Muropaketti.com

MSI GTX 980Ti Gaming 6G

18.9.2015, 21.13

Muropaketissa on testattu ahkerasti GeForce GTX 980 Ti -näytönohjaimia. Julkaisun yhteydessä kesäkuun alussa testissä oli NVIDIAn referenssinäytönohjain ja myöhemmin kesällä Gigabyten ja Asuksen mallit. Nyt vuorossa on katsaus MSI:n GTX 980Ti Gaming 6G -malliin.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R9 Nano

11.9.2015, 15.21

AMD julkaisi kesäkuun lopulla uuteen Fiji-grafiikkapiiriin ja HBM-muisteihin perustuvat Radeon R9 Fury -sarjan näytönohjaimet. Ensimmäisenä markkinoille saapui nestejäähdytyksellä varustettu Fury X -lippulaivamalli ja heinäkuussa saapuivat näytönohjainvalmistajien omiin piirilevyihin ja jäähdytysratkaisuihin perustuvat tavalliset Fury-mallit, joissa on käytetty ominaisuuksiltaan hieman karsittua grafiikkapiiriä.

Lue lisää | Kommentit

AMD lanseerasi kesäkuussa uudistetut Radeon 300 -sarjan näytönohjaimet sekä kokonaan uuden sukupolven Fury-lippulaivamallit. Fury perustuu uuteen Fiji-grafiikkapiiriin HBM-muisteilla, mutta 300-sarjan näytönohjaimissa on käytössä 200-sarjasta vanhat tutut grafiikkapiirit uudelleennimettyinä.

Lue lisää | Kommentit

Asus Strix GTX 980 Ti OC

18.8.2015, 16.10

Testasimme Muropaketissa heinäkuun lopulla Gigabyten GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming -näytönohjaimen ja nyt vuorossa on katsaus Asuksen uudella DirectCU III -jäähdytyksellä varustettuun Strix GTX 980 Ti OC -malliin.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 980 Ti:n kesäkuun alussa ja testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan referenssinäytönohjaimen. Toisin kuin Titan X -lippulaivamallin kohdalla, NVIDIA myy kokonaisen referenssinäytönohjaimen ohella myös pelkkiä grafiikkapiirejä näytönohjainvalmistajille, jotka voivat käyttää itse suunniteltua piirilevyä ja jäähdytysratkaisua GeForce GTX 980 Ti -malleissaan.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA Titan X SLI

28.7.2015, 12.04

NVIDIA ja AMD ovat molemmat julkaisseet kevään ja kesän aikana uudet lippulaivanäytönohjaimensa. NVIDIAn terävintä kärkeä edustavat GM200-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX Titan X ja pikkuveli GeForce GTX 980 Ti. AMD:n vastine ovat Fiji-grafiikkapiiriin perustuvat Radeon R9 Fury X ja Fury. Saimme kesän aikana hetkeksi käsiimme kaksi Titan X -näytönohjainta, joten ajoimme niillä testit kahden näytönohjaimen SLI-konfiguraatiossa.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R9 Fury X (Fiji)

24.6.2015, 23.27

AMD:n edellisen huippugrafiikkapiirin julkaisusta on ehtinyt vierähtää jo yli 1,5 vuotta. Yritys lanseerasi syksyllä 2013 Hawaii-koodinimellisen grafiikkapiirin, jota käyttävät Radeon R9 290-, 290X ja 295X2-näytönohjaimet. Pitkän odotuksen jälkeen AMD:n vastaus NVIDIAn Maxwell-arkkitehtuurin GM200-grafiikkapiirille ja siihen perustuville GeForce GTX 980 Ti- ja Titan X -näytönohjaimille on Fiji-koodinimellinen grafiikkapiiri ja Radeon R9 Fury X -näytönohjain.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA GeForce GTX 980 Ti

1.6.2015, 03.24

NVIDIA julkaisi aiemmin keväällä Maxwell-arkkitehtuurin suurikokoisimpaan GM200-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX Titan X -näytönohjaimen, joka testattiin Muropaketissa huhtikuussa. Kyseessä on NVIDIAn Suomessa reilun 1100 euron hintainen lippulaivanäytönohjain ja se on suunnattu kaikkein innokkaimmille pelaajille ja harrastajille. Uusi GeForce GTX 980 Ti on hinnaltaan hieman edullisempi vaihtoehto, mutta muutamia ominaisuuksia on karsittu ja se on paperilla pykälän tehottomampi kuin Titan X.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIAn esitteli maaliskuun alussa järjestetyssä Game Developers Conference –tapahtumassa uuden GeForce GTX Titan X –näytönohjaimen, jossa on käytössä Maxwell-arkkitehtuuriin perustuva GM200-grafiikkapiiri. Kyseessä on Maxwell-sukupolven suorituskykyisin ja suurikokoisin grafiikkapiiri, joka valmistetaan edelleen taiwanilaisen TSMC:n 28 nanometrin prosessilla. Aiemmista Titan-malleista poiketen Titan X keskittyy laskennan sijaan enemmän grafiikkaan ja FP64-suorituskykyä liukulukujen kaksoistarkkuudella on karsittu merkittävästi.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi tammikuussa noin reilun 200 euron ”sweet spot” -hintaluokkaan sijoittuvan GeForce GTX 960 -näytönohjaimen. Testasimme uutuuden Muropaketissa heti tuoreeltaan ja koska NVIDIA ei toimittanut lehdistölle lainkaan referenssimallia, testattavanamme oli Asuksen Strix GTX 960 -malli. Lähes kaikki myyntiin tulleet GeForce GTX 960 -mallit perustuvat näytönohjainvalmistajien itse suunnittelemiin piirilevyihin ja jäähdytysratkaisuihin, joten katsastamme tässä artikkelissa Asuksen lisäksi Gigabyten, Inno3D:n ja MSI:n mallit.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi lokakuussa Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvan GM204-grafiikkapiirin ja suorituskykyiset GeForce GTX 970- ja 980-näytönohjaimet. Heti vuoden 2015 alkuun julkaisuvuorossa on edullisempi GeForce GTX 960 -malli, jossa on käytössä tehoiltaan vaatimattomampi GM206-grafiikkapiiri.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi syyskuussa uudet GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan NVIDIAn oman referenssisuunnitteluun perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen sekä Asuksen Strix GTX 970 -mallin. Syksyn aikana näytönohjainvalmistajat ovat julkaisseet markkinoille omiin piirilevyihinsä ja jäähdytysratkaisuihinsa perustuvat mallit. Tutustumme tässä artikkelissa kolmen näytönohjainvalmistajan omaan GeForce GTX 980 -malliin.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R9 285 (Tonga)

24.10.2014, 15.27

AMD julkaisi uuteen Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen 2. syyskuuta. Tonga valmistetaan edelleen taiwanilaisen TSMC:n 28 nanometrin prosessilla, koska 20 nanometrin prosessia ei ole vielä saatu hiottua tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta Maxwell-arkkitehtuuriin ja uuteen GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Ensimmäinen Maxwell-grafiikkapiiri nähtiin jo helmikuussa, kun markkinoille julkaistiin GM107-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 750- ja 750 Ti -näytönohjaimet. Tuolloin fokus oli edullisessa hinnassa ja alhaisessa virrankulutuksessa, mutta GM204 on suunniteltu tarjoamaan parempaa suorituskykyä. NVIDIAn ja AMD:n grafiikkapiirien valmistuksesta vastaava taiwanilainen TSMC ei ole saanut hiottua 20 nanometrin prosessiaan vielä tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi. Tästä syystä NVIDIA on joutunut optimoimaan Maxwell-arkkitehtuurissa nykyisestä 28 nm:n prosessista irti kaiken mahdollisen.

Lue lisää | Kommentit

AMD julkaisi huhtikuussa uuden kahdella täydellä Hawaii XT -grafiikkapiirillä varustetun Radeon R9 295X2 -näytönohjaimen, jonka testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan. Odottelimme tuolloin testattavaksi myös NVIDIAn maaliskuussa esittelemää kahden GK110-grafiikkapiirin GeForce GTX Titan Z -näytönohjainta ja tarkoituksena oli ajaa vertailutestejä Ultra HD- eli 3840x2160-resoluutiolla. NVIDIA ilmoitti alun perin GeForce GTX Titan Z:n myynnin alkavan huhtikuussa, mutta parin lykkäämisen jälkeen myynti alkoi lopulta vasta 28. toukokuuta. NVIDIA ei valitettavasti ole lähettänyt lehdistölle näytönohjaimesta lainkaan testikappaleita ja Suomessa saatavuus on reilun 3000 euron hinnalla vain yksittäisiä kappaleita.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIAn GeForce GTX 780 Ti on tällä hetkellä markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka julkaistiin marraskuussa. Olemme jo ehtineet Muropaketissa testaamaan NVIDIAn referenssinäytönohjaimen lisäksi Asuksen, MSI:n ja EVGA:n mallit.

Lue lisää | Kommentit

AMD lanseerasi viime syksynä Volcanic Islands -koodinimelliset Rx 200 -sarjan näytönohjaimet, jotka ovat pääosin uudelleennimettyjä vanhoja malleja. Radeon R9 290X- ja 290-näytönohjaimissa on kuitenkin käytössä uusi 6,2 miljardista transistorista rakentuva Hawaii-grafiikkapiiri, joka valmistetaan TSMC:n 28 nanometrin viivanlevydellä.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimen marraskuussa, jossa on käytössä täysi GK110-grafiikkapiiri 2880 CUDA-ytimellä. Kyseessä on markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka säilyttänee asemansa ainakin siihen asti, kunnes TSMC:n 20 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat NVIDIAn ja AMD:n huippumallit julkaistaan.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA esitteli helmikuun lopulla grafiikkapiireihinsä uuden Maxwell-arkkitehtuurin. Valmistusteknisistä syistä johtuen ensimmäisen sukupolven Maxwell-grafiikkapiireissä on keskitytty optimoimaan suorituskyvyn ja virrankulutuksen hyötysuhdetta ja Keplerin tavoin piirit valmistetaan edelleen taiwanilaisen puolijohdevalmistaja TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä.

Lue lisää | Kommentit

Virtuaalisten P2P-kryptovaluuttojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti Bitcoinin johdolla. Bitcoineja louhittiin aikaisemmin näytönohjaimilla, mutta sittemmin grafiikkapiirillä louhinnasta on tullut taloudellisesti kannattamatonta. Bitcoinin SHA-256-algoritmin laskentaan soveltuvat paremmin FPGA- ja ASIC-pohjaiset laitteet, jotka tarjoavat jopa monta kymmentä kertaa paremman suorituskyvyn ja energiatehokkuuden verrattuna yleiskäyttöön soveltuvaan näytönohjaimeen.

Lue lisää | Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös