AMD:n FX-8120 tulee myyntiin vesijäähdytyksen kanssa

CPU-World-sivuston uutisoinnin perusteella AMD on tuomassa myyntiin Zambezi-koodinimellisen FX-8120-prosessorin yhdessä suljetun vesijäähdytysjärjestelmän kanssa. Samaista vesijäähdytysjärjestelmää on ollut saatavilla jo pidemmän aikaa AMD:n suorituskykyisimmän FX-8150-prosessorin kanssa. Paketti on ennakkotilattavissa Shopblt-verkkokaupasta 310 dollarilla eli noin 235 eurolla. FX-8120-prosessori yksinään maksaa Suomessa halvimmillaan hieman alle 200 euroa.

Jäähdytysjärjestelmän valmistuksesta on vastuussa Asetek ja suljettu järjestelmä rakentuu pumpulla varustetusta blokista, 120 millimetrin jäähdyttimestä sekä kahdesta 120 millimetrin tuulettimesta. Blokin päällä on AMD:n logo ja lisäksi käytössä ovat RGB-ledit, jotka käyttäjä voi asettaa palamaan haluamallaan värillä. Vesijäähdytysjärjestelmän parametreja on mahdollista tarkkailla ja säätää Windows-pohjaisella ChillControl-ohjelmalla.

FX-8120-prosessori on kahdeksanytiminen ja sen peruskellotaajuus on 3,1 GHz, mutta Turbo CORE -teknologian ansiosta kellotaajuus nousee maksimissaan 4,0 GHz:iin. Käytössä on kaksi megatavua ydinkohtaista L2-välimuistia ja kahdeksan megatavua ytimien kesken jaettua L3-välimuistia. Prosessorin TDP-arvo on 125 wattia.

CPU World, AMD FX-8120 with liquid cooling is available for pre-order

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.