Chrome ohitti Firefoxin ja on nyt 2. suosituin selain

Googlen Chrome-selain on kasvattanut tasaiseen tahtiin osuuttaan selainmarkkinoilla ja viimeiset kuukaudet ovat osoittaneet sen ohittavan vielä tämän vuoden puolella pitkään toiseksi suosituimman selaimen titteliä pitävän Firefoxin. StatCounter-tutkimusyrityksen tilastojen mukaan ohitus tapahtui marraskuussa, jolloin Chromen osuus maailmanlaajuisesti oli 25,7 prosenttia ja Firefoxin 25,2 prosenttia.

Vuosi sitten, vuoden 2010 marraskuussa, Firefoxin osuus oli 31,2 prosenttia, joten sen osuus on laskenut vuoden aikana kuusi prosenttiyksikköä. Chromen osuus sen sijaan on lähes kaksinkertaistunut, sillä vuosi sitten sillä surffasi 13,4 prosenttia internetin käyttäjistä. Chrome on nakertanut markkinaosuutta Firefoxin ohessa merkittävimmin Microsoftin Internet Explorerilta, jonka osuus oli vuosi sitten 48,2 prosenttia, mutta uusimmassa mittauksessa osuus on laskenut 40,6 prosenttiin. Safarin osuus on 5,9 ja Operan 1,8 prosenttia.

StatCounter perustaa lukemansa tutkimustuloksiin, joissa on käytetty yli kolmea miljoonaa internetsivustoa, joissa kertyy kuukausittaisia sivunäkymiä yli 15 miljardia.

StatCounter, Top 5 Browsers

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.