Muropaketti.com

AMD GPU14 Tech Day

7.10.2013, 21.24

AMD järjesti 25. syyskuuta Havaijilla GPU14 Tech Day -tapahtuman, johon se oli kutsunut noin 100 kansainvälisen IT-lehdistön edustajaa, Muropaketti mukaan lukien. Tilaisuus muistutti etäisesti NVIDIAn ja Intelin vuosittain järjestämiä GPU Conference- ja IDF-tapahtumia, jossa kuultiin yrityksen nykytilasta ja annettiin esimakua tulevaisuuden visioista grafiikkapiirien näkökulmasta.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketin toimittaja Juha Kokkonen seurasi Istanbulissa Turkissa 15.-16. huhtikuuta järjestettyä MSI:n MOA 2011 -ylikellotuskilpailun EMEA-maiden finaalia. Kaksipäiväisessä kilpailussa joukkueet ottivat toisistaan mittaa identtisten kokoonpanojen avulla. Komponenttien modifiointi ja omat jäähdytysratkaisut olivat kilpailussa sallittuja. Joukkueita oli mukana 16, joista Pohjoismaita edusti Ruotsin joukkue ”XXX Corps”, johon kuului Jonas ”Mean Machine” Klar ja kilpailun ainoa naispuolinen osanottaja Ann-Sofie ”Mink” Lönnqvist.

Lue lisää | Kommentit

Hartwall Areena täyttyi jälleen kerran 5. - 8. elokuuta, kun paikalla järjestettiin Suomen suurin tietokonefestivaali Assembly Summer 2010, johon osallistui yli 5000 tietokoneista, pelaamisesta ja demoskenestä kiinnostunutta. Pelaamisen ja demoskenenttämisen ohella paikan päällä voi ihastella kovatasoisia kilpailuita, joissa jaettiin yli 40 000 euron arvosta palkintoja, ARTtech-seminaareja, robosotaa, musiikkiesityksistä ja esimerkiksi AssemblyTV:tä. Tapahtuman järjesti tänäkin vuonna Assemby Organizing mukanaan yli 200 vapaaehtoisen ryhmä asiasta kiinnostuneita.

Lue lisää | Kommentit (24)

Muropaketti oli tänä vuonna raportoimassa paikan päällä 7. - 10. tammikuuta Las Vegasissa järjestetystä Consumer Electronics Show 2010 -tapahtumasta. Ensisijaisesti kulutuselektroniikkaan keskittyvään CES 2010 -tapahtumaan osallistuivat myös muun muassa Intel, AMD ja NVIDIA sekä yksittäisiä komponenttivalmistajia. Katsastimme tapahtuman aikana, mitä yrityksillä oli tarjottavana ja raportoimme Muropaketissa mielenkiintoisimmista näytillä olleista uutuustuotteista. Nyt vuorossa on vielä kuvaraportti, johon on kerätty kamerasta satunnaiset otokset tuotteista ja tapahtumista, joista emme uutisoineet CES:n aikana. Tapahtuman viralliset kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.cesweb.org.

Lue lisää | Kommentit (10)

MSI MOA 2009 finaali

13.9.2009, 20.44

MSI järjesti Muropaketin kanssa yhteistyössä MOA 2009 -ylikellotuskilpailun (Master Overclocking Arena) Suomen karsinnan kesällä ja jatkoon selviytyi parivaljakko Sampsa Kurri ja Petri ”SF3D” Korhonen. Kaksikko suuntasi seuraavaksi Euroopan finaaliin Müncheniin, Saksaan, josta tuliaisina oli neljäs sija ja pääsylippu maailmanlaajuiseen finaaliin Pekingiin, Kiinaan. Muropaketti julkaisi Euroopan finaalia käsittelevän artikkelin heinäkuun lopulla ja jos sen lukeminen jäi väliin, kannattaa kyseinen matkaraportti katsastaa läpi ennen kuin jatkaa tätä artikkelia pidemmälle.

Lue lisää | Kommentit (24)

Viime viikonloppuna 6. - 9. elokuuta tutusti Hartwall Areenalla järjestettyä Assembly Summer 2009 -festivaalia mainostetaan maailman suurimmaksi ja arvostetuimmaksi ”demo-alan” tapahtumaksi. 18. kerran järjestetyn tapahtuman kävijämäärän odotettiin nousevan 5500 alan harrastajaan, jotka saapuivat eri puolilta maailmaa.

Lue lisää | Kommentit (26)

MSI järjesti Suomessa yhteistyössä Muropaketin kanssa Master Overclocking Arena 2009 -ylikellotuskilpailun karsinnan. Kilpailussa etsittiin Suomesta kahden hengen joukkuetta 17. - 19. heinäkuuta Saksassa järjestettävään Euroopan finaaliin, josta viisi parasta joukkuetta pääsee elokuun lopulla Pekingissä järjestettävään maailmanlaajuiseen finaaliin. Suomen karsinnassa käytettiin 3DMark2001 SE- ja SuperPI 1M -testiohjelmia, joista viisi parasta tulosta pisteytettiin ja lopuksi pisteet laskettiin yhteen lopullista järjestetystä varten.

Lue lisää | Kommentit (23)

Suomessa järjestettiin heinäkuun alussa (3.7. - 5.7.2009) Petri Korhosen isännöimä SF3D OC Gathering Vol. 1 -ylikellotustapahtuma, johon oli kutsuttu huippuylikellottajia Euroopasta ja Venäjältä. Kolmipäiväisessä tapahtumassa ensimmäinen päivä vietettiin ulkomaalaisille vieraille Suomen kesän antimia esitellessä järven rannalla saunomalla ja virvoitusjuomia nauttimalla. Toinen ja kolmas päivä pyhitettiin täysin ylikellottamiselle ja tapahtumapaikaksi oli vuokrattu Pirkkahallin saunatilat.

Lue lisää | Kommentit (32)

Asus P55 Technical Seminar

26.6.2009, 14.28

Noin vuosi sitten esittelimme Muropaketissa esikatsauksen muodossa Intelin P45-piirisarjan, joka jäi yrityksen viimeiseksi LGA775-prosessorikantaa tukevaksi piirisarjaksi. Tänä vuonna julkaisuvuorossa on Intelin P55-piirisarja, joka tukee Nehalem-arkkitehtuuriin perustuvia Lynnfield- ja Clarkdale-koodinimellisiä prosessoreita. Intelin odotetaan julkaisevan uudet, ominaisuuksista riippuen Core i5- ja i7-malliston, kuluttajaluokan prosessorit syyskuussa.

Lue lisää | Kommentit (22)

English summary: AMD’s Sami ”macci” Mäkinen invited Muropaketti.com and extreme-overclocking Team Finland members Sampsa & SF3D to Chicago where AMD hosted Phenom II X4 and Dragon preview event. We got to test some Phenom II X4 CPUs with liquid nitrogen (LN2) during our visit and peformed air and LN2 overclocking competition against Team AMD (macci & Pete Hardman) in front of the live audience.

Lue lisää | Kommentit (52)

Muropaketti on kahtena vuonna peräkkäin vieraillut Intelin järjestämässä ylikellotustilaisuudessa Ruotsin Kistassa. Edellisenä vuonna tutustuttiin Yorkfield-koodinimelliseen 45 nm:n tekniikalla valmistettavaan Core 2 Extreme QX9650 -prosessoriin ja tänä vuonna testailtiin Nehalem-arkkitehtuuriin perustuvaa Core i7 -prosessoria nestemäisen typen voimin. Testit ovat sujuneet käytännössä ja tulosten osalta molempina vuosina sen verran mallikkaasti, että Intel tiedusteli Muropaketin kiinnostusta lähteä marraskuun viimeisenä viikonloppuna maailman suurimpaan LAN-tapahtumaan eli Jönköpingissä järjestettävään DreamHack Winter 2008:aan esittelemään live-ylikellotusta. Yksityiskohtien sopimisen jälkeen matka varmistui ja reissuun lähtivät Muropaketin toimittajat Sampsa Kurri ja Ville Suvanto.

Lue lisää | Kommentit (12)

Gigabyte järjesti heinäkuussa Hong Kongissa järjestetyn Advanced Overclocking Championship 2008 -kilpailun jalanjäljissä oman maailmanlaajuisen ylikellotuskilpailunsa. Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa 25. syyskuuta käytyyn Gigabyte Open Overclocking Championship 2008 -finaaliin järjestettiin karsintoja ympäri maailman kesän aikana. Pohjoismaissa järjestettiin erillinen Gigabyten Ruotsin toimiston organisoima karsinta, josta uutisoitiin myös Muropaketissa. Valitettavasti säännöt olivat hieman hankalaselkoiset ja karsintaprosessi monimutkainen. Lopulta Ruotsista lähti matkaan kaksi ylikellottajaa Tukholmassa järjestetyn loppukarsinnan kautta ja lisäksi kilpailuun oli erikseen kutsuttu suomalainen Petri ”SF3D” Korhonen ja ruotsalainen Jon ”elmor” Sandström. Muropaketti oli kutsuttu paikan päälle median edustajana raportoimaan kilpailusta.

Lue lisää | Kommentit (24)

Elokuun lopulla järjestetyssä Intel Developer Forum Fall 2008 -tapahtumassa riitti nähtävää ja raportoitavaa niin paljon, että päätimme jakaa artikkelin kahteen osaan. Pari viikkoa sitten julkaistussa ensimmäisessä osassa käsiteltiin Nehalem-arkkitehtuuri, uudet Core i7- ja Xeon-prosessorit, X58-piirisarja ja DX58SO-emolevy.

Lue lisää | Kommentit (6)

Muropaketti vieraili 19. - 21. elokuuta San Franciscossa Yhdysvalloissa järjestyssä Intelin Developer Forum 2008 -tapahtumassa, johon osallistui pari tuhatta IT-alan asiantuntijaa ja noin 500 lehdistön edustajaa kuulemaan, mitä yrityksellä on kerrottavana tulevista suunnitelmista ja tuotteistaan. Aikaisemmin Intel on järjestänyt IDF-tapahtuman kahdesti vuodessa keväällä ja syksyllä San Franciscossa, mutta nykyään kevään Spring-tapahtuma järjestetään Kiinassa, tänä vuonna vuorossa oli Shanghai. Lisäksi Intel järjestää pienemmässä mittakaavassa lokakuussa erillisen välitapahtuman Taiwanissa. Edellisen ja ensimmäisen kerran olimme katsastamassa IDF-tapahtumia syksyllä 2005, joten tällä kertaa osasimme keskittyä entistä paremmin meitä kiinnostaviin ja koskettaviin asioihin.

Lue lisää | Kommentit (16)

Ylikellottamisen saralla on kilpailtu jo vuosikausia, mutta tähän mennessä paremmuusjärjestys on ratkottu lähinnä internetissä ylläpidettyjen ranking-listojen välityksellä. Suomen parhaita Pifast-, SuperPi- ja 3DMark-tuloksia on listattu myös Muropaketissa vuosituhannen alkupuolella, mutta viime vuodet käsin ylläpidetyt listat ovat olleet telakalla. Ulkomailla japanilaiset mittelivät jo varhain SuperPi 1M -testissä keskenään legendaarisella japanilaisen Bunnyn ylläpitämällä SuperPi Ranking -listalla, Futuremark on listannut jo pitkään 3DMarkin Hall of Fame -listoja parhaista tuloksista sekä viime aikoina suosiotaan on kasvattunut tulosten keräämiseen, pisteyttämiseen ja listaamiseen keskittynyt hwbot.org-sivusto.

Lue lisää | Kommentit (26)

Kaksi kertaa nykyisin vuodessa järjestettävä Assembly-tietokonefestivaali keräsi jälleen neljäksi päiväksi yli 5000 tietokoneista kiinnostunutta kävijää Hartwall Areenalle Helsinkiin. Tänä vuonna kesäisin järjestettävä Assembly Summer -tapahtuma järjestettiin 31. heinäkuuta - 3. elokuuta. Assembly Summer -tapahtuman juuret ovat demoskenessä ja se jatkaa vuodesta 1992 jatkuneita perinteitä tarjoten digitaalisen kulttuurin kirjon ohella tasokkaan demoskenekilpailun. Aiemmin tänä vuonna Tampereen Pirkkahallissa toista kertaa järjestetty Assembly Winter keskittyy puhtaasti pelaamiseen. Maaliskuussa järjestetty Winter-tapahtuma keräsi yli 1000 pelaamisesta kiinnostunutta osaanottajaa.

Lue lisää | Kommentit (34)

Intel on parin viimeisen vuoden aikana muuttanut suhtautumistaan ylikellotukseen radikaalisti. Vielä 1990-luvulla yritys vastusti ylikellottamista jyrkästi ja muun muassa epärehelliset jälleenmyyjät aiheuttivat sille harmaita hiuksia myymällä ylikellotettuja prosessoreita hyväuskoisille asiakkaille uudelleenmerkittyinä. Närkästyneet kuluttajat valittivat Intelille tulleensa huijatuiksi ja ylikuumentuneet prosessorit aiheuttivat vakausongelmia. Intel ratkaisi ongelman esittelemällä Pentium II -aikakaudella kerroinlukon ja parantamalla myyntipakkauksiensa merkintöjä erilaisten turvamerkintöjen avulla.

Lue lisää | Kommentit (18)

Assembly-tapahtuma pyörähti käyntiin 16. kerran torstaina 2. elokuuta. Nykyään tietokonefestivaalin nimellä kulkevan Summer-tapahtuman odotetaan keräävän viikonlopun aikana paikan päälle yli 5000 alan harrastajaa ympäri maailman. Tapahtuman järjestäjänä toimii Assembly Organizing, joka on yli 200 vapaaehtoistyöntekijän muodostama organisaatio, jonka toimintaa ohjaa voittoa tavoittelematon suomalainen yritys. Vaikka Assembly mainostaa itseään maailman suurimpana ja arvostetuimpana ”demo-alan” tapahtumana, on pelaaminen kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tänä vuonna järjestettiinkin ensimmäinen Assembly Winter 2007 -tapahtuma, joka oli pyhitetty pelkästään pelaamiselle. Summer-tapahtuman pelikilpailuissa mitellään muun muassa World Cyber Games -turnauksen (WCG) Suomen finaalipaikoista. Neljän pelilajin voittajat lennätetään edustamaan Suomea Seattlessa järjestettävässä kansainvälisessä loppukilpailussa. Tapahtuman aikana järjestetään pelikilpailujen lisäksi muun muassa demokilpailuja, pelinkehityskilpailu, musiikki- ja grafiikkakilpailuja sekä urheilua tietokoneilla ja fyysisesti sekä monia muita sponsoroituja ja epävirallisia kilpailuja. Kilpailuissa jaetaan palkintoja lähes 40 000 euron edestä.

Lue lisää | Kommentit (23)

Cebit 2007

26.3.2007, 22.12

Cebit (Centrum der Büro- und Informationstechnik) eli maailman suurimmat teknologiamessut kävijämäärissä mitattuna järjestettiin tänä vuonna Hannoverissa Saksassa 15. - 21. maaliskuuta. Tapahtuma keräsi 379 000 kävijää, mikä on jälleen vähemmän kuin viime vuonna. Cebitin suosio on ollut pienenemään päin, sillä esimerkiksi vuonna 2001 tapahtuma keräsi jopa yli 800 000 vierailijaa. Vähentyneet kävijämäärät vaikuttavat myös näytteilleasettajien kiinnostukseen ja esimerkiksi tänä vuonna Nokia ja NVIDIA eivät olleet messuilla esittelemässä tuotteitaan lainkaan. Huhujen mukaan ensi vuonna myös Asus ja Gigabyte olisivat jättäytymässä pois tapahtumasta.

Lue lisää | Kommentit (16)

Muropaketin toimitus vieraili nykyisin ATI:lla työskentelevän Sami ”macci” Mäkisen toimistossa haastattelun merkeissä. Haastattelun lisäksi saimme esimaistiaisia ATI:n vielä julkaisemattomasta RD600-piirisarjasta, joka on tarkoitettu Intelin uusille Core 2 Duo -prosessoreille. Alla olevassa kuvassa näkyvän Stingray-koodinimellisen referenssiemolevyn ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kolme PCI Express X16 -liitäntää CrossFire-konfiguraatiolle ja fysiikkaa laskevalle näytönohjaimelle, väylätaajuden korottaminen muistiväylän pysyessä vakiona sekä päinvastoin ja kattavat jännitevalikoimat. Ensimmäinen RD600-piirisarjaan perustuva emolevy saapuu markkinoille DFI:ltä.

Lue lisää | Kommentit (20)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös