Muropaketti.com

Turkkilainen Donanimhaber-sivusto uutisoi Intelin aikeista lopettaa yhteensä jopa 24 prosessorimallin valmistuksen seuraavan puolen vuoden aikana. Sivusto on saanut käsiinsä listan, josta selviää eri mallien tuotannon lakkauttamisajankohta. Joukossa on lähes kaikki LGA 1366 -kantaiset Core i7-900-sarjan prosessorit ja useita LGA 1156 -kantaisia Core i7- ja i5-prosessoreita. Tämän vuoden aikana siivotaan myös jo useamman vuoden vanhoja LGA 775 -kantaisia neliytimisiä Core 2 Quad- ja kaksiytimisiä Core 2 Duo -malleja sekä Pentium- ja Celeron-malleja.

Vanhoja mallejaan siivoamalla Intel siirtää entistä enemmän painopistettä 32 nanometrin viivanleveydellä valmistettaviin malleihin ja uusiin Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuviin prosessoreihin. Suorituskykyiset Core i7-900 -sarjan prosessorit korvataan uusilla LGA 2011 -kantaisilla Sandy Bridge-E -koodinimellisillä huippuprosessoreilla, jotka lanseerataan näillä näkymin marraskuussa Core i7-3000 -sarjan malleina.

Donanimhaber, Complete list of Intel’s latest processors will retire (Google Translate)

Kommentit (23)

Japanissa on ilmestynyt myyntiin AMD:n omia DDR3-muisteja, jotka on varustettu Radeon Memory -logolla ja yrityksen logo on painettu muistipiireihin. Mahdollisesta Euroopan tai Suomen saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole tarkempia tietoja.

AMD:n kotisivujen mukaan Radeon DDR3 -keskusmuisti sopii ideaalisesti käytettäväksi yrityksen prosessoreiden ja APU-piirien kanssa. Komponentit on testattu alan korkeimpien standardien mukaisesti AMD:n alustoilla luotettavuuden ja suorituskyvyn takaamiseksi.

Tällä hetkellä tarjolla on kahden gigatavun muistimäärällisiä muisteja DDR3-1333- ja DDR3-1600-nopeuksilla. Entertainment-segmenttiin suunnatut DDR3-1333-muistit toimivat 1,5 voltin käyttöjännitteellä ja 9-9-9-muistiasetuksilla. ULTRAPRO Gaming -segmentin DDR3-1600-muistit toimivat 11-11-11-asetuksilla. Enterprise-segmentin muistien nopeutta tai asetuksia ei ole vielä julkaistu.

Akiba, AMD is selling brands of DDR3 memory (Google Translate)

Kommentit (40)

Parhaillaan käynnissä olevassa Assembly Summer 2011 -tapahtumassa on mahdollisuus seurata extreme-ylikellotusta, kun suomalaiset Petri ”SF3D” Korhonen, MuroBBS:stä tuttu Atso ”Asmola” Tarujärvi ja Sami ”Macci” Mäkinen ylikellottelevat Jimm’s PC-Storen osastolla nestemäisellä typellä. Mukana menossa on myös muun muassa ruotsalainen ylikellottaja Jon ”elmor” Sandström sekä vahvistuksia Belgiasta, Venäjältä ja Puolasta.

Ohjelmassa on muun muassa maailmanennätysten jahtaaminen 3DMark 11 -testin Performance-esiasetuksella yhdellä, kahdella, kolmella ja neljällä Asuksen GeForce GTX 580 Matrix -näytönohjaimella, Core i7-990X Extreme Edition -prosessorilla ja Asus Rampage III Extreme -emolevyllä.

Perjantaina klo 16-21 ohjelmassa on laitteiston valmistelua ja ensimmäisiä testejä. Launtaina klo 15-00 luvassa on varsinainen ennätyksen metsästys. Ne jotka eivät pääse paikan päälle, tapahtumia voi seurata netissä live-streamin välityksellä, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

HWBot, Livestream from Assembly 2011

Kommentit (15)

Uutisoimme Muropaketissa aiemmin tällä viikolla NVIDIAn perustajajäsen Chris A. Malachowskyn Japanissa pitämästä esityksestä, jossa hän kertoi yrityksen aloittavan uuteen Kepler-arkkitehtuuriin perustuvien grafiikkapiirien toimitukset alkuperäisen suunnitelman mukaan vielä tämän vuoden aikana.

NVIDIA on kuitenkin joutunut paikkailemaan Malachowskyn sanomisia. Yrityksen puhemies Ken Brown on vahvistanut X-bit labs -sivustolle lähettämässään sähköpostissa, että NVIDIA odottaa saavansa varhaiset Kepler-piisirujen testikappaleet TSMC:ltä tänä vuonna, mutta Kepler-grafiikkapiirien tuotanto alkaa vasta ensi vuonna:

”Although we will have early silicon this year, Kepler-based products are actually scheduled to go into production in 2012. We wanted to clarify this so people wouldn’t expect product to be available this year.”

Brownin mukaan NVIDIA halusi selvittää asian siksi, etteivät kuluttajat odota yrityksen julkaisevan Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia grafiikkapiirejä ja näytönohjaimia markkinoille enää tänä vuonna. Sopimuspuolijohdevalmistaja TSMC vahvisti viime viikolla, että 28 nanometrin valmistusprosessin käyttöönotto kestää odotettua kauemmin.

X-bit labs, Nvidia Denies Plans to Release Kepler GPU in 2011

Kommentit (72)

Zotac

NVIDIAn näytönohjaimiin erikoistunut Zotac on lyöttäytynyt yhteen jäähdytystuotevalmistaja CoolIT:n kanssa ja tuloksena on vesijäähdytetty GeForce GTX 580 -näytönohjain. Näytöohjaimesta löytyy 512 CUDA-ydintä, 1536 Mt GDDR5-muistia 1025 MHz kellotaajuudella, 815 MHz taajuudelle kellotettu grafiikkapiiri, kaksi DVI-porttia ja mini-HDMI-liitäntä.

CoolIT:n valmistama esitäytetty nestejäähdytysratkaisu perustuu näytönohjaimen päälle asennettuun jäähdytysyksikköön sekä 120 mm tuulettimella varustettuun jäähdytyskennoon. Zotacin mukaan nestejäähdytys laskee näytönohjaimen lämpötilaa jopa 25 astetta. GeForce GTX 580 Infinity Editionin yhteydessä käytettävää cooleria saa myös erikseen Omni Upgrade Kit -nimellä ja se on yhteensopiva referenssisuunnitteluun pohjautuvien GeForce GTX 580-, GTX 570- ja GTX 480 -korttien kanssa.

Hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Zotacin lehdistötiedote

TechConnect, Zotac teams up with CoolIT, develops GeForce GTX 580 Infinity Edition (kuvia)

Kommentit (33)

Näytönohjainvalmistaja KFA2 on julkaissut markkinoille kaksi Multi Display Technology -sarjan GeForce-näytönohjainta, jotka tukevat neljää ja viittä näyttöä. NVIDIAn grafiikkapiirit eivät pysty ohjaamaan kerrallaan kuin kahta näyttöä ja ainoastaan kahdella grafiikkapiirillä varustettu GeForce GTX 590 kykenee ohjaamaan samanaikaisesti kolmea näyttöä.

Suorituskykyisempi KFA2 MDT X5 GTX 560 Ti on varustettu IDT ViewXpand VMM1402 -ohjauspiirillä, jonka avulla näytönohjaimella voidaan ohjata samanaikaisesti viittä näyttöä. Neljällä näytöllä voidaan toteuttaa 5760x900-resoluutio (1440x900 x 4) ja kolmella näytöllä 5040x1050-resoluutio (1680x1050 x 3).

Edullisempi KFA2 MDT X4 - GeForce 210 tukee neljää 1080p-resoluution näyttöä saman IDT ViewXpand VMM1402 ohjain-piirin avulla. Passiivisesti jäähdytetty näytönohjain on varustettu kahdella DVI-liittimellä, mutta mukana toimitetaan kaksi adapteria, joiden avulla molemmat DVI-liittimet saadaan jaettua neljäksi DVI-ulostuloksi.

KFA2, Lehdistötiedote

KFA2, Multi Display Technology Series -näytönohjaimien tuotesivu

Kommentit (16)

Asus on tuomassa elokuussa markkinoille passiivisesti jäähdytetyn HD 6770 DirectCU Silent -näytönohjaimen. Mallinimensä mukaisesti näytönohjain on täysin äänetön ja se on varustettu neljällä kuparisella lämpöputkellä, jotka ovat suoraan yhteydessä grafiikkapiiriin. Etupuolen peittävä alumiinirivasto on selvästi pidempi kuin näytönohjaimen piirilevy.

Radeon HD 6770 on käytännössä uudelleennimetty Radeon HD 5770 ja perustuu Juniper-grafiikkapiiriin. HD 6770 DirectCU Silent -näytönohjaimessa grafiikkapiiri on asetettu toimimaan 850 MHz:n kellotaajuudella, käytössä on 800 stream-prosessoria ja gigatavu 1200 MHz:n kellotaajuudella toimivaa GDDR5-muistia on 128-bittisen muistiväylän jatkeena. Näyttöliittimien joukosta löytyy DVI-, VGA- ja HDMI 1.4a -liitännät.

Uutisoimme Muropaketissa toukokuussa Gigabyten vastaavasta passiivijäähdytetystä GV-R677SL-1GD-näytönohjaimesta, joka saapui myyntiin Japanissa.

techPowerUp!, ASUS Ready with HD 6770 DirectCu Silent Graphics Card

Kommentit (27)

NVIDIAn perustajajäsen Chris A. Malachowsky piti esitelmän pari viikkoa sitten Japanissa järjestetyssä GTC Workshop 2011 -tapahtumassa. Mielenkiintoisin yksityiskohta Malachowskyn esityksessä oli tieto siitä, että NVIDIA on aikeissa aloittaa uuteen Kepler-arkkitehtuuriin perustuvien grafiikkapiirien toimitukset vielä tämän vuoden kuluessa. Kepler tarjoaa kolminkertaisen parannuksen suorituskyvyssä liukulukuoperaatioissa kaksoistarkkuudella wattia kohti.

”Between the Fermi generation and Kepler, which we should start shipping by the end of the year, there is about 3x improvement in double precision performance per watt.”

Tarkempia yksityiskohtia TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettavista Kepler-grafiikkapiireistä Malachowsky ei kertonut, mutta uudet grafiikkapiirit nähdään todennäköisesti kuluttajille suunnatuissa GeForce GTX 600 -sarjan näytönohjaimissa.

Uutisoimme Muropaketissa viime viikolla TSMC:n myöntäneen, että 28 nanometrin valmistusprosessin käyttöönotto kestää odotettua kauemmin. Viivästys saattaa vaikuttaa NVIDIAn ja AMD:n uusien näytönohjainsukupolvien julkaisuaikatauluihin.

NVIDIA, Live stream - GTC Workshop Japan 2011

X-bit labs, Nvidia Vows to Start Shipping Kepler GPUs by Year End

Kommentit (51)

OCZ on julkistanut uudet Z-Drive R4 -sarjan SSD-asemat, joita esiteltiin ensimmäisen kerran julkisesti kesäkuun alussa Computex 2011 -tapahtumassa Taiwanissa. Asemat asennetaan PCI Express x8 -liitäntään ja ne on suunnattu kiihdyttämään yrityskäytön sovelluksia ja vähentämään datacenterin hankintakustannuksia.

Z-Drive R4 -asemista tulee myyntiin R- ja C-mallistot, jotka eroavat toisistaan SandForce-ohjaimen mallin sekä R-sarjan Power Fail Protection- ja DataWrite Assurance Technology -ominaisuuksien osalta. R-sarjan malleissa on käytössä SandForce 2582-ohjain ja C-sarjan malleissa SandForce 2281-ohjain. Molemmista malleista on täyskorkea ja puolikkaan korttipaikan korkuinen versio esimerkiksi 1U-palvelimiin.

Täyskorkeat mallit on varustettu kahdeksalla SandForce-ohjaimella, ne ovat saatavilla 800 gigatavun sekä 1,6 ja 3,2 teratavun konfiguraatioilla ja niiden luku- ja kirjoitusnopeus on 2800 megatavua sekunnissa.

Puolikorkeat mallit on varustettu neljällä ohjaimella, ne ovat saatavilla 300 ja 600 gigatavun sekä 1,2 teratavun konfiguraatioilla ja niiden luku- ja kirjoitusnopeus on 2000 megatavua sekunnissa.

Valitettavasti lehdistötiedotteessa ei kerrota uusien Z-Drive R4 -sarjan SSD-asemien hinta- tai saatavuustietoja, mutta hinta ei kuitenkaan liene kynnyskysymys yrityksille, jotka tarvitsevat todella suorituskykyistä tallennustilaa.

OCZ, Lehdistötiedote

OCZ, Z-Drive R4 Series -tuotesivut

Kommentit (28)

Adobe on julkaissut uudesta Edge-työkalusta esikatseluversion, jonka avulla voidaan luoda animaatioita ja interaktiivista sisältöä nettisivuille vaihtoehtona yrityksen Flash-sisällölle. Edge käyttää muun muassa HTML5-, JavaScript- ja CSS3-standardeja.

Nykyisellä versiolla onnistuu muun muassa uuden sisällön luominen teksti- ja piirtotyökaluilla, SVG-, PNG-, JPG- ja GIF-kuvien tuominen projektiin, animointi aikajanalla ja liikkeen lisääminen olemassa oleviin HTML-sivuihin. Edgeen luvataan säännöllisiä päivityksiä, jotka lisäävät toiminnallisuuksia ja takaavat pysymisen nettistandardien kehityksen mukana. Adobe Edgen esikatseluversio on ilmainen ja yritys odottaa siitä käyttäjiltä palautetta.

Kyseessä on suuri askel Adobelta, joka on kinastellut Flashista pitkään HTML5-standardia tukemaan siirtyneen Applen kanssa. Applen iPhone-, iPad- ja iPod-laitteet eivät tue Flashia ja yrityksen toimitusjohtaja julkaisi viime vuonna pitkän avoimen kirjeen otsikolla ”Ajatuksia Flashista”.

Kerro kommenteissa, oletko kokeillut Edgeä ja miltä se vaikuttaa Flashiin verrattuna?

Adobe Edge Preview

Kommentit (12)

Nightjar ST50NFSilverstone on ilmoittanut aloittavansa uuden Nightjar-tuoteperheeseen kuuluvan passiivijäähdytteiset ST50NF-virtalähteen toimitukset. Nightjar ST50NF -virtalähteen jäähdytys on toteutettu ilman tuulettimia suurikokoisten jäähdytyselementtien sekä rivoitetun kuoren avulla, joten se sopii erityisesti äänettömyyttä tavoitteleviin kokoonpanoihin. Valmistajan mukaan laitteessa on käytetty laadukkaita serveritason komponentteja.

Ominaisuuksiltaan laite on peruskauraa, sillä se täyttää ATX 12 V2.3- sekä EPS 12V -standardit ja siitä löytyy kiinteät kaapelit, aktiivinen PFC (Power Factor Correction) sekä yksi 12V-linja. Oletettu toiminta-aika on 50 000 tuntia. ST50NF tarjoaa 500 watin jatkuvan tehon ja täyttää 80Plus Bronze -sertifikaatin vaatimukset, joka tarkoittaa 84-88 % hyötysuhdetta 20-100 % rasituksessa.

Silverstone Nightjar ST50NF:n suositushinta on 129 euroa.

Silverstone Nightjar ST50NF -tuotesivu

Kommentit (14)

Netissä toimiva analyytikkoyritys Net Applications on listannut Microsoftin Windows XP -käyttöjärjestelmän markkinaosuudeksi heinäkuussa 49,69 prosenttia. Lähes 10 vuotta sitten julkaistu XP on edelleen selvästi maailman suosituin käyttöjärjestelmä. Windows Vista epäonnistui XP:n korvaamisessa, mutta Windows 7 kasvattaa markkinaosuuttaan XP:n ja Vistan kustannuksella. Windows 7:n markkinaosuus on tällä hetkellä 27,92 % ja Vistan 9,27 %. Windows 7:n odotetaan ohittavan XP noin vuoden kuluttua.

Microsoftin käyttöjärjestelmien osuus markkinoista on yhteensä 87,60 %, Macin 5,61 %, iOS:n 3,00 %, Linuxin 0,91 % ja Androidin 0,81 %. Mobiilikäyttöjärjestelmät kasvattavat markkinaosuuttaan tasaisesti.

TechSpot, Windows XP usage finally falls below 50% mark

Kommentit (31)

Tietokonefestivaalin, demo partyn ja LAN-partyn yhdistelmä Assembly Summer 2011 -tapahtuma järjestetään torstaista 4. - sunnuntaihin 7. elokuuta Hartwall Areenalla Helsingissä. Tietokoneliput maksavat 69-79 euroa ja sisäänpääsyliput 39 euroa. Sisäänpääsylippu oikeuttaa WLANn käyttöön. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Jimm’s PC-Store, Asus ja Samsung. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Microsoft, Nokia, Dremel, Steelseries, Elisa, Cooler Master ja Rovio.

Jimm’s tarjoaa koko tapahtuman ajan ohjelmaa ja mukana on muun muassa extreme ylikellotusta SF3D:n ja vierailevien ulkomaalaisten ylikellottajien johdolla. Luvassa on maailmanennätysyritys 3DMark 11 -testiohjelmassa. Perjantaina klo 16-21 ohjelmassa on laitteiston valmistelua ja ensimmäisiä testejä. Launtaina klo 15-00 luvassa on varsinainen ennätyksen metsästys.

Asus on tapahtuman virallinen PC-laitetoimittaja ja näkyvästi esillä myös monimuotoisten aktiviteettien muodossa. Osastolla testattavana on tuoteuutuuksia, kuten Z68 ROG Maximus IV GENE-Z - emolevy ja G74-pelikannettava. Asus ROG-turnaus kerää Starcraft II -pelaajat 15 000 euron palkinnosta ja World of Warcraft -kilta Paragon pelaa uutta Firelandisa (Instance).

Samsung järjestää Assemblyn yhteydessä tiedotustilaisuuden, jossa julkaistaan Taloustutkimukselta tilattu Peliharrastajan profiili 2011 -tutkimus. Siinä on kartoitettu muun muassa peliharrastajien, elämäntapaa, sosiaalisia suhteita, muita harrastuksia ja pelikäyttäytymistä, kuten 3D-pelien pelaamista, käytettyä laitteistoa sekä kokemuksia pelaamisesta. Tutkimukseen osallistui 781 suomalaista peliharrastajaa.

Assembly Summer 2011 -tapahtuman kotisivut

Kommentit (21)

Asus esitteli kesäkuun alussa Computex 2011 -tapahtumassa Taiwanissa uutta ROG MARS II -näytönohjainta, joka on yrityksen insinöörien oma näkemys ja uudelleen suunniteltu versio kahden GF110-grafiikkapiirin GeForce GTX 590 -näytönohjaimesta. Näytönohjaimesta tulee markkinoille myyntiin rajoitettu 1000 kappaleen erikoiserä.

Asus on panostanut MARS II:n suunnittelussa erityisesti GeForce GTX 590:n referenssinäytönohjaimen kriittisimpään puutteeseen eli liian heiveröiseen virransyöttöön. 19-vaiheinen virransyöttö ja kolme 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä ovat mahdollistaneet GF110-grafiikkapiirien kellotaajuuden korottamisen 607 MHz:stä 782 MHz:iin ja GDDR5-muistien 853 MHz:stä 1002 MHz:iin. Käytännössä MARS II vastaa kahta GeForce GTX 580 -näytönohjainta samalla piirilevyllä. Jäähdytysratkaisu on varustettu kahdella 120 millimetrin tuulettimella.

ROG MARS II on nyt ilmestynyt ruotsalaisen Webhallen-verkkokaupan sivuille myyntiin 13999 Ruotsin kruunun hintalapulla varustettuna, joka on noin 1500 euroa. Tavallinen GeForce GTX 590 maksaa Suomessa noin 650 euroa eli niitä saa kaksi kappaletta yhden ROG MARS II:n hinnalla.

Sweclockers, Asus ROG March II costs 13 999 SEK (Google Translate)

Webhallen, ASUS ROG MARS II (2x GeForce GTX 580) (MARS II/2DIS/3GD5) - PCI-E / DVI / HDMI - Limited Edition

Kommentit (35)

Muropaketin kahdessa uudessa artikkelissa tutustutaan AMD:n Llano-APU-piirien ja A75-piirisarjallisten emolevyjen sielunmaailmaan.

Ensimmäisessä artikkelissa tutustumme tällä hetkellä molempaan markkinoilta saatavaan AMD:n Llano-koodinimelliseen APU-piiriin - A8-3850:een ja A6-3650:een. APU-piirikatsauksen ohella tutustumme myös yleisesti A-tuoteperheen APU-piireihin pintaa syvemmältä ja testaamme suorituskykyä sekä tehonkulutusta, joissa on käytetty vertailuna AMD:n Phenom II X4 965 Black Edition- ja Intelin Core i3-2100 -prosessoreita. Lisäksi artikkelin lopusta löytyvät 3D-suorituskykymittaukset integroiduilla grafiikkaohjaimilla sekä ylikellotustestit A8-3850:llä.

Muropaketti, AMD Fusion A8-3850 & A6-3650 (Llano)

Toisessa artikkelissa paneudumme AMD:n A75-piirisarjaan, Socket FM1 -prosessorikantaan sekä kolmen eri valmistajan emolevymalliin, jotka ovat ASRock A75 Pro4, Asus F1A75-V PRO ja Gigabyte A75-UD4H.

Muropaketti, AMD A75 -emolevyvertailu (ASRock, Asus & Gigabyte)

Level 10 GT Snow Edition

Thermaltake on julkaissut valkosävyisen Snow Edition -version Level 10 GT -tornikotelostaan. Muropaketti tutustui erikoisesti muotoiltuun Level 10 GT -koteloon toukokuisessa artikkelissaan. Snow Edition -mallin erona on valkoiseksi värjätyt ulkokuoren muoviosat, jotka tekevätkin kotelosta melko erottuvan näköisen. Lisäksi etu- ja kattopaneelin läpikuultavat muovilistat ovat väriltään punaisen sijaan siniset.

Ominaisuuksiltaan Level 10 GT Snow Edition vastaa mustaa sisarmalliaan. Kotelon ulkomitat ovat 584 (H) x 282 (W) x 590 (D) mm ja se painaa 17,7kg. Sen erikoisominaisuuksia ovat mm. lukittava saranoitu kylkipaneeli, EasySwap Pitstop -kiintolevypaikat, kylkituulettimen ilmanohjausläpät sekä etupaneelista säädettävä tuulettimien pyörimisnopeus. Snow Edition -mallin hintoja ei ole vielä julkistettu, mutta sen odotetaan asettuvan samoille tienoille mustan perusmallin kanssa.

Thermaltaken lehdistötiedote

Thermaltake Level 10 GT Snow Edition -tuotesivut

Kommentit (10)

ITProPortal-sivusto uutisoi Intelin Atom-osastolla työskentelevän Bill Leszinsken esittämistä tiedoista, joista selviää Atomin kehityssuunta seuraavien lähivuosien aikana. Leszinsken sanojen mukaan Intel tulee vuoteen 2014 mennessä linjaamaan kaikki tuotteensa niin, että ne valmistetaan samalla valmistusprosessilla.

Nykyiset Atom-järjestelmäpiirit valmistetaan 45 nanometrin prosessilla ja 32 nanometriin ne hyppäävät Saltwell-koodinimellisten mallien myötä nykyisen aikataulun mukaan vuoden loppuun mennessä. 22 nanometrin valmistusprosessi on luvassa vuonna 2013, jolloin Intelin on määrä julkaista Silvermont-koodinimelliset Atomit, ja vuonna 2014 julkaistaan Airmont-koodinimelliset 14 nanometrin piirit.

Intelin arvioiden mukaan taulutietokoneiden graafinen suorituskyky tulee nousemaan yli 10-kertaiseksi vuoteen 2015 mennessä, kun tutkitaan ruudunpäivitysnopeuksia. Ja SPEC2000int_rate-tuloksia tutkiessa prosessorinopeuksien nousevan niin ikään yli 10-kertaiseksi. Jos tiedot ja odotukset pitävät paikkansa, vuonna 2015 taulutietokoneita vauhdittavat Atom-prosessorit kykenevät 79 000 MIPS:n laskentatehoon, joka on hieman enemmän kuin nykypäivän kuusiytimisellä Phenom II X6 1100T -prosessorilla saavutettava tulos.

ITProPortal, 2015 Version Of Intel Atom ”Faster Than AMD Phenom II” CPU

Kommentit (25)

Ruotsalainen Sweclockers-sivusto on saanut käsiinsä kuvan Intelin palvelinpuolen budjettiluokan roadmapista, jossa näkyy tietoja vuoden 2013 puolelle sijoitetusta Haswell-koodinimellisestä prosessorista. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se seikka, että kuvassa on listattu Haswellin yhdeksi ominaisuudeksi tuki DirectX 11.1 -rajapinnalle, josta ei ole toistaiseksi mitään tarkempaa tietoa. Tuetuksi käyttöjärjestelmäksi on puolestaan listattu 64-bittinen Windows 8.

Haswell on koodinimi Intelin tulevalle uudelle arkkitehtuurille, joka tulee korvaamaan Sandy Bridge -arkkitehtuurin ja tulevat Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit. Sweclockersin julkaiseman kuvan mukainen Haswellin ajoitus vuodelle 2013 on ristiriidassa edellispäivänä uutisoimamme saksalaisen ComputerBase-sivuston julkaiseman roadmapin kanssa, sillä siinä julkaisuajankohdaksi oli ilmoitettu vuosi 2014.

Sweclockers, Intel provides support for DirectX 11.1 Haswell (Google Translate)

Kommentit (3)

tsmcMaailman suurin sopimuspuolijohdevalmistaja TSMC on myöntänyt konferenssipuhelussa, että 28 nanometrin valmistusprosessin käyttöönotto kestää odotettua kauemmin. Samalla se on joutunut laskemaan tulevan valmistusprosessin myyntiodotuksia.

Ainoastaan reilut kaksi viikkoa sitten TSMC kertoi 28 nanometrin valmistusprosessin käyttöönoton olevan aikataulussa ja että valmistukset tullaan aloittamaan kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. TSMC kertoi myös sen käsittävän 2-3 prosenttia yrityksen myynnistä samaisena ajankohtana, mutta uusimpien arvioiden mukaan luku tulee tuskin nousemaan yli prosentin.

TSMC:n 28 nanometrin valmistusprosessia tulee aikanaan hyödyntämään esimerkiksi AMD ja NVIDIA tulevien grafiikkapiirien merkeissä.

Seeking Alpha, Taiwan Semiconductor Manufacturing CEO Discusses Q2 2011 Results - Earnings Call Transcript

Kommentit (10)

Kanadalainen AptiQuant-niminen yritys on tehnyt mielenkiintoisen tutkimuksen, jossa internetissä oli tehty ihmisille älykkyysosamäärätesti ja suhteutettu sitä testin tehneen henkilön käytössä olleeseen internetselaimeen. Tutkimuksen perustana oli 100 000 käyttäjää Yhdysvalloista, Kanadasta, Isosta-Britanniasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

Tutkimuksen mukaan Microsoftin Internet Explorer -selainten käyttäjillä älykkyysosamäärä oli alle 100 eli keskimääräistä alhaisempi. Selaimen 6- ja 7-versioiden käyttäjillä havaittiin ainoastaan hieman yli 80:n keskimääräinen älykkyysosamäärä. Firefoxin, Chromen ja Safarin käyttäjillä vastaava lukema oli noin 110 ja Operan sekä Caminon käyttäjillä hieman yli 120.

Tutkimustulosten luotettavuuteen kannattaa kuitenkin uskoa pienellä varauksella, sillä tulokset oli tehty internetin välityksellä, eikä hallituissa ympäristöissä, kuten esimerkiksi Mensan viralliset testit tehdään.

AptiQuant, Intelligence Quotient (IQ) and Browser Usage (PDF)

Kommentit (70)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös