Uusimmat

CAM 3.2 -ohjelmisto

02.12.2016 12:40 Juha Kokkonen

CAM 3.2 –ohjelmisto

NZXT on suunnitellut Kraken X42:n hallittavaksi yrityksen omalla CAM-sovelluksella, joka on ilmaiseksi yrityksen sivuilta ladattava Windows-työpöytäsovellus. Asennuspaketin koko on runsaat 30 megatavua. Lisäksi sovelluksesta on tarjolla Android- ja iOS-laitteiden kanssa yhteensopiva mobiiliversio, joka mahdollistaa käyttäjän CAM-sovelluksella varustettujen tietokoneiden etähallinnan.

CAM:in asennuksen pitäisi olla Kraken X42:n käyttöönoton yhteydessä varsin suoraviivainen toimenpide, mutta siitä huolimatta emme saaneet sovellusta tunnistamaan cooleria parinkaan tunnin taistelemisen jälkeen. Lyhyen googlettelun perusteella emme olleet ainoita, jotka ovat törmänneet vastaaviin ongelmiin. Testaamisen kannalta onneksi Kraken X42 toimii tarvittaessa myös ilman CAM-sovellusta.

CAM:in ensimmäisellä käynnistyksellä se pyytää käyttäjää kirjautumaan. Kyseessä on osittain pilvipohjainen palvelu, jonka toiminnoista osa vaatii rekisteröinnin. Halutessaan käyttäjä voi jättää rekisteröinnin sikseen ja jatkaa ”guest”-tilassa. Rekisteröityminen tapahtuu NZXT:n kotisivuilla ja vie pari minuuttia.

CAM:in käyttöliittymä perustuu välilehtiin, joita on kokoonpanosta riippuen kolmesta neljään kappaletta. Ensimmäisellä Dashboard-välilehdellä on nähtävissä seurantatietoja kokoonpanon lämpötiloista, kierrosnopeuksista ja muistien sekä levyjen tilasta. Tietoja voi tarkastella kolmessa eri näkymässä.

Toisena oleva Build-välilehti näyttää yleisimpiä tietoja kokoonpanossa käytetyistä komponenteista. Kolmas Games-välilehti tarjoaa suorituskykytietoja käyttäjän viimeisimpien pelisessioiden ajalta. Kyseisen toiminnon käyttäminen vaatii kirjautumisen CAM-tiliin.

Neljäntenä sijaitseva Tuning-välilehti tarjoaa alavälilehden muodossa beetavaiheessa olevan GPU:n ylikellotusnäkymän, joka mahdollistaa näytönohjaimen grafiikkapiirin sekä muistien ylikellottamisen ja tuuletinprofiilin säätämisen.

Esimerkkikuvista puuttuvilta seuraavilta alavälilehdiltä löytyisi Kraken-nestecoolerin, Grid+-tuuletinhubin sekä HUE+-valaistustuotteiden säädöt, mikäli sellaisia on kokoonpanoon kytkettynä. Kraken X42:n tapauksessa sen omalta välilehdeltä löytyisi pumpun ja tuulettimen nopeussäätö- ja seuranta, jäähdytysnesteen lämpötilan seuranta sekä blokkiyksikön valaistuksen väri ja efektisäädöt. Valitettavasti emme saaneet näitä keskeisiä ominaisuuksia toimimaan testikokoonpanomme tapauksessa. Päivitämme artikkelia, jos keksimme ongelmaan ratkaisun myöhemmin.

Sisältö

  1. Johdanto ja paketin sisältö
  2. Coolerin tekninen toteutus ja ominaisuudet
  3. Coolerin asentaminen
  4. CAM 3.2 -ohjelmisto
  5. Testikokoonpano ja -metodit
  6. Melumittausten tulokset
  7. Lämpötilamittausten tulokset
  8. Yhteenveto

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat