Uusimmat

Testissä Logitech MX Master

30.05.2015 12:19 Muropaketin toimitus

Hiiri on yhdessä näppäimistön kanssa intiimein osa tietokonekokoonpanoa, sillä se on jatkuvassa fyysisessä kosketuksessa käyttäjän kanssa. Hiiri on myös yksi harvoista tietokoneen komponenteista, jonka paremmuutta ei voi mitata pelkillä teknisillä arvoilla, sillä optimaalinen muotoilu ja toiminnot riippuvat paljon käyttäjän tarpeista ja näppituntumasta.

Viime vuosina tietokonehiirien kehityksessä ei ole tapahtunut suuria mullistuksia, vaan uudistukset ovat keskittyneet ennemminkin pienempiin yksityiskohtiin sekä tiettyyn käyttötarkoitukseen kohdistettuihin ominaisuuksiin. Langattomien hiirien virrankulutus on pienentynyt, pelihiirissä kustomointimahdollisuudet ovat parantuneet ja yhteystekniikoiden osalta liitettävyys eri laitteisiin on helpottunut. Hieman monia muita tietokonekomponentteja verkkaisemmasta kehitystahdista johtuen myös hiirimallien uudistumistahti on rauhallisempaa – tämän artikkelin kohteen osalta yli viisi vuotta.

Ohjainlaitemarkkinoiden yksi suurimmista nimistä on ollut jo vuosia Logitech, jonka valikoimista poimittuja tuotteita myös suuri osa Muropaketin lukijoista käyttää. Olemme testanneet viime vuosina useampaakin Logitechin näppäimistöä, mutta yrityksen hiiri vieraili testissämme viimeksi yli viisi ja puoli vuotta sitten, kun otimme testiin yrityksen ensimmäisen DarkField-lasertekniikkaa käyttäneen Performance MX -huippumallin. Samalla Performance MX oli myös yksi Logitechin ensimmäisistä hiiristä, joka käytti kätevää Unifying-yhteystandardia.

Performance MX:n aikakausi tuli päätökseensä maaliskuun lopulla, kun Logitech esitteli hiirimallistonsa uudeksi lippulaivaksi MX Masterin. Tässä vaiheessa on kuitenkin mainitsemisen arvoista, että Logitechillä on myös erillinen pelihiirimallisto, josta löytyy oma huippumallinsa, eikä MX Masteria ole siis tarkoitettu erityisesti pelikäyttöön. MX Master tuli Suomessa kauppoihin huhtikuun aikana ja sen verollinen suositushinta on 99 euroa. Muropaketin hintavertailun mukaan MX Masterin hinta on edullisimmillaan samaiset 99 euroa.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

MX Master toimitetaan Logitechin tuotteille vuosien mittaan tyypilliseksi muodostuneessa tummansävyisessä pakkauksessa, jossa korostusvärinä on käytetty turkoosinsinistä. Pakkauksen kannessa on värikuva tuotteesta ja lisäksi kansi on saranoitua mallia, jonka avaamalla ostaja pääsee tutustumaan hiireen läpinäkyvän muovikuoren läpi. Pakkauksen taustapuolella on esitelty selkeästi hiiren keskeisimmät ominaisuudet ja toisessa päädyssä on lyhyt kuvaus myös suomen kielellä.

MX Masterin pakkauksen toimitussisältö on selvästi laihempi kuin edeltäjämallissa. Mukana toimitetaan hiiren lisäksi ainoastaan micro-USB-kaapeli latausta varten, USB-liitäntäinen Unifying-nanovastaanotin sekä pikakäyttöohje ja takuuehdot. Unifying-tekniikka mahdollistaa jopa kuuden ohjainlaitteen liittämisen tietokoneeseen yhden vastaanottimen kautta.

 

Sisältö

  1. Testissä Logitech MX Master
  2. Muotoilu ja ominaisuudet
  3. Ohjelmisto, Vertailua edeltäjään ja pelivaihtoehtoon, Käyttökokemuksia ja huomioita
  4. Yhteenveto