Muropaketti.com

NVIDIA julkaisi tammikuussa noin reilun 200 euron ”sweet spot” -hintaluokkaan sijoittuvan GeForce GTX 960 -näytönohjaimen. Testasimme uutuuden Muropaketissa heti tuoreeltaan ja koska NVIDIA ei toimittanut lehdistölle lainkaan referenssimallia, testattavanamme oli Asuksen Strix GTX 960 -malli. Lähes kaikki myyntiin tulleet GeForce GTX 960 -mallit perustuvat näytönohjainvalmistajien itse suunnittelemiin piirilevyihin ja jäähdytysratkaisuihin, joten katsastamme tässä artikkelissa Asuksen lisäksi Gigabyten, Inno3D:n ja MSI:n mallit.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi lokakuussa Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvan GM204-grafiikkapiirin ja suorituskykyiset GeForce GTX 970- ja 980-näytönohjaimet. Heti vuoden 2015 alkuun julkaisuvuorossa on edullisempi GeForce GTX 960 -malli, jossa on käytössä tehoiltaan vaatimattomampi GM206-grafiikkapiiri.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi syyskuussa uudet GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan NVIDIAn oman referenssisuunnitteluun perustuvan GeForce GTX 980 -näytönohjaimen sekä Asuksen Strix GTX 970 -mallin. Syksyn aikana näytönohjainvalmistajat ovat julkaisseet markkinoille omiin piirilevyihinsä ja jäähdytysratkaisuihinsa perustuvat mallit. Tutustumme tässä artikkelissa kolmen näytönohjainvalmistajan omaan GeForce GTX 980 -malliin.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R9 285 (Tonga)

24.10.2014, 15.27

AMD julkaisi uuteen Tonga-grafiikkapiiriin perustuvan Radeon R9 285 -näytönohjaimen 2. syyskuuta. Tonga valmistetaan edelleen taiwanilaisen TSMC:n 28 nanometrin prosessilla, koska 20 nanometrin prosessia ei ole vielä saatu hiottua tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi 19. syyskuuta Maxwell-arkkitehtuuriin ja uuteen GM204-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 980- ja 970-näytönohjaimet. Ensimmäinen Maxwell-grafiikkapiiri nähtiin jo helmikuussa, kun markkinoille julkaistiin GM107-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 750- ja 750 Ti -näytönohjaimet. Tuolloin fokus oli edullisessa hinnassa ja alhaisessa virrankulutuksessa, mutta GM204 on suunniteltu tarjoamaan parempaa suorituskykyä. NVIDIAn ja AMD:n grafiikkapiirien valmistuksesta vastaava taiwanilainen TSMC ei ole saanut hiottua 20 nanometrin prosessiaan vielä tarpeeksi valmiiksi, jotta suurikokoisten grafiikkapiirien massatuotanto onnistuisi. Tästä syystä NVIDIA on joutunut optimoimaan Maxwell-arkkitehtuurissa nykyisestä 28 nm:n prosessista irti kaiken mahdollisen.

Lue lisää | Kommentit

AMD julkaisi huhtikuussa uuden kahdella täydellä Hawaii XT -grafiikkapiirillä varustetun Radeon R9 295X2 -näytönohjaimen, jonka testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan. Odottelimme tuolloin testattavaksi myös NVIDIAn maaliskuussa esittelemää kahden GK110-grafiikkapiirin GeForce GTX Titan Z -näytönohjainta ja tarkoituksena oli ajaa vertailutestejä Ultra HD- eli 3840x2160-resoluutiolla. NVIDIA ilmoitti alun perin GeForce GTX Titan Z:n myynnin alkavan huhtikuussa, mutta parin lykkäämisen jälkeen myynti alkoi lopulta vasta 28. toukokuuta. NVIDIA ei valitettavasti ole lähettänyt lehdistölle näytönohjaimesta lainkaan testikappaleita ja Suomessa saatavuus on reilun 3000 euron hinnalla vain yksittäisiä kappaleita.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIAn GeForce GTX 780 Ti on tällä hetkellä markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka julkaistiin marraskuussa. Olemme jo ehtineet Muropaketissa testaamaan NVIDIAn referenssinäytönohjaimen lisäksi Asuksen, MSI:n ja EVGA:n mallit.

Lue lisää | Kommentit

AMD lanseerasi viime syksynä Volcanic Islands -koodinimelliset Rx 200 -sarjan näytönohjaimet, jotka ovat pääosin uudelleennimettyjä vanhoja malleja. Radeon R9 290X- ja 290-näytönohjaimissa on kuitenkin käytössä uusi 6,2 miljardista transistorista rakentuva Hawaii-grafiikkapiiri, joka valmistetaan TSMC:n 28 nanometrin viivanlevydellä.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimen marraskuussa, jossa on käytössä täysi GK110-grafiikkapiiri 2880 CUDA-ytimellä. Kyseessä on markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka säilyttänee asemansa ainakin siihen asti, kunnes TSMC:n 20 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat NVIDIAn ja AMD:n huippumallit julkaistaan.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA esitteli helmikuun lopulla grafiikkapiireihinsä uuden Maxwell-arkkitehtuurin. Valmistusteknisistä syistä johtuen ensimmäisen sukupolven Maxwell-grafiikkapiireissä on keskitytty optimoimaan suorituskyvyn ja virrankulutuksen hyötysuhdetta ja Keplerin tavoin piirit valmistetaan edelleen taiwanilaisen puolijohdevalmistaja TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä.

Lue lisää | Kommentit

Virtuaalisten P2P-kryptovaluuttojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti Bitcoinin johdolla. Bitcoineja louhittiin aikaisemmin näytönohjaimilla, mutta sittemmin grafiikkapiirillä louhinnasta on tullut taloudellisesti kannattamatonta. Bitcoinin SHA-256-algoritmin laskentaan soveltuvat paremmin FPGA- ja ASIC-pohjaiset laitteet, jotka tarjoavat jopa monta kymmentä kertaa paremman suorituskyvyn ja energiatehokkuuden verrattuna yleiskäyttöön soveltuvaan näytönohjaimeen.

Lue lisää | Kommentit

MSI GTX 780Ti Gaming 3G

19.2.2014, 10.56

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimen marraskuussa, jossa on käytössä täysi GK110-grafiikkapiiri 2880 CUDA-ytimellä. Kyseessä on markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain, joka säilyttänee asemansa ainakin siihen asti, kunnes TSMC:n 20 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat NVIDIAn ja AMD:n huippumallit julkaistaan.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R7 260X & R9 270

11.2.2014, 21.26

AMD uudisti viime vuoden lopulla näytönohjainmallistonsa julkaisemalla joukon Radeon R7- ja R9-sarjan näytönohjaimia. Suurin osa on uudelleennimettyjä Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimia ja suorituskykyisimmät mallit perustuvat täysin uuteen Hawaii-grafiikkapiiriin. Testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan Radeon R9 270X-, 280X, 290- ja 290X-mallit, mutta nyt vuorossa on katsaus edullisempiin alle 200 euron Radeon R7 260X- ja Radeon R9 270-malleihin.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA ja AMD julkaisivat syksyllä uudet lippulaivannäytönohjaimensa ja testasimme Muropaketissa molempien valmistajien omat referenssisuunnitteluun perustuvat mallit heti tuoreeltaan.

Lue lisää | Kommentit

Tutustumme tässä artikkelissa kahden GeForce GTX 760 -näytönohjaimen tarjoamaan suorituskykyyn SLI-konfiguraatiossa ja vertailukohtana on markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjain eli GeForce GTX 780 Ti. Mukana on suorituskykymittaukset 1980x1080-, 2560x1440- ja 5760x1080-resoluutioilla sekä ruutujen välisten renderöintiaikojen tarkastelua yhdellä ja kahdella grafiikkapiirillä.

Lue lisää | Kommentit

AMD julkaisi Radeon R9 280X -näytönohjaimen lokakuun lopulla ja kyseessä on käytännössä uudelleennimetty Radeon HD 7970 GHz Edition, jonka Tahiti XTL -grafiikkapiiri toimii gigahertsin kellotaajuudella 1050 MHz:n sijaan. Saimme kerättyä Muropaketin testipenkkiin vertailua varten näytönohjainvalmistajilta neljä Radeon R9 280X -mallia. Valitettavasti Gigabyten GV-R928XOC-3GD -malli Windforce 3X -jäähdytysratkaisulla katosi Itellan mustaan aukkoon, eikä lopulta selviytynyt mukaan testeihin. Tutustumme tässä artikkelissa pikaisesti näytönohjaimien ominaisuuksiin sekä vertaamme suorituskykyä ja jäähdytysratkaisuja vakiona ja ylikellotettuna. Lisäksi kokeilemme kuinka näytönohjaimet ylikellottuvat grafiikkapiirin ja GDDR5-muistien osalta.

Lue lisää | Kommentit

AMD ja NVIDIA julkaisivat loka-marraskuussa uudet lippulaivanäytönohjaimensa ja ne testattiin heti tuoreeltaan Muropaketissa. Uutuudet ovat suorituskykynsä puolesta suunnattu korkeammille näyttöresoluutioille, kuten kovaa vauhtia yleistyvälle 2560x1440 tarkkuudelle ja näytönohjainvalmistajat hehkuttavat markkinointipuheissaan jo myös horisontissa näkyvää Ultra HD- eli 4K-resoluutiota (3860x2160). Entistä paremmasta suorituskyvystä hyötyvät myös marginaalinen useamman näytön Eyefinity- tai Surround-näyttökonfiguraatiolla pelaava ryhmä.

Lue lisää | Kommentit

Ruotsalaisen DICEn (Digital Illusions CE) kehittämän ja Electronic Artsin julkaiseman Battlefield-saagan tuorein osa - Battlefield 4, julkaistiin Euroopassa 31. lokakuuta 2013. Uudistuksina edeltäjäänsä Battlefield 3:een nähden peli tarjoaa muun muassa päivitetyn DirectX 11.1 -rajapintaa tukevan Frostbite 3 -pelimoottorin, vanhemmista Battlefield-peleistä tutun Commander-pelitilan ja merivoimien tykkiveneitä. Uusi Levolution-ominaisuus tarkoittaa dynaamista ja vuorovaikutteista ympäristöä, jossa pelaajat voivat fyysisesti muuttaa taistelukenttää reaaliajassa. Käytännön esimerkkejä ovat esimerkiksi pilvenpiirtäjän tuhoaminen, sähköjen katkaisu rakennuksesta ja padon tukirakenteiden räjäyttäminen tulvan aiheuttamiseksi.

Lue lisää | Kommentit

NVIDIA GeForce GTX 780 Ti

7.11.2013, 17.01

NVIDIA paljasti yllättäen lokakuun puolivälissä Montrealissa lehdistölle järjestämässään peliaiheisessa The Way It’s Meant To Be Played -tapahtumassa uuden GeForce GTX 780 Ti -näytönohjaimen. Tuolloin ei kuitenkaan kerrottu muuta kuin, että se tulee myyntiin marraskuussa. Kyseessä on suorituskyvyltään suora vastaus AMD:n Hawaii-grafiikkapiiriin perustuvalle Radeon R9 290X -näytönohjaimelle, joka julkaistiin lokakuun lopulla.

Lue lisää | Kommentit

AMD Radeon R9 290

5.11.2013, 07.01

AMD:n Radeon R9 290X -näytönohjain julkaistiin virallisesti 24. lokakuuta ja testattiin Muropaketissa heti tuoreeltaan. Nyt vuorossa edullisempi ja hieman maltillisemmalla suorituskyvyllä varustettu pikkuveli eli Radeon R9 290 -malli, jossa on käytössä ominaisuuksiltaan karsittu Hawaii-grafiikkapiiri.

Lue lisää | Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös