Arvostelut
24.05.2010, 10:14
160
Musiikki

Levyarvostelu: Anna Puu – Sahara

Kappaleet: 1. Riko minut 2. Anna ja merikarhu 3. Nopeimmat junat 4. Ennustaja 5. Vuoroin vieraissa 6. Ruusunen 7. Onnen viipaleet 8. Sahara 9. Sinä olet minä 10. Uskomaton juttu
Tuottaja: Jukka Immonen
Levy-yhtiö: Sony Music
Artistin kotisivu: www.annapuu.fi

Kaista

Itkekäämme ilosta, sillä Anna Puu on tehnyt toisen ihanan eläväisen albumillisen hyvää popmusiikkia.

Anna Puun debyytti ylitti kaikki odotukset myyntiluvuillaan. Sitäkin tärkeämpää oli, että levyltä lohkaistiin radiohitti toisensa jälkeen eikä albumiin tuntunut kyllästyvän millään. Ei edes siinä vaiheessa, kun C’est La Vie ja Kaunis päivä olivat soineet kuukausia kaikkialla. Suomalaiset rakastuivat Annaan. Eikä nainen kulunut puhki debyyttinsä myötä, vaikka näimme ja kuulimme hänet kaikkialla lähes joka päivä. Mikään tuskin muuttuu Saharankaan vuoksi, sillä albumi on täsmälleen yhtä hyvä kokonaisuus kuin edeltäjänsä.

Sahara on hellyttävä, kaunis, leikkisä, vakava, aito ja helppo levyllinen parasta mahdollista Suomi-poppia. Saharasta voi sanoa kaikki ne hyvät asiat, jotka sanottiin jo Anna Puun debyytistä. Kun toinen albumi on syntynyt näinkin nopeasti eli vain vuosi debyytin jälkeen, niin on täysin selvää linjan pysyvän ennallaan. Se ei kerro ideoiden vähyydestä, vaan oikean linjan löytymisestä jo ensimmäisellä albumilla. Se kertoo myös rehellisyydestä ja taidosta olla oma itsensä.

Anna Puun apuna ovat jälleen tutut ihmiset eli säveltäjinä Lasse Kurki sekä Knipi ja sanoituksista vastaa pääasiassa Mariska. Pienempiä osuuksia ovat tehneet myös artisti itse sekä Heimo Hatakka. Myös tuottaja Jukka Immonen on mies paikallaan tälläkin kerralla. Äänimaailma on orgaanista ja tuoksahtaa oikeissa paikoissa menneiltä vuosikymmeniltä. Kauimmaksi menneisyyteen kuulijan kuljettaa nimibiisi Sahara. Kappaleen sanoitus, sävellys, tuotanto sekä myös Anna Puun tulkinta ovat kuin aikaisemmin julkaisematonta Reino Helismaata.

Mariskan sanoitukset ovat kauttaaltaan onnistuneita. Leikkisän Anna ja merikarhun sekä surullisen kaihoisan Saharan väliin mahtuu helposti kuunneltavia arkisia lauluja. Alimmillaan rima on Nopeimmat junat -kappaleessa, joka toki tarttuu ja kertoo hyvän tarinan, mutta ei kokonaisuutena yllä Saharan muiden teosten tasolle. Ihanan hempeä Ruusunen-valssi kärsii puolestaan turhan tyttömäisestä makeudesta.

Anna Puun Saharan kuunteleminen on helppoa ja viihdyttävää. Sitä on tavoiteltu ja siinä on onnistuttu.

PlusMiinusNolla

+ Hieno jatko Anna Puu -debyytille
+ Koskettavaa ja realistista poppia
+ Anna Puu on aidosti ihailtava idoli
– Nopeimmat junat ja Ruusunen helpolla päästetyt välisoitot

Teksti: Anssi Järvinen

Tagit: Anna Puu, Sahara

Kommentointi on suljettu.