Muropaketti.com

Tuhannet opiskelijat ovat muuttamassa elo-syyskuun aikana ja se aiheuttaa useimmille meistä haasteita.

Lue lisää | Kommentit

Intohimona konetekniikka

23.3.2015, 12.34

Heidi Piili LUTKonetekniikka mielletään helposti rasvaisten konehallien tyyssijaksi, jossa nainen on harvinainen näky. Onko asia näin, LUT:n lasertekniikan tutkija Heidi Piili?

Lue lisää | Kommentit

Tesla kojelautaSähköverkko kehittyy juuri nyt nopeammin kuin koskaan. Tulevaisuuden sähköverkkojen haasteena ovat toimitusvarmuus ja sähköverkon uudet toiminnot, kuten lisääntyvä hajautettu tuotanto (tuuli- ja aurinkoenergia), sähköinen liikenne ja energiavarastot.

Lue lisää | Kommentit

LUT

Keväällä 2014 Lappeenrannan kaupunki heitti yliopistolle (LUT) tehtävän. Lappeenrannan kaupunki on sitoutunut vähentämään koko kaupungin hiilidioksidipäästöjä 80 %:lla vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.  Löytyisiköhän opiskelijoiltamme innovatiivisia ajatuksia, joilla ilmastohaaste voidaan ratkaista: Miten kestävyys huomioidaan uusia asuinalueita rakennettaessa? Miten tuotetaan sähkö- ja lämpöenergiaa? Miten varmistetaan sähkön saanti? Miten vedet ja jätteet käsitellään?

Lue lisää | Kommentit

Opintoja urheilun ehdoilla

16.2.2015, 13.29

Energiatekniikkaa LUT:ssa opiskeleva Mira Holopainen palasi hiljattain kotiin Slovakiasta. Siellä hän edusti Suomea korkeakoulujen välisissä universiaadeissa lajinaan ampumahiihto. Ensimmäistä vuottaan LUT:ssa viettävä Holopainen opiskelee urheilun ehdoilla.

Lue lisää | Kommentit

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Green Campuksella viihdytään. Mitä kaikkea ehtii tehdä ja tapahtua 24 tunnissa? Millainen on teekkarin ’työpäivä’? Kolme LUT Energian teekkaria kirjasi päivän ajan ylös tekemisiään. Juulin, Kimmon ja Petterin päiväkirjat valottavat teekkarin arkea, johon opiskelun lisäksi mahtuu paljon muutakin. Tästä lähtee! Rakas päiväkirja…
 

Lue lisää | Kommentit

Opiskelu käy työstä. Se vie aikaa ja vaatii energiaa. Siihen tarvitaan intoa, hyvää motivaatiota ja vahvoja istumalihaksia. Mistä potkua tekemiseen? LUT Energian teekkarit ammentavat virtaa opintoihinsa yhdessä tekemisestä ja harrastustoiminnasta. Ne irrottavat ajatukset arkisesta puurtamisesta. Ei väliä, koetko olevasi ulvova susi, tunnetko vetoa näyttämölle vai sykkiikö rytmi veressäsi - näihin, ja moneen muuhun harrastukseen löytyy vastaus LUT:sta. 

Lue lisää | Kommentit

Nykypäivän työnantajat toimivat lähes poikkeuksetta kansainvälisessä ympäristössä. Kansainvälistä kokemusta edellytetään ja arvostetaan työmarkkinoilla yhä enemmän. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuudet kansainvälistymiseen noin 40:ssä eri maassa. Vaihtoehtoja siis on, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Miten maailmalta hankitut eväät voi hyödyntää työelämässä? Päästetään ääneen asiaan perehtyneet LUT:n opiskelijat ja henkilökunta.

Lue lisää | Kommentit

Tällä kertaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) opiskelijat pääsevät kertomaan opinnoistaan. Meitä kiinnosti, onko nykyopetus vain luennointia ja kirjojen pänttäystä vai linkittyykö se tutkimukseen ja tulevaan työelämään. Mistä opiskelijat kaivavat motivaation vuosia kestävään opiskeluun ja mitä urahaaveita heillä mahtaa tulevaisuuden varalle olla. Valitsimme haastateltavat tarkoin, sillä halusimme kommentit mahdollisimman monipuolisesti niin opintojensa alku- kuin loppuvaiheessakin olevilta opiskelijoita. Haastateltavaksi pääsi myös kaksi opettajaa.

Lue lisää | Kommentit

LUT energiaLappeenranta GP-kilpailu  on yksi suurista opiskelijoiden projekteista, joissa suorituksen saa osallistumalla projektin eri vaiheisiin suunnittelemalla ja rakentamalla sähköauton elektroniikkaa, sähkömoottoritekniikkaa, mekaniikkarungon ja ohjauksen ratkaisuja, olemalla tapahtuman järjestäjä ja markkinoija tai toimimalla esimerkiksi fysioterapian opiskelussa lihaskuntopuolenkuntotestaajana ja valmennuksen suunnittelijana.

Lue lisää | Kommentit

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Green Campus on mielen- ja tahtotila. Tavoitteenamme on oppia elämään, kuten opetamme. Mutta Green Campus on myös fyysinen ympäristö, jossa kuljetaan kohti mahdollisimman ympäristöystävällistä kampusta.

Lue lisää | Kommentit

Puhumme energiamurroksesta, vallankumouksesta. Onko jotain mullistavaa tapahtumassa?

Lue lisää | Kommentit

Jätehuollon toteuttaminen kustannustehokkaasti ja samalla kasvihuonepäästöjä hillitsevästi on suuri haaste. Esimerkiksi tehokkaampi hyötykäyttö vähentää päästöjä, mutta samalla kuljetusmatkat ja -määrät lisäävät kustannuksia ja synnyttävät myös päästöjä. Muun muassa kartonkia viedään hyötykäyttöön (kierrätyskartongin valmistukseen) sekä Suomeen että Ruotsiin. Jätehuoltosektorin kasvihuonepäästöjen osuus Suomen kokonaiskasvihuonepäästöistä on kolme prosenttia.

Lue lisää | Kommentit (11)

Sähköautokysely

11.5.2012, 14.38

Suomessa sähköautot ovat vielä harvinaisuus liikenteessä. Ostohaluja vähentävät muun muassa sähköauton korkea hinta sekä tekniset haasteet, jotka liittyvät akkujen kapasiteettiin ja latauksen hitauteen.

Lue lisää | Kommentit (47)

Usein tienvarsilla näkyy suuria röykkiöitä, joissa on kantoja, lahovikaista puuta, oksia, latvuksia ja rankoja. Kasat ovat hakkuutähdettä, joka on kerätty tienvarsiin odottamaan haketusta ja kuljetusta energialaitokselle.

Lue lisää | Kommentit (14)

Kilpailun tarkoituksena oli löytää oivalluksia, jotka materiaalia tai energiaa säästämällä edistäisivät kestävää kehitystä ja vaikuttaisivat myönteisesti ympäristöömme. Kilpailun aihealue oli haasteellinen, mikä näkyi kisatöiden määrässä. Voittajan valinnan haasteellisuutta lisäsi se, että osin samoja teemoja käsitellään eri viestimissä yleisestikin.

Kommentit (14)

Lue lisää | Kommentit (4)

Lue lisää | Kommentit

Aurinkosähkövoimala mahdollistaa yksinkertaisen tavan tuottaa osan kiinteistön käyttämästä sähköenergiasta. Voimala toimii automaattisesti kiinteistön sähköverkon rinnalla ja on lähes huoltovapaa.

Kommentit (23)

Lontoossa järjestetään 26. – 29.3.2012 kansainvälinen Planet under pressure -konferenssi, jonka aiheena on globaalin kestävän kehityksen haasteet. Aiheesta voi lukea lisää tapahtuman kotisivuilta .

Lue lisää | Kommentit (3)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös