Muropaketti.com

Intel julkaisi elokuun alussa uuteen Skylake-arkkitehtuuriin perustuvat 6. sukupolven Core-prosessorit sekä niitä tukevat 100-sarjan piirisarjat. Prosessorit sopivat uuteen LGA 1151 -kantaan ja tukevat DDR4-muisteja. Emolevyvalmistajat lanseerasivat samalla runsaasti Z170-piirisarjaan perustuvia emolevyjä, joihin tutustumme tässä artikkelissa.

Lue lisää | Kommentit

USB 3.1 -standardi näki päivänvalon vuonna 2013 ja se tunnetaan markkinointinimellä SuperSpeed+ USB. Nyt myyntiin ovat saapuneet ensimmäiset USB 3.1 -tuella varustetut emolevymallit sekä muita laitteita, kuten esimerkiksi Nokian N1-taulutietokone, jossa on käytössä uusi symmetrinen Type-C-liitin. Tutustumme tässä artikkelissa pikaisesti USB 3.1:n uudistuksiin ja vertaamme suorituskykyä vanhempiin USB 3.0- ja 2.0-standardeihin.

Lue lisää | Kommentit

Intel julkaisi elokuun lopulla Haswell-E-koodinimelliset tehoprosessorit ja Muropaketissa testattiin hiljattain kolmikon suorituskykyisin eli kahdeksanytiminen Core i7-5960X- ja edullisin kuusiytiminen Core i7-5820K-malli. Uudet LGA2011-v3-kantaiset prosessorit vaativat kaverikseen DDR4-muistit ja X99-piirisarjaan perustuvan emolevyn.

Lue lisää | Kommentit

Intel julkaisi toukokuussa Haswell Refresh -päivityksen, joka käsittää joukon uusia prosessorimalleja ja 9-sarjan piirisarjat. Tutustuimme Muropaketissa jo ensimmäisen aallon suorituskykyisimpään Core i7-4790 -malliin, mutta kerroinlukittuna ei-K-mallina se ei tarjonnut mitään uutta tai kiinnostavaa vuosi sitten julkaistuun ja samanhintaiseen Core i7-4770K -malliin verrattuna.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketin testilaboratorioon saapui koeajoon Gigabyten uusi GA-Z87X-UD7 TH -emolevy. Z87-piirisarjalla ja Haswell-prosessoreiden LGA 1150 -suoritinkannalla varustettu luksusemolevy on tarkoitettu erityisesti kovaan ylikellotuskäyttöön ja se edustaa Gigabyten Z87-emolevytarjonnan parhaimmistoa.

Lue lisää | Kommentit

Saimme Asukselta testiin kolme erityisesti pelaajille ja ylikellottajille suunnatun Republic of Gamers- -tuoteperheen Z87-piirisarjallista emolevyä: Maximus VI Extreme, Maximus VI Formula ja Maximus VI Impact.

Lue lisää | Kommentit

Intel julkaisi kesäkuussa uudet Haswell-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit, jotka valmistetaan aiemman sukupolven Ivy Bridge -prosessoreiden tavoin 22 nanometrin prosessilla käyttäen hyväksi Tri-Gate-transistoriteknologiaa. Ensimmäisenä markkinoille saapuivat työpöytäkäyttöön tarkoitetut neliytimiset Core i5- ja Core i7-4000 -tuoteperheiden prosessorit, joista on saatavilla yhteensä 13 eri mallia. Myöhemmin kesällä luvassa ovat kaksiytimiset Core i3 -prosessorit.

Lue lisää | Kommentit

Intel julkaisi viime vuoden tammikuussa Sandy Bridge -koodinimellisten prosessoreiden yhteydessä LGA 1155 -prosessorikannan. Samalla se julkaisi muun muassa ylikellotusominaisuuksilla varustetun P67-piirisarjan, mutta toukokuun puolella Z68 korjasi potin harrastelijoille suunnattujen piirisarjojen keskuudessa. P67:stä poiketen Z68 mahdollisti prosessoriin integroidun grafiikkaohjaimen käyttämisen ja lisäksi mukana oli tuki Smart Response Technology -teknologialle. Z68:aan paneuduttiin Muropaketissa julkaistussa Intel Z68 -piirisarja ja Asus P8Z68-V Pro -artikkelissa.

Lue lisää | Kommentit (47)

Intelillä on tällä hetkellä menossa siirtyminen uusiin prosessorikantoihin, sillä kuluttajamarkkinoiden osalta vuoden alussa julkaistujen Sandy Bridge -koodinimellisten prosessoreiden yhteydessä Intel otti käyttöön LGA 1155 -kannan, joka korvaa aiemman LGA 1156:n. High-end-puolelle Intel julkaisi LGA 2011 -prosessorikannan marraskuun puolivälissä Sandy Bridge-E -prosessoreiden yhteydessä. LGA 2011 korvaa LGA 1366:n, joka on pitänyt pintansa vuoden 2008 lopulta lähtien.

Lue lisää | Kommentit (24)

AMD julkaisi hiljattain uudet 900-tuoteperheen piirisarjat, joiden merkittävin uudistus on tuki Socket AM3+ -kannallisille FX-prosessoreille, jotka yritys julkaisee parin kuukauden kuluttua. Kyseiset piirisarjat on suunnattu käyttäjille, jotka vaativat reilunpuoleista 3D-suorituskykyä ja luottavat yhteen tai useampaan erillisnäytönohjaimeen. AMD on pitkään pyrkinyt strategiaan, jossa sillä on työpöytäpuolella ainoastaan yksi prosessorikanta, mutta Fusion-tuoteperheen APU-piirien myötä tilanne on muuttunut. APU-piireissä on samaan piisiruun integroitu prosessoriytimien ohella myös grafiikkaohjain ja ne on suunnattu ennen kaikkea käyttöön, jossa ei ole tarvetta erillisnäytönohjaimella.

Lue lisää | Kommentit (10)

AMD julkaisi 890FX-piirisarjan viime vuoden huhtikuussa ja nyt vuorossa ovat seuraavan sukupolven 900-tuoteperheen piirisarjat, joista tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin 990FX-malliin. Kyseessä on AMD:n tehokäyttöön suunnattu piirisarja, jonka käyttäjien odotetaan tukeutuvan erillisnäytönohjaimen varaan. FX-mallin ohella 900-tuoteperheen muut mallit ovat 990X ja 970, ja mitä ilmeisimmin AMD ei ole julkaisemassa enää integroidulla grafiikkaohjaimella varustettuja piirisarjoja, vaan tarjoaa kyseisen markkinasegmentin ratkaisut Fusion-tuoteperheen APU-piireillä (Accelerated Processing Unit). APU-piireissä samaan piisiruun on integroitu prosessoriytimien ohella myös grafiikkaohjain.

Lue lisää | Kommentit (25)

Intel julkaisi tammikuun alussa LGA 1155 -prosessorikantaa käyttävät uudet Sandy Bridge -koodinimelliset Core i7-, i5- ja i3-tuoteperheiden prosessorit. Samalla Intel julkaisi 6-sarjan piirisarjat, jotka jouduttiin vetämään kuukautta myöhemmin markkinoilta vakavan Serial ATA 3 Gb/s -ongelman seurauksena. 6-sarjan piirisarjoista eniten parrasvaloissa on viihtynyt P67, joka on suunnattu työpöytäkäyttöön erillisnäytönohjainten omistajille, kun taas H67 on ollut Sandy Bridgen integroidun grafiikkaohjaimen omistajien pääasiallinen valinta.

Lue lisää | Kommentit (20)

Intel julkaisi 5. tammikuuta Sandy Bridge -koodinimelliset 32 nanometrin prosessilla valmistettavat Core i7-, i5- ja i3-tuoteperheiden prosessorit, jotka käyttävät uutta LGA 1155 -prosessorikantaa. Tammikuussa tutustuimme P67-piirisarjaan sekä neljään siihen perustuvaan emolevyyn, jotka on tarkoitettu käytettäväksi erillisnäytönohjaimen kanssa. Sandy Bridge -prosessoreihin on integroitu grafiikkaohjain, josta ei pääse hyötymään P67-emolevyjen kanssa ja kuluttajapuolella yleisin integroidusta grafiikkaohjaimesta hyödyn irti saava piirisarja on H67.

Lue lisää | Kommentit (11)

Intel julkaisi pitkän odotuksen jälkeen 5. tammikuuta virallisesti markkinoille Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Core i3-, i5- ja i7-malliset prosessorit, jotka valmistetaan 32 nanometrin viivaleveydellä. Prosessorit asentuvat uuteen LGA 1155 -prosessorikantaan, joten Sandy Bridgeä havittelevat joutuvat samalla hankkimaan uuden emolevyn. Intel julkaisi edellä mainittujen prosessoreiden kanssa samassa yhteydessä pitkän listan uusia piirisarjoja, joista P67 ja H67 ovat mallit, jotka tulevat yleistymään tavallisten kuluttajien keskuudessa työpöytäpuolella.

Lue lisää | Kommentit (24)

Asus Crosshair IV Extreme

31.10.2010, 22.15

Muropaketti tutustui toukokuussa kolmeen AMD 890FX -piirisarjaan perustuvaan emolevyyn, Asus Crosshair IV Formulaan, Asus M4A89TD PROhon sekä MSI 890FXA-GD70:een. Kyseinen piirisarja ja samaan aikaan huhtikuussa julkaistut kuusiytimiset Phenom II X6 -tuoteperheen Thuban-koodinimelliset prosessorit ovat kasvattaneet suosiota kuluttajien keskuudessa, sillä ne tarjoavat hintaan verrattuna reilusti ominaisuuksia ja suorituskykyä.

Lue lisää | Kommentit (11)

Intel julkaisi X58-piirisarjan jo vuoden 2008 lokakuussa, joten kyseessä on pian kahden vuoden ikään yltänyt piirisarja, joka on edelleen ainoa työpöytäkäyttöön suunnattu piirisarja, joka tukee LGA 1366 -kannallisia prosessoreita.

Lue lisää | Kommentit (20)

AMD julkaisi 2. huhtikuuta 800-piirisarjaperheen ensimmäisen mallin, 890GX:n. Kyseinen piirisarja on varustettu ATI Radeon HD 4290 -grafiikkaohjaimella ja Muropaketti tutustui piirisarjaan sekä kolmeen siihen perustuvaan emolevyyn, Asus M4A89GTD PRO/USB3:een, Gigabyte 890GPA-UD3H:hon sekä MSI 890GXM-G65:een huhtikuun puolella julkaistussa artikkelissa.

Lue lisää | Kommentit (10)

Uutisoimme viime vuoden elokuussa MSI:n prototyyppiasteen Big Bang -emolevystä, josta löytyi Lucidin Hydra-piiri. Kyseinen piiri organisoi useamman grafiikkapiirin liikennettä ja on pääasiallisesti tarkoitettu pelikäyttöön. Se toimii eräänlaisena keskittimenä grafiikkapiirien välillä ja ajurit jakavat renderöintiaikaa saatavilla olevilla grafiikkapiireille. MSI:n Big Bang -konsepti ehti muuttua useaan otteeseen ja yritys pyrki paikkaamaan viivästystä julkaisemalla NVIDIAn NF200-piirillä varustetun Big Bang -tuoteperheen emolevyn. Lucidin Hydra 200 -piirillä varustetuista emolevyistä tihkui lisätietoa tammikuussa, mutta myyntiin asti niitä ei ole saapunut suuremmassa mittakaavassa vieläkään.

Lue lisää | Kommentit (25)

AMD:n 700-piirisarjaperhe on pitänyt pintansa pitkään, sillä tuoteperheen ensimmäiset mallit (790FX, 790X ja 770) julkaistiin jo vuoden 2007 marraskuussa. Seuraavan vuoden maaliskuussa tarjonta laajentui integroidulla grafiikkaohjaimella varustetuilla malleilla (780G ja 740G) ja elokuussa 790GX:llä. Vuotta myöhemmin AMD julkaisi 785G:n, mutta 790GX on onnistunut pitämään itsellään puolitoista vuotta AMD:n suorituskykyisimmällä integroidulla grafiikkaohjaimella varustetun piirisarjan titteliä.

Lue lisää | Kommentit (24)

Intel julkaisi ensimmäiset 32 nanometrin prosessilla valmistetut työpöytä- ja mobiilikäyttöön suunnatut prosessorit 7. tammikuuta CES 2010 -tapahtumassa (Consumer Electronics Show) Las Vegasissa. Samassa rytäkässä Intel julkaisi kasan uusia piirisarjoja, joista H57-, H55- ja Q57-mallit on kohdistettu työpöytäkäyttöön. Tammikuussa tutustuimme Clarkdale-koodinimelliseen Core i5-661 -prosessoriin, johon on integroitu grafiikkaohjain ja joka on tarkoitettu käytettäväksi edellä mainittujen piirisarjojen kanssa.

Lue lisää | Kommentit (17)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös