Uusimmat

Antec Lanboy Air

24.01.2011 17:22 Muropaketin toimitus

Antec toi markkinoille ensimmäisen Lanboy-sarjan kotelonsa vuonna 2004. Se oli pienikokoinen ja kevyt, kuten laneille raahattavan kotelon toivoisikin olevan. Lanboy-tuotenimi ehti olla jo useamman vuoden poissa Antecin valikoimista, kunnes se palasi viime syyskuun lopulla uuden Antec Lanboy Air -kotelon myötä. Tämän uutuuden tapauksessa ei kyse ole mistä tahansa pelaajalle suunnatusta kotelosta, vaan erittäin poikkeuksellisesta modulaarisesta kotelorakenteesta. Lanboy Airille myönnettiinkin joulukuun puolivälissä arvostettu International Forum Product Design Award 2011 -suunnittelupalkinto tietokoneiden sarjassa.

Modulaarinen rakenne tarkoittaa Lanboy Airin tapauksessa muokattavaa komponenttiasettelua. Perimmäisenä ajatuksena Antecilla on ollut, että käyttäjä voi purkaa kotelon atomeiksi ja koota sen uudelleen haluamallaan tavalla omien käyttötarpeidensa mukaisesti. Tässä testiartikkelissa tutustummekin Lanboy Airin poikkeukselliseen rakenteeseen ja testaamme sen muokattavuutta käytännössä. Lisäksi luvassa on perinteiset lämpötila- ja melumittaukset. Suomessa Lanboy Airin saatavuus on hyvä ja hinta liikkuu noin 200 euron tuntumassa.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Antec Lanboy Air toimitetaan valkopohjaisessa väriprinteillä kuvitetussa pahvilaatikossa, jonka kyljistä saa melko hyvän kuvan sisällä lymyävästä tuotteesta. Pakkauksen päissä ei ole valitettavasti kahvoja, joten se on kannettava ronskisti syliotteella. Pakkaus painaa 11 kg ja sen ulkomitat ovat 590 x 288 x 580 mm.

Kotelon sisälle piilotetusta ruskeasta pahvirasiasta löytyy ainoastaan kymmenen kappaletta kiintolevyn kiinnitykseen tarvittavia muovikiskoja. Ruuvien löytämiseen saattaa vierähtää hetki, sillä ne ovat piilotettuna etupaneelin alareunassa sijaitsevaan muoviseen säilytysrasiaan.

Kuvasta puuttuvassa erillisessä muovipussissa ovat käyttöohjeet sekä nippu muovisia siteitä johtojen hallitsemiseen.

Sisältö

  1. Antec Lanboy Air
  2. Ulkoista tarkastelua
  3. Kotelon muunteleminen & kokoonpanon asennus
  4. Lämpötilamittaukset, melumittaukset & loppusanat