Uusimmat

Asus DirectCU II OC: GTX 780 Ti vs R9 290X

10.01.2014 12:14 Muropaketin toimitus

NVIDIA ja AMD julkaisivat syksyllä uudet lippulaivannäytönohjaimensa ja testasimme Muropaketissa molempien valmistajien omat referenssisuunnitteluun perustuvat mallit heti tuoreeltaan.

AMD:n surkea referenssijäähdytys onnistui aiheuttamaan yrityksen PR-osastolle runsaasti ongelmia, johtuen 3D-rasituksessa Hawaii-grafiikkapiirin korkeasta lämpötilasta, suorastaan järkyttävästä melutasosta ja kaiken lisäksi kellotaajuudessa havaittiin eroavaisuuksia lehdistökappaleiden ja myyntiversioiden välillä.

Ongelmia lähdettiin korjaamaan muun muassa ajuripäivityksellä, joka vaihtoi tuuletinohjauksen toimimaan prosenttiluvun sijaan todellisen kierrosnopeuden mukaan. NVIDIA puolestaan uudisti vakiojäähdytyksensä viime vuonna. Päivitystä voidaan pitää onnistuneena, mutta kuten olemme Muropaketissa jo useaan otteeseen testanneet, näytönohjainvalmistajien omat jäähdytysratkaisut ovat tehokkaampia ja hiljaisempia.

Saimme Muropaketin testilaboratorioon Asukselta omaan piirilevysuunnitteluun ja DirectCU II -jäähdytysratkaisuun perustuvat GeForce GTX 780 Ti- ja Radeon R9 290X-näytönohjaimet. Molemmat ovat tehtaalla valmiiksi ylikellotettuja OC-malleja ja ne on varustettu identtisellä jäähdytysratkaisulla, joten saimme kaivettua näytönohjaimien todellisen potentiaalin ja erot esille. Asuksen GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC suositushinta Suomessa on 709 euroa ja Asuksen Radeon R9 290X DirectCU II OC:n hintataso tulee olemaan reilu 600 euroa.

Esittelemme artikkelissa molempien näytönohjaimien ominaisuudet ja ajoimme pikaiset suorituskykymittaukset 2560×1440-resoluutiolla sekä tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset NVIDIAn ja AMD:n referenssinäytönohjaimiin verrattuna. Lisäksi tutustuimme molempien näytönohjaimien DirectCU II -jäähdytysratkaisun mahdollistamaan lämpötila- ja melutasoon sekä testasimme ylikellotuspotentiaalin.

Sisältö

  1. Asus DirectCU II OC: GTX 780 Ti vs R9 290X
  2. GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC
  3. Radeon R9 290X DirectCU II OC
  4. Suorituskykymittaukset 2560x1440-resoluutiolla
  5. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset vakiona
  6. Lämpötila- & melumittaukset tuulettimien eri kierrosnopeuksilla
  7. Ylikellotustestit
  8. Loppuyhteenveto
  9. Päivitys 28.1.2014: Testit Asuksen GTX 780 Ti DirectCU II OC:n myyntiversiolla