Muropaketti.com

Miditornikoteloita testattiin Muropaketissa viimeksi vuoden 2012 lopulla, joten kuluneen vuoden aikana julkaistujen mielenkiintoisten uutuusmallien myötä nyt alkaa olla korkea aika katsastaa nykymarkkinoiden tarjonta.

Lue lisää | Kommentit (23)

AMD FX-8370e (95W)

28.11.2014, 00.13

AMD julkaisi syyskuun alussa kolme uutta FX-sarjan prosessoria, jotka valmistetaan edelleen 32 nanometrin viivanleveydellä ja perustuvat Piledriver-sukupolven prosessoriytimiin. Kyseessä on todennäköisesti viimeiset Vishera-koodinimelliset FX-tuotejulkaisut ja seuraavaa FX-päivitystä saadaan odottaa vuoteen 2016 asti, jolloin luvassa on uuden Zen-arkkitehtuurin lanseeraus 16 nanometrin FinFET-valmistusprosessilla.

Lue lisää | Kommentit (19)

Fractal Design Define R5

24.11.2014, 14.00

Ruotsalaistaustaisen Fractal Designin Define R -mallit ovat lukeutuneet suomalaisten harrastajien keskuudessa ostetuimpien miditornikoteloiden joukkoon viime vuosien aikana. Ensimmäinen Define-sarjan kotelo julkaistiin vuonna 2008, mutta vasta seuraavana vuonna esitelty Define R2 saavutti nopeasti harrastajien laajemman suosion monipuolisilla ominaisuuksillaan sekä hyvällä hinta-laatusuhteellaan.

Lue lisää | Kommentit (59)

AMD heräsi Muropaketin A10-7700K Kaveri-artikkelin jälkeen uniltaan ja toimitti lisätestejä varten toimivalla integroidulla grafiikkaohjaimella varustetun A10-7700K:n sekä lisäksi A10-7850K-, A10-7800- ja A6-7400K-APU-piirit.

Lue lisää | Kommentit (55)

Muropaketissa on parin vuoden aikana keritty tutustumaan moniin mekaanisiin näppäimistöihin ja niissä käytettyihin tekniikoihin useammassa eri artikkelissa, joista viimeisin julkaistiin vain pari kuukautta sitten. Ensimmäistä katsausta lukuun ottamatta Topren kytkimillä varustettuja näppäimistöjä ei ole myöhemmissä testeissä näkynyt, mutta nyt testissämme on Cooler Masterin hiljattain Euroopan markkinoille julkaisema NovaTouch TKL -malli.

Lue lisää | Kommentit (7)

BitFenix Pandora on monella tapaa mielenkiintoinen kotelouutuus, joka julkaistiin syyskuun lopulla. Kyseessä on tyylikkäällä tavalla yksinkertainen Micro-ATX-kokoinen kotelo, joka kätkee sisäänsä paljon tutkittavaa. Kotelon erikoisin ominaisuus on etulevyn taakse piilotettu LCD-näyttö. Vain 160 millimetriä leveään koteloon pystyy valmistajan mukaan asentamaan Micro-ATX- tai mini-ITX-emolevyn lisäksi kaksi 350 millimetriä pitkää näytönohjainta, kaksi 3,5” ja kolme 2,5” massamuistia, kolme 120 millimetrin tuuletinta, vesijäähdytyksen ja täysikokoisen virtalähteen.

Lue lisää | Kommentit (9)

AMD Radeon R9 285 (Tonga)

24.10.2014, 15.27

AMD julkaisi uuteen Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen 2. syyskuuta. Tonga valmistetaan edelleen taiwanilaisen TSMC:n 28 nanometrin prosessilla, koska 20 nanometrin prosessia ei ole vielä saatu hiottua tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi.

Lue lisää | Kommentit (56)

Olemme 15 vuoden ajan pitäneet kiinni Muropaketissa tee-se-itse-hengestä ja kiinnostuksesta tekniikkaan. Fokus on ollut koko sivuston historian ajan vahvasti PC-komponenteissa, ylikellottamisessa ja muussa virittelyssä. MuroBBS-keskustelupalstaa seuraamalla käy nopeasti ilmi, että myös lukijamme ovat kiinnostuneita laitteiden sielunelämästä ja ovat varsin käteviä käsistään.

Lue lisää | Kommentit (27)

Tutustuimme Muropaketissa loppukesästä uusimpiin pelikannettaviin Asukselta, MSI:ltä ja XMG:ltä. Erityisesti XMG:n P704 Pro -kannettava osoittautui perus- ja pelikäytössä äänekkääksi ja tuuletin reagoi todella herkästi prosessorin pieneenkin kuormitukseen jo työpöytäkäytössä. Kommenteista saadun palautteen perusteella päätimme tehdä jatkotutkimuksia ja vaihdoimme prosessorille ja grafiikkapiirille vakiotahnojen tilalle Coollaboratoryn Liquid Pro -nestemetallia.

Lue lisää | Kommentit (27)

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta Maxwell-arkkitehtuuriin ja uuteen GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Ensimmäinen Maxwell-grafiikkapiiri nähtiin jo helmikuussa, kun markkinoille julkaistiin GM107-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 750- ja 750 Ti -näytönohjaimet. Tuolloin fokus oli edullisessa hinnassa ja alhaisessa virrankulutuksessa, mutta GM204 on suunniteltu tarjoamaan parempaa suorituskykyä. NVIDIAn ja AMD:n grafiikkapiirien valmistuksesta vastaava taiwanilainen TSMC ei ole saanut hiottua 20 nanometrin prosessiaan vielä tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi. Tästä syystä NVIDIA on joutunut optimoimaan Maxwell-arkkitehtuurissa nykyisestä 28 nm:n prosessista irti kaiken mahdollisen.

Lue lisää | Kommentit (34)

Lue lisää | Kommentit (46)

Täystornikoteloita testattiin Muropaketissa viimeksi vajaa vuosi sitten, kun tutustuimme Fractal Designin Define XL R2 sekä Phanteks Enthoo Primo -koteloihin. Tuolloin tarkoituksena oli vertailla kahta hieman erihintaista vaihtoehtoa. Vaikka viimeaikainen buumi on ollut selvästi pienemmissä mini-ITX- ja micro-ATX-kokoluokan koteloissa, myös kookkaammille täystorniluokan koteloille löytyy omat ystävänsä erityisesti raskaamman sarjan nestejäähdytyksen harrastajien joukosta.

Lue lisää | Kommentit (16)

Intel julkaisi elokuun lopulla Haswell-E-koodinimelliset tehoprosessorit ja Muropaketissa testattiin hiljattain kolmikon suorituskykyisin eli kahdeksanytiminen Core i7-5960X- ja edullisin kuusiytiminen Core i7-5820K-malli. Uudet LGA2011-v3-kantaiset prosessorit vaativat kaverikseen DDR4-muistit ja X99-piirisarjaan perustuvan emolevyn.

Lue lisää | Kommentit (8)

Samsung 850 Pro (256 Gt)

24.9.2014, 23.31

Samsung on muutaman viimeisen vuoden aikana kaapannut itselleen merkittävän osan SSD-asemien kuluttajamarkkinoista. Yrityksen suurimpana etuna on, että se valmistaa itse kaikki asemiin vaadittavat komponentit, joka mahdollistaa uusien teknologioiden nopean käyttöönoton. Ensimmäinen näyttö Samsungin etulyöntiasemasta oli 840-sarjan SSD-asema, joka oli ensimmäinen kuluttajakäyttöön suunnattu TLC NAND -teknologiaan pohjautuva SSD-asema.

Lue lisää | Kommentit (42)

Intel julkaisi Haswell-E-koodinimelliset Core i7-5000 -sarjan tehoprosessorit 29. elokuuta. Markkinoille saapui eri hintaluokkiin kolme mallia, jotka korvaavat vuosi sitten syyskuussa 2013 lanseeratut Ivy Bridge-E -koodinimelliset Core i7-4000 -sarjan mallit. Molemmat valmistetaan samalla 22 nanometrin viivanleveydellä, mutta Haswell on päivitetty arkkitehtuuri Ivy Bridgestä. Haswell tuo mukanaan vain muutamia uudistuksia ominaisuuspuolelle, kuten 256-bittiset AVX2- eli Advanced Vector Extensions 2 -käskyt. Haswellin merkittävimmät tavoitteet Ivy Bridgeen verrattuna olivat tehonkulutuksen laskeminen ja hyötysuhteen parantaminen mobiilikäyttöä ajatellen.

Lue lisää | Kommentit (24)

AMD A10-7700K (Kaveri)

9.9.2014, 13.14

AMD julkaisi tammikuussa 2014 uusiin Steamroller-prosessoriytimiin ja Graphics Core Next- eli GCN-näytönohjainarkkitehtuuriin pohjautuvat Kaveri-APU-piirit. Accelerated Processing Unit eli APU rakentuu samalle piisirulle integroiduista prosessoriytimistä ja grafiikkaohjaimesta. AMD ei valitettavasti ole kyennyt syystä tai toisesta toimittamaan testiimme Kaveri-malliston suorituskykyisintä A10-7850K-mallia, joten päädyimme lopulta katsastamaan emolevyvalmistajan kautta saadun heikomman A10-7700K-mallin.

Lue lisää | Kommentit (20)

Intel julkaisi kevään ja kesän aikana työpöytäprosessoreihin Haswell Refresh -päivityksen, joista mielenkiintoisimmat uutuudet olivat Devil’s Canyon -koodinimelliset Core i7-4790K- ja Core i5-4690K -prosessorit. Elokuun lopulla vuorossa oli 6-8-ytimisten Haswell-E-koodinimellisten Core i7-5000 -sarjan prosessoreiden julkaisu.

Lue lisää | Kommentit (23)

Tutustuimme mekaanisten näppäimistöjen maailmaan ensimmäistä kertaa toissakesänä ja lukijoilta saamamme positiivisen palautteen myötä päätimme tehdä mekaanisten näppisten katsauksesta jokavuotisen tavan. Ensimmäisellä kerralla tutustuimme yleisesti mekaanisten näppäimistöjen termistöön ja teknisiin ominaisuuksiin, sekä testasimme yhteensä kymmenen erilaista näppäimistömallia. Viime kesänä tutustuimme pelkästään näppäimistöihin kahdeksan eri mallin myötä.

Niille, joille mekaaninen näppäimistötekniikka on uusi asia, suosittelen lämpimästi Muropaketin toissakeväisen artikkelin lukemista. Tässä artikkelissa ei siis ole enää tarkoituksena tutustua historiaan ja tekniikkaan, vaan tutustua erilaisiin näppäimistövaihtoehtoihin sekä niiden ominaisuuksiin ja käyttötuntumiin.

Lue lisää | Kommentit (30)

Microsoft Surface Pro 3

27.8.2014, 16.11

Microsoft on päivittänyt Surface Pro -taulutietokonemallistoaan nopealla tahdilla. Ensimmäisen sukupolven Surface Pro saapui Suomen markkinoille reilu vuosi sitten toukokuun lopulla, jolloin testissämme pohdittiin, mitä kaikkea tehokkaalla taulutietokoneella voisi oikein tehdä ja mihin käyttöön se soveltuisi. Vertailukohtana oli kevyeen käyttöön tarkoitettu pienempi, edullisempi ja akunkestoltaan terhakkaampi Surface RT. Testissä päädyttiin siihen, että Surface Pro toimisi parhaiten kannettavan tietokoneen korvaajana, sillä taulutietokoneena kevyessä käytössä se ei ollut käytettävyydeltään kilpailijoiden tasolla.

Lue lisää | Kommentit (24)

Viime syksynä Muropaketin testissä katsastettiin juuri julkaistulla Intelin Haswell-mobiiliprosessorilla terästetyt Asuksen ja MSI:n pelikannettavat. Tällä kertaa vuorossa on pelaajalle merkityksellinen päivitys sillä NVIDIAn keväällä 2014 julkaisemat GeForce GTX 800 -sarjan mobiilinäytönohjaimet uudistivat pelikannettavien mallistot kaikilta valmistajilta. Testiin saatiin mukaan myös saksalaisen XMG:n räätälöitävästä pelikannettavien mallistosta uusi haastaja.

Lue lisää | Kommentit (17)

Takaisin ylös