Muropaketti.com

NVIDIAn joulumarkkinoille rynnistäneet GeForce GTX 970M- ja GTX 980M -mobiilinäytönohjaimet uudistivat monien valmistajien pelikannettavamallistot. Vain puoli vuotta Muropaketin edellisen pelikannettavien testin (elokuu 2014) jälkeen Asukselta saatiin testattavaksi uusi entistä nopeammalla SSD-levyllä, IPS-näytöllä ja GeForce GTX 980M -näytönohjaimella varustetun G751JY-malli. Artikkeliin otettiin mukaan Acerilta GeForce GTX 860M -näytönohjaimella varustettu Aspire Nitro VN7 -pelikannettava, joka on paperilla näytönohjainta lukuun ottamatta Asukselle tasavertainen verrokki.

Lue lisää | Kommentit

Konsoli-PC: Asus ROG GR8

25.12.2014, 00.23

Tammikuussa 2014 Muropaketissa ihmeteltiin Intelin minikokoista NUC-PC-runkoa ja pohdittiin sen monia mahdollisuuksia HTPC-käytössä. Silloin suorituskyvyltä tehokkaan paketin heikoiksi puoliksi jäi prosessoriin integroidun grafiikkaohjaimen vaatimaton suoriutuminen pelikäytössä ja 2,5-tuuman massamuistipaikan uupuminen perusmallista.

Lue lisää | Kommentit

Microsoft Surface Pro 3

27.8.2014, 16.11

Microsoft on päivittänyt Surface Pro -taulutietokonemallistoaan nopealla tahdilla. Ensimmäisen sukupolven Surface Pro saapui Suomen markkinoille reilu vuosi sitten toukokuun lopulla, jolloin testissämme pohdittiin, mitä kaikkea tehokkaalla taulutietokoneella voisi oikein tehdä ja mihin käyttöön se soveltuisi. Vertailukohtana oli kevyeen käyttöön tarkoitettu pienempi, edullisempi ja akunkestoltaan terhakkaampi Surface RT. Testissä päädyttiin siihen, että Surface Pro toimisi parhaiten kannettavan tietokoneen korvaajana, sillä taulutietokoneena kevyessä käytössä se ei ollut käytettävyydeltään kilpailijoiden tasolla.

Lue lisää | Kommentit

Viime syksynä Muropaketin testissä katsastettiin juuri julkaistulla Intelin Haswell-mobiiliprosessorilla terästetyt Asuksen ja MSI:n pelikannettavat. Tällä kertaa vuorossa on pelaajalle merkityksellinen päivitys sillä NVIDIAn keväällä 2014 julkaisemat GeForce GTX 800 -sarjan mobiilinäytönohjaimet uudistivat pelikannettavien mallistot kaikilta valmistajilta. Testiin saatiin mukaan myös saksalaisen XMG:n räätälöitävästä pelikannettavien mallistosta uusi haastaja.

Lue lisää | Kommentit

Intel julkaisi syyskuussa Bay Trail-T -koodinimelliset Atom Z3000 -sarjan järjestelmäpiirit, jotka on tarkoitettu taulutietokoneisiin ja 2-in-1-laitteisiin (kannettava & taulutietokone). Intel on pyrkinyt polkemaan laitteiden hintatason mahdollisimman alas ja tähdännyt Yhdysvalloissa edullisimmillaan 199 dollariin ilman veroja.

Lue lisää | Kommentit

Nykypäivänä markkinoilla on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja olohuoneeseen HTPC-käyttöön. Tutustuimme Muropaketissa pari vuotta sitten AMD:n ensimmäiseen Llano-koodinimelliseen APU-piiriin, jonka valjastimme XBMC Media Centerin kanssa kotiteatterikäyttöön. Reilu vuosi sitten perehdyimme puolestaan Intelin houkuttelevaan Next Unit of Computing -konseptiin eli pieneen 10 x 10 cm kokoiseen PC-runkoon.

Lue lisää | Kommentit

Microsoft Surface Pro 2

27.12.2013, 22.06

Microsoftin Surface Pro 2 on ominaisuuksiensa puolesta käypä vastus uusimmille Ultrabook-kannettaville. 10,6 tuuman Full HD -näyttö, Core i5-4200U -prosessori, neljä gigatavua DDR3-muistia ja 64 gigatavun sisäinen SSD-asema vastaavat tehollisesti likimain Samsungin ATIV Book 9 Plus -Haswell-Ultrabookia. Tehokas taulutietokone on kuitenkin kummajainen, joka ominaisuuksiensa puolesta on paljon enemmän kuin vain helppokäyttöinen surfailuasema.

Lue lisää | Kommentit

Intel julkaisi 22 nanometrin viivanleveydellä valmistettavat Haswell-arkkitehtuurin prosessorit keväällä ja testasimme syksyllä Asuksen ja MSI:n suorituskykyiset, mutta järkälemäiset pelikannettavat. Kevyiden Ultrabookien kolmas sukupolvi tuo mukanaan roimasti parannuksia vanhempiin sukupolviin nähden varsinkin hintaluokan yläpäässä.

Lue lisää | Kommentit

Samsung XE303C12 (Chromebook)

28.10.2013, 19.13

Google on kaikille tuttu hakukoneesta, mutta massiivinen yritysjätti tarjoaa myös monenlaisia muita palveluita, jotka ovat keskittyneet internetin ympärille. Viime vuonna yli 50 miljardin dollarin liikevaihdon tehneen yrityksen merkittävimpiä palveluita ovat hakukoneeseen liittyvien palveluiden ohella muun muassa Android-mobiilikäyttöjärjestelmä, Chrome-selain, YouTube-videopalvelu, Gmail-sähköpostipalvelu sekä Google Maps -karttapalvelu.

Lue lisää | Kommentit

Muropaketin testissä on tällä kertaa Intelin kesäkuussa julkaiseman Haswell-arkkitehtuurin Core i7 -mobiiliprosessoreihin pohjautuvat pelikannettavat Asukselta ja MSI:ltä. Edellisen kerran Asus ja MSI olivat nokikkain, kun vertailimme kaksi vuotta sitten Sandy Bridge -pelikannettavia ja väliin on mahtunut myös Ivy Bridgeen pohjautuva Asus G75VW, joka toi hyviä parannuksia edelliseen sukupolveen suorituskyvyn osalta.

Lue lisää | Kommentit

Razer Blade -pelikannettava

17.4.2013, 14.27

Tutustuimme edellisen kerran pelikäyttöön kohdistettuihin kannettaviin tietokoneisiin loppuvuodesta 2011, jolloin pinnalla olivat Sandy Bridge -koodinimelliset Core i7 -tuoteperheen prosessorit ja testissä olivat Asuksen, MSI:n ja Samsungin kannettavat. Puolentoista vuoden aikana kehitys on mennyt eteenpäin ja Sandy Bridgen jälkeen Intel on julkaissut 22 nanometrin prosessilla valmistettavat Ivy Bridge -prosessorit ja parin kuukauden kuluttua Intelin odotetaan julkaisevan Haswell-arkkitehtuuriin perustuvat uudet prosessorit.

Lue lisää | Kommentit

Asus Taichi 21

25.1.2013, 10.51

Intelin kehittämä Ultrabook-konsepti on muuttanut paljon tietokonemaailmaa parempaan suuntaan. Kyseessä on käytännössä suora kilpailija Applen MacBook Airille ja päämääränä on ollut tarjoa tietokonevalmistajille konsepti, jossa yhdistyy ohut muotoilu, suorituskyky, pitkä akunkesto ja nopea käynnistyminen virransäästötilasta. Markkinoille ilmestyikin nopeasti vuoden 2011 lopulla ensimmäisiä Ultrabook-kannettavia ja Asus oli ensimmäisenä mukana Zenbook-tuoteperheen kannettavilla, joista Muropaketissa testasimme UX31E-mallin.

Lue lisää | Kommentit

Intel Next Unit of Computing

22.11.2012, 13.11

PC-tietokoneet ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana merkittävästi ja alkuaikojen harmaista muovipöniköistä on päästy pitkälle. Monet luottavat edelleen perinteisiin työpöytätietokoneisiin isokokoisilla koteloilla, mutta tarjolla on monenlaisia eri käyttötarkoituksiin soveltuvia ratkaisuja. Pienet ja kompaktit tietokoneet ovat yleistyneet viime vuosien aikana ja tarjolla on muun muassa näytön ja tietokoneen yhdistäviä All-in-One-tietokoneita sekä erillisiä erittäin pienikokoisia tietokoneita, kuten Applen Mac mini.

Lue lisää | Kommentit (15)

NVIDIA julkaisi toukokuussa kahdella GK104-grafiikkapiirillä varustetun GeForce GTX 690:n, joka on tällä hetkellä markkinoiden suorituskykyisin näytönohjain. Esittelimme ja testasimme Muropaketissa GeForce GTX 690:n lähes tuoreeltaan kesäkuussa, jolloin ajoimme suorituskykymittaukset 1920x1080-, 2560x1400- ja 5760x1080-resoluutioilla ja vertailukohtina olivat yksittäisten näytönohjaimien lisäksi kahden näytönohjaimen GeForce GTX 680 SLI- ja AMD Radeon HD 7970 CrossFireX -konfiguraatiot.

Lue lisää | Kommentit (56)

Intelin Sandy Bridge -koodinimellisillä prosessoreilla varustetut ensimmäisen sukupolven Ultrabookit eivät yleistyneet Intelin odotusten mukaisesti ja Ultrabook-konseptin mukaiset kannettavat tietokoneet elävät tällä hetkellä murrosvaihetta. Keväällä julkaistut Ivy Bridge -prosessorit uudistavat Ultrabook-kannettavien valikoiman laajalla rintamalla ja samalla Intelin toiveet markkinaosuuksien kasvusta ovat korkealla. Tällä hetkellä tilanne näyttää valoisalta ja loppuvuodesta Ultrabook-tarjonnasta uskotaan löytyvän useampia edullisempia alle 700 euron hintaluokkaan sijoittuvia malleja.

Lue lisää | Kommentit (34)

Intel julkaisi huhtikuussa pitkään odotetut Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit, joiden markkinoille julkaisua viivästytettiin vuosi sitten julkaistujen Sandy Bridge -prosessoreiden kanssa käytettyjen 6-tuoteperheen piirisarjojen ongelmien takia. Tarkoituksena oli taata tietokonevalmistajille pidempi myyntiaika Sandy Bridge -prosessoreihin perustuville tuotteille, mutta nyt markkinoille ovat vihdoin ilmestyneet työpöytätuotteiden ohella ensimmäiset Ivy Bridgeen perustuvat kannettavat tietokoneet.

Lue lisää | Kommentit (17)

Intelin tänä vuonna julkaiseman Ultrabook-konseptin tarkoituksena on tuoda markkinoille laadukkaita tietokoneita, jotka ovat ohuita, kevyitä ja niissä kestää akku pitkään. Ne asettuvat samaan kategoriaan kuin esimerkiksi Applen hyvin menestyneet MacBook Air -kannettavat ja hintataso tulee asettumaan tuhannen euron molemmille puolille. Ensimmäisenä markkinoille on ennättänyt tuomaan omat mallinsa Asus, jonka Zenbook UX31E -malli saapui Muropaketin testipenkkiin.

Lue lisää | Kommentit (20)

Muropaketissa on testattu kannettavia tietokoneita aina aika ajoin, mutta viimeisen muutaman vuoden aikana pääpaino on pysynyt pienikokoisissa kannettavissa tietokoneissa ja lisäksi testissä ovat käyneet muun muassa Samsungin ja Applen ohuet, mutta suorituskykyiset kannettavat. Edellisen kerran paneuduimme pelikäyttöön kohdistettuihin kannettaviin tietokoneisiin vuoden 2008 lopulla, jolloin testissä oli Fujitsu-Siemensin Core 2 Duo -aikakauden kaksi mallia.

Lue lisää | Kommentit (46)

Samsung Series 9 (NP900X3A)

1.6.2011, 01.12

Kannettavien tietokoneiden trendisuuntaukset ovat muuttaneet vuosien varrella suuntaa useamman kerran. 2000-luvun alussa kannettavat tietokoneet miellettiin isoiksi ja painaviksi laitteiksi, joita ei voinut oikeastaan millään mielellä pitää mobiileina. Netbook-minikannettavien buumi muutti tilannetta vuonna 2008, kun saataville tuli pienikokoisia ja edullisia laitteita. Laitteet tarjosivat pienen kokonsa ohella suorituskykyä peruskäyttöön, mutta raskaammat toimenpiteet oli syytä jättää suosiolla muiden tietokoneiden vastuulle.

Lue lisää | Kommentit (24)

Apple Macbook Air (11,6”)

31.12.2010, 01.28

Apple on valmistaja, joka jakaa kuluttajien mielipiteet selvästi kahtia ja Muropaketin Apple-aiheisissa uutisissa sekä artikkeleissa käydään lähes poikkeuksetta kovia kamppailuja omien näkemyksien puolesta. Myöskään Macbook Air ei ole jättänyt kuluttajia hiljaisiksi, sillä kyseessä on erittäin ohut kannattava tietokone, jossa ei ole esimerkiksi optista asemaa tai verkkoliitintä ja hinnat lähtevät 999 eurosta ylöspäin.

Lue lisää | Kommentit (66)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös