Uusimmat

PR-edustajalla kilahti, tuloksena katkera avautuminen huonosta arvostelusta

16.04.2008 08:42 Miikka Lehtonen

Ei käy PR-ihmisiä kateeksi. Heidän työnään on yrittää kiristää, uhkailla ja houkutella pelitoimittajia antamaan bisnesmiehiä miellyttäviä arvosanoja huonoille peleille. Joskus paine nousee sen verran kovaksi, että jossain napsahtaa. Tulokset ovat yleensä puhdasta komediaa.

Näin kävi tälläkin kertaa. Entinen GameSpot-suosikki Alex Navarro arvosteli Majescon Cooking Mama 2 -pelin, jossa pelaaja pääsee kokkailemaan DS:n kosketusnäyttöä hyödyntäen. Navarron 6/10-arvosanaan päättyvässä arvostelussa hän totesi muun muassa, ettei peli ollut ”pelaajien ajan arvoinen” ja että sen voisi ”turvallisesti jättää hyllyyn”. Tämä sai jotain kilahtamaan Majescon PR-henkilön korvien välissä, sillä tämä päätti lähettää Navarrolle kirjeen kiitokseksi arvostelusta.

Kirjeestä löytyy jos jonkinlaista riemastusta. Majescon PR-vastaavan mielestä pelin edeltäjän hyvät myyntiluvut ympäri maailmaa ovat todiste sille, että myös pelin jatko-osan täytyy olla hyvä. Mikäli tämä ei vielä riittäisi, hän on myös huomannut, että Majescon työntekijät eivät ajele luksusautoilla, vaan ovat tavallisia duunareita siinä missä me muutkin. Jos Navarro ei vielä tuntenut itseään syylliseksi – annettuaan pelille arvosanan, joka vastasi saitin skaalassa ”kelvollista” – Majescon PR-henkilö huomauttaa myös, että hekin joutuvat maksamaan laskujaan siinä missä muutkin.

Jos ihmettelet tässä vaiheessa, miten yksikään ylläolevista argumenteista liittyy pelin arvosanaan, sinulla ei selvästikään ole uraa pelialan PR-hommissa, mistä voit olla kiitollinen. Kaikkein huvittavinta koko avautumisessa on silti se, että itse arvostelu ei ole kovinkaan negatiivinen, vaikka vain pari asiayhteydestä irroitettua lainausta esittämällä siltä tuntuukin.

Voisi toki mennä huonomminkin, sillä ainakaan Navarro ei saanut arvostelunsa seurauksena potkuja. Sitäkin on nimittäin GameSpotilla tapahtunut. Tosin… Navarrohan otti loparit GameSpotilta vain kuukausi arvostelun jälkeen. Olemmeko sittenkin elämää suuremman salaliiton jalanjäljillä?

Lue lisää eDomesta

Mainostaja jyrähti – liian huono arvosana maksoi pelitoimittajan työpaikan

Kane & Lynch –draama jatkuu – Eidos väärensi arvosanoja

Huonot arvostelut veivät jenkkilehden julkaisijoiden mustalle listalle

GameSpot uppoaa Kane & Lynch -draaman myötä

Selittelyn makua? ”Mainostajilla ei vaikutusta Gerstmannin potkuihin”, väittää GameSpot