Uusimmat

Advanced Overclocking Championship 2008

31.08.2008 22:38 Muropaketin toimitus

Ylikellottamisen saralla on kilpailtu jo vuosikausia, mutta tähän mennessä paremmuusjärjestys on ratkottu lähinnä internetissä ylläpidettyjen ranking-listojen välityksellä. Suomen parhaita Pifast-, SuperPi- ja 3DMark-tuloksia on listattu myös Muropaketissa vuosituhannen alkupuolella, mutta viime vuodet käsin ylläpidetyt listat ovat olleet telakalla. Ulkomailla japanilaiset mittelivät jo varhain SuperPi 1M -testissä keskenään legendaarisella japanilaisen Bunnyn ylläpitämällä SuperPi Ranking -listalla, Futuremark on listannut jo pitkään 3DMarkin Hall of Fame -listoja parhaista tuloksista sekä viime aikoina suosiotaan on kasvattunut tulosten keräämiseen, pisteyttämiseen ja listaamiseen keskittynyt hwbot.org-sivusto.

(Sampsa vasemmalla, Petri oikealla)

Advanced Overclocking Championship -ylikellotuskilpailu järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Tapahtuman järjestäjänä toimii singaporelainen VR-Zone-sivusto ja sponsoreiksi on kerätty suuria laitevalmistajia kuten Asus, Intel, NVIDIA, Kingston, Western Digital ja FSP. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Singaporessa ja mukana oli edustajia 10 eri maasta. Tänä vuonna osanottajamaiden lukumäärä kaksinkertaistui 20:een ja mukana oli ensimmäistä kertaa myös Aasian ulkopuolisia valtioita. Suomi sai kunnian liittyä harvojen ja valikoitujen maiden joukkoon, joka kutsuttiin mukaan tämän vuoden mittelöön. Kahden hengen Team Finland -joukkueeseen lukeutui allekirjoittaneen lisäksi Petri ”SF3D” Korhonen.

Kilpailu oli alun perin tarkoitus järjestää heinäkuun alussa Singaporessa, mutta tapahtuman ajankohtaa siirrettiin lopulta kolmella viikolla eteenpäin ja sijainniksi valittiin Dragon Center -ostoskeskus Hong Kongissa.

Kilpailijat lennätettiin paikan päälle pari päivää ennen varsinaista 28. – 29. heinäkuuta järjestettävää tapahtumaa, jotta jokaiselle jäi aikaa toipua matkustuksen aiheuttamasta rasituksesta sekä tutustua testikokoonpanon komponentteihin. Finnair lentää onneksi suorilla lennoilla Helsingistä Hong Kongiin, joten noin 10 tunnin lento taittui kohtalaisen helposti. Ainoa ongelma oli Finnairin uusien Airbus-koneiden lähes olematon jalkatila, joka tuotti molemmille yli 185 cm pitkille matkaajille jalkojen väsymistä.

Lento saapui Hong Kongiin 26. heinäkuuta lauantai-aamuna seitsemältä, jonka jälkeen vuorossa oli 45 minuutin bussimatka hotellille. Täyteen varattuun hotelliin ei päästy kuitenkaan kirjautumaan sisälle kuin vasta puolilta päivin. Tunnelma olikin katossa, kun vihdoin pääsimme hotellihuoneeseen ja oikaisemaan päiväunille.

Sisältö

  1. Advanced Overclocking Championship 2008
  2. Valmistautuminen hotellissa
  3. Kilpailupäivä
  4. Maailmanennätysten metsästystä
  5. Palkintoseremonia