Muropaketti.com

Bill Gates: Minulla ei ole käyttöä rahalle

21.1.2013

gatesMicrosoftin perustaja, entinen toimitusjohtaja ja nykyisin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates on varmasti tuttu kaikille tietokonemaailmaa seuraaville. Bloombergin mukaan 63,4 miljardin dollarin omaisuudella hän on Yhdysvaltojen rikkain ja tällä hetkellä maailman toiseksi rikkain. Hänen edelleen on ainoastaan meksikolainen telekommunikaatiomoguli Carlos Slim.

Gates on antanut haastattelun The Telegraphille ja kertonut, ettei hänellä ole käyttöä rahalle tietyn rajan yli, sillä hänellä ei ole pulaa ruoasta ja vaatteista. Hän näkee rahan välineenä rakentaa organisaatiota ja siirtää resurssit maailman köyhimpiin osiin.

Organisaatiolla hän viittaa vaimonsa kanssa perustamaansa Bill and Melinda Gates Foundation -säätiöön, jonka päämääränä on pysäyttää tappavien tautien leviäminen kolmansissa maissa ja kehittää opetusta Yhdysvalloissa. Säätiö on tähän mennessä jakanut jo 28 miljardia dollaria ja Gatesin mukaan se tulee jakamaan 95 prosenttia hänen omaisuudestaan 20 vuodessa hänen ja vaimonsa kuoleman jälkeen.

The Telegraph, Bill Gates interview: I have no use for money. This is God’s work

Ville Suvanto

 

Kommentit

Takaisin ylös