Muropaketti.com

X-bit labs -sivusto uutisoi näkemiensä dokumenttien pohjalta, että AMD aikoo jättää tulevien työpöytäkäyttöön suunnattujen Llano- ja Zambezi-koodinimellisten prosessoreiden myötä brändinimet pois mallinimestä. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että tulevissa prosessoreissa ei nähtäisi enää Phenom-, Athlon- ja Sempron-nimiä, vaan ne tultaisiin nimeämään FX-, A- ja E-tuoteperheiksi.

Bulldozeriin perustuvat Zambezi-prosessorit saapuvat markkinoille neljä-, kuusi- ja kahdeksanytimisinä ja ne tullaan julkaisemaan X-bit labsin tietojen mukaan FX-tuoteperheeseen ja myymään AMD Vision Black- ja AMD Vision Ultimate -nimien alla. Llanossa on kaksi- tai neliytimisen prosessorin ohella samassa piirissä integroitu grafiikkaohjain ja ne tullaan julkaisemaan A-tuoteperheen prosessoreina AMD Vision Black- ja AMD Vision Ultimate -nimien alla. E-tuoteperhe on varattu jo julkaistuille Zacate-koodinimellisille edullisille yksi- ja kaksiytimisille prosessoreille.

X-bit labs, AMD May Axe Microprocessor Brand-Names - Document

Kommentit (19)

Internet Explorer 9 RC julkaistu

10.2.2011
klo 20.04

ie9Aiempien spekulaatioiden mukaisesti Microsoft on julkaissut tänään Internet Explorer 9 -selaimensa RC- eli Release Candidate-version. RC on kaikkien ladattavissa ilmaiseksi ja se vaatii toimiakseen 32- tai 64-bittisen Windows 7-, Vista- tai Windows Server 2008 -käyttöjärjestelmän.

”Olemme ottaneet tärkeän askeleen eteenpäin IE9:n kehitystyössä. Miljoonien koekäyttäjien ja kehittäjäkumppaneidemme avulla olemme vieneet IE9:n lähemmäs sen lopullista lanseerausta. Koska selaimen rooli ihmisten internetkokemuksessa on niin merkittävä, haluamme laajalla testausohjelmalla varmistaa, että markkinoille saapuva uusi selain täyttää käyttäjien odotukset ja jopa ylittää ne. IE9:n beetaversio on kautta aikojen ladatuin Explorer-esiversio Suomessa, mikä kertoo että olemme onnistuneet työssämme”, kertoo Microsoftin Windows-kuluttajaliiketoiminnan vetäjä Jukka Veräväinen.

Microsoftin mukaan Internet Explorer 9:n RC-versiossa on yli 2000 uudistusta syyskuussa julkistettuun beetaversioon verrattuna ja suorituskykyä edistävien uudistuksen ohella mukana on myös uusia ominaisuuksia muun muassa virrankulutuksen hallintaan ja tietoturvaan. Uutena ominaisuutena RC-versiossa on seurantasuojaus (Tracking Protection Lists), jonka avulla voi rajoittaa selaimen viestintää tiettyjen webbisivustojen kanssa ja näin varmistaa, että käyttäjän tiedot pysyvät yksityisinä.

”Verkkoselailun turvallisuutta parantaa myös ActiveX-Suodatus, jonka avulla voi estää kaikkien sivustojen ActiveX-komponentit ja ottaa ne käyttöön vain luotettavien sivustojen kohdalla. Internet Explorer 9 on lisäksi ensimmäinen selain, joka tarjoaa sisäänrakennetun SmartScreen -tietojenkalastelu- ja haittaohjelmasuojauksen lataustenhallintaan.”, Veräväinen kertoo.

IE9:n merkittävimpiä uusia ominaisuuksia on laskentakuorman siirtäminen prosessorilta grafiikkapiirille rautapohjaisesti kiihdytettävän SVG:n myötä, parannettu JavaScript-suorituskyky sekä grafiikkapiirikiihdytteinen HTML5-tuki. Webbikehittäjille selain tarjoaa mahdollisuuden rakentaa helpommin rikkaita ja mukaansatempaavia sovelluksia ja sivustoja. Selain tukee suoraa näytönohjainkiihdytystä ja on entistä yhteensopivampi esimerkiksi uusien HTML5- ja CSS3 SVG -kuvauskielien kanssa. Luvassa on myös uudistuksia käyttöliittymään.

Microsoft Internet Explorer 9 -tuotesivut

Kommentit (36)

IEEE standardoi 802.11-tuoteperheen WLAN-standardeja, joista vuodelta 2009 oleva 802.11n on vasta viime aikoina alkanut yleistyä ja vuonna 2003 julkaistu 802.11g on edelleen hyvin yleinen standardi kuluttajien keskuudessa. 802.11g:n nopeus on 54 Mb/s, kun taas n-laajennuksella saavutetaan käytännössä 100-200 Mb/s:n nopeuksia. Luvassa on kuitenkin uusia kehittyneempiä standardeja ja CNET News uutisoi IEEE:n valmistelevasta 802.11ac-standardista.

In-Stat-tutkimusyhtiön analyytikon Frank Dicksonin mukaan 802.11ac-standardista tullaan julkaisemaan luonnos kuluvan vuoden aikana ja ensimmäisiä sitä tukevia laitteita on odotettavissa markkinoille ensi vuoden aikana. Yhtiö uskoo sen käyttöönoton olevan rivakampaa kuin 802.11n:n. Arvioiden mukaan vuonna 2015 maailmalla tulee olemaan peräti miljardi 802.11ac:tä tukevaa laitetta.

802.11ac:n valtti on nopeus, sillä sen teoreettinen nopeus tulee olemaan peräti yksi gigabitti sekunnissa. Nykyisten tietojen mukaan nopeus tullaan saavuttamaan vapaalla alle kuuden gigahertsin taajuudella ja lisäksi siinä tultaneen hyödyntämään maksimissaan kahdeksaa kanavaa sekä suuritiheyksistä modulaatiota, kuten 256-QAMia.

CNET News, Study: Expect a billion 802.11ac Wi-Fi devices in 2015

Kommentit (21)

HP TouchPad

HP on esitellyt keskiviikkoiltana San Franciscossa järjestämässään lehdistötapahtumassa uuden webOS-käyttöjärjestelmää käyttävän HP TouchPad -taulutietokoneen. WebOS-käyttöjärjestelmä on peruja viime kesänä tehdystä yrityskaupasta, jossa HP osti talousvaikeuksiin joutuneen Palmin. Kyseessä on käyttöjärjestelmän uusi taulutietokoneelle muokattu 3.0 -versio. Samassa tilaisuudessayritys esitteli myös webOS-pohjaiset Veer- ja Pre 3 -älypuhelimet, joista löytyy uutinen TaskuMuron puolelta.

HP kehuu mm. TouchPadin tarjoamaa käyttökokemusta, innovatiivisuutta ja moniajo-ominaisuuksia. Yksi erittäin mielenkiintoinen ominaisuus on Touch-to-Share (vaatii toimiakseen TouchStone-telakan), joka mahdollistaa tiedostojen ja sisällön siirtämisen TouchPadista webOS-puhelimeen yksinkertaisesti koskettamalla laitteilla toisiaan. Näin esimerkiksi nettisivun saa siirrettyä taulutietokoneen näytöltä puhelimen näytölle. Käyttöjärjestelmän uutuustoimintoja ovat mm. paneloituva sähköpostisovellus, uudet pop-up-ilmoitusviestit, Skype-puhelutuki, yhteensopivuus Amazonin Kindle e-kirjakaupan kanssa, VPN-tuki, kooltaan säädettävä virtuaalinen näppäimistö ja langaton tulostus.

Apple iPadin tapaan HP TouchPadista löytyy 9,7 tuuman monikosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1024x768 pikseliä. Prosessoinnista huolehtii 1,2 gigahertsin kaksiytiminen Qualcomm Snapdragon APQ8060 -järjestelmäpiiri. Muita maininnan arvoisia ominaisuuksia ovat 16 tai 32 gigatavun sisäinen tallennustila, 1,3 megapikselin videopuhelukamera, 802.11b/g/n WLAN, Bluetooth 2.1 A2DP- ja EDR-tuella, A-GPS (vain 3G-mallissa), 1024 Mt RAM-muistia, 3,5 mm ääniliitäntä, selaimen Flash Player 10.1 -tuki, gyroskooppi ja stereokaiuttimet. Akun kapasiteetiksi ilmoitetaan 6300 mAh. TouchPadin ulkomitat ovat 190 mm x 242 mm x 13,7 mm ja paino 740 grammaa.

HP TouchPad tulee saataville kesällä, mutta hinnasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

HP:n lehdistötiedote

HP TouchPad -tuotesivu

Engadget, HP’s 9.7-inch TouchPad: webOS 3.0 tablet with 1.2GHz dual-core Snapdragon, coming this summer

Kommentit (33)

flashAdobe on julkaissut jo aiemmin muutamia julkisia beetaversioita Flash Player 10.2 -selainlaajennuksesta, mutta on nyt saanut sen valmiiksi ja saattanut laajennuksen ladattavaksi Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille. Flash Player 10.2:n uusia ominaisuuksia on muun muassa Stage Video, hiiren muokattavat natiivit kursorit, useamman näytön kokoruudun tuki, IE9:n rautakiihdytetty renderöintituki ja parannettu alipikselien renderöinti ja sen myötä mahdollisuus tarkempaan tekstiin.

Stage Video on ominaisuus, joka Adoben mukaan kasvattaa videoliukuhihnan tehokkuuden parhaimmassa tapauksessa 34-kertaiseksi ja mahdollistaa 1080p-resoluutioisten teräväpiirtovideoiden toistamisen nykytietokoneella prosessorin 1-15 prosentin käyttöasteella. Tilanne ei ole kuitenkaan aivan näin yksinkertainen, sillä Stage Videon toimivuus vaatii, että sivustot lisäävät sille tuen. Adoben mukaan Vimeo, Brightcove, Epix ja YouTube ovat jo aloittaneet Stage Videon implementointityön.

Adobe Flash Player Team Blog, Flash Player 10.2 is Here: Available Now for Windows, Mac, and Linux

Kommentit (31)

DisplaySearch-tutkimusyhtiö on julkaissut arvioita, joiden mukaan taulutietokoneiden toimitusmäärä tulee kaksinkertaistumaan tänä vuonna 55,7 miljoonaa laitteeseen. Yritys uskoo, että merkittävimmät toimitusmäärien kasvattajat tulevat olemaan iPadin vakavasti otettavat kilpailijat sekä toisen sukupolven iPad. Vuonna 2014 DisplaySearch arvioi toimitusmäärän nousevan 170 miljoonaan laitteeseen.

DisplaySearchin arviot käsittävät taulutietokoneiden ohella myös kannettavat sekä pienikokoiset kannettavat, joista jälkimmäisen osuus tulee pysymään suurin piirtein samana. Kannettavien toimituksiin on kuitenkin luvassa tasaista kasvua, minkä myötä viime vuoden alle 200 miljoonasta toimitetusta laitteesta määrä tulee nousemaan yli 300 miljoonaan.

DisplaySearch, Lehdistötiedote

Kommentit (22)

Muun muassa iPhone- ja iPad-sovelluskehittämisestä kirjat kirjoittanut Dean Kaplan ideoi puisen leikkuulaudan, joka muistuttaa iPadia. Juustojen leikkaamiseen tarkoitetussa leikkuulaudassa on käytetty keskellä isompi kappale vaaleampaa puuta ja reunoilla on ohuet kaistaleet tummempaa puuta. Leikkuulaudan alareunaan on porattu reikä, jonka voi tulkita Koti-näppäimeksi.

Kaplan ehti jakaa muutamia leikkuulautoja työkavereilleen, mutta sai pian Applen lakimiehiltä puhelun, jonka mukaan leikkuulautojen myynti on lopetettava välittömästi. Ongelmaksi ilmoitettiin yksinkertaisesti yhdennäköisyysongelma. Kaplan kirjoittaa Applen lakimiesten yhteydenotosta kotisivuillaan ja ilmeisesti leikkuulautojen myynti ja levitys päättyi siihen.

Kerro kommenteissa oma mielipiteesi aiheesta, voiko puisen leikkuulaudan yhdistää taulutietokoneeseen?

Dean on Software, Apple says NO! to iPad Cutting Board

Kommentit (138)

intelKiinalaisen Commercial Times -lehden uutisoinnin perusteella Intel esittelee Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit jo touko-kesäkuussa. Julkistus tulee lehden mukaan tapahtumaan Taipeissa järjestettävässä Computex-tapahtumassa (30. toukokuuta - 4. kesäkuuta).

Ivy Bridge -prosessorit perustuvat samaan arkkitehtuuriin kuin tammikuussa julkaistut 32 nanometrin Sandy Bridge -prosessorit, mutta ne valmistetaan kehittyneemmällä 22 nanometrin prosessilla. Sandy Bridgen tavoin myös Ivy Bridge -prosessoreihin on integroitu grafiikkaohjain, joka tulee kuitenkin päivittymään ja tukemaan DirectX 11 -rajapintaa.

Lisäksi PC World -sivusto uutisoi Intelin aloittavan kaksiytimisten Sandy Bridge -koodinimellisten Core i3 -prosessoreiden toimitukset 20. helmikuuta - puolitoista kuukautta ensimmäisessä aallossa toimitukseen päässeiden neliytimisten prosessoreiden jälkeen.

DigiTimes, Intel to unveil 22nm Ivy Bridge CPUs at Computex 2011, says paper

PCWorld, Intel to Ship Dual-core Sandy Bridge Chips on Feb. 20

Kommentit (22)

ffMozilla on päivittänyt eilen tietoja Firefox-selaimensa kuluvan vuoden suunnitelmista ja yllättävästi yrityksen tavoitteena on suoltaa pihalle pitkään työn alla olleen Firefox 4:n ohella myös selaimen 5-, 6- ja 7-versiot.

Mozillan wiki-sivustolta löytyy tietoa tulevista Firefox-selaimista ja 5-version yhteydessä on mainittu tuki 64-bittisyydelle, käyttöliittymän animaatiot, käyttötilien hallinta sekä helposti jaettava käyttöliittymä. 6-versioon on suunniteltu webbiohjelmia, nopeampaa välimuistinkäyttöä, Mac OS X 10.7 -tukea ja JavaScript-optimointeja. 7-version yhteydessä on kysymysmerkkien kera mainittu e10s (Electrolysis), jonka päämääränä on käyttää erillisiä prosesseja käyttöliittymälle, webbisisällölle ja plugineille, sekä deXBLification. Lisäksi kaikkien versioiden yhteydessä on mainittu vasteen, vakauden ja käyttöliittymän parantaminen.

Firefoxin 1.0-versio julkaistiin marraskuussa 2004, 2.0 lokakuussa 2006, 3.0 kesäkuussa 2008 ja nykyisen 3.6-tuoteperheen ensimmäinen versio tammikuussa 2010. Versioiden välillä on siis ollut suhteellisen pitkä väli, mutta ehkä Googlen kehittämän Chrome-selaimen jatkuva yleistyminen on painostanut Mozillaa kehittämään tulevia versioita eri menetelmällä. Chrome on onnistunut kahden vuoden aikana kaappaamaan yli 10 prosentin osuuden selainmarkkinoista, kun taas Firefoxin osuus on ollut pienoisessa laskussa.

MozillaWiki, Firefox/Roadmap

Kommentit (26)

Intel on ilmoittanut keskustelleensa laajamittaisesti PC-valmistajien kanssa 6-sarjan piirisarjojen SATA 3 Gb/s -liittimien ongelmasta, jonka seurauksena se pysäytti viime viikolla niiden toimitukset ja laski kuluvan vuosineljänneksen käyttökate-ennustettaan. Emolevyvalmistajat ovat puolestaan kutsuneet maahantuojilta ja jälleenmyyjiltä Intel P67- ja H67-piirisarjoihin perustuvat emolevyt takaisin ja kuluttajia kehotetaan vaihtamaan vialliset emolevyt huhtikuussa uusiin tai purkamaan kauppa kokonaan.

PC-valmistajien pyynnöstä Intel on päättänyt jatkaa viallisten piirisarjojen toimituksia sellaisille valmistajille, jotka ovat sitoutuneet olemaan käyttämättä PC-konfiguraatiossaan Intelin piirisarjan SATA 3 Gb/s -liittimiä.

Ongelman lähde on Serial ATA 3 Gb/s:n PLL:n transistori, jonka ohut hilaoksidi mahdollistaa transistorin kytkemisen päälle erittäin vähäisellä jännitteellä. Intel on kuitenkin biasoinut transistorin liian korkealla jännitteellä, joka aiheuttaa ennakoitua korkeamman virtavuodon. Transistorin fyysisistä ominaisuuksista riippuen virtavuoto saattaa kasvaa ajan mittaa ja lopulta aiheuttaa Serial ATA 3 Gb/s -liittimen vioittumisen.

Samassa yhteydessä Intel ilmoitti, että se on jo aloittanut korjattujen piirisarjojen valmistuksen ja odottaa niiden toimitusten alkavan PC- ja emolevyvalmistajille helmikuun puolivälissä.

Intel Provides Update on Support Chip Design Issue

Kommentit (13)

Scythe Mine 2

Japanilainen coolerivalmistaja Scythe on julkaissut uuden Mine 2 -prosessoricoolerin. Mine 2 perustuu kaksiosaiseen rivastorakenteeseen, joka toimii kahdeksan U:n muotoisen lämpöputken varassa. Tuuletin on sijoitettu rivastojen väliin, jolloin sekä imu- että puhallusilma jäähdyttää rivastoja. Tuulettimen sijainti on suunniteltu niin, että sen alaosa huolehtii prosessorikannan ympäristön jäähdytyksestä. Mine 2:een on mahdollista asentaa vielä kaksi lisätuuletinta, jolloin jäähdytystehon luvataan kasvavan merkittävästi.

Mine 2:n mukana toimitetaan 140 millimetrin Slip Stream PWM & VR -tuuletin. PWM-säädön (Pulssinleveysmodulaatio, Pulse-Width Modulation) ollessa käytössä käyttäjä voi valita kierrosnopeuden automaattisen säätoalueen 470 - 1370 RPM ja 740 - 1900 RPM väliltä. Vaihtoehtoisesti PWM-automaattisäätö voidaan kokonaan ohittaa, jolloin käyttäjä voi valita pyörimisnopeuden manuaalisesti 500 ja 1700 minuuttikierroksen väliltä. Tuulettimen äänentaso liikkuu tällöin pyörimisnopeudesta riippuen 9,6 ja 36,4 desibelin välillä ja ilmavirta puolestaan 27,2 ja 92,4 CFM välillä.

Uutta F.M.S.B.3 (Super Flip Mount Backplate 3) -kiinnitysratkaisua käyttävä Mine 2 on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien prosessorikantojen kanssa. Mine 2 painaa ronskit 1150 grammaa ja sen ulkomitoiksi ilmoitetaan 130 x 143 x 160 mm. Se tulee saataville maailmanlaajuisesti helmikuussa 2011 50,50 euron verottomaan suositushintaan.

Scythen lehdistötiedote

Scythe Mine 2 -tuotesivut

Kommentit (23)

NoteSlate on julkaissut yrityksen nimeä kantavan mielenkiintoisen tuotteen, joka iskee hampaansa kiinni e-lukulaitteiden ja taulutietokoneiden välimaastoon. Kyseessä on nimittäin edullinen taulu, joka on tarkoitettu elektroniseksi muistiinpanovälineeksi - eräänlaiseksi paperin korvaajaksi.

NoteSlatessa on 13-tuumainen 1080x750-resoluutioinen näyttö, mutta kyseessä ei ole värinäyttö, vaan se on saatavilla joko mustana tai valkoisena ja muistiinpanot tehdään mustalla, valkoisella, punaisella, vihreällä tai sinisellä kynällä. Laitteen tarkemmista spesifikaatioista ei ole tietoa, mutta siitä löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitin, mini-USB-liitin, SD-korttipaikka ja valinnaisesti ilman lisähintaa WLAN-tuki. Firmware perustuu avoimeen lähdekoodiin ja laitteen mainostetaan kykenevän 180 tunnin akunkestoon.

210 x 310 x 6 millimetrin kokoinen ja 280 gramman painoinen NoteSlate saapuu myyntiin kesäkuussa 99 dollarin hintaan.

NoteSlate

Kommentit (93)

AMD leikkasi viime viikolla useiden neli- ja kuusiytimisten Phenom II -prosessorimallien hintoja. Suurimmat pudotukset nähtiin kuusiytimisten Phenom II X6 1055T- ja 1090T Black Edition -mallien hinnoissa, jotka laskivat yli 12 %. Myös suorituskykyisimmän kuusiytimisen Phenom II X6 1100 Black Editionin hintaa pudotettiin 26 dollarilla eli 9,8 %. Vanhojen neliytimisten Phenom II X4 955-, 965- ja 970 -mallien hintaa pudotettiin 10 dollarilla.

Muropaketissa testattiin viime viikolla AMD:n uusi neliytiminen Phenom II X4 975 Black Edition , joka toimii 3,6 GHz:n kellotaajuudella. 100 MHz:n kellontaajuusnousu tuottaa odotetunlaisen suorituskykypäivityksen AMD:n aiempiin neliytimisiin prosessoreihin verrattuna, mutta tilanteen tekee mielenkiintoiseksi Intelin tammikuun alussa julkaisema Sandy Bridge -koodinimellinen Core i5-2500K -prosessori. Kyseinen prosessori asettuu samaan hintaluokkaan kuin Phenom II X4 975 Black Edition, mutta suorituskykymittaukset osoittavat Intelin prosessorin olevan selvästi AMD:tä edellä. Lisäksi Intel valmistaa Core i5-2500K:n 32 nanometrin prosessilla, kun AMD luottaa 45 nanometrin prosessiin, mikä näkyy Intelin prosessorin alempana tehonkulutuksena.

Phenom II X4 975 Black Edition jää todennäköisesti AMD:n viimeiseksi Phenom II -prosessorimalliksi ennen myöhemmin keväällä julkaistavia Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvia Zambezi-koodinimellisiä työpöytäprosessoreita, joiden avulla AMD:n odotetaan haastavan vakavissaan Intelin uudet Sandy Bridge -prosessorit.

AMD, Phenom II Processor Pricing

Kommentit (46)

ARMin suunnittelemiin arkkitehtuureihin perustuvia prosessoreita löytyy suurimmasta osaa matkapuhelimia ja viimeiset suunnanmuutokset ovat osoittaneet yrityksen kiinnostusta palvelinmarkkinoita kohtaan. Yritys ei kuitenkaan tarjoa 64-bittisiä vaihtoehtoja, mikä on noussut kysymykseksi varsinkin palvelinmarkkinoilla.

”Jotkin palvelimissa ajettavat ohjelmat ovat 64-bittisiä. Jotkin luottavat 40-bittisyyteen ja se on tuettuna Cortex-A15:ssä. Vaikka Cortex-A15 on 32-bittinen prosessori, siinä on laajennettu osoitteistus. On olemassa tiettyjä palvelinohjelmia, joissa 64-bittinen tuki tai tuettomuus ei ole este. Emme ole julkaisemassa 64-bittisiä tuotteita lähiaikoina. Mutta on oletettavaa, että jossain vaiheessa tulevaisuutta ARM tulee laajentamaan arkkitehtuuriaan siihen suuntaan.”, kertoo ARMin toimitusjohtaja Warren East.

X-bit labs, ARM Has No Immediate Plans for 64-Bit Chips - Chief Exec

Kommentit (9)

Applen iPad aloitti taulutietokoneiden esiinmarssin suuremmassa mittakaavassa ja kaikilta muilta suurilta tietokonevalmistajilta on jo markkinoilla kilpailijoita tai ainakin niiden odotetaan saapuvan myyntiin alkuvuoden aikana. Apple on onnistunut varsin hyvin pitämään kurissa iPad 2 -vuodot, vaikka joitain huhutason tietoja laitteesta onkin liikkunut internetissä.

Asus on esitellyt omia taulutietokoneitaan kuukausien ajan ja Muropaketti pääsi hypistelemään muutamia malleja tammikuun alussa järjestetyssä CES-tapahtumassa. Asuksen johtajistoon kuuluva Jonney Shih on antanut mielenkiintoisen lausunnon Computerworld-sivuston haastattelussa: ”Tiedämme joitain yksityiskohtia iPad 2:sta, kuten millaisen prosessorin he ovat valinneet. Valitsimme harkiten taulutietokoneprosessoriksi Tegra 2:n, mutta yritämme tarjota myös salaista asetta - jotain, mitä emme ole vielä esitelleet, mutta minkä tulemme esittelemään lähempänä julkaisua.”

Shih ei ollut kommentoinut tarkemmin, mikä Asuksen suunnittelema salainen ase on, jolla se yrittää kampittaa Applea taulutietokonemarkkinoilla. Millä te, Muropaketin lukijat, tuumitte Asuksen pyrkivän kilpailemaan Applea vastaa?

Computerworld, Q&A: Asustek chairman vows ’secret weapon’ for iPad 2

Kommentit (63)

AMD:n oli alunperin tarkoitus julkaista gigatavun muistilla varustettu Radeon HD 6950 -malli markkinoille vasta helmikuun puolivälissä, mutta NVIDIAn GeForce GTX 560 Ti laittoi suunnitelmat uusiksi ja aikataulua aikaistettiin kuukaudella. Vaikka Radeon HD 6950 1 Gt -näytönohjaimien saatavuus Suomesta on vielä heikko, XFX, Sapphire, HIS ja PowerColor listaavat kotisivuillaan omat mallinsa.

Muropaketin testilaboratorioon saapui päivää ennen GeForce GTX 560 Ti:n julkaisua AMD:lta lähes ilman ennakkovaroitusta Radeon HD 6950:n gigatavun versio. Tutustumme tässä artikkelissa AMD:n mysteeriseen Radeon HD 6950 1 Gt -referenssinäytönohjaimeen sekä yhden ja kahden gigatavun muistilla varustettujen 6950-mallien eroon suorituskyvyssä. Vertailukohtina testeissä ovat mukana GeForce GTX 560 Ti ja Radeon HD 6870.

Ylikellotustesteissä vastakkain asetettiin ylikellotettu Radeon HD 6950 1 Gt (950/1425 MHz) ja GeForce GTX 560 Ti (950/1225 MHz). Molemmilla malleilla saavutettiin ylikellotettuna suurin piirtein samanlainen prosentuaalinen parannus suorituskykyyn.

Muropaketti, AMD Radeon HD 6950 1 Gt VS 2 Gt

Gigabyte on julkaissut reilun 100 kilotavun kokoisen ohjelman Intelin 6-sarjan piirisarjaan perustuville emolevyille ja ohjelmalla voi tarkistaa, kuuluuko oma konfiguraatio piirisarjaongelmien piiriin. Käytännössä ohjelma ilmeisesti tarkistaa, onko piirisarjan ohjaamiin Serial ATA 3 Gb/s -liittimiin asennettu laitteita. Gigabyten internetsivujen mukaan ohjelma osaa antaa kolme erilaista vikaraporttia ja toimii 32- ja 64-bittisillä Windows 7-, Vista- ja XP-käyttöjärjestelmillä.

Intelin 6-sarjan piirisarjojen ongelma rajoittuu Serial ATA 3 Gb/s -liittimiin, joiden jatkona olevien kiintolevyjen, SSD-asemien ja DVD-asemien suorituskyky sekä/ja toiminnallisuudet saattavat kärsiä ajan mittaa. Ongelma ei koske piirisarjan ohjaamia Serial ATA 6 Gb/s -liittimiä eikä erillisten oheislaitepiirien ohjaamia liittimiä. Käytännössä ongelman saa kierrettyä helpoimmin, kun laitteet liittää esimerkiksi Serial ATA 6 Gb/s -liittimiin.

Bit-tech, Gigabyte releases Sandy Bridge fault checker

Gigabyte, 6 Series SATA Check (Zip-tiedosto)

Kommentit (30)

Antec on julkaissut neljästä suositusta kotelosta päivitetyt versiot ja kyseiset kotelot ovat Performance-tuoteperheen P183 sekä P193 ja Gaming Case -tuoteperheen Nine Hundred Two sekä Twelve Hundred. Uudet päivitetyt mallit tunnistaa V3-loppuliitteestä ja päivityksen myötä koteloiden etuosista löytyvät USB 3.0 -liittimet, emolevykelkkoihin on leikattu prosessorin kohdalle reikä coolerin kiinnittämisen helpottamiseksi ja lisäksi koteloista löytyy sisäinen 2,5”-paikka (Performance-koteloissa kaksi, Gaming Case -koteloissa yksi).

”Olemme innoissamme julkistaessamme Performance- ja Gaming Case -tuoteperheiden uudet mallit, sillä ne tarjoavat kuluttajille parannettuja ominaisuuksia. Päivitysten myötä uudet mallit ovat esimerkkejä asiakaslähtöisistä innovaatioista, joista Antec on tunnettu.”, kommentoi Antecin varatoimitusjohtaja Scott Richards.

Antecin P183 V3, P193 V3, Nine Hundred Two V3 ja Twelve Hundred V3 on varustettu kolmen vuoden takuulla ja niiden suositushinnat ovat edellä mainitussa järjestyksessä 180, 210, 160 ja 210 dollaria.

TechConnect Magazine, Antec debuts updated P183, P193, Nine Hundred Two & Twelve Hundred cases

Kommentit (33)

Google julkaisi Chrome 9:n

3.2.2011
klo 23.52

Googlen Chrome-selain on saanut hyvää vastakaikua kuluttajien keskuudessa ja reilun kahden vuoden aikana se on onnistunut kahmimaan itselleen yli 10 prosentin osuuden selainmarkkinoista. Myös selaimen kehitysvauhti on ollut rivakkaa, sillä Googlen tavoitteena on julkaista kuuden viikon välein vakaa versio selaimestaan. Google jakaa vapaasti beetaversioitaan ja nyt Chrome 9:stä on julkaistu vakaa ei-beetaversio.

Chrome 9:ssä on tuettuna WebGL, jonka kehityksestä on vastuussa esimerkiksi OpenGL:stä ja OpenCL:stä tunnettava Khronos Group. WebGL:n päämääränä on tarjota 3D-grafiikkarajapinta webbiselaimiin, ja se perustuu OpenGL ES 2.0:aan ja käyttää muun muassa HTML5:n canvas-elementtejä.

Chrome 9:n yksi uusista ominaisuuksista on sisäänrakennettu Chrome Web Store, joka on saatavilla kuitenkin ainoastaan Yhdysvalloissa. Lisäksi mukana on Chrome Instant -hakutoiminto, joka hakee kohteita välittömästi kirjoitettaessa osoitekenttään ilman, että käyttäjän pitää vierailla Googlen kotisivuilla. Jälkimmäinen ominaisuus ei ole vakiona päällä, mutta sen saa kytkettyä käyttöön Options-valikon Basics-välilehdeltä.

Chrome 9:n vakaan version tarkka versionumero on 9.0.597.84 ja se on saatavilla Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille.

Google Chrome -tuotesivut

Google Chrome Blog, A dash of speed, 3D and apps

Kommentit (48)

Google esitteli eilen päämajassaan Mountain Viewissä Kaliforniassa lehdistölle ja YouTubessa live-streamin välityksellä kiinnostuneille kuluttajille uuden Honeycomb-koodinimellisen Android 3.0 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. Nyt noin tunnin pituinen esitys on katsottavissa kokonaisuudessaan YouTubessa.

Android 3.0 on optimoitu laitteille, joissa on suurempi näyttö, erityisesti taulutietokoneille. Käyttöjärjestelmässä on käytössä kokonaan uusi käyttöliittymäsuunnittelu ja sisältöön keskittyvä interaktiomalli, joka rakentuu kehittyneen moniajon, rikkaiden huomatusten, kotinäkymän kustomoinnin ja widgettien ympärille. Android 3.0:lle kehitetyt ohjelmat pystyvät hyödyntämään laajennettua kokoelmaa käyttöliittymäobjekteja, tehokasta grafiikkaa ja mediakapasiteettia.

Lue lisää | Kommentit (5)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös