Uusimmat

Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset

26.03.2016 22:58 Sampsa Kurri

Tehonkulutusta seurattiin Etech PM300 -energiamittarilla, jolla mitattiin koko tietokoneen tehonkulutus pois lukien näyttö. Lämpötilat mitattiin MSI:n Afterburner-ohjelman avulla. Rasituksessa käytettiin DirectX 11 -rajapintaa tukevaa Battlefield 4 -peliä.

asus-r9-fury-tehonkulutus2

Täysiveriseen Fury X:ään verrattuna ominaisuuksiltaan hieman karsitulla ja 50 MHz alhaisemmalla kellotaajuudella toimivalla Fiji-grafiikkapiirillä varustetulla Asuksen Strix R9 Furyllä kokoonpanon tehonkulutus oli vain 13 wattia alhaisempi.

asus-r9-fury-lampotila2

3D-rasituksessa Asuksen DirectCU III -ilmajäähdytys hoiti hommansa hyvin ja Fiji-grafiikkapiirin lämpötila oli 72 astetta. Nestekierrolla jäähdytettyyn Fury X:ään verrattuna grafiikkapiiri toimi 10 astetta lämpimämpänä.

 

asus-r9-fury-melu2

Melumittaukset suoritettiin Velleman DVM805 -desibelimittarilla, joka asetettiin 25 senttimetrin päähän avonaiseen koteloon asennetusta näytönohjaimesta.

Huom! Melu on logaritminen suure, jonka yksikkö on desibeli (dB). Esimerkiksi 3 desibelin muutos tarkoittaa melutason kaksinkertaistumista ja 10 desibelin muutos melutason kymmenkertaistumista. Desibeleinä mitattava melutaso ei välttämättä kerro koko totuutta melun häiritsevyydestä, joten mittaukset ovat lähinnä suuntaa antavia.

Asuksen Strix R9 Furyn melutaso oli 3D-rasituksessa vielä maltillinen 42,5 desibelin melutasolla, eikä se ollut kuin desibelin äänekkäämpi kuin nestejäähdytetty Radeon R9 Fury X (testikappaleen pumpusta on tullut ajan myötä hieman äänekkäämpi). MSI:n GTX 970 Gaming oli Twin Frozr IV -jäähdytyksellään testijoukon hiljaisin.

 

Sisältö

  1. Asus Strix R9 Fury -näytönohjaimen esittely
  2. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset 2560x1440-resoluutiolla
  3. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  4. Ylikellotustestit
  5. Loppuyhteenveto