Uusimmat

Corsair H110i GT

18.04.2015 21:09 Muropaketin toimitus

Corsairin uusi H110i GT on hyvin tyypillinen esitäytetty ja suljettu CoolIT-pohjainen nestecooleri. Corsair on lähinnä varustanut coolerin omilla tuulettimillaan ja viilannut ulkoasua, kiinnitysratkaisua ja oheistavaroita yrityksen Hydro-brändiin sopiviksi. CoolIT-pohjaisia malleja on tarjolla selvästi harvemmin kuin Asetekin suunnittelua edustavia nestecoolereita, joten on vaihteeksi hienoa nähdä mihin tuore suuremmalla 280 mm:n kennolla varustettu malli kykenee.

Muropaketin Hintavertailun mukaan Corsair H110i GT:n hintataso Suomessa on alkaen 147 euroa.

Corsairin H110i GT on pakattu suurikokoiseen mustaan punaisilla yksityiskohdilla tyyliteltyyn pahvipakkaukseen, josta löytyy nestecoolerin tekniset tiedot ja esittelykuvia. Sisältä paljastuu lähes kaikille valmisnestejäähyille tyypillinen pahvikaukalo, johon osat on pakattu tukevasti.

Mukana toimitetaan kaksi 140 mm:n PWM-ohjattua tuuletinta, Corsair Link -USB-kaapeli, kiinnitysraudat AMD- ja Intel-alustoille, pussillinen ruuveja ja muita pientarvikkeita sekä asennusohjeet.

Nestecoolerin yhteensopivuus luvataan Intelin LGA 115x-, 1366- ja 2011-prosessorikannoille sekä AMD:n Socket FM1-, FM2-, AM2- ja AM3-suoritinkannoille.

H110i GT:n kulmikkaan alumiinikennon ulkomitat ovat 140 x 322 x 27 mm, keskellä olevien kiinnitysreikien väli on 20 mm ja siitä löytyy kiinnitysreiät neljälle 140 mm:n tuulettimelle. Kennon kaksi reunaa on koristeltu harmaalla muovilla ja Corsairin logolla.

Corsairin H110i GT on suljettu nestekierto, joten letkuja ei ole tarkoitettu irrotettaviksi. Kumiletkut on päällystetty poikkeuksellisesti kangaspunouksella, joka näyttää hyvältä, mutta samalla tekee letkuista hieman totuttua jäykemmät. Letkujen ulkohalkaisija on runsaat 15 mm ja pituus noin 36 cm.

Kennossa on 16 nestekanavaa ja rivaston tiheys on noin 20 lamellia tuumalle. Ohuen mattamustan maalipinnan alta kuultaa läpi selvä alumiinin sävy.

Kulmikas Corsairin logolla ja RGB-LED-valolla valaistu blokkiyksikkö yhdistää prosessorin kylmälevyn ja pumpun. Blokkiyksikkö on kohtuullisen matala ja sen ulkoasua on tyylitelty coolerin kokonaisuuteen sopivasti harmaalla keskiosalla. Pumppu saa virtansa Serial ATA -virtaliittimestä, siihen voidaan liittää kaksi PWM-ohjattua tuuletinta ja letkunlähdöt ovat kääntyvää mallia. Blokkiyksikön vasemmasta reunasta löytyy USB-liitäntä Link-ohjelmistoa varten.

Mukana toimitetaan kaksi Corsairin PWM-ohjattua 140 mm:n SP140L-tuuletinta, joiden maksimipyörimisnopeudeksi ilmoitetaan 2100 RPM +/- 10 %. SP140-sarjan tuulettimien kehutaan omaavan hyvän paineentuoton ja täten soveltuvan hyvin käytettäväksi erityisesti nestejäähdytyksen kennoissa. Tuulettimien melutaso on miellyttävän hiljainen alle 1000 RPM:n nopeuksilla, mutta suuremmilla nopeuksilla tuulettimet pitävät epämiellyttävää pörinää ja voimakasta tärinää. Corsair ilmoittaa tuulettimien staattiseksi paineentuotoksi 3,99 mm/H2O, ilmavirraksi 113 CFM ja melutasoksi 43 dBA.

Tuulettimet kiinnitetään kennoon kahdeksalla pitkällä ruuvilla. Kennoon voi lisäksi asentaa kaksi lisätuuletinta, mutta niille ei toimiteta kiinnikkeitä pakkauksen mukana.

Corsairin asennusohjeet ovat yleensä erinomaiset, eikä H110i GT ole poikkeus. Coolerin asennusohjeet on varustettu esimerkillisen selkeillä kuvilla ja kuvateksteillä. Muuten loistavasta ohjevihkosesta kuitenkin puuttuu suomenkieli.

Blokkiyksikön pohjan kuparinen kylmälevy on heikosti peilaava, mutta sormella kokeiltaessa pinta tuntuu sileältä. Pohjaan on valmiiksi levitetty ohut kerros lämpötahnaa. Vakiotahna poistettiin ja pohja puhdistettiin huolella, sillä lämpötilamittauksissa käytettiin Arcticin MX-4-lämpötahnaa vertailukelpoisten tulosten saamiseksi.

Blokkiyksikön kiinnittämiseksi Intelin kannoille tarvitaan takalevy, neljä sormiruuvia ja korokepalaa sekä blokkiyksikköön magneettisesti kiinnittyvä metallikehikko.

Emolevyn taakse asennettava takalevy on hyvin suunniteltu. Asennus ei vaadi osien kasaamista ja rakenne on sellainen, että yhteensopivuusongelmia tuskin tulee vastaan. Kiinniketapit siirretään kannan kiinnikereikiä vastaaville kohdille sormilla liikuttamalla.

Kannan kiinnikereikiin pyöritetään kiinni kaksipuoleiset korokepalat, prosessorin päälle puristetaan pieni määrä lämpötahnaa ja blokkiyksikkö lasketaan kierretankoihin.

Blokkiyksikkö lukitaan paikoilleen neljällä sormiruuvilla vastakkaisista reunoista kiristäen. H110i GT:n työkaluton asennus on erittäin helppo ja kiinnikkeet ovat tukevat. Blokkiyksikön kääntyvät letkunlähdöt mahdollistavat ongelmattoman asennuksen varsin jäykistä letkuista huolimatta. Prosessorikannan ympärille jää paljon tilaa esimerkiksi korkeille muisteille eikä yhteensopivuusongelmia pitäisi olla Intelin suunnitteluohjeita noudattavien emolevyjen kanssa.

Corsairin nestecoolerien uudistettu ulkoasu on onnistunut ja erottuu hyvässä mielessä markkinoiden muusta tarjonnasta. Valaistu blokkiyksikkö, harmaat yksityiskohdat ja punouksella päällystetyt letkut muodostavat hillityn tyylikkään kokonaisuuden ja coolerin rakenne tuntuu kaikin puolin laadukkaalta.

Corsairin H110i GT tukee Link-ohjelmistoa, jonka avulla voidaan muun muassa tarkkailla kokoonpanon komponenttien antureiden arvoja ja säätää Corsairin i-sarjan tuotteiden asetuksia. Link-ohjelmiston käyttöönotto vaatii mukana toimitettavan USB-kaapelin liittämistä blokkiyksikköön, jonka jälkeen pumpun ja tuulettimien nopeutta sekä blokkiyksikön RGB-valoa voidaan säätää ohjelmallisesti. Link-ohjelmiston käyttöönotto on joskus ongelmallista, sillä H80i GT- ja H100i GTX -coolereita ei saatu toimimaan yhteen Link-hallintaohjelman kanssa lukuisista yrityksistä huolimatta, vaikka molemmat sitä virallisesti tukevatkin.

Sisältö

  1. Corsairin nestejäähdytteiset prosessoricoolerit (H110i GT, H100i GTX & H80i GT)
  2. Corsair H110i GT
  3. Corsair H100i GTX
  4. Corsair H80i GT
  5. Testikokoonpano, lämpötila- ja melumittaukset sekä subjektiivinen meluarviointi
  6. Loppuyhteenveto