Muropaketti.com

NVIDIA julkaisi lokakuussa Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvan GM204-grafiikkapiirin ja suorituskykyiset GeForce GTX 970- ja 980-näytönohjaimet. Heti vuoden 2015 alkuun julkaisuvuorossa on edullisempi GeForce GTX 960 -malli, jossa on käytössä tehoiltaan vaatimattomampi GM206-grafiikkapiiri.

Lue lisää | Kommentit

MuroBBS-keskustelualueella on oma alue koteloiden modifioimiselle ja poimimme sieltä ensimmäistä kertaa Muropaketin puolelle esiteltäväksi artikkelin muotoon Antti Väisäsen Pure Phenom -projektin. Tässä artikkelissa Antti kertoo omin sanoin koteloprojektin suunnittelu- ja rakennusvaiheista. Projektin alkuperäinen buildlogi eli MuroBBS-viestiketju löytyy täältä ja lopputulos löytyy tämän artikkelin viimeiseltä sivulta.

Lue lisää | Kommentit

Mini-ITX-kokoluokan kokoonpanot ovat kasvattaneet viime vuosina merkittävästi suosiotaan ja sen myötä myös mini-ITX-emolevyille mitoitettujen koteloiden tarjonta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Muropaketissa mini-ITX-koteloita testattiin viimeksi vajaa pari vuotta sitten, kun testissä vierailivat mallit BitFenixin, Cooler Masterin, Fractal Designin ja Silverstonen valikoimista. Viimeisen parin vuoden aikana markkinoille on esitelty liuta uusia kotelomalleja, joten päätimme ottaa testiin kolme kuluneen vuoden aikana markkinoille tullutta varteenotettavaa vaihtoehtoa.

Lue lisää | Kommentit

Tee-se-itse-hengessä kirjoitettu artikkeli järjestelmäkameran vesivahingosta herätti lukijoissamme vahvaa innostusta ja kollektiivista tein itse ja säästin -henkeä. Niinpä tässä jatko-osassa jatketaan samalla tiellä ja puuhastellaan kahden käyntivikaisen objektiivin kanssa.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi syyskuussa uudet GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan NVIDIAn oman referenssisuunnitteluun perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen sekä Asuksen Strix GTX 970 -mallin. Syksyn aikana näytönohjainvalmistajat ovat julkaisseet markkinoille omiin piirilevyihinsä ja jäähdytysratkaisuihinsa perustuvat mallit. Tutustumme tässä artikkelissa kolmen näytönohjainvalmistajan omaan GeForce GTX 980 -malliin.

Lue lisää | Kommentit

Konsoli-PC: Asus ROG GR8

25.12.2014, 00.23

Tammikuussa 2014 Muropaketissa ihmeteltiin Intelin minikokoista NUC-PC-runkoa ja pohdittiin sen monia mahdollisuuksia HTPC-käytössä. Silloin suorituskyvyltä tehokkaan paketin heikoiksi puoliksi jäi prosessoriin integroidun grafiikkaohjaimen vaatimaton suoriutuminen pelikäytössä ja 2,5-tuuman massamuistipaikan uupuminen perusmallista.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA esitteli reilu vuosi sitten uuden G-Sync-teknologian, jossa näyttöön asennetaan erillinen skaalainpiiri ja näytön virkistystaajuuden hallinta siirtyy näytöltä grafiikkapiirille. Ratkaisussa näytönohjain kertoo näytölle milloin sen tulee päivittää kuvaa ja mahdollistaa lagittoman ruudunpäivityksen myös silloin, kun yhden ruudun renderöinti kestää pidempään kuin näytön nimellinen virkistystaajuus sallisi.

Lue lisää | Kommentit

Samsung julkaisi heinäkuussa maailman ensimmäisen 3D NAND –teknologiaan perustuvan 850 Pro -SSD-aseman, joka keräsi kehuja etenkin suorituskyvyn ja kestävyyden osalta Muropaketin testissä. Spekulaatiot edullisemman 850 EVO -malliston julkaisusta alkoivat käytännössä heti 850 Pro -sarjan julkaisun jälkeen ja jo elokuun alussa järjestetyssä Flash Memory Summit –tapahtumassa Samsung julkisti virallisesti, että yhtiö on kehittänyt 32-kerroksisen 128 gigabitin TLC-teknologiaan perustuvan V-NAND-piirin. Samsung ei kuitenkaan julkaissut uusiin TLC V-NAND-piireihin perustuvaa tuotetta tapahtumassa, vaan 850 EVOn julkaisua saatiin odotella lopulta aina joulukuun alkuun asti.

Lue lisää | Kommentit

Miditornikoteloita testattiin Muropaketissa viimeksi vuoden 2012 lopulla, joten kuluneen vuoden aikana julkaistujen mielenkiintoisten uutuusmallien myötä nyt alkaa olla korkea aika katsastaa nykymarkkinoiden tarjonta.

Lue lisää | Kommentit

AMD FX-8370e (95W)

28.11.2014, 00.13

AMD julkaisi syyskuun alussa kolme uutta FX-sarjan prosessoria, jotka valmistetaan edelleen 32 nanometrin viivanleveydellä ja perustuvat Piledriver-sukupolven prosessoriytimiin. Kyseessä on todennäköisesti viimeiset Vishera-koodinimelliset FX-tuotejulkaisut ja seuraavaa FX-päivitystä saadaan odottaa vuoteen 2016 asti, jolloin luvassa on uuden Zen-arkkitehtuurin lanseeraus 16 nanometrin FinFET-valmistusprosessilla.

Lue lisää | Kommentit

Fractal Design Define R5

24.11.2014, 14.00

Ruotsalaistaustaisen Fractal Designin Define R -mallit ovat lukeutuneet suomalaisten harrastajien keskuudessa ostetuimpien miditornikoteloiden joukkoon viime vuosien aikana. Ensimmäinen Define-sarjan kotelo julkaistiin vuonna 2008, mutta vasta seuraavana vuonna esitelty Define R2 saavutti nopeasti harrastajien laajemman suosion monipuolisilla ominaisuuksillaan sekä hyvällä hinta-laatusuhteellaan.

Lue lisää | Kommentit

AMD heräsi Muropaketin A10-7700K Kaveri-artikkelin jälkeen uniltaan ja toimitti lisätestejä varten toimivalla integroidulla grafiikkaohjaimella varustetun A10-7700K:n sekä lisäksi A10-7850K-, A10-7800- ja A6-7400K-APU-piirit.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketissa on parin vuoden aikana keritty tutustumaan moniin mekaanisiin näppäimistöihin ja niissä käytettyihin tekniikoihin useammassa eri artikkelissa, joista viimeisin julkaistiin vain pari kuukautta sitten. Ensimmäistä katsausta lukuun ottamatta Topren kytkimillä varustettuja näppäimistöjä ei ole myöhemmissä testeissä näkynyt, mutta nyt testissämme on Cooler Masterin hiljattain Euroopan markkinoille julkaisema NovaTouch TKL -malli.

Lue lisää | Kommentit

BitFenix Pandora on monella tapaa mielenkiintoinen kotelouutuus, joka julkaistiin syyskuun lopulla. Kyseessä on tyylikkäällä tavalla yksinkertainen Micro-ATX-kokoinen kotelo, joka kätkee sisäänsä paljon tutkittavaa. Kotelon erikoisin ominaisuus on etulevyn taakse piilotettu LCD-näyttö. Vain 160 millimetriä leveään koteloon pystyy valmistajan mukaan asentamaan Micro-ATX- tai mini-ITX-emolevyn lisäksi kaksi 350 millimetriä pitkää näytönohjainta, kaksi 3,5” ja kolme 2,5” massamuistia, kolme 120 millimetrin tuuletinta, vesijäähdytyksen ja täysikokoisen virtalähteen.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R9 285 (Tonga)

24.10.2014, 15.27

AMD julkaisi uuteen Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen 2. syyskuuta. Tonga valmistetaan edelleen taiwanilaisen TSMC:n 28 nanometrin prosessilla, koska 20 nanometrin prosessia ei ole vielä saatu hiottua tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi.

Lue lisää | Kommentit

Olemme 15 vuoden ajan pitäneet kiinni Muropaketissa tee-se-itse-hengestä ja kiinnostuksesta tekniikkaan. Fokus on ollut koko sivuston historian ajan vahvasti PC-komponenteissa, ylikellottamisessa ja muussa virittelyssä. MuroBBS-keskustelupalstaa seuraamalla käy nopeasti ilmi, että myös lukijamme ovat kiinnostuneita laitteiden sielunelämästä ja ovat varsin käteviä käsistään.

Lue lisää | Kommentit

Tutustuimme Muropaketissa loppukesästä uusimpiin pelikannettaviin Asukselta, MSI:ltä ja XMG:ltä. Erityisesti XMG:n P704 Pro -kannettava osoittautui perus- ja pelikäytössä äänekkääksi ja tuuletin reagoi todella herkästi prosessorin pieneenkin kuormitukseen jo työpöytäkäytössä. Kommenteista saadun palautteen perusteella päätimme tehdä jatkotutkimuksia ja vaihdoimme prosessorille ja grafiikkapiirille vakiotahnojen tilalle Coollaboratoryn Liquid Pro -nestemetallia.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta Maxwell-arkkitehtuuriin ja uuteen GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Ensimmäinen Maxwell-grafiikkapiiri nähtiin jo helmikuussa, kun markkinoille julkaistiin GM107-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 750- ja 750 Ti -näytönohjaimet. Tuolloin fokus oli edullisessa hinnassa ja alhaisessa virrankulutuksessa, mutta GM204 on suunniteltu tarjoamaan parempaa suorituskykyä. NVIDIAn ja AMD:n grafiikkapiirien valmistuksesta vastaava taiwanilainen TSMC ei ole saanut hiottua 20 nanometrin prosessiaan vielä tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi. Tästä syystä NVIDIA on joutunut optimoimaan Maxwell-arkkitehtuurissa nykyisestä 28 nm:n prosessista irti kaiken mahdollisen.

Lue lisää | Kommentit

Lue lisää | Kommentit

Täystornikoteloita testattiin Muropaketissa viimeksi vajaa vuosi sitten, kun tutustuimme Fractal Designin Define XL R2 sekä Phanteks Enthoo Primo -koteloihin. Tuolloin tarkoituksena oli vertailla kahta hieman erihintaista vaihtoehtoa. Vaikka viimeaikainen buumi on ollut selvästi pienemmissä mini-ITX- ja micro-ATX-kokoluokan koteloissa, myös kookkaammille täystorniluokan koteloille löytyy omat ystävänsä erityisesti raskaamman sarjan nestejäähdytyksen harrastajien joukosta.

Lue lisää | Kommentit

Takaisin ylös