Muropaketti.com

Ei DirectX 11.1 -tukea Windows 7:lle?

10.11.2012

Windows 8 -käyttöjärjestelmän yksi uusista ominaisuuksista on tuki DirectX 11.1 -rajapinnalle, jonka merkittävin kehitysaskel on natiivi tuki stereoskooppiselle 3D:lle. Microsoftin keskustelualueelta löytyvien tietojen mukaan DirectX 11.1 -tuki saattaisi olla jäämässä Windows 8:n, sekä Windows RT:n ja Windows Server 2012:n, herkuksi ja Windows 7 -käyttäjät jäisivät tuen ulkopuolelle.

”DirectX 11.1 on osa Windows 8:aa, aivan kuten DirectX 11 oli osa Windows 7:ää. DirectX 11 -tuki tuli myöhemmin Vistalle, mutta tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa tuoda DirectX 11.1:tä Windows 7:lle.”, kommentoi Microsoftin Daniel Moth.

Stereoskooppinen 3D-tuki on aiemmin ollut tuettuna ainoastaan peleissä, joihin se on ohjelmoitu erikseen. NVIDIA tarjoaa GeForce-näytönohjaimilleen tukea varten 3D Vision -ohjelmaa, kuten taas AMD:n Radeon-tuoteperheen näytönohjaimet tukevat HD3D-teknologiaa.

Microsoft, C++ AMP: CPU fallback, WARP, Windows7, DirectX 11.1

Ville Suvanto

 
1.

Use Microsoft they said, it will be fun they said..

Ei mitenkään yllättävä uutinen, etten sanoisi.
Jos uuden tuotteen markkinointi tai Brändäys ei onnistu toivotun lailla, niin ainahan voidaan sanoa vanhemman tuotteen olevan huonompi..

Kuullostaa muuten pahasti Nokialta, vaikka ei nyt liity aiheeseen..
Vai olisiko sittenkin ollut ohjenuorana Microsoftin koulutuspäivillä?

2.

Suututtaa entistä enemmän. Mutta ei mikään yllätys sinäänsä. Ei niin iso muutos kuitenkaan kuin WinXP > Win7. Ehkä sitten uus Windows alle kun DX12 julkaistaan.

3.

Sitten alkaa olemaan ajankohtainen, kunhan GPUssa riittä teho koko peli mailman tesselointiin. Ja siiiitten ne pelit vielä.

4.

Ei yllätä tämä MS:n strategia, onneksi tekniikka on niin nuorta stereoskooppisen 3d:n osalta ettei kiinnosta vielä käytännössä.

5.

Mutuilua: Eiköhän se DX11.1 tuki ilmaannu myös Win7:lle kunhan Microsoft huomaa että Win7 tulee olemaan yhtä vaikeasti tapettava kuin XP. Sitä nimittäin tullaan varmaan käyttämään vielä pitkään kun firmat on viimein saaneet tehtyä XP->Win7 siirron, eikä yritysmaailmassa käyttiksiä vaihdella kuin sukkia.

6.

@5
yritysmaailmassa tuskin on väliä onko koneessa dx 9 vai dx 11.1

7.

No eipä yllätä, että Microsoft käyttää kiristystaktiikkaa pakottaakseen käyttäjät ylivertaisesti paremman tuotteen käyttöön. Kyllä yrityksen pitää joskus tyhmiä kuluttajiakin ohjata oikeaan suuntaan.

8.

Niin no, kuinka monta peliä (tai mitään aplikaatiota yleensäkään) on markkinoilla joilla olisi huomattavaa hyötyä vaikka DX11:sta verrattuna DX10:iin? Aika mitätöntä on, sanoisin. Toki, ensi vuonna varmasti harpataan sille seuraavalle tasolle, kun tulee uudet konsolit, mutta ei tuo ainakaan minun maailmaani kaada ;) Ja onhan se W8 tuossa odottamassa, jos yht'äkkiä tulee ”pakolliseksi” asentaa, mutta vielä ainakin pitäydyn kiltisti seiskassa :)

9.

Koko ajan tekee mili asentaa linux sseuravaan koneeseen :P
Windows joutais ojaan ja sen sijaan pelifirmat sais suunnata linuxille…

10.

Tuskimpa peleihin tulee vaikuttamaan. DX 11 itsessään on erittäin hyvä ja kyllä pelitekij't tajuavat että moinen on huonoa myynnille kun ei moni Windows 8'saa hanki eli jos tekisivät DX 11.1 pelejä niin ei hyvin menisi. Ja huomaatko muka textureiden eron niin hyvin jos pistät 11 & 11.1 rinnakkain?

Huonontaa vain Microsoftia. Kaipaan sitä kun Bill Gates oli firman johdossa.

11.

Ei voisi vähempää kiinnostaa joku DX11.1

Katsotaan sitten joskus, kun DX12 tulee ulos uuden windowssin myötä. Kasiin en ole seiskasta vaihtamassa vaikka maksettaisiin.

12.

Vaikka win 7:ssa on dx11 tuki niin peleissä käytän dx9/10 etteivät lagaa liikaa, joten ihan sama… :)

13.

Siinäpähän yrittävät, Win 7 pysyy käytössä niin kauan että päästään riittävän monen versionumeron päähän noista metro-typeryyksistä >:(
Tälle kun on vielä laajasti tukea 64-bittisenäkin toisin kuin XP:llä, niin ei ole yhtäkään syytä vaihtaa.

14.

Ei tuolla todellakaan ole mitään merkitystä! Hyvä kun saataisiin edes kunnon pelejä DX11:sta. Sitten kun pelin tekijät tarkistavat kuinka monta DX9, DX10, DX11 DX11.1 konetta maailmasta löytyy, niin he päätyvät tekemään pelistään DX9 version vielä vuosia… Ehkä siihen päälle joku purkkaviritys, jolla saadaan pari DX10 ja/tai DX11 efectiä liimattua siihen päälle… Siinä vaiheessa kun edes DX11 on oikeasti ajankohtainen meillä on win9:t ja win10 ihan kohta puolin tuloillaan, niin jossain peleissä saattaa olla pari DX11.1 optimointia… ehkä… Kuinkas moni muistaa peliä, joka edes auttavasti tukee DX10.1:stä? Niinpä… ei kovin montaa.

15.

@13 Sitä metrotonta versio saat odottaa sitten iäisyyden, jollet siirry Linux puolelle. Parissa, kolmessa seuraavassa wintoosassa se löytyy varmasti! Sen jälkeen ei taas tiedä. Ehkä me epätoivoisesti yritämme saada tietokoneen ”kätevästi” ymmärtämään äänikomentoja kun win12 ilmestyy pitkän Metro-kauden jälkeen…

16.

Onhan Windows 7 jo aika kivikautinen ja hyvä vain kuin lakkaavat tukemasta sitä mahdollisimman nopeasti.

17.

Microsoft haluaa näköjään pakottaa käyttämään tuota windows phone 8 käyttistä mitä en vielä ymmärrä miksi julkisti sen tietokoneille eihän kukaan käytä kosketusnäyttöä kotikonella.
Kannettavassa ehkä mutta kaivavat itsensä pois käyttismarkkinoilta elleivä muuta suuntausta.
Linux alkaa olla pikkuhiljaa olla vaihtoehto jos pelitarjonta lisäntyy.

18.

Ymmärtäisin jos kyseessä olisi edes vähän vanhempi versio (vista), mutta noinkin nopea päivitystahti…Right. Peruskäyttäjä ei edes päivitä/vaihda konetta viidessa vuodessa. Kuvitteleeko MS todellakin, että peruskäyttäjät ihan oikeasti ostaa/asentaa uuden windowsin ihan vain huvin vuoksi? Not.

Noh,jos tuollainen menettely alkaa yleistymään vain pelipuolella niin silloin MS on tehnyt ”pohjatyönsä” hyvin. Pelaajat kun joutuu päivittään rautaa muutenkin koko ajan niin miksi ei käyttistäkin. Loogista. Hanurista, mutta loogista.

19.

No on se saatana kun Vistallekin tullu kaikki mitä Seiskalle, niin miksei Seiskalle sitten muka tule näitä kasin juttuja? Tosin, tuskinpa tolla 11.1:llä pahemmin tekee paskaakaan, varmaan yhtä turha yleisesti ottaen kuin 10.1. Jos tossa 11.1:ssä olis ollut vaan jotain olematonta eroa vs DX11, niin veikkaisin vähäsen että nVidiakaan tuskin olis jaksanut tukea tuota GTX600-sarjassa (kuten GTX200 sarja aikanaan tuki vain 10.0)

Helvetin sekavasti kirjotettu, mutta enpä tuota osaa paremminkaan ilmaista :|

20.

DX 11.1 tulee seiskalle. Se on selvä juttu. MS ampuu itseään jalkaan jos muuta tekee. Vain kasin käyttäjät on liian pieni markkina pelintekijöille.

Microsoft ei tietenkään tätä heti kerro sillä DX 11.1 tuki lisää kasin myyntiä.

21.

@2o jartar

Ollakohan se nyt noinkaan?

22.

Omasta mielestä microsoftin ei missään nimessä pitäisi horjuttaa sitä yhtä todella merkittävää tukijalkaa miksi se on defacto käyttöjärjestelmä. Tällä toiminnalla microsoft omasta mielestäni horjuttaa omaa asemaansa koska tällä toimella se rikkonee sen miksi se on kohtuullisessa monopoliasemassa erityisesti pelien takia.

Windowseissa kuuluisi olla aina uusin directx pelejä varten jotta alusta saa pelinkehittäjien ehdottoman tuen.. imho. Nykyisellä toimenpiteellä microsoft horjuttaa tätä asemaa mikä sillä on ja rikkonaistaa tietokoneista löytyvän directx tuen.

23.

Seiska on ja pysyy. Sitä suuremmalla syyllä kun juuri 120 Hz VG278H vaihtui Dellin Ipsiin :)

24.

Pelinkehittäjien maali on tällä hetkellä Xbox360 ja siten DX9. Kaikki muu on vain jälkeenpäin pultattua diibadaabaa. Onko markkinoilla juurikaan mitään, mitä olisi rakennettu pelkästään DX10 -> mielessä? Eipä taida olla. Entiset grafiikkapornon messiaatkin (Crytek), nerffasivat enginensä konsolipohjalle… No, toki ovat nyt lisänneet ominaisuuksia siihen (varmasti ainoastaan siksi, että tulevassa sukupolvessa konsoleita on tuki uudemmalle DX:lle). Tilanne on vähän sama, kuin PS3:lla, se pystyy aika komeaan jälkeen, JOS kaikki rakennetaan sille ”ground up” (Uncharted 2-3), MUTTA multiplattareissa (99,5% peleistä) se ottaa 360:lta nekkuun melkein kaikissa tapauksissa… Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on koneessa ollut sama näyttis yli 4 vuotta (4870X2) ja 1920*1200 ressulla ei montaa peliä ole, jossa joutuu edes pahemmin tinkimään laadusta, notta pyörii jouhevasti. Ja tästä saa ”kiittää” peliteollisuutta ja konsoleita ;) Anyway, rant over :D Ja hyvää isäinpäivää, meille kaikille isille :)

25.

22. MS haluaa horjuttaa sitä tukijalkaa. Loppupeleissä pelit on aikamoinen murheenkryyni, koska pelit vaativat tehoa.MS haluaa ulos laitteita, jotka eivät vaadi niin paljoa tehoa. MS haluaa horjuttaa kyseistä tukijalkaa siten, että se jalka siirtyisi konsolien puolelle. Silloin xbox olisi MS:n vastaus pelaamiseen ja saisivat pelkän windowsin vähän muile asioille.

26.

Niin noh, jos kerran Windows 8:aan laitetaan parempaa DirectX:ää, vois ne Aero Glassitkin sitten tulla takaisin? Ärsyttää kattella tollasta 2D-paskaa vuonna 2012.

27.

Uutisessa on asiavirhe. Nykyisinkään pelin ei tarvitse tukea 3d:tä ja itse asiassa äärimmäisen harva peli tukee (BF3 on ainoa, jonka tiedän); driverit toteuttavat 3d-tuen myös vanhempiin peleihin. Peleihin on kuitenkin mahdollista tehdä ns. natiivi 3d, kuten tosiaan BF3 tekee. Mitä ihmettä tämä DX 11.1 siis oikeastaan tuo, standardin tavan asettaa 3d-tila tai vasemman ja oikean silmän puskureiden valintaan?

OpenGL:ssä on muuten ollut stereo3d-tuki (quadbuffer mode) iät ja ajat. Harmillisesti ainakaan Nvidian driverit eivät salli tilan käyttöä kuluttajaraudalla, vaan pitää olla Quadro-näyttis.

28.

Kohta alkaa W8 vihaajienkin pakko alkaa myöntymään kun directX tuki loppuu :D.

29.

Miten yhtäkkiä linux on joku vaihtoehto tälläisen uutisen tiimoilta? Vähän sama kun sanoisi että koska taivas on sininen niin vaihdan linuxiin.

30.

@26 Joo tää kasi on kyllä aika ruma tulee mieleen xp ja win 2000. joissain sivulla oli win 7:san ulkokuori 8:lle täytynee taas alkaa googlettaa :-)

31.

Tää on taas niin tyhmää, että kuluttajat pakotetaan ostamaan w8. Itse aikoinaan olin pakotettu ostamaan jo Win7, vaikka xp:llä olisin pärjännyt aivan hyvin. Toivottavasti eivät saa mitään megaluokan peliä hetkeen julkaistua only for w8.

32.

@31 Olisit pärjännyt mutta kuka pakotti? Kyllä ne pelintekijät katsoo mille ne kannattaa julkaista. http://store.steampowered.com/hwsurvey

33.

Tätä kutsutaan bisnekseksi.

Linuxiin vaihdetaan vasta sitten kun kaikki Windows-pelit toimivat sillä 100%, ja vähintään yhtä nopeasti.

34.

Dx9 Dx10 Dx11
Erot näiden välillä suhteellisen pieniä.

Suurempi muutos saadaan kun ostetaan nvidian/amd tehokkaampi näyttis ja säädetään ne asetukset maximiin ja resoluutio korkeammaksi.

Dx 11.1 tuskin tuo mitään mukanaan mitä jäisi kaipaamaan.

Ja jos nyt jo porukka pystyy pelaan esim Borderlands 2 Amd korteilla ilman PhysX niin varmasti pystyy pelaan pelejä ilman dx 11.1

Windows 8 Sux! tai ainakin toi markkinointi Sux

35.

”Linuxiin vaihdetaan vasta sitten kun kaikki Windows-pelit toimivat sillä 100%, ja vähintään yhtä nopeasti.”

No et kyllä vaihtaisi silloinkaan, koska koneella tehdään muutakin kuin pelataan, ja ne kaikki sujuu huonommin Linuxissa josko lainkaan. Monet kuvittelevat että pelit avaisi Linuxin läpimurtoon - no itseasiassa ei. Se on taas jälleen yksi näyttely-osuus jossa paetaan linuxin perusvirheitä ja huonoutta olki-ukko pelien taakse.

36.

@35

Aika vahvat argumentit.

Ai niin, maailman suurin pelien digitaalinen jakelualusta muuten suunnittelee uutta aluevaltausta Linuxille. Käy huikkaamassa yritysjohdolle, että he ovat väärillä urilla. :-)

37.

@36

Mikä saa Valven onnistumaan siinä missä muut suuryritykset on epäonnistuneet jo 21 vuoden aikana? Linuxistit on muutenkin köyhää sakkia joille kaikki pitää saaha ilmaiseksi, ei siellä mitään markkinoita ole mihinkään suuntaan ,mutta onhan se hienoa että samat tux-raserit saa linuxissa nyt myös steamin kautta.

Ubuntulle oli jo jakelualusta olemassa. :-)

38.

@28

Ai on vai? Pelaahan jotkut edelleenkin esihistoriallisella WinXP:llä vaikka näyttis tukisi DX11/11.1.

@35

Niinno johan sitä Leluxia hehkutettiin jo 2000-luvun alussa melko paljon, mutta eipä ole tähän päiväänkään mennessä saanut kuin marginaalisen käyttäjämäärän. Enkä jaksa uskoa, että tuo Steamin Leluxille tulo nyt kummemmin vaikuttaa, kun niitä pelejä ei nyt ainakaan alkuun tule paskaakaan.

39.

35: Ainakin kotikäyttöön Linuxille löytyy paljon hyötysoftia tekstinkäsittelystä 3D mallinnukseen ja Winellä saa myös Windows-sovelluksia toimimaan. Ongelmana on pelit.

40.

@37

Mitkä suuryritykset tarkkaan ottaen ovat epäonnistuneet pelien jakelualustan tuomisessa 21 vuoden aikana Linuxille? Miten Ubuntun softakeskus liittyy Steamin suunnitelmiin portata Steam client Linuxille (Ubuntu = Linux, Linux != Ubuntu)?

Sonykin uskoi *nixiin sen verran, että valmisti oman FreeBSD-johdannaisen käyttöjärjestelmän konsoliinsa. Muutkin köyhät lafkat, kuten Google, Facebook ja Twitter, uskovat jostain syystä Linuxin kantavaan voimaan palveluita tarjotessaan.

Argumentointisi kuulostaa jo stereotyyppiseltä seksuaalivähemmistöjä pelkäävältä perussuomalaiselta, jos tyyliin on katsomista. :-)

41.

@ 35 Tämä argumentti tietenkin pätee myös OS X:ään tietenkin?

Ainoastaan Adoben softat tulee itsellä mieleen Windowsin vahvuuksista, joka ei enemmän tietotekniikan hallitsevalle ole mikään ongelma. Tiedoston kopioinnista lähtien Linux on ollut Gnomen/KDE:n avulla vähintään samalla tasolla Windowsin kanssa, ellei jopa nykyään edellä. Työpöydän hallinasta en edes halua mainita mitään, kun windowsin ongelmat alkavat siitä, että pitää latailla AltDrag + muuta satunnaista softaa korjaamaan työpyödän ongelmia ja kankeuksia.

Joku voisi tähän varmasti sanoa linuxin ääniongelmat ja langattomat verkot. Onneksi itsellä ei ääniongelmia ole koskaan ALSA:n kanssa ollut ja wlanitkin toimivat nykyään graafisilla työkaluilla moiteetta, vaikka ymmärtäähän sen ettei ilman laitteistojen valmistajien tukea välttämättä ajurit niin nopeasti ilmaiseksi ilmaannu…

Lähiverkko myös toimii linuxissa nopeammin pienemmän overheadin takia. Windows serveri on jo niin heikko esitys että pelkästään pingin palauttamiseen menee puhtaalla windows serverillä lähiverkossa n. 0,1 millisekuntia enemmän kun matkaa piuhalla on alle 10 metriä. Hauskinta on se että samban avulla linux serveri on myös nopeampi ja kevyempi hoitamaan windows-verkon jaot sekä AD:n.

Windowsilla on myös erityinen taipumus pyörittää tyhjää IO-loadia vaikka automaattiset palvelut olisivat pois päältä (kuten turhaakin turhempaa oleva levynehetys, koska rikkinäinen tiedostojärjestelmä). Mutta jostain syystä windowsin purkkapaikkauksista riippumatta järjestelmä on näköjään joidenkin murojen mielestä se toimivampi ratkaisu näistä pitemmällä aikavälillä.

Vai olisiko ongelma enemmänkin siinä, ettei näistä ymmärretä mitään ja mennään valmisratkaisuiden kanssa, koska käyttäjälle kalliimpi ja maksullinen on aina parempi, eikös? Itse olen ainakin avoinna kaikille ratkaisuille, ja yhä enemmän näyttää siltä että osaaminen on lisääntynyt huomattavasti ”vapaalla puolella”.

42.

41 nämä samat tyypit jotka hehkuttavat ms:n ylivertaisuutta pitävät myös eineksiä parempana vaihtoehtona kun oikeaa kotiruokaa.

43.

@35 Olen kyllä ollut huomaavinani, että Linux-ohjelmointi sujuisi Linuxissa paremmin kuin Windowsissa?

44.

Sittenkun joku vielä kertoo, mitä serverissä tekee DX11.1 -tuella?

45.

”Mitkä suuryritykset tarkkaan ottaen ovat epäonnistuneet pelien jakelualustan tuomisessa 21 vuoden aikana Linuxille?2

Ei siitä ollut kyse vaan linuxin läpimurrosta. Tokihan Valvekaan siinä ei onnistu nolla-tulos Ubuntun kanssa.

”Miten Ubuntun softakeskus liittyy Steamin suunnitelmiin portata Steam client Linuxille ”

Siten että Steam ei tuo mitään uutta Ubuntuun, muuta kuin pari Valven peliä.

”Sonykin uskoi *nixiin sen verran, että valmisti oman FreeBSD-johdannaisen käyttöjärjestelmän konsoliinsa.”

Nyt oli kyse teidänkin mielestä Linuxista. Kysy Sonyltä miten heidän linux-serverit murrettiin.

”Muutkin köyhät lafkat, kuten Google, Facebook ja Twitter, uskovat jostain syystä Linuxin kantavaan voimaan palveluita tarjotessaan.”

Nämä on servereitä.

”Argumentointisi kuulostaa jo stereotyyppiseltä seksuaalivähemmistöjä pelkäävältä perussuomalaiselta, jos tyyliin on katsomista. :-)”

Ei kyllä täällä ensimmäisenä esitettiin tämän uutisen alla, että jotenkin liittyisi linuxin käyttöönottoon kun Windows 7 ei saa stereoskooppista tukea. Tuo jos mikä on tosi urpoa. :-)

”(kuten turhaakin turhempaa oleva levynehetys, koska rikkinäinen tiedostojärjestelmä)”

NTFS on maailman käytetyin tiedostojärjeslmä. Miten linux ratkaisee tiedostojärjestelmän pirstaloitumisongelman?

46.

@45

Mitä nämä suuryritykset edelleen ovat, jotka ovat epäonnistuneet Linuxin kanssa ja millä osa-alueella? Entä miten nämä kyseiset osa-alueet tarkkaanottaen liittyvät Valven porttaussuunnitelmiin? Miksi koko ajan yhdistät Steamin vain Ubuntuun, kun Valven pitkän tähtäimen tavoitteena on tehdä Steam clientista käytännössä distroriippumaton?

”Siten että Steam ei tuo mitään uutta Ubuntuun, muuta kuin pari Valven peliä. ”

Tässä sinulle kysymys: mitä Steam tuo Windowsille tai Macille? Jos se ei tuo kyseisille alustoille mitään, miksi Valve tekee vieläkin Steamilla rahaa?

”Nyt oli kyse teidänkin mielestä Linuxista. Kysy Sonyltä miten heidän linux-serverit murrettiin.”

Sanoin, että PlayStation 3:ssa pyörii FreeBSD-johdannainen. Mistä tiedät muuten, että Sonyn PSN pyörii Linux-servereillä? Entä miten ihmeessä käyttöjärjestelmä liittyy huonoon tietojärjestelmän suunnitteluun..?

”Nämä on servereitä.”

Eipä Linuxin palvelinasennuksella ja työpöytäasennuksella ole yleensä mitään muuta eroa kuin työpöytäympäristö ja valinnaiset softat. Samaa koodia siellä taustalla muutoin rullaa.

”NTFS on maailman käytetyin tiedostojärjeslmä. Miten linux ratkaisee tiedostojärjestelmän pirstaloitumisongelman?”

Mistä sait muuten tuollaisen tilaston ja päteekö se per kiintolevy, per käyttöjärjestelmä, per tietojärjestelmä tmv?

Fragmentaatiosta yms. varmaan osaat lukea itsekin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ext4
http://en.wikipedia.org/wiki/Btrfs

47.

@ 34. Ei todellakaan ole pienistä eroista kyse. DX9 oli jo varsin taipuisa joten sillä saa kyllä käytännössä hyvää jälkeä aikaiseksi myös, DX10/11 lisää kuitenkin kaikenlaista, suorituskykyparannuksia (vähemmän overheadia kuten Valvekin huomasi), parempi säikeistystuki, lisää ohjelmoitavuutta jne.

Konsoleilla nyt muutenkin on eri rajapinnat, ei DX9 ole mikään standardi paitsi vanhempien moottorien kanssa PC:llä.

@ 45. ”Ei kyllä täällä ensimmäisenä esitettiin tämän uutisen alla, että jotenkin liittyisi linuxin käyttöönottoon kun Windows 7 ei saa stereoskooppista tukea. Tuo jos mikä on tosi urpoa. :-)”

Samaa mieltä, ihan turha vetää Linuxia tähän. Nykyaikaiset tiedostojärjestelmät kuten ntfs/ext4/btrfs ei käytännössä fragmentoidu merkittävästi ellei levy uhkaa täyttyä, täyttyessä kaikki fragmentoituvat.

48.

Sanonpahan vaan, että näen kyllä pelien yleistymisen linuxilla tulevana murheenkryyninä. Sitten tulee ajuripelleilyä, paskaa pelikoodia, paskaa optimointia yms. Linuxin toimivuuden kannalta pelit kannattaisi pitää kaukana, koska sitten kun sekoitetaan pelien vaatimat kikkailut ajureihin niin alkaa homma taas menemään reisille.

Linuxin suosion takia tuo on toki hyvä uutinen, mutta toiminallisesta puolesta…huono. Toki aina voidaan sanoa, että käyttäjästähän tuo riippuu. Toki, mutta haluanko metsästää ajureita joista 80% on paskan pelikoodin korjausta ja pari korjausta voi vaikuttaa vähän muuhunkin kuin vain sen pelin visuaalisuuteen…

49.

@48 Öööh miten sait väännettyä lisäsisällön huonoksi asiaksi? Kun sisällön määrä kasvaa, alkaa kysyntä laadukkaammalle sisällölle myös kasvaa, ja koska tarjonta seuraa kysyntää, saadaan ajan kanssa laadukasta sisältöä myös tälle puolelle. En tiedä ainoatakaan tapausta, jossa uuden käyttöönottaminen olisi mennyt täysin kivuttomasti saatika, että mitään uutta olisi koskaan saatu ilman, että joku rohkeasti ottaa vastaan nämä synnytyskivut, joita uuden tekemiseen aina liittyy. Eipä se wintoosakaan aina ole ollut kovinkaan ”helppo” ajureidensa osalta… Aikanaan jouduin kokeilemaan näytönohjaimelle luokkaa puolenkymmentä eri ajuriversiota, että sain koneen vakaaksi. (Radeon 9800pro)

Itse näen näiden pelien tulemisen linuxille vain ja ainoastaan hyvänä asiana, sillä se laittaa painetta laitevalmistajille kehittää tehokkaampia ja vakaampia drivereita entistä nopeammin. Vaikeuksia todennäköisesti piisaa, mutta niitä pelkäävät voivat pysyä peleistä erossa ko alustalla, jos niitä pelkäävät.

Välistä tuntuu, että et ole nähnyt tietokonepelaamisen alkuvaiheita, koska tunnut pitävän itsestäänselvyytenä, että kukaan ei pelaisi mitään, jos kaikki ei toimi aina niinkuin oletus on.

50.

Asiaan:

Eiks tuo 3D ole jo pois muodista… Oli tai ei, mikkisofta omistajineen edelleen suorastaan vaatii kusetuksillaan kuluttajia lataamaan laittomat winkkarit. Onneksi kuluttajilla on vaihtoehtoja munapoliasemasta huolimatta.

Ja takaisin pois asiasta:

Persujen haukkuminen stereotyypeiksi on sitä kaikista stereotyyppisintä populismia.

Näkyvissa kommentit 1-50. Yhteensä 65 kommenttia.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.

Takaisin ylös