Ajankohtaista
02.03.2016, 12:00
3726
Henkilöt, Konsolit, PC, Xbox One

Xbox One voi muuttua todelliseksi tehokonsoliksi

Microsoft tekee tällä hetkellä perin mielenkiintoisia asioita Xbox One -konsolin ja Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa. Jatkossa yhä useampi peli ilmestyy yhtä aikaa molemmille alustoille jopa niin, että pelin ostamalla saa sen saman tien molemmille alustoille. Firma on myös yhdistänyt molempien alustojen pelikehityksen sisäisesti oman Universal Windows Platform -nimikkeen alle.

Xbox-pomo Phil Spencer on puhunut nyt myös muista mahdollisista toimenpiteistä, jotka tuovat Xbox One -konsolin ja PC-pelaamisen lähemmäs toisiaan. Jatkossa on nimittäin mahdollista, että Xbox One -konsolista julkaistaan uusia, entistä tehokkaampia versioita. Spencerin mukaan konsolit lukitsevat laitteistoratkaisunsa vuosikausiksi samalla, kun tekniikka kehittyy kovaa vauhtia. Miehen vision mukaan tämä ei välttämättä enää vastaa sitä suuntaa, mihin Microsoft on konsoliaan viemässä.

Spencerin mukaan on mahdollista, että tulevaisuudessa Xbox One -omistajille tarjotaan vapaaehtoisia laitteistopäivityksiä, joilla vanhaan laitteeseen saa uutta potkua. Samalla laitteet pysyisivät sekä eteen että taaksepäin yhteensopivina niin, että esimerkiksi pelituki säilyy.

Se, miten Spencerin visio konkretisoituisi todellisuudessa jäi tällä kertaa kuitenkin vielä hämärän peittoon. Onko ajatuksena julkaista Xbox One -konsolista kokonaan uusia versioita, jotka tukevat sekä vanhoja pelejä että antavat mahdollisuuden pelata uusia pelejä raskaammilla grafiikka-asetuksilla, vai visioiko Spencer esimerkiksi jonkinlaista komponenttipohjaista, paloittain päivitettävää Xbox One -versiota? Tämä jää nähtäväksi, mutta kyllähän miehen ajatukset kieltämättä kuulostavat mielenkiintoisilta.

Lähde: Polygon

Lisätietoja: www.xboxone.com

Lisää aiheesta

Phil Spencer toivoo, ettei virtuaalitodellisuudesta tule pelaamisen tulevaisuutta

Xbox-pomo joutui keskelle Quantum Break -Twitter-myrskyä

Microsoft keskittyy faneihin, ei Sonyn voittamiseen

Teksti: Juho Anttila
Tagit: konsolisodat, Microsoft, Phil Spencer, Windows

Kommentointi on suljettu.