Uusimmat

Kingston HyperX 3K -asemien esittely

15.06.2012 00:13 Muropaketin toimitus

HyperX-brändinimi mielletään suorituskykyisiin ja ylikellotuskäyttöön soveltuviin muistikampoihin ja SSD-asemien puolella se edustaa yrityksen suorituskykyisintä antia. Maaliskuussa tutustuimme HyperX-asemiin ja nyt katsauksessa ovat hieman edullisemmat HyperX 3K -tuoteperheen 120 ja 240 gigatavun SSD-asemat.

HyperX 3K -SSD-asemat on paketoitu musta-punapainotteiseen pakkaukseen, jossa toimitetaan varsinaisen aseman ohella reilunpuoleisesti oheismateriaaleja. Mukana tulee DVD-levy, adapteri SSD-aseman asentamiseksi 3,5 tuuman asemapaikkaan, kasa ruuveja, Serial ATA 6 Gb/s -kaapeli, kotelo, jolla SSD-aseman saa asennettua ulkoiseksi asemaksi, mini-USB-USB-adapterikaapeli sekä kynämallinen työkalu kolmella vaihtokärjellä, jotka kulkevat mukana työkalun sisällä.

HyperX-asemia on saatavilla 120, 240 ja 480 gigatavun kokoluokissa, mutta HyperX 3K:n osalta tarjonta käsittää lisäksi 90 gigatavun mallin. 90, 120, 240 ja 480 gigatavun HyperX 3K -malleilla on Suomessa hintaa halvimmillaan noin 120, 150, 280 ja 600 euroa, jolloin mukana toimitetaan SSD-asema ja adapteri SSD-aseman asentamiseksi 3,5 tuuman asemapaikkaan. Monipuolisimpien oheismateriaalien kera hinnat nousevat 130, 160, 290 ja 620 euron tietämille.

Kingston HyperX 3K -tuotesivut

SSD-asema on helppo asentaa mukana tulevaan koteloon, sillä se yksinkertaisesti ujutetaan päädyssä oleviin data- ja virtaliittimiin. Tämän jälkeen päälle asennetaan kansi, joka lukitaan paikoilleen alaosassa olevasta kytkimestä. Kotelon toisessa päädyssä on mini-USB-liitin, jonka avulla aseman saa liitettyä mihin tahansa tietokoneeseen ja näkymään USB-tikun tavoin ulkoisena asemana.

120 ja 240 gigatavun HyperX 3K -asemat ovat päältäpäin identtiset ja HyperX-asemiin verrattuna värimaailma on muuttunut sini-harmaasta harmaaseen. Asemissa on käytössä monien muiden Serial ATA 6 Gb/s -liitäntää tukevien SSD-asemien tavoin LSI:n SandForce SF-2281 -ohjainpiiri ja MLC-tekniikalla sekä 25 nanometrin prosessilla valmistetut IMFT:n synkroniset NAND-flash-muistipiirit. Kingston mainitsee asemiensa maksimiksi jatkuvaksi luku- ja kirjoitusnopeudeksi 555 ja 510 megatavua sekunnissa eli saman verran kuin HyperX-asemilla.

HyperX 3K -asemilla on kolmen vuoden takuu ja Kingstonin tuotetiedoista selviää, että keskimääräiseksi vikaantumistaajuudeksi on ilmoitettu miljoona tuntia. Tyypilliseksi tehonkulutukseksi ilmoitetaan lepo-, luku- ja kirjoitustiloissa 0,455; 1,58 ja 2,11 wattia.

Tarkkaavaisimmat varmasti jo huomasivatkin, että käytännössä kaikki spesifikaatiot ovat samat HyperX 3K- ja HyperX-tuoteperheiden SSD-asemissa. Tuoteperheiden välillä on kuitenkin pieni ero, sillä siinä missä HyperX-asemissa P/E-syklien (Program-Erase) kestoksi on mainittu 5000, HyperX 3K -asemissa se on 3000, johon samalla 3K-nimi viittaa. P/E-sykleillä viitataan tapahtumaan, jossa dataa kirjoitetaan NAND-flash-muistipiirien soluun, se pyyhitään ja kirjoitetaan uudelleen. Jokaisessa syklissä solu vaurioittuu hieman ja tietyn määrän jälkeen se muuttuu käyttökelvottomaksi. Kun NAND-flash-muistipiirejä valmistetaan piikiekoille, keskiosion piirit ovat kestävämpiä kuin ulkoreunojen, joten Kingston on käyttänyt HyperX 3K -asemissa edullisempia ulkoreunoista saatavia piirejä.

Sisältö

  1. Kingston HyperX 3K & OCZ Vertex 4
  2. Kingston HyperX 3K -asemien esittely
  3. OCZ Vertex 4 -asemien esittely
  4. Testikokoonpano & 240/250/256 gigatavun SSD-asemien suorituskyky
  5. 120/128 gigatavun SSD-asemien suorituskyky
  6. Loppuyhteenveto