AMD aikoo päivittää Radeon HD 6950- ja 6970-näytönohjaimien piirilevyt

AMD julkaisi Radeon HD 6950- ja 6970-näytönohjaimet markkinoille 15. joulukuuta kolmen viikon myöhästymisen jälkeen. Nyt jäähdytysvalmistaja Swiftechin toimitusjohtaja Gabriel Rouchon on paljastanut, että AMD on aikeissa päivittää referenssinäytönohjaimien piirilevysuunnittelun ainakin virransyötön komponenttien ja parin kiinnitysreiän osalta.

Rouchon kertoo XtremeSystemsin keskustelupalstalla, että AMD Radeon HD 6950- ja 6970-näytönohjaimista on tulossa markkinoille heti julkaisun yhteydessä lanseeratun “ensimmäisen erän” lisäksi uusi päivitetty versio. Muutokset virransyötössä ja kiinnitysrei’issä ovat niin isot, että Swiftechin on täytynyt suunnitella Radeon HD 6900 -vesiblokkinsa niin, että virransyötön jäähdytyksestä vastaava levy on jälkikäteen vaihdettavissa. Keskustelupalstalla julkaistuissa kuvissa näkyy, että vanhemmassa virransyötön jäähdytyslevyssä jäähdytettävien driver-MOSFET-piirien fyysinen koko on pienempi kuin uudessa versiossa.

Ensimmäiset AMD Radeon HD 6950- ja 6970-näytönohjaimet käyttävät virransyötön vaiheissa Volterran VT1636SF-driver-MOSFET-piirejä. Ennen Radeon HD 6900 -näytönohjaimien julkaisua netissä liikkui huhuja, että viivästys johtuisi Texas Instrumentsin 59901M -driver-MOSFET-piirin heikosta saatavuudesta. Kyseinen piiri on käytössä Radeon HD 6850- ja 6870-näytönohjaimien virransyötössä.

Nähtäväksi jää, onko Radeon HD 6900 -sarjan päivitetyssä piirilevysuunnittelussa käytetty Texas Instrumentsin 59901M -driver-MOSFET-piirejä. Jäämme lisäksi odottelemaan virallista tietoa AMD:lta, mikä on syy piirilevypäivityksen taustalla.

Piirilevypäivityksen yhteydessä AMD saattaa estää rautatasolla mahdollisuuden päivittää Radeon HD 6950 -näytönohjaimet BIOS-päivityksellä Radeon HD 6970 -malleiksi.

XtremeSystems Forums, Swiftech to release Full Cover for Radeon HD6970

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Techpowerupin mukaan Volterran fetit ovat paljon kalliimpia ja AMD käytti niitä lähinnä tuotteiden saamiseksi joulumarkkinoille, joten eiköhän raha ole syynä rev2. korttien nopeaan julkaisuun.

Vastaa tähän
3.

Virransyötön komponentteja vaihtelee AIB-valmistajatkin miten sattuu eikä AMD:n referenssiä ole varmaan mikään pakko seurata.

Saa nähdä ilmestyykö samalla laserleikkaukset piireihin ettei fläshäys 6970:ksi onnistukaan. En kyllä usko että sillä olisi mitään positiivista vaikutusta AMD:n myyntiin, fläshäys on kuitenkin aika harvojen hommaa.

Vastaa tähän
4.

Milloinkohan nuo uudet pääsevät Suomeen asti? Että itse kerkeisi ostaa vanhan, jotta saisi sen fläshättyä sitten -> 6970. Eli onko odoteltavissa kuinka nopeasti? Kai tuossa nyt ainakin pari viikkoa menee?

Vastaa tähän
5.

Jopas siellä nyt failaillaan ja tehdään muutoksia. Huomaa kyllä, että AMD olisi ihan rauhassa voinut tehdä parempaa mutta ei kun on kiire no. Tästä sitten muut ottavat hyödyn.

Vastaa tähän
7.

Tää on vähän kettumainen jos ostaa vesiblokin ja kortin ja saakin tota uudempaa revisiota kun ei kaikissa oo tollasta “siirrettävää” (Esim EK).

Vastaa tähän
8.

Joko noiden nykyisten komponenttien saatavuudessa on tai tulee olemaan ongelmia.
Tai
AMD:llä oli kiire saada nuo markkinoille ja 6850 ja 6970 julkaistiin siksi miltei samanlaisella piirikortilla.
Tai
Nykyisessä poweriosassa on joku ongelma, josta AMD ei ole halunnut mainita.
Tai
Uusi revisio on selkeästi halvempi valmistaa tai jollain tavoin ongelmattomampi valmistaa.
Tai…
—————
Jokatapauksessa noinkin isot muutokset eivät ole ilmaisia, joten jotain siellä nyt keitellään..

Olihan noissa nuo vuoleskellut virtaliittimetkin….

Vastaa tähän
9.

Vaikuttaakohan nuo muutokset poweriosan hyötysuhteeseen merkittävästi?

Vastaa tähän
10.

@3: Luultavasti jotain sen suuntaista. AMD ei varmaankaan halua ottaa riskiä, että 6970:n myynti heikentyisi tuon modauksen takia.

Vastaa tähän
11.

Taidetaan 6950 virransyöttöä heikentää noista bios modauksista johtuen. Ei varmaan saa kelloja nostettua ainakaan täysin 6970 tasolle enään tuon muutoksen jälkeen kenties?

Vastaa tähän
12.

Liekö muutokseen jokin todellinen syy?

Vastaa tähän

Kommentointi on suljettu.