Uusimmat

Samsung Series 9 (NP900X3A)

01.06.2011 01:12 Muropaketin toimitus

Kannettavien tietokoneiden trendisuuntaukset ovat muuttaneet vuosien varrella suuntaa useamman kerran. 2000-luvun alussa kannettavat tietokoneet miellettiin isoiksi ja painaviksi laitteiksi, joita ei voinut oikeastaan millään mielellä pitää mobiileina. Netbook-minikannettavien buumi muutti tilannetta vuonna 2008, kun saataville tuli pienikokoisia ja edullisia laitteita. Laitteet tarjosivat pienen kokonsa ohella suorituskykyä peruskäyttöön, mutta raskaammat toimenpiteet oli syytä jättää suosiolla muiden tietokoneiden vastuulle.

Netbook-minikannettavien buumi on nykypäivänä laskenut selvästi ja otsikoissa ovat pääasiassa taulutietokoneet. Intel ja AMD ovat kuitenkin ottaneet oppia ja ymmärtäneet kuluttajien tarpeet pienikokoisia ja kevyitä laitteita kohtaan. Intel ja AMD tarjoavat molemmat prosessoreita, joihin on integroitu myös grafiikkaohjain, mikä yksinkertaistaa suunnittelua ja mahdollistaa alhaisemman tehonkulutuksen. Intel tarjoaa uusimpana Sandy Bridge -koodinimellisiä prosessoreita, kun taas AMD:llä kyseiset komponentit lanseerataan Fusion-tuoteperheeseen APU-piireinä (Accelerated Processing Unit).

Apple oli yksi valmistaja, joka ymmärsi kuluttajien tarpeet ja julkaisi muutama vuosi sitten MacBook Airin, joka yhdisti kilogramman kokoiseen laitteeseen laadukkaan muotoilun ja netbook-minikannettavia huomattavasti paremman suorituskyvyn. PC-puolella vastaavanlaisia laitteita on nähty muun muassa Samsungilta ja Delliltä, joista ensimmäisenä mainitun Series 9 -kannettava keräsi paljon kiinnostusta CES-tapahtumassa kuluvan vuoden tammikuussa.

Muropaketti oli tammikuussa Las Vegasissa CES-tapahtumassa paikan päällä Samsungin esitellessä uutuuskannettavaa, joka oli varustettu 13-tuumaisella näytöllä, SSD-asemalla ja koko komeudella oli paksuutta vaivaiset 16 millimetriä. Muropaketti tutki kannettavaa CES-messuilla ja oli vakuuttunut sulavasta muotoilusta sekä vankan tuntuisesta duralumiinista valmistetusta rungosta.

Series 9 -kannettava (NP900X3A) on saapunut myyntiin myös Suomessa ja Muropaketin artikkelissa tutkitaan laitteen ominaisuuksia, mukana toimitettavia ohjelmia, käyttöä sekä suorituskykyä, akunkestoa, prosessorin lämpötilaa ja tehonkulutusta. Series 9 -kannettavaa verrataan käyttökokemuksia puntaroidessa pääasiallisesti MacBook Airiin, sillä valitettavasti vertailukohdaksi ei saatu hankittua vastaavan kategorian PC-kannettavaa.

Sisältö

  1. Samsung Series 9 (NP900X3A)
  2. Kannettavan esittely & mukana toimitettavat ohjelmat
  3. Testikokoonpano & testit
  4. Loppuyhteenveto