Uusimmat

Microsoft Windows 7 RC

09.05.2009 19:07 Muropaketin toimitus

Microsoftin 30. tammikuuta 2007 julkaisema Windows Vista on joutunu kokemaan reilun kaksivuotisen historiansa aikana kovasanaista kritiikkiä ja Muropaketin uutisten sekä artikkeleiden kommenteissa Vistaa on arvosteltu puolesta ja vastaan lukuisia kertoja. Vaikka Windows Vistan tilanne on kohentunut alkuajoista, jää se auttamatta siirtymävaiheen käyttöjärjestelmäksi ennen kuin Microsoft julkaisee Windows 7:n näillä näkymin tämän vuoden syksyllä / alkutalvesta.

Windows Vistasta poiketen Windows 7 on saanut osakseen lämpimän vastaanoton ja vihdoin näyttää siltä, että Microsoft on onnistunut kehittämään kriittisimpienkin kuluttajien mieltymyksiä tyydyttävän käyttöjärjestelmän. Microsoft on ottanut oppia Windows Vistan sudenkuopista ja pyrkinyt saamaan laajempaa palautetta julkisilla ilmaisilla versioilla. 9. tammikuuta CES-tapahtuman avajaispuheenvuorossa yrityksen toimitusjohtaja Steve Ballmer julkisti Windows 7 -käyttöjärjestelmän beetaversion kaiken kansan saataville.

RC-versio (Release Candidate) valmistui nopealla aikataululla beetaversion vanavedessä ja se saatettiin kuluttajille vapaaseen testaukseen 5. toukokuuta. RC-versio on Microsoftin tuotekehityspolitiikassa yleensä viimeisin julkaisu ennen virallista julkaisua, jos julki ei tule katastrofaalisia korjauskohteita. Käyttöjärjestelmä on saatavilla 32- ja 64-bittisenä englannin-, saksan-, japanin-, ranskan- ja espanjankielisenä versiona, ja sitä voi käyttää 1. kesäkuuta 2010 asti. Samaisen vuoden maaliskuun alusta lähtien se kuitenkin tulee sammuttamaan itsensä automaattisesti kahden tunnin välein.

Muropaketti on artikkeleissa keskittynyt lähinnä rautatarjontaan, mutta seassa on myös muutamia ohjelmistopuolta lähenteleviä aiheita, kuten NVIDIA PhysX -tekniikkakatsaus ja Vista & XP: Uudet Service Packit -artikkeli. Tässä artikkelissa tutkimme Windows 7:n RC-version käyttöliittymää, uusia ominaisuuksia ja lopussa vertailemme suorituskykyä Windows Vistaa ja Windows XP:tä vastaan AMD:n ja NVIDIAn näytönohjaimilla.

Sisältö

  1. Microsoft Windows 7 RC
  2. Käyttöliittymä ja uudet ominaisuudet
  3. Testikokoonpano & suorituskyky
  4. Loppuyhteenveto