Ajankohtaista
03.03.2016, 21:00
2549
Internet, Linux, Mac, PC, Peliala, Yhteisöt

Steamin arvosteluja on helppo väärentää – ja halvalla

Pelimedian käytännöistä ja moraalista on puhuttu vuosikaudet, ellei kymmenet. Ei mitään uutta sillä rintamalla. Ja jokunen vuosi sitten myös monien Youtube-vaikuttajien motiivit paljastuivat rahanarvoisiksi, sillä tubettajat ja striimaajat ottivat pelitaloilta lahjuksia pelikehuja vastaan. Eipä yllättänyt sekään.

Eikä varsinaisesti yllätä, että myös Steam-latauskaupan pelaaja-arvosteluja voi ostaa – ja vieläpä halvalla.

PCGamesN-sivuston mukaan näet viiden taalan pikkujobeja välittävällä Fiverrr-sivustolla on runsaasti peliarvosteluja myyviä käyttäjiä. Vastaavalla tavalla arvosteluja myyviä tai tarjoavia palveluja on varmasti muitakin, mutta PCGamesN oikein tarttui aiheeseen ja tilasi myyjiltä arvosteluja valitsemiinsa Steam-peleihin. Ja hyvinhän se toimi. Pelit saivat kehuja ja peukkuja.

Etenkin pienemmän budjetin teoksille viiden taalan kehuarviot voivat olla tärkeitä matkan alkuvaiheessa, kun muut kävijät tsekkaavat ensimmäisten kokeilijoiden mielipiteitä. Niinpä houkutus maksettuihin pelaaja-arvioihin saattaa olla kova, kun kamppaillaan elämästä, kuolemasta ja kriittisistä ensivaikutelmista.

PCGamesN ei väitä, että pelitalot tai markkinointifirmat olisivat ostaneet maksettuja arvosteluja. Mutta helppoa se näkyy olevan.

Lähde: It’s about ethics in user reviews

Tagit: etiikka, korruptio, ladattavat pelit, Steam

Kommentointi on suljettu.