Uusimmat

Loppuyhteenveto

22.12.2015 10:33 Antti Valkeinen

msi_12

MSI:n GE72 6QF Apache Pro on mainiosti päivittynyt pelikannettava, joka tarjoaa uusimpien teknologioiden parhaat puolet ilman suurempia kompastuksia. Pelisuorituskyvystä huolen pitää natiivilla 1920×1080-resoluutiolla nykypeleillä täysin riittävän suorituskyvyn tarjoava GeForce GTX 970M -näytönohjain. Intelin uusinta prosessorisukupolvea on osattu hyödyntää erityisesti tehonkulutusta pienentämällä, joka samalla säästää jäähdytysjärjestelmän resursseja erillisnäytönohjaimen tarpeisiin ja laskee kokonaismelutasoa. Suorituskyvyllisesti DDR4-muistien tarjoama nopeusetu on jätetty käyttämättä, kun käytössä on vain yksi muistikanava, mutta tilanne on onneksi mahdollista korjata jälkikäteen muistia toiseen kanavaan lisäämällä.

Kannettavan käyttökokemus oli miellyttävä, sillä tehtaalta esikalibroitu näyttö toisti värit luonnollisesti, näppäimistön ja tasohiiren käyttäminen oli miellyttävää ja äänentoiston taso oli kannettavalle tietokoneelle poikkeuksellisen hyvä. Laajennettavuus ja liitännät ovat ajan tasalla: käytössä on niin USB 3.1, kuin kaksikanavainen ac-yhteensopiva langaton verkkoyhteys. Pelikannettavaksi kohtuullinen kolmen kilon omamassa tarjoaa pienen mahdollisuuden käyttää laitetta tarvittaessa myös kannettavana, mutta 2-4 tunnin akunkesto rajoittaa tätä ominaisuutta merkittävästi. Työpöydällä Toshiban nopea SSD-asema ja tallennustilana toimiva teratavun tavallinen kiintolevy eivät jää heti pieneksi.

Tässä artikkelissa tutustuimme MSI:n Skylake-pelikannettavaan, joka saapui ensimmäisenä markkinoille. Parannukset kautta linjan edelliseen sukupolveen verrattuna ovat sen verran hyviä, että laitetta voi suositella hyvillä mielin pelikaveriksi. Emme kuitenkaan jaa vielä Muropaketti suosittelee -mainintaa ennen kuin olemme päässeet käsiksi muihinkin Skylake-pelikannettaviin.

Sisältö

  1. Alkusanat & Intel Skylake -mobiiliprosessorit
  2. MSI GE72 6QF Apache Pro -pelikannettavan esittely
  3. Suorituskykytestit
  4. 3D-suorituskyky
  5. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  6. Loppuyhteenveto