Uusimmat

MSI MOA 2009 finaali

13.09.2009 20:44 Muropaketin toimitus

MSI järjesti Muropaketin kanssa yhteistyössä MOA 2009 -ylikellotuskilpailun (Master Overclocking Arena) Suomen karsinnan kesällä ja jatkoon selviytyi parivaljakko Sampsa Kurri ja Petri ”SF3D” Korhonen. Kaksikko suuntasi seuraavaksi Euroopan finaaliin Müncheniin, Saksaan, josta tuliaisina oli neljäs sija ja pääsylippu maailmanlaajuiseen finaaliin Pekingiin, Kiinaan. Muropaketti julkaisi Euroopan finaalia käsittelevän artikkelin heinäkuun lopulla ja jos sen lukeminen jäi väliin, kannattaa kyseinen matkaraportti katsastaa läpi ennen kuin jatkaa tätä artikkelia pidemmälle.

 

Matka Pekingiin

Matkan ensimmäisenä etappina tämän artikkelin kirjoittaja sekä Sampsa (kuvassa oikealla) suuntasivat Porista pienkoneella Helsinkiin, jossa edessä oli 4,5 tunnin odotus ja Tampereelta lentäneen Petrin (kuvassa vasemmalla) tapaaminen. Odotus sujui alkuun mallikkaasti 2. terminaalin laajennetussa osassa, jossa oli ihmisiä ainoastaan kourallinen, mutta vapaita istuinryhmiä sitäkin enemmän.

Matka sai kuitenkin täyskäännöksen, kun lento Pekingiin ilmoitettiin aluksi olevan myöhässä ja tunnin odottelun jälkeen uutta informaatiota tarjottiin kello 23:30:ksi, vaikka lennon piti lähteä jo klo 20:10. Lentokoneeseen oli jouduttu vaihtamaan moottori ja matka kohti Pekingiä saatiin käyntiin vasta yhdeltä yöllä.

Vajaat kahdeksan tuntia kestäneen lennon päätteeksi Suomen kolmen hengen tiimi pääsi lopulta Kiinan maaperälle ja vastassa oli MSI:n vähintäänkin kujalla oleva henkilöstö. Yleisen pyörimisen jälkeen bussi tuli hakemaan lentokentälle saapuneita kilpailijoita sekä median edustajia.

Matka Pekingin vuonna 2008 järjestämiä olympialaisia varta vasten rakennetulta uudelta lentoasemalta hotelliin kesti tunnin verran. Matkalla näkyi lähes yksinomaan erilaisia tieliittymiä, korkeita enemmän tai vähemmän ankean näköisiä kerrostaloja sekä rakenteilla olevia rakennuksia.

MSI oli sijoittanut majoituksen hotelli Aotiin, joka oli olympialaisten aikana ollut urheilijoiden yksi majoituspaikoista. Hotellin pääsisäänkäynnillä oli näkyvästi esillä MSI:n MOA- sekä olympia-aiheiset julisteet. Vaikka olympialaisista on kulunut jo reilu vuosi, on aihe edelleen vahvasti esillä Pekingissä ja kaupunkikuvassa törmää jatkuvasti erilaisiin olympialaisia hehkuttaviin mainoksiin ja julisteisiin.

Hotellin aulassa kaikille jaettiin tietopaketti tulevasta tapahtumasta, kerättiin noin 10 euron hintainen pantti sekä jaettiin ovikortti. Erikoisuutena mukana toimitettiin verkkokaapeli sekä ohjeet, miten internetin voi jakaa useammalle koneelle. Kummastusta aiheuttaneet seikat selvisivät hotellihuoneessa, kun selvisi, ettei käytössä ollut langatonta internettiä ja RJ-45-liittimiä löytyi huoneesta ainoastaan yksi kappale kahta majoitettua henkilöä kohti.

Sisältö

  1. MSI MOA 2009 finaali
  2. Kilpailun aamupäivä & alkuvalmistelut
  3. Iltapäivän ylikellotukset & palkintojenjako
  4. Esillä olleet tuotteet & nähtävyydet, ihmetykset ja kummastukset