Asus paljasti Thunderbolt-laajennuskortin

Asus on paljastanut Computex-messuilla ensimmäisenä valmistajana Thunderbolt-tuen takaavan laajennuskortin. ThunderboltEX-niminen kortti on asennettavissa yrityksen tiettyihin Z77- ja H77-piirisarjalla varustettuihin emolevyihin, joista löytyy kortin vaatima TB-HEADER-pinnirivistö. Tuettuina ovat ainakin Maximus V Gene-, P8Z77-V Deluxe-, P8Z77-V Pro-, P8Z77-V-, Sabertooth Z77-, P8H77-V- ja P8H77-M Pro -emolevyt.

ThunderboltEX asennetaan PCI Express x4 -liittimeen, kortista lähtevä kaapeli edellä mainittuun TB-HEADER-liitäntään ja lisäksi DisplayPort-kaapeli emolevyn I/O-liitinrivistöstä löytyvään DisplayPort-liittimeen.

Thunderbolt-kaapelissa voidaan siirtää samaan aikaan PCI Express- ja DisplayPort-protokollien mukaista liikennettä, mutta kaapelin molempien päiden laitteissa on oma ohjainpiiri, joka erottelee protokollaliikenteen. Teknologia tarjoaa molempiin suuntiin 10 gigabitin siirtonopeuden sekunnissa. PCI Expressiä voidaan käyttää tiedonsiirtoon, kun taas DisplayPort on suunnattu näyttöihin.

HardOCP, ASUS Unveils World’s First Thunderbolt Add-On Card At Computex

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.