Android Market on nyt Google Play Store – kaikki ladattava sisältö saman nimikkeen alla

Google Play

Googlen Android Market -sovelluskauppa tunnetaan tästä eteenpäin nimellä Google Play Store. Google Play yhdistää Android Market, Google Music, Google Books ja Google Videos yhdeksi ja samaksi palvelukokonaisuudeksi. Palvelu tukee pilvisynkronointia, eli kaikki Google Playn sisältö siirtyy helposti käyttäjän kaikkiin Android-laitteisiin. Vastaava ominaisuus on jo löytynyt Android Marketista. Käyttäjä voi esimerkiksi aloittaa e-kirjan lukemisen kotona taulutietokoneella ja jatkaa sitä myöhemmin bussissa samasta kohdasta älypuhelimella.

Android Market päivittyy kaikissa 2.2 tai uudemmissa Android-versioissa Google Playksi lähipäivien aikana. Myös musiikki-, video- ja kirjasovellukset päivittyvät niissä maissa, joissa ne ovat saataville. Niiden uudet nimet ovat Google Play Music, Google Play Books ja Google Play Movies. Uudistuksen kunniaksi Google tarjoaa lukuisia albumeita, videoita, kirjoja ja sovelluksia alennushintaan joka päivä seuraavan viikon ajan.

TaskuMuron toimistolla ainakin Samsung Galaxy Nexus -puhelimeen Google Play päivittyi tänään aamupäivällä. Seurauksena Android Marketin kuvake muuttui nuolella varustetuksi Play-kauppa-kuvakkeeksi. Suomessa musiikki-, video- tai kirjapalveluita ei ole tarjolla.

Google Official Blog, Introducing Google Play: All your entertainment, anywhere you go

Juha Kokkonen

Kommentit

Kommentointi on suljettu.