Muropaketti.com

atomAMD:n tammikuussa julkaisema Brazos-alusta ja sen Zacate- ja Ontario-koodinimelliset APU-piirit (Accelerated Processing Unit) ovat saaneet lämpimän vastaanoton, ja Intel on nyt kohentanut tilannettaan julkaisemalla APU-piirien kanssa samalla tantereella taistelevan uuden Atom N570 -prosessorin.

Atom N570 on kaksiytiminen prosessori, joka toimii 1,66 GHz:n kellotaajuudella ja näin ollen kellotaajuutta on nostettu 166 MHz:llä aiemman N550-prosessorin 1,5 GHz:stä. N570 tukee Hyper Threading -teknologiaa, minkä myötä se kykenee käsittelemään maksimissaan neljää säiettä samaan aikaan. Prosessoriin on integroitu yksikanavainen muistiohjain, joka tukee DDR3-667-muisteja, grafiikkaohjain sekä PCI Express -ohjain. Molemmilla prosessoriytimillä on oma 512 kilotavun L2-välimuisti ja prosessorin TDP-arvo on N550-mallin tavoin 8,5 wattia.

Intel, Lehdistötiedote

Kommentit (3)

Parhaiten muistituotteista tunnettu G.Skill on esitellyt CeBIT-messuilla uutta Phoenix II -SSD-asemaa, jossa on käytössä SandForcen SF-2000-tuoteperheen ohjainpiiri. SandForce julkaisi odotetut ohjaimet virallisesti viime viikolla ja samalla lehdistötiedotteessa hehkutettiin uudella ohjaimella varustettujen SSD-asemien kykenevän tarjoamaan vähintään 500 megatavun luku- ja kirjoitusnopeuksia sekunnissa.

Phoenix II -asemat ovat 2,5”-kokoluokan ratkaisuja, joiden NAND-flash-muistipiirit on valmistettu 25 nanometrin prosessilla MLC-tekniikkaa (Multi Level Cell) hyväksi käyttäen. Liitäntänä toimii Serial ATA 6 Gb/s. G.Skill oli esitellyt aseman toimintaa testikokoonpanossa, jossa oli käytössä AMD:n SB850-southbridgellä varustettu emolevy ja kuusiytiminen Phenom II X6 -prosessori. Testiohjelmana oli käytetty ATTO Disk Benchmark ja Hexuksen julkaiseman kuvan perusteella asemalla oli saavutettu maksimissaan noin 500 Mt/s kirjoitusnopeuksia ja yli 550 Mt/s lukunopeuksia.

G.Skillin Phoenix II -tuoteperhe käsittää esillä olleen 120 gigatavun mallin ohella myös 60 ja 240 gigatavun tallennuskapasiteetillisia malleja. Asemat saapuvat myyntiin lähiaikoina ja 120 gigatavun mallin suositushinta tulee olemaan 299 euroa.

Hexus, G.Skill previews Phoenix II SATA 6Gbps SSD

Kommentit (13)

Corsair ja Kingston ovat julkaisseet CeBIT-messujen yhteydessä uusia DDR3-muisteja, jotka on kohdistettu ylikellottajilla ja muille tehokäyttäjille. Corsairin osalta tarjolla on Vengeance-tuoteperheen DDR3-muisteja, jotka ovat heatspreaderin sinistä väriä lukuun ottamatta identtisiä aiemmin julkaistuihin mustiin Vengeance-muisteihin. Uuden värityksen on tarkoitus sopia yhteen Asuksen, MSI:n ja Gigabyten julkaisemien Sandy Bridge -prosessoreille suunnattujen emolevyjen kanssa.

Sinisiä Vengeance-DDR3-muisteja on saatavilla neljän gigatavun (2 x 2 Gt tai 1 x 4 Gt), kahdeksan gigatavun (2 x 4 Gt) ja 16 gigatavun (4 x 4 Gt) setteinä, ja kaikki on speksattu toimimaan 800 MHz:n (1600 MHz DDR) kellotaajuudella ja 9-9-9-24-asetuksilla 1,5 voltin käyttöjännitteellä. Elinikäisellä takuulla varustettujen muistien taataan toimivan Intel- ja AMD-alustoilla.

Kingstonin uudet DDR3-muistit ovat HyperX T1 Black -tuoteperheen malleja, jotka on kohdistettu Intelin kolmikanavaisella muistiohjaimella varustettujen Core i7 -prosessoreiden pariksi X58-emolevyille. Muisteissa on kookkaat mustiksi anodisoidut heatspreaderit, jotka ulottuvat reilusti muistikamman piirilevyn yläpuolelle. Elinikäisen takuun omaavat muistit on saatavilla kolmena eri muistisettinä, joista ensimmäisessä on kolme kahden gigatavun muistikampaa, toisessa kolme neljän gigatavun kampaa ja kolmannessa kuusi neljän gigatavun kampaa. Kaikissa kolmessa setissä muistit on speksattu toimimaan 800 MHz:n (1600 MHz DDR) kellotaajuudella ja 9-9-9-27-asetuksilla.

techPowerUp!, Corsair Announces Availability of Cerulean Blue Vengeance High-Performance DDR3 Kits

techPowerUp!, Kingston Technology Adds New HyperX T1 Black Triple-Channel Memory Kits

Kommentit (7)

Bigfoot Networksin Killer-tuoteperheen verkkokortteja on ollut markkinoilla useamman vuoden ajan ja nyt yritys on laajentanut tarjontaansa kannettaviin tietokoneisiin suunnatulla Killer Wireless-N -adapterilla. Yrityksen hurjien markkinointipuheiden perusteella uutukainen tarjoaa maksimissaan jopa viisinkertaisia tiedonsiirtonopeuksia perinteisiin WLAN-adaptereihin verrattuna.

Yrityksen toimitusjohtaja Michael Howse huomauttaa, että langattomat yhteydet ovat perinteisesti kelvottomia verkkokäytössä, jotka ovat herkkiä pakettien häviämisestä ja tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi verkkopelaaminen, VOIP ja teräväpiirtoiset striimattavat videot. ”Meidän innovatiivisella verkkoteknologialla ja kehittyneellä 802.11n-raudalla Killer Wireless-N -adapterit eivät ainoastaan kiihdytä verkkopelien suorituskykyä, vaan myös vähentävät nykimistä, liiallista puskurointia ja muita epämiellyttävyyksiä videokeskusteluissa ja tosiaikaviihdepalveluissa.”

Yrityksen väitteiden mukaan 802.11a/b/g/n-standardia tukevassa Killer Wireless-N:ssä on useita yrityksen itsensä kehittämiä teknologioita, jotka parantavat kaistanleveyttä. Lisäksi mukana on Advanced Stream Detect -teknologia, joka priorisoi verkkoliikennettä, sekä Visual Bandwidth Control- ja PC Monitor -ohjelmat.

Bigfoot Networks, Lehdistötiedote

Kommentit (11)

Seagate on vihdoin aloittanut kolmen teratavun allennuskapasiteetillisen Barracuda XT -tuoteperheen kiintolevyn toimitukset. Kyseessä on 3,5-tuumainen asema, jonka kiekot pyörivät 7200 kierroksen minuuttivauhdilla, liitäntänä toimii Serial ATA 6 Gb/s ja välimuistia on käytössä 64 megatavua. Aiemmin julkaistuun kolmen teratavun Caviar Green -malliin verrattuna käytössä ei ole neljää kiekkoa, vaan viisi 600 gigatavun kiekkoa.

Suuren kapasiteetin kiintolevyt toimivat moitteetta UEFIlla varustetuissa emolevyissä, mutta vanhempaan BIOSiin turvautuville emolevyille Seagate tarjoaa ilmaista DiscWizard-ohjelmaa, jolla kuluttajat saavat käyttöön koko tallennuskapasiteetin. Seagaten omien sanojen mukaan uusi Barracuda XT kykenee parhaimmillaan 149 megatavun siirtonopeuteen sekunnissa.

Seagaten lehdistötiedote ei valitettavasti kerro uutuuskiintolevyn hintaa, mutta oletettavasti hinta tulee asettumaan hieman alle 300 dollariin.

Seagate, Lehdistötiedote

Seagate Barracuda XT -tuotesivut

Kommentit (18)

tbIntel julkaisi viime viikolla Thunderbolt-teknologian, joka on yhteensopiva nykyisten PCI Express- ja DisplayPort-standardien kanssa ja tarjoaa molempiin suuntiin 10 gigabitin siirtonopeuden sekunnissa. AMD ei ole kuitenkaan vakuuttunut Intelin uutukaisesta ja yrityksen puolestapuhujan mukaan Thunderboltissa ei ole loppujen lopuksi kovinkaan paljon järkeä.

”Jo olemassa olevat standardit tarjoavat merkittävät ominaisuudet ja yhdessä reilusti yli Thunderboltin maksimin 10 Gb/s:n siirtonopeuden. Nämä ratkaisut tarjoavat ja ylittävät kaistanleveyden, jota useammat laitteet tarvitsevat.”, kommentoidaan AMD:ltä. Kaistanleveydellä viitataan DisplayPort 1.2 -standardin tukemaan 17 gigabitin siirtonopeuteen sekunnissa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että yksi PCI Express 3.0 -linja tarjoaa 8 Gb/s:n ja kolmannen sukupolven USB 4,8 Gb/s:n siirtonopeuden.

AMD kritisoi Thunderboltia myös siitä, että Intel ja teknologian kehittämisessä mukana ollut Apple päätyivät käyttämään Mini DisplayPort -liitintä, joka muodostuu ongelmaksi käyttäessä useampia näyttöjä. ”Thunderboltin käyttämä DisplayPort-liitinratkaisu laskee DisplayPortilla käytössä olevaa kaistanleveyttä ja kaistanleveyttä, joka olisi käytössä useamman näytön konfiguraatioille.”

X-bit labs, AMD Does Not Believe in Intel’s Thunderbolt

Kommentit (8)

YouTubessa on julkaistu reilun kolmen minuutin mittainen videon, jossa Microsoftin tutkimus- ja strategiajohtaja Craig Mundie esittelee täysin uudenlaista käyttöliittymää, joka eroaa selvästi esimerkiksi Windows 7:n käyttöliittymästä. Yksi näkyvimmistä eroista on aiemmista Windowseista tutut ikonit, joita ei uudesta käyttöliittymästä löydy, vaan ne on korvattu vuorovaikutteisilla kuplilla.

Kuplia luodaan automaattisesti useisiin eri kategorioihin, kuten henkilökohtaiseen, viihde- ja pelikäyttöön, mutta käyttäjä voi luoda niitä myös itse. Kuplan klikkaaminen avaa ohjelman tai interaktiivisen valikon ja esimerkiksi lentotietoja listaava kupla näyttää vaihtoehtoisia lentoja ja sääolosuhteiden perusteella arvioita myöhästymisistä.

Toistaiseksi ei ole selvää, tuleeko uusi käyttöliittymä käyttöön Windows 8 -käyttöjärjestelmään. Microsoftin toimitusjohtaja Ballmer kommentoi aiemmin Windows 8:n olevan yrityksen riskialttein tuleva tuote, ja täysin uudenlainen käyttöliittymä selittäisi kommentin. Muropaketti pitää käyttöliittymän integroimista Windows 8:aan kuitenkin hyvin epätodennäköisenä ja liian suurena uudistuksena, joka kuohuttaisi käyttäjiä takuuvarmasti. Todennäköisempi vaihtoehto voisi olla, että Microsoft tulisi tarjoamaan käyttäliittymää esimerkiksi taulutietokoneisiin.

YouTube, Microsoft Future Interface

Kommentit (49)

Hannoverissa, Saksassa käynnistyvät tänään CeBIT-messut ja odotettavissa on paljon tuotejulkaisuja. Internetiin on jo alkanut ilmestyä ensimmäisiä uutisia, joissa on parrasvaloissa ollut muun muassa Intelin Z68-piirisarjaan perustuvia emolevyjä Asuksen ja MSI:n toimesta. Z68 on intelin tuleva piirisarja, joka tarjoaa H67:n tavoin tuen käyttää Sandy Bridge -prosessoreihin integroitua grafiikkaohjainta, mutta lisäksi se tukee P67-piirisarjan tavoin ylikellottamista.

Asus P8PZ68-V Pro muistuttaa hyvin paljon P67-piirisarjallista P8P67-V Prota ja emolevyssä on kolme PCI Express x16 -liitintä, joista kaksi voi toimia x8-nopeudella ja kolmas x4-nopeudella. Tuettuina ovat NVIDIAn SLI- ja AMD:n CrossFireX-teknologiat. Emolevyssä on myös kaksi PCI Express x1- ja PCI-liitintä, kaksi Serial ATA 6 Gb/s- ja neljä Serial ATA 3 Gb/s -liitintä sekä I/O-liitinrivistössä muun muassa kuusi USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -liitintä, DVI-, HDMI- ja VGA-liittimet sekä Bluetooth-lähetin/vastaanotin.

MSI:n on puolestaan esitellyt Z68A-GD80-emolevyä, jossa on niin ikään kolme PCI Express x16 -liitintä vastaavanlaisella konfiguraatiolla sekä kaksi PCI Express x1- ja PCI-liitintä. MSI tarjoaa SLI- ja CrossFireX-tukien ohella kolme Serial ATA 6 Gb/s -liitintä ja neljä Serial ATA 3 Gb/s -liitintä. I/O-liittimien osalta valikoima käsittää muun muassa neljä USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -liitintä sekä DVI- ja HDMI-liittimet. Kyseessä on high-end-luokkaan asettuva emolevy ja ylikellottamista varten siitä löytyvät jännitemittauspisteet sekä muun muassa automaattisesti tietokonetta ylikellottava OC Genie -toiminto.

ComputerBase, Asus and MSI shows Intel chipset boards with Z68 (Google Translate)

Extra Hardware, CeBIT 2011: Intel Z68 in the first MSI motherboard - Z68A-GD80 (Google Translate)

Kommentit (11)

NVIDIAn GeForce GTX 560 Ti -näytönohjaimen julkaisu tammikuussa sekoitti AMD:n alkuperäiset suunnitelmat. Lisäksi Asuksen ENGTX560 Ti DirectCU II -näytönohjaimien tuuletinprofiili oli säädetty pieleen, sillä melutaso oli tarpeettoman korkea NVIDIAn referenssisuunnitteluun verrattuna .

Pienten mutkien jälkeen Muropaketin helmikuun viimeisessä artikkelissa tutustutaan Asuksen ENGTX560 Ti DirectCU II TOP -näytönohjaimeen sekä Sapphiren ja XFX:n Radeon HD 6870 -malleihin. Kaikki näytönohjaimet perustuvat valmistajien omaan piirilevysuunnitteluun ja jäähdytysratkaisuun ja ne on ylikellotettu valmiiksi tehtaalla grafiikkapiirin ja muistien osalta. Testeissä vertailukohtina mukana ovat AMD:n ja NVIDIAn referenssinäytönohjaimet sekä AMD:n Radeon HD 6950 1 Gt -näytönohjain.

Muropaketti, Tehtaalla ylikellotetut: GeForce GTX 560 Ti ja Radeon HD 6870 (Asus, Sapphire & XFX)

Fujitsun langaton näyttöFujitsu on ilmoittanut esittelevänsä CeBIT 2011 -messuilla Hannoverissa uuden aidosti langattoman tietokonenäytön. Langatonta virtateknologiaa käyttävät näytöt ovat täysin johdottomia - sekä virransyöttö että liitäntä pc:hen ovat langattomia. Yhtiö arvioi aivan uudenlaista virransyöttöteknologiaa käyttävien näyttöjen tulevan tuotantoon vuoden kuluessa.

Ensimmäisten langattomien mallien arvioidaan tulevan leditaustavalaistujen näyttöjen valikoimaan ensi vuonna. Kuvan laatu on langattomissa näytöissä samanlaisen kuin johdollisissa, mutta kaapelittomuuden ansiosta työpöytä pysyy entistä siistimpänä”, Fujitsun tuotepäällikkö Uki Heng toteaa.

Langattomat, 22-tuumaiset näytöt hyödyntävät Fraunhofer-instituutin kanssa kehitettyä innovatiivista Smart Universal Power Access -teknologiaa (SUPA). Näyttö saa virtansa sähkömagneettisen induktion avulla pöytään tai seinään upotetusta lähetinantennista. Älykäs antenni on täysin turvallinen induktioliesien ja induktioon perustuvien hammasharjalatureiden tavoin. Signaalit työasemasta ja kannettavasta siirtyvät näytölle langattoman USB-yhteyden kautta, joka toimii 10 metrin säteellä.

CeBIT-kävijät voivat käydä tutustumassa langattomiin näyttöihin Fujitsun osastolla F15 hallissa 15.

Lehdistötiedote

Kommentit (49)

Zalman USB 3.0 HDD EnclosuresKorealainen tietokonetarvikkeiden monitoimivalmistaja Zalman on julkaissut uuden mallistollisen USB 3.0 -liitäntää käyttäviä ulkoisia kiintolevykoteloita. Zalmanin mukaan uudet ZM-HE250 U3, ZM-HE350 U3 and ZM-HE350 U3E -kiintolevykotelot mahdollistavat tiedonsiirron jopa ultranopealla 5 Gbit/s nopeudella. Kyseessä on tietysti USB 3.0 -tekniikan teoreettinen maksiminopeus, jota ei toistaiseksi lähennellä nykyisellä HDD- tai SDD-levytekniikalla.

Zalman mainitsee uutuuskoteloidensa myyntivaltiksi elegantin muotoilun, joka erottaa ne kilpailevista tuotteista. Kaikki kolme koteloa ovat valmistettu vaaleasta alumiinista, joka tehostaa levyjen jäähdytystä. ZM-HE250 U3 on tarkoitettu 2,5 tuuman levyille ja sen koko on 84 x 16 x 134 mm. ZM-HE350 U3 ja ZM-HE350 U3E ovat puolestaan ulkoisesti lähes identtisiä sisarmalleja, joiden erona on ainoastaan U3E-mallin eSATA-liitäntä.

Kiintolevykoteloiden lisäksi Zalman julkisti ZM-PC302 U3 -lisäkortin, joka tuo kaksi USB 3.0 -liitäntää vanhempiin kokoonpanoihin. Kortti vaatii toimiakseen PCI Express x1 -liitännän sekä Windows 2000, XP, Vista tai 7 -käyttöjärjestelmän. Uutuustuotteiden hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

VR-Zone, Zalman Launches New USB3.0 External HDD Enclosures

Legitreviews, Zalman Superspeed USB3.0 External H.D.D. Enclosures -esite

Kommentit (4)

Gmail-häiriöGooglen Gmail-sähköpostijärjestelmässä esiintynyt häiriö on aiheuttanut kauhunhetkiä pahaa-aavistamattomille sähköpostinkäyttäjille. Sunnuntaipäivän aikana pieni osa Gmailin käyttäjistä huomasi saapuneiden ja lähetettyjen sähköpostien kansioiden lähes tyhjentyneen kaikista viesteistä. Saapuneiden viestien laatikossa saattoi olla jäljellä vain muutamia viestejä.

Googlen arvion mukaan noin 0,08 % Gmailin käyttäjistä on kärsinyt esiintyneestä ongelmasta. Luku on kokonaiskäyttäjämäärään nähden pieni, mutta silti häiriö koskettaa arviolta 150 000 Gmail-käyttäjää.

Google huomasin vian nopeasti ja alkoi työstämään korjausta ilmenneeseen ongelmaan. Ongelman korjaamiseen kuuluu häiriössä kadonneiden sähköpostien palauttaminen käyttäjien sähköpostitileihin. Osa käyttäjistä on jo raportoinut sähköpostinsa palanneen entiselleen, mutta osan on odotettava vielä hieman pidempään.

TechConnect, Gmail glitch ’cleans up’ email accounts, Google already fixing things

Kommentit (9)

Muropaketin lukijat ovat tässä kohtaa varmasti tietoisia Intelin 6-sarjan piirisarjoja kohdanneesta ongelmasta, jonka takia yritys joutui lakkauttamaan piirisarjatuotantonsa ja emolevyvalmistajat vetämään emolevynsä markkinoilta. Taiwanilaisen DigiTimes-sivuston saamien tietojen mukaan Intel on viallisten piirisarjojen aiheuttamien kulujen korvaamisen ohella kasvattamassa emolevyvalmistajille tarjottavaa markkinointitukibudjettiaan kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä. Päätöksellä Intel pyrkii hyvittämään yhteistyökumppaneilleen piirisarjaongelmasta seuranneet menetykset, mutta myös kasvattamaan toisen vuosineljänneksen PC-kysyntää.

DigiTimesin lähteiden mukaan 6-sarjan piirisarjalliset emolevyt käsittivät suurimmalla osaa valmistajia alle 10 prosentin osuutta kaikista toimituksista, joten ongelma ei tehnyt merkittävän suurta vahinkoa valmistajille. Sen uskotaan kuitenkin vaikuttavan helmi- ja maaliskuussa kuluttajien kysyntään ja laskevan toimituksia 10-15 prosentilla.

Intelin 6-sarjan piirisarjojen ongelman lähde Serial ATA 3 Gb/s:n PLL:n transistori, jonka ohut hilaoksidi mahdollistaa transistorin kytkemisen päälle erittäin vähäisellä jännitteellä. Intel oli biasoinut transistorin liian korkealla jännitteellä, joka aiheuttaa ennakoitua korkeamman virtavuodon. Transistorin fyysisistä ominaisuuksista riippuen virtavuoto saattaa kasvaa ajan mittaa ja lopulta aiheuttaa Serial ATA 3 Gb/s -liittimen vioittumisen.

DigiTimes, Intel increases marketing subsidies for motherboard players

Kommentit (5)

HardOCP-sivusto on saanut käsiinsä AMD:n tulevan Antilles-koodinimellisen kahden grafiikkapiirin Radeon HD 6990 -näytönohjaimen. Sivusto oli saanut näytönohjaimen suoraan AMD:ltä, joten valitettavasti julkaistu pikakatsaus ei käsitä kuin yhden kuvan näytönohjaimen takaosasta ja tarkemmat suorituskykymittaukset antavat odottaa edelleen itseään.

Radeon HD 6990:tä oli testattu DirectX 11 -rajapintaa tukevan Dragon Age II -pelin demolla, jota oli onnistuttu pyörittämään sulavasti kolmella näytöllä. Resoluutio oli tällöin ollut 5760x1200 ja reunojenpehmennys oli asetettu nelinkertaiseksi, anisotrooppinen suodatus kaksinkertaiseksi ja pelin omat kuvanlaatuasetukset sekä SSAO High-tasoon.

Aiempien kuvien perusteella Radeon HD 6990 on noin 30 senttimetriä pitkä ja kahden korttipaikan korkuisen coolerin keskelle on sijoitettu radiaalituuletin. Näytönohjaimen takaosasta löytyvät kuusi- ja kahdeksanpinniset PCI Express -lisävirtaliittimet ja edestä neljä Mini DisplayPort -liitintä sekä yksi DVI-liitin.

Taiwanilaisen DigiTimes-sivuston mukaan AMD julkaisee Radeon HD 6990:n huhtikuun puolivälissä, mutta internetissä on liikkunut huhuja myös maaliskuun puolivälin puolesta. DigiTimes uutisoi NVIDIAn vastaavanlaisen näytönohjaimen olevan luvassa maaliskuun puolella. Kyseessä on kahden GF110-grafiikkapiirin GeForce GTX 590 -näytönohjain, joten keväämmällä on luvassa todellista kamppailua AMD:n ja NVIDIAn tehonäytönohjainten välillä.

HardOCP, AMD Radeon HD 6990 ”Antilles” Sneek Peek

DigiTimes, Nvidia to unveil dual-GPU GeForce GTX 590 in mid-March

Kommentit (36)

Uutisoimme aiemmin viikolla Intelin tulevista emolevyistä ja piirisarjoista, joista Z68 on merkitty julkaistavaksi kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. VR-Zone-sivuston mukaan kyseinen piirisarja tullaan julkaisemaan virallisesti toukokuun ensimmäisellä viikolla ja, että Intel olisi aloittanut sen valmistukset yhdessä B3-versiollisten 6-sarjan piirisarjojen kanssa.

Z68 tulee tukemaan LGA 1155 -kannallisia Sandy Bridge -koodinimellisiä prosessoreita, mutta valitettavasti tietoa siitä on toistaiseksi saatavilla niukasti. VR-Zonen uutisoinnin perusteella Z68 on kohdistettu harrastelijoille, jotka ylikellottavat tietokonettaan ja luottavat erillisnäytönohjaimeen sekä SSD-asemaan, ja sillä tulee olemaan hintaa kahdeksan dollaria P67-piiriä enemmän.

VR-Zone, Intel Began Z68 Chipset Production, Launch in May

Kommentit (11)

MySpace myynnissä?

26.2.2011
klo 14.56

myspaceSosiaalinen media on tällä hetkellä kovassa huudossa ja sen yksi pioneereista on vuonna 2003 perustettu MySpace, joka myytiin kaksi vuotta myöhemmin 580 miljoonalla dollarilla News Corporationille. Ajoitus ei ollut paras mahdollinen, sillä samoihin aikoihin nousuaan tehnyt Facebook on vienyt suuren osan MySpacen kävijöistä. Nykyisin MySpacella on 37 miljoonaa käyttäjää, kun taas Facebookilla lukumäärä on 600 miljoonaa.

MySpacen alamäki on jatkunut jo useamman vuoden ja tammikuussa yritys ilmoitti irtisanovansa puolet henkilökunnastaan. Reuters-sivuston mukaan News Corporation on nyt luopumassa sivustosta ja aloittanut investointipankki Allen & Co:n kanssa toimenpiteet, jotka saattavat johtaa sivuston myymiseen tai irrottamiseen uudeksi yritykseksi. Uutisoinnin mukaan News Corporation ja Allen & Co aloittavat keskustelut MySpacesta kiinnostuneiden osapuolien kanssa maaliskuun toisella viikolla. Kiinnostuneita saattaa löytyä esimerkiksi pääomasijoittajista tai sosiaalisen median yrityksistä, joista MocoSpace on jo ilmaissut kiinnostuksensa MySpacea kohtaan.

Reuters, News Corp kicks off Myspace sale process

Kommentit (18)

MSI Afterburner 2.1.0 julkaistu

26.2.2011
klo 14.17

MSI on julkaissut Afterburner-ohjelmasta pitkän beetakauden jälkeen lopullisen 2.1.0-version, joka tuo mukanaan bugikorjauksia, tuen uusille näytönohjaimille sekä Predator-nimisen ominaisuuden. Predatorilla käyttäjät voivat nauhoittaa videoita ja napsia kuvia pelien tuoksinassa samaan tapaan kuin esimerkiksi suositulla Fraps-ohjelmalla, jolla videotoiminnallisuus vaatii maksullisen version. Näytönohjaimien osalta uusi versio tukee NVIDIAn GeForce 580-, 570- ja 560 Ti- sekä AMD:n Radeon HD 6970-, 6950-, 6870- ja 6850-malleja.

AfterBurner-ohjelma mahdollistaa muun muassa näytönohjaimen grafiikkapiirin ja muistien kellotaajuuden korottamisen (GeForce-näytönohjaimilla myös erikseen Shaderien kellotaajuuden), grafiikkapiirin käyttöjännitteen nostamisen, tärkeimpien parametrien monitoroinnin, tuulettimen kierrosnopeuden säädön sekä eri profiilien tallennuksen. Ohjelman hyvänä puolena se toimii NVIDIAn ja AMD:n näytönohjaimilla ja tukee kaikkien valmistajien näytönohjaimia, eikä ole rajoitettu vain MSI:n näytönohjaimille.

MSI, Lehdistötiedote

MSI Afterburner -tuotesivut

Kommentit (12)

Muropaketin helmikuisessa emolevyartikkelissa paneudumme H67-piirisarjaan, Sandy Bridge -prosessoreiden integroituihin grafiikkaohjaimiin ja lisäksi tutkimme, mistä paljon kohutusta Intelin 6-sarjan piirisarjaongelmasta on kyse, miten ongelmalta voi välttyä ja miten emolevyjen kanssa tulee jatkossa toimia. Artikkelissa tutustutaan Asuksen H67-piirisarjalliseen P8H67-M EVO -emolevyyn ja lopusta löytyvät suorituskyky-, tehonkulutus- sekä lämpötilamittaukset.

Muropaketti, Intel H67 -piirisarja ja Sandy Bridgen grafiikkaohjain

Intel julkaisi eilen aiemmin Light Peak -koodinimellä tunnetun teknologian, joka on nimetty Lightboltiksi. Lightbolt on yhteensopiva nykyisten PCI Express- ja DisplayPort-standardien kanssa ja tarjoaa molempiin suuntiin 10 gigabitin siirtonopeuden sekunnissa. PCI Expressiä voidaan käyttää tiedonsiirtoon, kun taas DisplayPort on suunnattu näyttöihin. Kaikissa Lightbolt-laitteissa tullaan ottamaan käyttöön Mini DisplayPort -liitin.

Thunderbolt-kaapelissa voidaan siirtää samaan aikaan PCI Express- ja DisplayPort-protokollien mukaista liikennettä, mutta kaapelin molempien päiden laitteissa oma ohjainpiiri, joka erottelee protokollaliikenteen. Toimivuus vaatii siis, että Thunderbolt-ohjainpiiri löytyy isäntälaitteen ohella myös oheislaitteesta, mutta se on yhteensopiva nykyisten DisplayPort-näyttöjen ja adapterien kanssa. Ohjainpiirien hintatasosta ei ole tietoa, mutta jotta Thunderboltin yleistyminen tulisi olemaan rivakkaa, Intel on varmasti pyrkinyt pitämään hinnan alhaisena. Alun perin Thunderboltissa oli tarkoitus käyttää optista kaapelia, mutta Intel joutui luopumaan ideasta, koska ratkaisu olisi nostanut hintaa suhteettoman paljon, ja ainakin ensimmäisen aallon Thunderbolt turvautuu kuparikaapeliin.

Applen uudet, eilen julkaisemat Sandy Bridgeen pohjautuvat MacBook Pro -kannettavat ovat ensimmäisiä Thunderboltia tukevia laitteita, mutta niitä on luvassa myös muilta valmistajilta. Ainakin Aja, Apogee, Avid, Blackmagic, LaCie, Promise ja Western Digital ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa teknologiaa kohtaan ja luvassa on sitä tukevia muun muassa näyttöjä, tallennuslaitteita, kameroita ja ääni- ja videolaitteita.

Intel, Lehdistötiedote

Kommentit (21)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös