Uusimmat

Kuvaraportti: Consumer Electronics Show 2010 Las Vegasissa

27.01.2010 18:28 Sampsa Kurri

Muropaketti oli tänä vuonna raportoimassa paikan päällä 7. – 10. tammikuuta Las Vegasissa järjestetystä Consumer Electronics Show 2010 -tapahtumasta. Ensisijaisesti kulutuselektroniikkaan keskittyvään CES 2010 -tapahtumaan osallistuivat myös muun muassa Intel, AMD ja NVIDIA sekä yksittäisiä komponenttivalmistajia. Katsastimme tapahtuman aikana, mitä yrityksillä oli tarjottavana ja raportoimme Muropaketissa mielenkiintoisimmista näytillä olleista uutuustuotteista. Nyt vuorossa on vielä kuvaraportti, johon on kerätty kamerasta satunnaiset otokset tuotteista ja tapahtumista, joista emme uutisoineet CES:n aikana. Tapahtuman viralliset kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.cesweb.org.

Muropaketin raportit CES-tapahtumista Las Vegasista:

Perjantai 8.1.2010:

Torstai 7.1.2010:

Keskiviikko 6.1.2010:

 

Satunnaisia kuvia CES 2010 -tapahtumasta

Encore-, Wynn- ja Palazzo-hotellit The Stripillä.

The Venetian -hotellissa on hulppeat puitteet sisätiloissa.

The Strip illalla, oikealla Treasure Island -hotelli

Autovuokraamon tarjontaa.

CES järjestetään Las Vegas Convention Centerissä, The Venetian -hotellissa on samanaikaisesti tarjolla audio- ja aikuisviihdemessut.

Messut ovat tarkoitettu rekisteröityneille valmistajille, ostajille, analyytikoille ja medialle, ei julkiselle yleisölle, joten pääsylippujen hinnat ovat sen mukaiset.

Pääkadun vierellä kulkee Las Vegas Monorail.

Intelin osasto vaihtoi väriään.

Intelin 32 nm:n Arrandale-koodinimelliseen prosessoriin perustuvia uutuusläppäreitä näytillä.

Intelin osastolla oli esillä kymmeniä Core i3- ja i5-mobiiliprosessoreihin perustuvia kannettavia.

300 mm:n piikiekko 32 nm:n Clarkdale-prosessoriytimiä.

383 miljoonaa transistoria 81 neliömillimetrin alueella.

Interaktiivinen kosketusnäyttö, josta voi pystyi avaamaan esimerkiksi Flickr-kuvia.

Korealaisen valmistajan kosketusnäytöllinen tablet-tietokone.

Intelin Moorestown-SOC-piiriin perustuvia MID-laitteita eli kannettavia internet-päätteitä. Mukana myös suomalaisen Electrobitin prototyyppi.

AMD:n osastolla esiteltiin Vision-konseptia ja usean näytön ATI Eyefinity -tekniikkaa.

Microsoftin osastolla allekirjoittanut kokeili ensimmäisen kerran Zune HD:ta, joka vaikutti pikaisella kokeilulla ihan asialliselta mediatoistimelta.

NBC Universal valmistautui jo pian alkaviin Vancouverin talviolympialaisiin.

Blu-Ray 3D ja lasit ovat pian saatavilla kotikäyttöön.

Langattomasti matkapuhelimet lataava Powermat keräsi runsaasti kiinnostuneita. Puhelimeen vaihdetaan Powermatin takakuori, jonka jälkeen puhelimen voi ladata yksinkertaisesti asettamalla sen verkkovirtaan kytketyn latausmaton päälle.

Elvis viihdytti yleisöä Motorolan osastolla.

Moblin Linux -käyttöjärjestelmä rullasi Samsungin N127-miniläppärissä.

Samsungin Moment perustuu Google Androidiin ja on varustettu 3,2-tuumaisella AMOLED-näytöllä.

Vuoden 2010 Audi A8 on varustettu NVIDIAn grafiikkapiirillä, joka on vastuussa kolmannen sukupolven navigointijärjestelmän pyörittämisestä. 3G MMI -järjestelmä kykenee muun muassa käyttämään Google Earthin karttoja navigoinnissa. Graafisen käyttöliittymän kautta on myös mahdollista säätää auton alustan ominaisuuksia sekä viihdejärjestelmää. NVIDIAn CES:ssä julkaisema uusi Tegra-alusta tullaan näkemään lisävarusteena Audi A3 -malleissa parin vuoden kuluttua.

Victorinox esitteli uudet USB-muistilla varustetut linkkuveitset ja lupasi muistitikun turvajärjestelmän murtajalle 100 000 dollarin palkinnon.

Useat valmistajat esittelivät 120 hertsin näyttöjä, jotka mahdollistavat 3D-tekniikan käytön.

Sony esitteli suomalaisen Housemarquen kehittämää Super Stardust HD -peliä osastollaan 3D:nä.

Samsungin LED-taustavalaistuja tietokoneen 1080p-näyttöjä.

MSI:n kahdella näytöllä varustettu miniläpppäri ilman näppäimistöä.

 

Loppuyhteenveto

Muropaketti vieraili tänä vuonna ensimmäistä kertaa Consumer Electronics Show -tapahtumassa. Nähtävää oli yhdelle henkilölle liian paljon, joten vierailtavat ja raportoitavat kohteet piti tarkkaan harkita ja rajata heti aluksi. Tuotteita ja tekniikoita on nähtävillä niin runsaasti, että mihinkään ei pystynyt parin päivän aikana keskittymään oikein kunnolla kaiken vilinän keskellä. Yritimme käydä katsomassa kaikkien komponenttivalmistajien tarjonnan ja siinä sivussa tutustuimme muun muassa suurimpien TV-valmistajien uutuuksiin ja massiivisiin messuosastoihin.

Raportoimme Muropaketissa paikan päältä muutamista tärkeimmistä tapahtumista ja uutisoimme Suomesta käsin lähinnä tuoteuutuuksista ja julkaisuista. Messuilla tuli kuitenkin varsin nopeasti selväksi, mitkä ovat valmistajien rummuttamat vuoden 2010 tärkeimmät tuotteet ja tekniikat:

  • Ohuet, LED-taustavalaistut ja 120 hertsin televisiot
  • 3D-tekniikka televisiossa ja tietokoneiden näytöillä
  • Kosketusnäytölliset tablet-tietokoneet

Muistakaa nämä kolme yllä mainittua asiaa, kun ensi jouluna mietitte lahjoja ja katselette ympärille paikallisessa kodinelektroniikkaliikkeessä.