Uusimmat

Intel Next Unit of Computing

22.11.2012 13:11 Muropaketin toimitus

PC-tietokoneet ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana merkittävästi ja alkuaikojen harmaista muovipöniköistä on päästy pitkälle. Monet luottavat edelleen perinteisiin työpöytätietokoneisiin isokokoisilla koteloilla, mutta tarjolla on monenlaisia eri käyttötarkoituksiin soveltuvia ratkaisuja. Pienet ja kompaktit tietokoneet ovat yleistyneet viime vuosien aikana ja tarjolla on muun muassa näytön ja tietokoneen yhdistäviä All-in-One-tietokoneita sekä erillisiä erittäin pienikokoisia tietokoneita, kuten Applen Mac mini.

Intel esitteli huhtikuussa Next Unit of Computing- eli NUC-nimistä konseptia, jonka emolevyllä on kokoa ainoastaan 4 x 4 tuumaa (10 x 10 cm). NUC-tietokoneen emolevyltä löytyy Intelin Core i3 -prosessori, 7-sarjan piirisarja, mini PCI Express -liittimet sekä kaksi SODIMM-muistiliitintä. Intelin omien sanojen mukaan NUC tarjoaa pienessä koossa reilusti suorituskykyä ja se on suunnattu käytettäväksi esimerkiksi digitaalisiin mainoskyltteihin, kioskeihin, kotiteatterilaitteistoihin ja yleispätevästi mihin tahansa, jossa tietokonetta tarvitaan pienessä tilassa.

Intel NUC -tuoteperhe käsittää tällä hetkellä kaksi eri mallia, DC3217BY:n ja DC3217IYE:n, joista jälkimmäisenä mainittu saapui Muropaketin testiin. Artikkelissa tutustutaan NUC-konseptiin, siihen perustuvan tietokoneen ominaisuuksiin, puramme kotelon ja tutkimme sisältä löytyviä komponentteja, ja vertaamme suorituskykyä ja tehonkulutusta A8-5600K-, A8-3850- ja Core i3-3225-testikokoonpanoihin. Artikkeli sisältää myös vertailun kahden eri NUC-mallin kesken sekä kuvauksen NUC:n meluntuotosta.

Sisältö

  1. Intel Next Unit of Computing
  2. Laitteen käsittely
  3. Tarkempi tutkinta kotelon sisälle & DC3217IYE:n ja DC3217BY:n erot
  4. Testikokoonpanot, testiohjelmat, suorituskyky, tehonkulutus & melu
  5. Loppuyhteenveto & raportoitu lämpöongelma