Muropaketti.com

AMD lanseerasi viime syksynä Volcanic Islands -koodinimelliset Rx 200 -sarjan näytönohjaimet, jotka ovat pääosin uudelleennimettyjä vanhoja malleja. Radeon R9 290X- ja 290-näytönohjaimissa on kuitenkin käytössä uusi 6,2 miljardista transistorista rakentuva Hawaii-grafiikkapiiri, joka valmistetaan TSMC:n 28 nanometrin viivanlevydellä.

Lue lisää | Kommentit (16)

SSD-markkinoilla on viimeisen reilu kuukauden aikana tapahtunut paljon ja uusia julkaisuja on tullut lähes viikoittain, joka on pitänyt allekirjoittaneen enemmän kuin kiireisenä. Valitettavasti julkaisut eivät vielä ole kattaneet PCI Express –väylään asennettavia SSD-asemia, vaan kyseessä on ollut pikemminkin SATA 6Gbps -asemien tarjonnan pientä hiomista ja uudelleenjärjestelyä. Näillä näkymin PCI Express –asemia tullaan näkemään vuoden toisella puoliskolla, kun SandForcen SF3700–ohjainpiiri on vihdoin valmis parrasvaloihin.

Lue lisää | Kommentit (7)

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimen marraskuussa, jossa on käytössä täysi GK110-grafiikkapiiri 2880 CUDA-ytimellä. Kyseessä on markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka säilyttänee asemansa ainakin siihen asti, kunnes TSMC:n 20 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat NVIDIAn ja AMD:n huippumallit julkaistaan.

Lue lisää | Kommentit (11)

ASRock M8 mini-ITX -runko

30.3.2014, 13.57

Pienikokoisen ja suhteellisen suorituskykyisen PC-tietokoneen rakentaminen vaatii yleensä huolellista suunnittelua. Varsinkin, kun soppaan lisätään vielä vaatimukset pelaamiseen kelvollisesta näytönohjaimesta ja tunnelmaan virittävä ulkonäkö, on täysikokoinen tornikotelo keskimäärin halvimman ja helpoimman tuntuinen ratkaisu. ASRock on ratkaissut ongelman mini-ITX-kokoisella M8-tietokonerungolla, joka on suunniteltu erityisesti mukana kuljetettavaksi pelikoneeksi. BMW Desingworks USA:n muotoilema kotelo on hyökkäävän näköinen ilmestys.

Lue lisää | Kommentit (14)

Testasimme micro-ATX-kokoisia koteloita viimeksi vuoden taitteessa runsas pari vuotta sitten, jolloin testissä oli perinteiset minitornit Antecilta, Fractal Designiltä ja Lian Liltä. Tuon jälkeen tavallista ATX-emolevyä pienempien micro-ATX- ja mini-ITX-emolevyjen suosio on kasvanut entisestään ja tarjolla olevien koteloiden valikoima monipuolistunut huomattavasti. Eikä ihme, sillä tehokkaankin kokoonpanon saa nykyään mahdutettua ongelmitta varsin pieneen tilaan.

Lue lisää | Kommentit (16)

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Green Campuksella viihdytään. Mitä kaikkea ehtii tehdä ja tapahtua 24 tunnissa? Millainen on teekkarin ’työpäivä’? Kolme LUT Energian teekkaria kirjasi päivän ajan ylös tekemisiään. Juulin, Kimmon ja Petterin päiväkirjat valottavat teekkarin arkea, johon opiskelun lisäksi mahtuu paljon muutakin. Tästä lähtee! Rakas päiväkirja…
 

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA esitteli helmikuun lopulla grafiikkapiireihinsä uuden Maxwell-arkkitehtuurin. Valmistusteknisistä syistä johtuen ensimmäisen sukupolven Maxwell-grafiikkapiireissä on keskitytty optimoimaan suorituskyvyn ja virrankulutuksen hyötysuhdetta ja Keplerin tavoin piirit valmistetaan edelleen taiwanilaisen puolijohdevalmistaja TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä.

Lue lisää | Kommentit (46)

Opiskelu käy työstä. Se vie aikaa ja vaatii energiaa. Siihen tarvitaan intoa, hyvää motivaatiota ja vahvoja istumalihaksia. Mistä potkua tekemiseen? LUT Energian teekkarit ammentavat virtaa opintoihinsa yhdessä tekemisestä ja harrastustoiminnasta. Ne irrottavat ajatukset arkisesta puurtamisesta. Ei väliä, koetko olevasi ulvova susi, tunnetko vetoa näyttämölle vai sykkiikö rytmi veressäsi - näihin, ja moneen muuhun harrastukseen löytyy vastaus LUT:sta. 

Lue lisää | Kommentit

Virtuaalisten P2P-kryptovaluuttojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti Bitcoinin johdolla. Bitcoineja louhittiin aikaisemmin näytönohjaimilla, mutta sittemmin grafiikkapiirillä louhinnasta on tullut taloudellisesti kannattamatonta. Bitcoinin SHA-256-algoritmin laskentaan soveltuvat paremmin FPGA- ja ASIC-pohjaiset laitteet, jotka tarjoavat jopa monta kymmentä kertaa paremman suorituskyvyn ja energiatehokkuuden verrattuna yleiskäyttöön soveltuvaan näytönohjaimeen.

Lue lisää | Kommentit (39)

OCZ on viime aikoina ollut melkoisen ryöpytyksen alla. Pitkään jatkuneiden taloudellisten ongelmien jälkeen OCZ hakeutui 27. marraskuuta Chapter 11 -konkurssiin, joka Suomessa vastaa yrityssaneerausta. Syynä saneeraushakeumukselle oli OCZ:n Hercules Technology Growth Capitalilta ottama 30 miljoonan dollarin laina huimalla 15% vuosikorolla, jonka ehtojen mukaan sijoitusyhtiö ottaisi OCZ:n haltuunsa, jos yhtiö ei kykenisi maksamaan velkojaan aikataulussa. Toshiba tarjoutui heti kättelyssä ostamaan OCZ:n kuluttaja- ja yrityspuolen SSD-liiketoiminnan 35 miljoonalla dollarilla ja viikkoa myöhemmin kaupasta tuli virallinen.

Lue lisää | Kommentit (17)

Nykypäivän työnantajat toimivat lähes poikkeuksetta kansainvälisessä ympäristössä. Kansainvälistä kokemusta edellytetään ja arvostetaan työmarkkinoilla yhä enemmän. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuudet kansainvälistymiseen noin 40:ssä eri maassa. Vaihtoehtoja siis on, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Miten maailmalta hankitut eväät voi hyödyntää työelämässä? Päästetään ääneen asiaan perehtyneet LUT:n opiskelijat ja henkilökunta.

Lue lisää | Kommentit

MSI GTX 780Ti Gaming 3G

19.2.2014, 10.56

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimen marraskuussa, jossa on käytössä täysi GK110-grafiikkapiiri 2880 CUDA-ytimellä. Kyseessä on markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka säilyttänee asemansa ainakin siihen asti, kunnes TSMC:n 20 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat NVIDIAn ja AMD:n huippumallit julkaistaan.

Lue lisää | Kommentit (23)

Intel julkaisi syyskuussa Bay Trail-T -koodinimelliset Atom Z3000 -sarjan järjestelmäpiirit, jotka on tarkoitettu taulutietokoneisiin ja 2-in-1-laitteisiin (kannettava & taulutietokone). Intel on pyrkinyt polkemaan laitteiden hintatason mahdollisimman alas ja tähdännyt Yhdysvalloissa edullisimmillaan 199 dollariin ilman veroja.

Lue lisää | Kommentit (11)

Tällä kertaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) opiskelijat pääsevät kertomaan opinnoistaan. Meitä kiinnosti, onko nykyopetus vain luennointia ja kirjojen pänttäystä vai linkittyykö se tutkimukseen ja tulevaan työelämään. Mistä opiskelijat kaivavat motivaation vuosia kestävään opiskeluun ja mitä urahaaveita heillä mahtaa tulevaisuuden varalle olla. Valitsimme haastateltavat tarkoin, sillä halusimme kommentit mahdollisimman monipuolisesti niin opintojensa alku- kuin loppuvaiheessakin olevilta opiskelijoita. Haastateltavaksi pääsi myös kaksi opettajaa.

Lue lisää | Kommentit

Prosessoricoolerimarkkinoiden tarjonta on kasvanut muutaman viime vuoden aikana merkittävästi ja kauppoihin on saatu yhä enemmän juuri tietynlaisiin käyttötarkoituksiin suunnattuja coolerimalleja. Myös passiivijäähdytykseen tarkoitettujen mallien tarjonta on paremmalla tolalla kuin koskaan aiemmin, joten äänetöntä kokoonpanoa tavoittelevilla on varaa valita.

Lue lisää | Kommentit (34)

AMD Radeon R7 260X & R9 270

11.2.2014, 21.26

AMD uudisti viime vuoden lopulla näytönohjainmallistonsa julkaisemalla joukon Radeon R7- ja R9-sarjan näytönohjaimia. Suurin osa on uudelleennimettyjä Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimia ja suorituskykyisimmät mallit perustuvat täysin uuteen Hawaii-grafiikkapiiriin. Testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan Radeon R9 270X-, 280X, 290- ja 290X-mallit, mutta nyt vuorossa on katsaus edullisempiin alle 200 euron Radeon R7 260X- ja Radeon R9 270-malleihin.

Lue lisää | Kommentit (22)

Saimme Muropaketin testilaboratorioon ennen vuoden vaihdetta kahdet toisistaan poikkeavat kuulokemikrofonit eli headsetit Astrolta ja Thermaltakelta. Kokeilimme niitä käytännössä PC:llä pitkiksi venyneissä Battlefield 4 -testisessiossamme ja selvitimme, onko kummassakaan potentiaalia verkkopelaajan luottovarusteeksi.

Lue lisää | Kommentit (12)

Muropaketin testilaboratorioon saapui koeajoon Gigabyten uusi GA-Z87X-UD7 TH -emolevy. Z87-piirisarjalla ja Haswell-prosessoreiden LGA 1150 -suoritinkannalla varustettu luksusemolevy on tarkoitettu erityisesti kovaan ylikellotuskäyttöön ja se edustaa Gigabyten Z87-emolevytarjonnan parhaimmistoa.

Lue lisää | Kommentit (7)

Nykypäivänä markkinoilla on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja olohuoneeseen HTPC-käyttöön. Tutustuimme Muropaketissa pari vuotta sitten AMD:n ensimmäiseen Llano-koodinimelliseen APU-piiriin, jonka valjastimme XBMC Media Centerin kanssa kotiteatterikäyttöön. Reilu vuosi sitten perehdyimme puolestaan Intelin houkuttelevaan Next Unit of Computing -konseptiin eli pieneen 10 x 10 cm kokoiseen PC-runkoon.

Lue lisää | Kommentit (7)

NVIDIA ja AMD julkaisivat syksyllä uudet lippulaivannäytönohjaimensa ja testasimme Muropaketissa molempien valmistajien omat referenssisuunnitteluun perustuvat mallit heti tuoreeltaan.

Lue lisää | Kommentit (95)

Takaisin ylös