Uusimmat

Zalman Reserator 3 Max

27.08.2013 20:15 Muropaketin toimitus

Valmiiksi esitäytetyt ja huoltovapaat nestejäähdyttimet ovat kasvattaneet suosiotaan ylikellottajien keskuudessa nopeaa tahtia. Suuri osa myynnissä olevista malleista pohjautuu samoihin Asetekin lisensoimiin ratkaisuihin ja täten eroavat toisistaan yleensä hyvin vähän. Valmistajat yrittävät erottua edukseen tiukasti kilpailluilla markkinoilla varustamalla jäähdyttimen erilaisilla tuulettimilla, tarjoamalla hallintaohjelmistoja ja tekemällä ulkonäöllisiä parannuksia.

Zalmanin uusi Reserator 3 Max on esitäytetty ja sinetöity 120 mm nestejäähdytin prosessorille, joka tarjoaa virkistävän poikkeuksen valtavirtaan. Perinteinen prosessoriblokin ja pumpun yhdistävä blokkiyksikkö on saanut kaverikseen tavallisesta kennosta poikkeavan, Zalmanin ilmajäähdytyssiilejä läheisesti muistuttavan jäähdyttimen. Zalman lupailee Reserator 3 Max -coolerinsa kykenevän jopa 400 watin jäähdytystehoon. Valitettavasti Reserator 3 Maxin hintatasosta tai saatavuudesta Suomessa ei toistaiseksi ole vielä tietoa, mutta Saksasta Zalmanin uutuus irtoaa 100 euron hintaan.

Tässä artikkelissa esitellään tarkemmin Zalman Reserator 3 Max ja sen asennus Intel LGA2011 -kantaiseen testikoneeseen. Testasimme onko lupauksille katetta vertaamalla sitä jäähdytystehon ja melutason osalta muihin esitäytettyihin 120 mm jäähdyttimellä varustettuihin nestekiertoihin. Testiin verrokeiksi otettiin aiemmin Muropaketissa testatut Antec H2O 920- ja Corsair H80 -nestejäähdytykset sekä Intelin oma Liquid Cooling BXRTS2011LC.

Zalman Reserator 3 Max ja Intel BXRTS2011LC ovat kumpikin varustettu yhdellä 120 mm tuulettimella. Antec H2O 920 ja Corsair H80 ovat varustettu kahdella 120 mm tuulettimella.

Sisältö

  1. Zalman Reserator 3 Max
  2. Myyntipakkaus, tekniset ominaisuudet ja rakenteen tarkastelua
  3. Asennus Intel LGA2011 -kannalle
  4. Testikokoonpano ja -metodit, melumittaukset & lämpötilamittaukset
  5. Loppuyhteenveto