Muropaketti.com

Viime vuoden lopulla perustettu CableMod on erikoistunut laadukkaisiin punottuihin virtalähdekaapeleihin. Kyseessä on ehdottomasti niche eli hyvin pieni markkina-alue, joten nähtäväksi jää, kuinka yritys onnistuu houkuttelemaan innokkaimmat harrastajat asiakkaikseen. Tyypillisesti tietokoneiden modaajien ja harrastelijoiden suorittama kaapelien punominen on työläs operaatio ja laadukasta jälkeä tavoitteleville myös kallis toimenpide. CableMod pyrkii tuomaan markkinoille helpon valmiin ratkaisun tarjoamalla kokoelman kaapeleita, jotka korvaavat täysin virtalähteen alkuperäiset modulaariset kaapelit eivätkä markkinoilta löytyvien punottujen jatkopalojen sijaan kasvata kaapelien pituuksia tarpeettomasti.

Lue lisää | Kommentit

Nykypäivänä taulutietokoneiden ja älytelevisioiden aikakaudella HTPC-tietokoneet (Home Theater Personal Computer) ovat jääneet altavastaajiksi kamppailussa olohuoneen mediatoistimen tittelistä, mutta siitä huolimatta etenkin tietokoneharrastajapiireissä HTPC:illä on edelleen vankka kannattajakuntansa. Nykypäivänä hyvinkin tehokkaan tietokonekokoonpanon saa mahdutettua varsin pieneen tilaan, joten HTPC toimii tarvittaessa ongelmitta myös olohuoneen täysiverisenä pelilaitteena.

Lue lisää | Kommentit

MuroBBS-keskustelualueella on oma alue koteloiden modifioimiselle ja tällä kertaa poimimme Muropaketin puolelle esiteltäväksi artikkelin muotoon Ahti Peuran RECYCLOPTAP-projektin. Projektissa askarrellaan rikkinäisen läppärin näyttöpaneelista 3D-tulostimen avulla hyötykäyttöön kaiuttimilla, web-kameralla ja OSD-näppäimistöllä varustettu näyttökokonaisuus. Tässä artikkelissa Ahti kertoo omin sanoin projektin toteutuksesta. Alkuperäinen buildlogi eli MuroBBS-viestiketju löytyy täältä ja lopputulos löytyy tämän artikkelin viimeiseltä sivulta.

Lue lisää | Kommentit

MuroBBS-keskustelualueella on oma alue koteloiden modifioimiselle ja poimimme sieltä ensimmäistä kertaa Muropaketin puolelle esiteltäväksi artikkelin muotoon Antti Väisäsen Pure Phenom -projektin. Tässä artikkelissa Antti kertoo omin sanoin koteloprojektin suunnittelu- ja rakennusvaiheista. Projektin alkuperäinen buildlogi eli MuroBBS-viestiketju löytyy täältä ja lopputulos löytyy tämän artikkelin viimeiseltä sivulta.

Lue lisää | Kommentit

Mini-ITX-kokoluokan kokoonpanot ovat kasvattaneet viime vuosina merkittävästi suosiotaan ja sen myötä myös mini-ITX-emolevyille mitoitettujen koteloiden tarjonta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Muropaketissa mini-ITX-koteloita testattiin viimeksi vajaa pari vuotta sitten, kun testissä vierailivat mallit BitFenixin, Cooler Masterin, Fractal Designin ja Silverstonen valikoimista. Viimeisen parin vuoden aikana markkinoille on esitelty liuta uusia kotelomalleja, joten päätimme ottaa testiin kolme kuluneen vuoden aikana markkinoille tullutta varteenotettavaa vaihtoehtoa.

Lue lisää | Kommentit

Miditornikoteloita testattiin Muropaketissa viimeksi vuoden 2012 lopulla, joten kuluneen vuoden aikana julkaistujen mielenkiintoisten uutuusmallien myötä nyt alkaa olla korkea aika katsastaa nykymarkkinoiden tarjonta.

Lue lisää | Kommentit

Fractal Design Define R5

24.11.2014, 14.00

Ruotsalaistaustaisen Fractal Designin Define R -mallit ovat lukeutuneet suomalaisten harrastajien keskuudessa ostetuimpien miditornikoteloiden joukkoon viime vuosien aikana. Ensimmäinen Define-sarjan kotelo julkaistiin vuonna 2008, mutta vasta seuraavana vuonna esitelty Define R2 saavutti nopeasti harrastajien laajemman suosion monipuolisilla ominaisuuksillaan sekä hyvällä hinta-laatusuhteellaan.

Lue lisää | Kommentit

BitFenix Pandora on monella tapaa mielenkiintoinen kotelouutuus, joka julkaistiin syyskuun lopulla. Kyseessä on tyylikkäällä tavalla yksinkertainen Micro-ATX-kokoinen kotelo, joka kätkee sisäänsä paljon tutkittavaa. Kotelon erikoisin ominaisuus on etulevyn taakse piilotettu LCD-näyttö. Vain 160 millimetriä leveään koteloon pystyy valmistajan mukaan asentamaan Micro-ATX- tai mini-ITX-emolevyn lisäksi kaksi 350 millimetriä pitkää näytönohjainta, kaksi 3,5” ja kolme 2,5” massamuistia, kolme 120 millimetrin tuuletinta, vesijäähdytyksen ja täysikokoisen virtalähteen.

Lue lisää | Kommentit

Täystornikoteloita testattiin Muropaketissa viimeksi vajaa vuosi sitten, kun tutustuimme Fractal Designin Define XL R2 sekä Phanteks Enthoo Primo -koteloihin. Tuolloin tarkoituksena oli vertailla kahta hieman erihintaista vaihtoehtoa. Vaikka viimeaikainen buumi on ollut selvästi pienemmissä mini-ITX- ja micro-ATX-kokoluokan koteloissa, myös kookkaammille täystorniluokan koteloille löytyy omat ystävänsä erityisesti raskaamman sarjan nestejäähdytyksen harrastajien joukosta.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketti testasi maaliskuussa BitFenixin ja Aerocoolin micro-ATX-kokoiset ”kuutiokotelot” parivertailun muodossa. Maaliskuun puolivälissä julkaistu samaan tuoteryhmään kuuluva Fractal Design Node 804 ei aivan ehtinyt mukaan vertailuun, joten julkaisemme sen testin nyt omana artikkelinaan jatkona aikaisemmalle paritestille.

Lue lisää | Kommentit

ASRock M8 mini-ITX -runko

30.3.2014, 13.57

Pienikokoisen ja suhteellisen suorituskykyisen PC-tietokoneen rakentaminen vaatii yleensä huolellista suunnittelua. Varsinkin, kun soppaan lisätään vielä vaatimukset pelaamiseen kelvollisesta näytönohjaimesta ja tunnelmaan virittävä ulkonäkö, on täysikokoinen tornikotelo keskimäärin halvimman ja helpoimman tuntuinen ratkaisu. ASRock on ratkaissut ongelman mini-ITX-kokoisella M8-tietokonerungolla, joka on suunniteltu erityisesti mukana kuljetettavaksi pelikoneeksi. BMW Desingworks USA:n muotoilema kotelo on hyökkäävän näköinen ilmestys.

Lue lisää | Kommentit

Testasimme micro-ATX-kokoisia koteloita viimeksi vuoden taitteessa runsas pari vuotta sitten, jolloin testissä oli perinteiset minitornit Antecilta, Fractal Designiltä ja Lian Liltä. Tuon jälkeen tavallista ATX-emolevyä pienempien micro-ATX- ja mini-ITX-emolevyjen suosio on kasvanut entisestään ja tarjolla olevien koteloiden valikoima monipuolistunut huomattavasti. Eikä ihme, sillä tehokkaankin kokoonpanon saa nykyään mahdutettua ongelmitta varsin pieneen tilaan.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketti on käytännön syistä ehtinyt testaamaan koteloita viime aikoina harmillisen vähän, mutta paikkaamme asiaa parhaamme mukaan vielä loppuvuoden aikana. Ensimmäisenä vuorossa ovat tässä artikkelissa nähtävät kaksi täystornikoteloa, jotka valittiin paritestiin tarkoituksella hieman eri lähtökohdista.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketti testasi helmikuussa pienikokoisiin SFF-koteloihin (Small Form Factor) tarkoitettuja erikoismatalia prosessoricoolereita ja tuolloin totesimme mini-ITX-emolevyihin pohjautuvien kokoonpanojen suosion olevan suuressa kasvussa. Nyt jatkamme samalla aihealueella koteloiden muodossa.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketin edellisestä kotelovertailusta on kulunut aika tarkalleen vuoden päivät - viime joulukuussa tutustuimme Antecin, Fractal Designin ja Silverstonen micro-ATX-koteloihin. Onkin siis jälleen hyvä syy sukeltaa koteloiden maailmaan. Tällä kertaa otimme tarkastelun kohteeksi hiljaisten miditornikoteloiden tarjonnan, joka on viime aikoina kasvanut lähes ylitsepursuvaksi. Suurta suosiota niittänyt Fractal Design Define on saanut haastajia usealta eri valmistajalta, eikä syyttä. Alle sadan euron hintaiset ja hyvin varustellut hiljaiset kotelot ovat monen ostoslistalla.

Lue lisää | Kommentit

Vuonna 2007 Cooler Master esitteli ensimmäisen Cosmos-sarjan luksuskotelonsa, Cosmos 1000:n, jota seurasi vuoden 2008 alussa alumiinirakenteinen Cosmos S. Molemmat mallit keräsivät paljon huomiota sekä kehuja lehdistöltä ja käyttäjiltä, vaikka niiden hintataso olikin selvästi tavallisten täystornikoteloiden yläpuolella.

Lue lisää | Kommentit (21)

Antec P280 & Solo II

31.1.2012, 13.53

Vuoden 2012 ensimmäisessä koteloartikkelissa tutustutaan Antecin kahteen uutuuskoteloon, jotka sijoittuvat syömähampaiksi Antecin suosittuihin kotelomallistoihin. Molemmat kotelot tarjoavat Antecille tyypillisiä ominaisuuksia, mutta ovat silti toisiinsa nähden merkittäviltä osin poikkeavia. Antec P280 edustaa täystornikoteloita, kun taasen Solo II kuuluu miditornikoteloiden kokoluokkaan.

Lue lisää | Kommentit (30)

Päättymäisillään olevan vuoden ensimmäisellä puoliskolla Muropaketissa nähtiin useita koteloartikkeleita ja koteloiden pariin palattiin juuri ennen joulua Silverstonen microATX-koteloa koskevan artikkelin muodossa. MicroATX-teema saa tämän artikkelin muodossa jatkoa, sillä keräsimme testattavaksi kolme microATX-kokoista tornikoteloa Antecilta, Fractal Designilta ja Silverstonelta. Siinä missä aiemmin tässä kuussa testattu Silverstone Fortress FT03 oli rakenteeltaan varsin poikkeuksellinen kotelo kokoluokassaan, edustavat tämän vertailun kotelot rakenteeltaan enemmän tai vähemmän perinteistä tornimallia.

Lue lisää | Kommentit (18)

Silverstone Fortress FT03

23.12.2011, 17.41

MicroATX-kokoisten koteloiden tarjonta on parantunut havaittavasti viimeaikoina, joka on tehnyt nykyään monipuolisilla ominaisuuksilla varustetuista microATX-emolevyistä varteenotettavia vaihtoehtoja ykköskokoonpanon alustaksi. Useimmat käyttäjät eivät tarvitse tavallisen ATX-emolevyn tarjoamia korttipaikkoja, joten pienempään tilaan mahtuva microATX-kokoonpano on järkevä vaihtoehto. Muropaketti tutustuu kolmeen microATX-tornikoteloon vielä tämän kuun aikana, mutta sitä ennen tutustumme erillisessä artikkelissa Silverstonen Fortress FT03T -koteloon, joka poikkeaa merkittävästi perinteisestä microATX-kotelon rakenteesta.

Silverstone esitteli erikoisen Fortress-minitornikotelonsa CES-tapahtumassa alkuvuodesta 2011 ja se sai tammikuisessa CES 2011 -tapahtumassa tunnustuspalkinnon poikkeuksellisesta suunnittelustaan ja muotoilustaan. FT03:n suunnittelussa on keskitytty minimoimaan kotelon käyttämä pöytäpinta-ala tekemättä kuitenkaan kompromissejä koteloon sopivien komponenttien suhteen. Tutustumme tässä artikkelissa Fortress FT03:n poikkeukselliseen rakenteeseen ja vertaamme sen jäähdytyssuorituskykyä ja melutasoa perinteisempään saman valmistajan microATX-tornikoteloon.

Lue lisää | Kommentit (48)

Kesän toisessa kotelovertailussa tutustumme ruotsalaistaustaisen Fractal Designin kahteen alkuvuodesta julkaistuun kotelomalliin. Yritys rakentaa menestystään suuren suosion saaneiden Define R2- ja R3-mallien pohjustamana ja on viime aikoina laajentanut kotelovalikoimaansa voimakkaasti. Saimmekin tällä kertaa testiin yrityksen malliston suurimman kotelon Define XL:n sekä edullisempaa päätä edustavan Core 3000 -mallin. Suomessa Define XL maksaa noin 130 euroa ja Core 3000 noin 75 euroa.

Lue lisää | Kommentit (13)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös