Uusimmat

AMD:n vesijäähdytyksen esittely

02.11.2011 01:14 Muropaketin toimitus

Pakkauksessa on jäähdyttimeen liitettyjen letkujen päässä blokin ja pumpun yhdistelmä sekä kaksi tuuletinta asennettavaksi kennon molemmille puolille. Jäähdytin on mitoitettu yhden 120 mm:n tuulettimen kokoiseksi ja se paino on 1,1 kg.

Oheismateriaaleina pakkauksessa toimitetaan blokin kiinnitystarvikkeet AM3+-kantaan, pultit ja prikat tuulettimien asentamiseksi kennoon, paperiset asennusohjeet ja CD-levy, joka sisältää hallintasovelluksen.

Mukana toimitettavat kaksi 120 mm:n tuuletinta ovat yhdeksänlapaisia ja varustettu PWM-nopeussäädöllä. Tuulettimien säätöalue on noin 540 – 2220 kierrosta minuutissa, Asetek ilmoittaa melutasoksi kahdella tuulettimella maksiminopeudella 43 desibeliä ja tällöin ilmaa siirtyy 110 kuutiojalkaa minuutissa.

Blokkiyksikkö on onnistuttu puristamaan pieneen kokoon ja se on 29 mm korkea. Blokkiyksikön kuparinen kylmälevy, eli pohjan kontaktipinta, on kiinni usealla ruuvilla ja sen keskellä on valmiiksi levitetty pyöreä lämpötahna-alue. Blokkiyksikkö sisältää järjestelmän pumpun, joka ottaa virtansa tuuletinliittimen kautta. Letkuliitännät ovat kääntyvää mallia – letkut on mahdollista kääntää 90 astetta toisistaan pois päin.

AMD:n FX-logo blokin päällä on valaistu RGB-ledillä ja sen väri on vaihdettavissa ohjelmallisesti.

Blokin kyljestä lähtee johtoja järjestelmän hallintaan käytettävälle USB-liittimelle sekä järjestelmän tuulettimille. Pumppu ottaa virtansa kolmepinnisen tuuletinliittimen ja tuulettimet puolestaan saavat virtansa blokilta tulevien kahden nelipinnisen tuuletinliittimen kautta. Blokkiin sisäänrakennettu hallintayksikkö mahdollistaa tuulettimien kierrosnopeuden säädön ohjelmallisesti.

Blokki asennetaan prosessorille ruuvaamalla AM3+-kannan muoviset vakiokiinnikkeet irti ja kiristämällä neljä ruuvia taustalevyyn. Kun pumpun virtaliitin, jäähdyttimen tuulettimien liittimet ja USB-liitäntä on kytketty, jäähdytysjärjestelmä on käyttökunnossa.

Vesijäähdytysjärjestelmän parametreja voidaan tarkkailla ja säätää Windows-pohjaisella ChillControl-ohjelmalla, joka on varustettu AMD:n punamustalla FX-teemalla.

Tuulettimet on mahdollista asettaa oikeasta ylänurkasta Silent- tai Extreme-tilaan, joista Silent-tilassa tuulettimet pyörivät noin 600 RPM:n kierrosnopeudella ja järjestelmä on miellyttävän hiljainen. Extreme-tilassa tuulettimien kierrosnopeus nousee yli 2200 RPM:ään ja melutaso on infernaalinen, eikä sovellu missään nimessä normaalikäyttöön.

Etusivulla näkyy jäähdytysnesteen lämpötila, tuulettimien ja pumpun kierrosnopeus sekä äänentaso.

Graphs-välilehti näyttää graafit jäähdytysnesteen lämpötilasta ja tuulettimien kierrosnopeudesta.

Tuulettimien kierrosnopeutta on mahdollista säätää manuaalisesti kahdella parametrilla asettamalla nesteen lämpötilan, jolloin tuulettimien kierrosnopeus alkaa nousta ja lämpötilan, jolloin tuulettimet pyörivät täydellä nopeudella. Sovelluksen voi asettaa varoittamaan liian korkeasta nesteen lämpötilasta tai liian alhaisesta tuulettimien kierrosnopeudesta.

Asetus-välilehdeltä voi säätää sovelluksen asetuksia ja teemaa sekä asettaa halutun värikoodin blokin RGB-ledille.

Sisältö

  1. Ylikellotusvertailu: AMD FX-8150 & Intel Core i5-2500K @ 4,7 GHz
  2. AMD:n vesijäähdytyksen esittely
  3. AMD FX-8150:n ylikellottaminen 4,7 GHz:iin
  4. Intel Core i5-2500K:n ylikellottaminen 4,7 GHz:iin
  5. Testikokoonpano ja suorituskyky- & tehonkulutusmittaukset
  6. Loppuyhteenveto