudet vastaavat NVIDIAn referenssiä, ja Gaming SC nostaa peruskellotaajuuden 1607 MHz:iin ja Boost-kellotaajuuden 1835 MHz:iin. EVGA ei ole paljastanut vielä SSC- ja FTW-mallien kellotaajuuksia. EVGA:n GeForce GTX 1060 -näytönohjaimet on varustettu kolmella DisplayPort-, yhdellä HDMI- ja yhdellä Dual-link DVI-D -liittimellä.

  MSI GeForce GTX 1060 Gaming X

  MSI tuo markkinoille puolestaan kuusi mallia, joista vain yksi toimii referenssikellotaajuuksilla. Yhtiön käyttämät jäähdytysratkaisut ovat tuttuja aiemmista GeForce GTX 1070- ja GTX 1080 -malleista, ja huippumallit käyttävät TwinFrozr VI -jäähdytintä. Kaikissa MSI:n näytönohjaimissa on kolme DisplayPort-liitäntää, yksi HDMI-liitäntä ja yksi Dual-link DVI-D -liitäntä, poislukien GTX 1060 6GT OC -malli, josta on tiputettu kyydistä kaksi DisplayPort-liitäntää. Voit luntata alta kätevästi yhtiön eri mallien kellotaajuuserot (Perus/Boost), sekä niiden käyttämän jäähdytysratkaisun.

  • Gaming X: 1594 / 1809 MHz, TwinFrozr VI
  • Gaming: 1531 / 1746 MHz, TwinFrozr VI
  • Armor OC: 1544 / 1759 MHz, Armor 2x
  • Armor: 1506 / 1708 MHz, Armor 2x
  • 6GT OC: 1544 / 1759 MHz, määrittelemätön kaksituulettiminen jäähdytys
  • 6G OC: 1544 / 1759 MHz, referenssin kaltainen jäähdytin
 • 21.07.2016 14:42 | Petrus Laine

  Musiikkialan etujärjestö sai nenilleen yritettyään estää “torrent”-sanan käytön netissä

  20141015muropiraattiMediatalojen ja heidän oikeuksiaan ajavien tahojen vaatimukset piratismin kitkemiseksi menevät aika ajoin täysin absurdeiksi. Tällä kertaa asialla oli ranskalainen musiikkialan etujärjestö SNEP, joka lähti oikeuteen kolmen artistin edustajana. Tapauksesta raportoi muun muassa TorrentFreak.

  SNEPin haasteen kohteena oli niinkin pienet tahot, kuin Google ja Microsoft hakukoneineen. SNEPin mukaan ”torrent”-hakusanan lisääminen heidän edustamiensa artistien nimien perään, tuottaa hakukoneissa liki pelkästään laittomia tuloksia. SNEP vaatikin oikeutta määräämään käyttöön filtterin, joka poistaa kaikki ”torrent”-sanaan liittyvät hakutulokset, ja samaan syssyyn sen pitäisi myös estää pääsy kaikille verkkosivustoille, joiden nimessä esiintyy sana ”torrent”.

  Onneksi tällä kertaa järki voitti, ja Pariisin Korkein Oikeus totesi haasteen vaateet yhtä absurdeiksi, kuin kuka tahansa terveellä järjellä varustettu. Perusteluiksi oikeus esitti esimerkiksi sen faktan, että sana ”torrent” on täysin normaali substantiivi sekä Ranskan että Englannin kielissä, jonka lisäksi se toki tarkoittaa BitTorrentin kehittämää vertaisverkkoteknologiaa. Oikeus lisäsi vielä, että Torrent-vertaisverkostakin kyseisellä hakusanalla ladataan myös laillista sisältöä.

Lataa lisää Juttuarkisto