Uusimmat

Kesän 2016 mekaaniset näppäimistöt: ”Näppäinkytkimiä ja monivärivalaistusta”

09.08.2016 11:55 Juha Kokkonen

kaikki-1

Muropaketin tapoihin on jo useamman vuoden ajan kuulunut tutustua uusiin mekaanisiin näppäimistöihin tasaisin väliajoin. Viimeksi Muropaketissa tutustuttiin Logitechin, Corsairin ja Duckyn uutuusmalleihin viime vuoden lopulla. Parin viime vuoden aikana mekaanisissa näppäimistöissä yleistyi monivärinen RGB-taustavalaistus, kun taasen tämän vuoden virtaus näyttäisi olevan uudet kytkintyypit.

Otimme tällä kertaa testiin melko tuoreet mallit neljältä eri valmistajalta; Corsairilta, Cooler Masterilta, Steelseriesiltä ja Roccatilta. Kaikki neljä mallia eivät ole ehkä suoranaisia kilpailijoita toisilleen, eikä niitä ole tarkoitus vertailla suoraan toisiaan vastaan, vaan ajatuksena on lähinnä katsastaa uusia malleja sekä tutustua niissä käytettyyn tekniikkaan.

Tämänkertaisissa näppäimistöissä käytetään kolmea eri kytkintyyppiä – Cherry MX RGB:tä, Cherry MX Speediä sekä Steelseriesin omaa QS1-kytkinmallia. Tarkoituksenamme oli saada mukaan myös Kaihuan matalaprofiilista kytkintä käyttävä Tesoro Gram Spectrum -näppäimistö, mutta sen testikappaleet eivät valitettavasti tulleet saataville tämän artikkelin aikataulun puitteissa.

Artikkelissa tutustutaan näppäimistöjen tekniseen toteutukseen, ominaisuuksiin sekä ohjelmistoon. Niille, joille mekaaninen näppäimistötekniikka on vielä uusi ja tuntematon asia, suosittelemme lämpimästi Muropaketin neljän vuoden takaisen artikkelin info-osuuden lukemista.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Cooler Master Masterkeys Pro S
  3. Corsair K70 RGB Rapidfire
  4. Roccat Ryos MK FX
  5. Steelseries Apex M800
  6. Yhteenveto