Uusimmat

Suuret tornikotelot vertailussa – Antec P193 ja Cooler Master HAF X

31.07.2010 22:37 Muropaketin toimitus

Muropaketti testasi koteloita viimeksi helmikuussa, kun tutustuimme kahteen Mini-ITX-kokoluokan koteloon. Normaalikokoisten koteloiden kanssa olimme tekemisissä viime vuoden lopulla, jolloin syynissä oli alle 100 euron tuotteet Acelta, Fractal Designiltä ja NZXT:ltä. Suurikokoisten tornikoteloiden viimeisimmästä vertailusta onkin sitten vierähtänyt jo yli puolitoista vuotta, joten päätimme ottaa testiin pari yksilöä kyseisestä kokoluokasta.

Viimekertaisessa täystornikotelovertailussa mukana oli tuotteita Cooler Masterilta, Thermaltakelta ja Antecilta. Tämänkertaiseen vertailuun otimme mukaan vain kaksi koteloa ennakkoon tutuilta valmistajilta – Antecilta ja Cooler Masterilta. Antecilta mukaan saatiin P190-mallin paranneltu versio P193, jonka hinta liikkuu suomessa noin 190 eurossa. Cooler Masterilta testattavaksi saapui puolestaan HAF X, joka on suuren suosion saavuttaneen HAF 932:n seuraaja. HAF X maksaa suomessa noin 200 euroa.

Sekä Antec P190 että Cooler Master HAF 932 ovat olleet aikoinaan Muropaketin testissä, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälaisia muutoksia parannuksia valmistajat ovat päätyneet tekemään malleihinsa muutaman vuoden aikana. Tässä artikkelissa koteloita tutkitaan ulkoisesti ja sisäisesti, jonka jälkeen ne asetetaan vastakkain lämpötila- ja melumittausten merkeissä.

Sisältö

  1. Suuret tornikotelot vertailussa - Antec P193 ja Cooler Master HAF X
  2. Antec P193
  3. Cooler Master HAF X
  4. Lämpötilamittaukset & Melumittaukset
  5. Loppuyhteenveto