Uusimmat

Näytönohjaimet eivät ainakaan hetkeen ole Nvidian suurin liikevaihdon lähde

22.08.2020 11:45 Muropaketin toimitus

Palvelinkeskuskomponentit toivat vuoden alkupuoliskolla Nvidialle ensimmäistä kertaa enemmän liikevaihtoa kuin näytönohjaimet.

Palvelinkeskusliiketoiminnan tuoma liikevaihto oli 1,75 miljardia yhdysvaltojen dollaria (1,48 miljardia euroa). Nousu vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna oli huima 54 prosenttia ja vuodentakaiseen verrattuna 167 prosenttia. Syynä on verkkolaitevalmistaja Mellanoxin osto. Tämä laajensi merkittävästi Nvidian toimintaa palvelinkomponenttimarkkinoilla, joista yritys on hakenut eniten kasvua viime vuosina.

GeForce-näytönohjaimien liikevaihto oli vuoden 2020 toisella neljänneksellä 1,65 miljardia dollaria (1,40 miljardia euroa). Kasvua tuli vuoden ensimmäisestä neljänneksestä 24 prosenttia ja vuodentakaisesta 26 prosenttia. Myös näytönohjaimet käyvät siis hyvin kaupaksi koronavirusepidemiasta huolimatta.

GeForce ottanee yhtiön sisällä johtoaseman takaisin, kun uuden sukupolven Ampere-näytönohjaimet julkaistaan piakkoin. Pidemmän päälle on kuitenkin todennäköistä, että Nvidia laittaa yhä enemmän panostuksia nimenomaan datakeskuksiin keskittyvään liiketoimintaan, jossa yhtiö näkee runsaasti kasvupotentiaalia.