Uusimmat

Murovideo: 3D-tulostus ei ole rakettitiedettä – näin se toimii

21.07.2016 12:11 Mirva Kakko

3D-tulostaminen

3D-tulostus on ollut pinnalla jo muutaman vuoden, mutta melko harva on itse päässyt sitä kokeilemaan. 3D-esineiden suunnittelu ja tulostus on kuitenkin pohjimmiltaan melko yksinkertaista puuhaa, johon kuka tahansa kykenee pienen perehtymisen jälkeen.

Hintakaan ei ole 3D-tulostamiselle este, sillä omaa välineistöä ei ole tarpeen hankkia. Esimerkiksi Helsingin Kirjasto 10:n yhteydessä toimivalla Kaupunkiverstaalla kuka tahansa pääsee toteuttamaan visioitaan. Nimellistä korvausta vastaan käytössä on Ultimaker 2 -tulostin, jonka materiaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia.

Verstaalta löytyy myös 3D-skanneri, jolla fyysisestä kappaleesta voi luoda digitaalisen mallin 3D-tulostusta varten.

Muropaketin uutuusvideoilla 3D-tulostuksia harrastepohjalta tehnyt Ilka Helo kertoo ja näyttää, miten erilaisten muoviesineiden luominen käytännössä toimii.

 

 

murovideo
Kaikki jutut aiheesta

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat