Uusimmat

Loppuyhteenveto

26.03.2016 22:58 Sampsa Kurri

Fury X:n pikkuveli Fury osoittautui Muropaketin testeissä kelpo näytönohjaimeksi 2560×1440-resoluutiolle. Kaikki uutuuspelit Tomb Raideria lukuun ottamatta pyörivät parhailla kuvanlaatuasetuksilla yli 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Ylikellottamalla näytönohjaimesta saatiin vielä puristettua 8 % parempi suorituskyky irti. Asuksen järeä DirectCU III -jäähdytys hoiti tehtävänsä mallikkaasti ja piti grafiikkapiirin lämpötilan kurissa ja melutason siedettävänä.

asus-r9-fury-9-22032016

Furyn selkein heikkous on edelleen melko korkea yli 600 euron hinta Suomessa. Muropaketin testeissä Furyn tiukin kilpakumppani oli noin 75 euroa edullisempi GeForce GTX 980, joka päihitti sen Tomb Raiderissa, Dirty Rallyssä ja Just Cause 3:ssa.

Asuksen Strix R9 Fury on noin 50 euroa edullisempi kuin isoveljensä nestejäähdytetty Fury X, joka oli Muropaketin testeissä pelistä riippuen 5-12 % suorituskykyisempi. Reilu 100 euroa kalliimpi Gigabyten GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming -näytönohjain oli puolestaan pelistä riippuen 20-40 % suorituskykyisempi kuin Fury.

 

Huomioita uutuuspeleistä

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oli selvästi kevyin pala purtavaksi ja ruudunpäivitysnopeudet nousivat helposti 100 FPS:n tuntumaan. Fallout 4 vaati pientä kikkailua, että pystytahdistus saatiin kytkettyä pois käytöstä. Tomb Raider oli raskain ja siinä oikeastaan kaikilla testatuilla näytönohjaimilla parempaan pelikokemukseen kannattaisi laskea kuvanlaatuasetukset High-tasolle. Vaikka Battlefield 4 onkin julkaistu jo 2,5 vuotta sitten, tuntuu se paremmalta testipeliltä kuin Star Wars Battlefront. Call of Duty: Black Ops III:ssa AMD:n näytönohjaimilla suorituskyky oli poikkeuksellisen hyvä verrattuna muiden testipelien yleiseen linjaan.

 

Sisältö

  1. Asus Strix R9 Fury -näytönohjaimen esittely
  2. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset 2560x1440-resoluutiolla
  3. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  4. Ylikellotustestit
  5. Loppuyhteenveto