Ajankohtaista
16.09.2012, 10:00
Ilmiöt, Moninpelit, PC, Räiskintäpelit, Verkkopelit

Team Fortress 2 on Valven testilaboratorio

TF2

Maanmainio Team Fortress 2 on melkoinen menestys. Sarjakuvamainen räiskintä on tuottanut Valvelle mukavan määrän rahaa, ironisesti erityisesti sen jälkeen, kun siitä tehtiin ilmaiseksi pelattava. Valvelle Team Fortress 2 on kuitenkin enemmän kuin pelkkä peli.

Pelin pääsuunnittelija Robin Walker kertoo Gamasutran haastattelussa, että Team Fortress 2 on vuosien aikana toiminut myös eräänlaisena testilaboratoriona. Pelin avulla on muun muassa koeajettu uusia bisnesmalleja.

Kun massiiviset nettiroolipelit olivat kuuminta hottia pelimarkkinoilla, Valve päätti kokeilla niistä lainattuja elementtejä myös Team Fortress 2:ssa. Tuloksena oli nykyinen järjestelmä, jossa pelaajien keräämät esineet säilyvät pelitilillä.

Ilmaispelattavuus ja mikromaksut on tuoreempi tapaus, jossa Valve jälleen kerran kopioi bisnesmallin morpeista ja kokeili, miten moinen istuu räiskintäpeliin. Hyvinhän se tuntuukin toimivan.

Walkerin mukaan Team Fortressin taloudellinen menestys on tosiasiassa vain kirsikka kakussa. Pelin avulla kerätyt kokemukset ovat Valven tulevaisuuden kannalta paljon kovempaa pääomaa kuin firman tilille ropisseet dollarit. Kiinnostava näkökulma.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Team Fortress 2 saa oman Horde-pelitilansa – pelaa Mann vs. Machinea jo huomenna!

Perjantaikevennys: Scout on ärsyttävä paskiainen

Odotettu päivä koitti vihdoin: Meet the Pyro!

Lue myös

Mass Effect 3: Leviathan DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä – osa 2

Black Mesa julkaistiin – lataa omasi jos pystyt!

Vihollisen lippu johti sotapelin hylkäämiseen

Teksti: Juho Anttila
Tagit: Team Fortress 2, Valve

Kommentointi on suljettu.