Uusimmat

EU teki ratsian Intelin toimistoihin

12.02.2008 22:06 Ville Suvanto

intelEuroopan unioni on ilmoittanut tänään tehneensä ratsioita Intelin ja useiden suurien jälleenmyyjien toimitiloihin. Intelin Münchenissä, Saksassa sekä DSG Internationalin Iso-Britanniassa ja Media Markt-Saturnin Saksassa sijaitseviin toimitiloihin tehtiin yllätysvierailuita tänään aamulla, joiden tarkoituksena oli kerätä todistusaineistoa kartellirikkomuksista Intelin ja sen yhteistyökumppaneiden välillä. Intel on myöntänyt ratsiat ja yrityksen edustaja Chuck Mulloy on ilmoittanut Intelin olevan yhteistyöhaluinen EU:n kanssa asian selvittämiseksi.

Ratsiat tehtiin ennakkoon ennen kaksipäiväistä kuulustelua, joka alkaa 11. maaliskuuta. Kuulustelussa Intelin pitää antaa vastaus sitä vastaan asetettuihin syytteisiin, joiden mukaan yritys käyttää väärin dominoivaa markkina-asemaansa ajaakseen markkinoilta kilpailijoita (tarkoittaen lähinnä AMD:tä). Syytteiden mukaan Intel on tarjonnut jälleenmyyjille, kuten DSG:lle ja Media Markt-Saturnille, kannustimia painottaakseen Intelin prosessoreihin perustuvia tietokoneita ja myynyt prosessoreita tappiolla ajaakseen taloudellisesta epävakaammalla pohjalla olevan AMD:n pois tieltä.

Intel on luonnollisesti kiistänyt väitteet markkina-aseman väärinkäytöstä ja samaan hengenvetoon syyttää kanteen alullepanijaa eli AMD:tä. Intelin syytösten mukaan AMD käytti EU:ta hyväkseen rangaistakseen markkinoita hallitsevaa Inteliä.

Electronista, EU raids Intel’s Europe offices, retailers