Ajankohtaista
16.02.2012, 15:08
144
Mobiili, PC, Peliala

Suomalainen Sulake vetäytyy maailmalta, irtisanoo tuntuvasti

Habbo Hotelista ja IRC-Galleriasta tunnettu Sulake Corporation aloittaa laajamittaiset irtisanomiset taloustilanteensa tervehdyttämiseksi.

Domea lähellä olevan lähteen mukaan Sulake sulkee kaikki maatoimistonsa ja irtisanoo 40-60 työntekijää. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi 11 maassa ja työntekijöitä ennen irtisanomisia yli 210, joten käytännössä neljäsosalle väestä näytetään ovea. Järjestely saadaan toteutettua ilman Suomessa tuttua yt-menettelyä, koska työntekijät on sijoitettu omiin tytäryrityksiinsä, joiden toiminta yksinkertaisesti lopetetaan.

Muutoksen tuulet puhaltavat vauhdilla, sillä henkilökunnalle tänään täytenä yllätyksenä julkistettu pommi putoaa jo kuukauden kuluttua töiden ja palkanmaksun päättyessä irtisanomisajan puitteissa myös vakituisessa työsuhteessa olleilta.

Päivitys klo 17.35:

Sulake on vahvistanut huhuissa mainittujen kaltaiset irtisanomiset ja yksikköjen karsimisen maailmalla, mutta toimien lopullisesta laajuudesta ei vielä ole tietoa. eikä aiemmin esitettyjä lukuja voi pitää kuin karkeimmillaankin suuntaa antavina. Digitodaylle puhunut toimitusjohtaja Paul LaFontaine myös vakuuttaa, että tytäryritysten lakkauttamisissa kunnioitetaan paikallisia lakeja. Suomen kerrotaan säästyvän kirveeltä.

Lue myös

Call of Duty -perseilijä usutti SWAT-tiimin teinin kotiin

David Jaffe joutui selittelemään Twisted Metalin suuseksi-kommenttejaan

Mass Effect 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Men of War: Vietnam (PC)


Teksti: Jouni Mäki-Panula
Tagit: pelikehitys, Sulake, suomipelit

Kommentointi on suljettu.