Muropaketti.com

Ensimmäinen kuvavuoto: NVIDIAn Kepler-GeForce (GK104)

2.3.2012

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Uutisoimme aiemmin tänään Muropaketissa Kepler-GeForce-huhuista, joiden mukaan TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettavaan GK104-grafiikkapiiriin perustuva GeForce GTX 600 -sarjan näytönohjain julkaistaisiin 23. maaliskuuta. Lisäksi nettiin oli vuotanut kuva näytönohjaimen piirilevysuunnittelusta ja päällekkäin ladotuista PCI Express -lisävirtaliittimistä.

Nyt kiinalaisen Chiphell-sivuston keskustelupalstalle on ilmestynyt kuva aiemmin uutisoituun piirilevysuunnitteluun perustuvasta näytönohjaimesta. Kuvassa näkyy paljaalla vihreän värisellä piirilevyllä lämpötahnalla peitetty grafiikkapiiri, sitä ympäröivät muistipiirit, kaksi SLI-liitintä, näyttöliittimet sekä 5+2-vaiheisen virransyötön komponentit. Oikeassa ylänurkassa näkyvät päällekkäiset PCI Express -lisävirtaliittimet.

GK104-grafiikkapiirin pinta-alaksi on arvioitu kuvan perusteella noin 340 neliömillimetriä. Vertailun vuoksi AMD:n Radeon HD 7970- ja 7950-näytönohjaimien Tahiti-grafiikkapiiri rakentuu 4,3 miljardista transistorista ja sen pinta-ala on 365 neliömillimetriä.

Kerro kommenteissa mielipiteesi, kykeneekö NVIDIA ensimmäisten vuotojen perusteella haastamaan AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimet kilpailussa markkinoiden suorituskykyisimmän yhden grafiikkapiirin tittelistä?

Chiphell, htwang: 7900 To Xiecai (Google Translate)

Sampsa Kurri

 
1.

Veikkaampa että virrankulutus on saatu hyviin lukemiin, mutta tehoissa jäädään hiukka HD 7970 taakse.

2.

näyttää ihan joltai samplekortilta

3.

Jos ko. layout on muutakin kuin engineer sample niin joko lämmöntuotto on hyvin kurissa tai luvassa uusi 480.

Olettaen, että takapelti kuvaa kortin korkeutta jäähyn kanssa&kaarevat viivat levyssä tuulettimen paikkaa. NVidian perinteinen radiaali + mitättömän pienet reiät takapellissä..?

4.

Ei herätä kauheena ajatuksia, miten tuosta pitäisi lukea sen suorituskyky? jarfin ja kumppanit varmaan osaavat mutta itseltäni puuttuu sellainen kyky. Mustat alueet ovat varmaan muistipiirejä ja litran mittoja.

5.

Oma veikkaukseni on että on HD7970:llaa 5-10% suorituskykyisempi mutta samalla myös haukkaa hitusen enemmän virtaa ja tuottaa vähän enemmän lämpöä. Hinnoiteltu varmaan samaan luokkaan kuin uusimmat ratukat tai sitten hitusen alle.

6.

Melko pieni ydin. Arvaan suorituskyvyn olevan GTX 580:n tasolla.

7.

Yhtä nopee / hidas +-10%. Jossain yksittäisessä jutussa voi olla parempi kuten double flotareissa tms evvk jutuissa :) Eiköhän se pyöritä sitä samaa DX11:sta kuin muutkin.

8.

Suorituskyvyn tietää sitten, kunhan muutama luotettava kolmas osapuoli testaa tuota ja saa samansuuntaiset tulokset.. Aikasemmat spekulaatiot ja ”varmat tiedot” ovat yhtä tyhjän kanssa.

Virrankulutuksen ja kellottuvuuden taas näkee, kunhan kaupasta saatavia (ei valmistajien todennäköisesti esivalitsemia) versioita testataan yleisesti.

9.

Koon puolesta ei tule kilpailemaan 7900 sarjan kanssa. Eikä usko muutenkaan riitä 256 bittisen muistiväylän riittävyyteen.

10.

Näyttää aika keskeneräiseltä kapistukselta. Ei ole edes puuruuveja.

11.

Minusta jo pelkästään tuo pieni ydin enteilee hyvää. Jos päämääränä olisi lyödä 7970 maksoi mitä maksoi niin meillä olisi fermin kokoinen jättiläinen kuvissa.

Toivottavasti siellä on vedetty henkeä iiihan rauhassa ja kortista tulee hyvä, toimiva, sopuhintainen paketti.

12.

Ei vissiin tule kilpailemaan HD7900 sarjaa vastaan, eiköhän tää ole se midend malli tyyliin GTX460/560 Ti?

13.

Eivät ole ainakaan pojat pihtailleet lämpötahnan annostelussa.

14.

Ainakin mun lähteiden mukaan 670ti ei tule kilpailemaan 7970 kortin kanssa. Kaikki viittaa siihen, että se nv:n kingi olisi tulossa myöhemmin, mutta kuka näistä varmaksi mitään tietää, ennen kuin on samplet omissa käsissä :)

15.

Pakkohan tuo on kellottaa kilpailemaan 7900-sarjaa vastaan, jos gk100/110 myöhästyy syksylle.

Kuten keplerithreadissa joskus aiemmin totesin, näinköhän näemme uudet lumet ennen gk100/110:iä, ja tuleneekohan se kilpailemaan itseasiassa vasta sea islandseja vastaan?

16.

@12 Tulee kilpailemaan toki mutta kyllä kyseessä on tosiaan 560ti:n korvaaja, tosin tulee luultavasti pitämään nvidian tehokkaimman kortin titteliä melko pitkään ennen kuin varsinainen lippulaiva tulee. Saas nähdä. Jahka nyt ensin saisivat tämänkään ulos.

17.

Melkoinen temppu olisi jos <225W näyttis 256-bit väylällä ja 2 Gt muistilla veisi 7970:ä suorituskyvyssä. Eiköhän tämä siihen GTX 580:n tilalle asettune, ja Nvidia voi hinnoitella sen selvästi paremmin kuin ison piirin 580:n.

18.

Nvidian tuntien niin en odota mitään ennen kuin tuote on kuluttajilla. Sitä ennen voi spekuloida vaikka mitä puolin ja toisin.

Itse odotan sitä hetkeä kun joku valmistajista tekee OIKEASTI harppauksen eteenpäin ja julkaisee tekniikan, joka vie ihan oikeasti 10-0 toisia. En todellakaan puhu mistään 10% tehonlisäyksistä vaan sellaisista, että painellaan aivan toiseen luokkaan. Mallia 200-300% ainakin. Uskon, että tuo olisi varmaan täysin mahdollista, mutta kaupallisesti ei järkevää (parempi lypsää hiljalteen…).

19.

Edit:

Ps. Eikö nämä toimittajien ”Kerro kommenteissa, mitä ajatuksia..” mene jo aika railakkaasti johdattelun puolella? En siis kritisoi millään tavalla, että herätetään keskustelua, mutta jotenkin tuo vähän särähti korvaan. Itse olen täysin keskustelun/kiistelyn yms. puolella, mutta jotenkin tuo tuntuu vähän turhan johdattelevalta tietynlaiseen keskusteluun (kenties yllytys tietynlaiseen kiistelyyn…). Kerro mielipiteesti vielä menisi….

20.

Lähinnä nyt tulee mieleen että jos tämä kuva on 670Ti kortista jossa jäähdytys vie 3 korttipaikkaa niin en edes halua nähdä mikä lekaharkko sitten on 680 koska kyseessä kuitenkin on, oletettavasti, referenssi kortti.

21.

@18 ei tule mitään läpimurtoa, myös seuraavat 5v virtaa menee niin vitusti.

22.

frissy, tarkoitus oli kyllä herätellä keskustelua siitä, minkälaisia ajetuksia lukijoille on tullut tulevista Kepler-GeForce-näytönohjaimista, nyt kun ensimmäiset konkreettiset vuodot on nähty. Viimeistä kappaletta kuitenkin hieman korjattu ”vähemmän johdattelevaksi”.

23.

Heitänpä tähän että ei pysty. AMD:llä on etumatka koska 22nm. NVidia voi saada ykköspaikan mutta virrankulutuksen kustantamana ja hirveällä kiukaalla varustettuna.

24.

pfffffffff nyt puhuin läpiä päähäni 22nm :D nevermind ^

25.

@20 toi kuvan korttihan on 2 korttipaikan paksuinen.

26.

Pelkästään takaritilän perusteella, veikkaisin pienempää virrankulutusta ja paljas core lupaa parannusta lämpötiloihin.

Ja aika varmasti tuo takaritilän muoto lisää vähän kortin äänekkyyttäkin jonkun verran.

27.

@25. lähinnä se 3 korttipaikkaa heitin tuon virtaliittimen takia. 6+ tyhjä+6??

28.

Koko on niin lähellä 79xx sarjalaista, joten luulisi lähelle samoja menevän. Jos kellottavat kovasti jo valmiiksi, niin oletusasetuksilla painelee ohikin. Jos kellotetaan niin sitten taitaisi kääntyä takaisin AMD:n puolelle. Sen verta ovat keskittyneet molemmat laskentatehon nostamiseen, jotta muut nopeudet lienevät lähellä toisiaan.
Ja näillä jos mennään, niin iso K on sitten taas tosi iso… ei ihme, että tässä vaiheessa ei ole niitä varaa vielä pistää tuotantoon.
Hintahan se tässä laitteessa sitten loppujen lopuksi kiinnostaa. Lähteävätkö samaan kelkkaan AMD:n kanssa ja hinnoittelevat kortin sillee sopivasti hieman yli wanhan 580:n?

29.

Eipä kai tuo suorituskykykuninkuus ole kiinni pelkästään tuon piirin arkkitehtuurista. Aika rohkeasti lähden väittämään, että kumpi hyvänsä valmistaja voisi saada aivan järjettömän suorituskykyetumatkan jos pelintekijät keskittyisivät tekemään pelin juuri tietylle lippulaivakortille ja tavoite olisi joku kunniakysymys koko alalle.

Nyt näyttäisi siltä, että tästäkin kortista on tulossa ikäänkuin uusi hieno pelikonsoli, jolla pelataan vanhoille pelikonsoleille tehtyjä pelejä. Paitsi, että pelikonsoleille tehdyt pelit yleensä toimivat ilman asennusta, kolmen eri ajurirevision ja korjauspaketin odottelua.

Kiinnostavaa olisikin, että mitä muuta näillä korteilla voisi tehdä kuin vaan pelata. Suorituskykyä on vaikka venäjälle lähettää, mutta ohjelmatukea saa odotella ja ihmetellä. Miksi näin?

30.

ei,kepler GK104,GK110 tai GK100 ei pysty haastamaan/voittamaan AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimia.


nvidia julkaisee kauan odotetun uuden 28nm uudella arkkitehtuurilla tehdyn ja kunnolla suunnitellun näykkärinsä maaliskuussa,mutta se ei voita AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimia.
nvidia julkaisee sen vain huvikseen,että sillä olisi edes jokin 28nm kilpailija amd:lle.


jooo,ne julkaisee gtx 580 turbon,joka on samanalinen kuin esim. amd hd 6970.


”K” linja

31.

Hieroin jäniksenkäpälää ja katsoin pikseleistä että tämä vie 580:a 85% testeissä, mutta jää isommissa resoluutioissa.

Kiinnostaa kyllä enemmän ne vähävirtaiset mallit, ja vihreälle puolelle voisi taas vaihdella takaisin.

32.

Veikkaisin että Nvidian malliston kolmas kortti lyö laudalta AMD:n lippulaivan.

33.

@32

Repesin tolle! Kolmas kortti? Hienoa!

Asiaan. Tässähän nyt odotellaan ja ihmetellään sitä suurta ”litran mittaa” mitä tuo Kepukka Kepler tarjoaa. Pahoin vaan pelkään että AMD:n poijjaat taitaa pettyä; ei ollut siitä kilpailijaksi isolle K:lle! Kepler on epik fail! kuten Fermikin oli. Rupellintehtaasta ei kummempaa taida tulla. Vaihdan GTX580:sen mihin tahansa AMD:n rupelimeen. Kiitos ja näkemiin…

34.

GTX670 odotellessa…

35.

@33
Emmä Fermiä edelleenkää sanois failiks, itellä kellotettu GTX470 ja pienen näyttöni resoluutiosta johtuen (1280x1024) pyörii kyllä peli kuin peli nupit kaakossa :)

Sanoin joo aikanaan Fermiä failiks mutta ite vasta tän käytettynä hommasin (oli vajaa pari vuotta HD4850 käytössä) ja tehoahan tässä on ainakin omaan käyttöön aivan perkeleesti :)

36.

Saisi tukea AMD:n tavoin useampaa näyttöä yhden piirin korteissa, ala-arvoista jos ei tämäkään vielä :-l

37.

Omaan käyttöön piisais aivan loistavasti tää nykyinen 8800GTS 512. Kun sais siitä vaan uuden version, joka ei söis juuri mitään sähköä ja olis äänetön. 28nm olis poikaa tän 65:n sijaan.

Ärsyttää, kun tämmösestä hyvästä kortista ei voi saada järkevämpää versiota. Kaikki uudet kortitkin on aina hirveitä helvetinkoneita. Sähkötöpseleitä tulee vaan lisää ja kuparia ja tuulettimia. Kuitenkin tällä samalla vanhalla luuskalla saa ihan hyvin pelattua kaikki uudet pelit vielä nykyäänkin… jos jaksaa vähän alkua pidemmälle. Portal 2 tuli pelattua monta kertaa läpi, mutta eipä oo muuta innostavaa näkyny. Portaliinkin sai laittaa asetukset tappiin ja 1920x1200 päälle. Ei polttele läheskään takavuosien malliin päivitellä konetta.

38.

@35 Lämmitystehoa?

39.

Hitto soikoon että jännittää että mitä sieltä on tulossa. Kiitoksia uutisesta.
Pian se nähdään. ARE YOU READY?!

Perseestä repäistyt mutuilut ja omat ns toiveet:
Tämähän siis vaikuttaa 560Ti kortin korvaajalta.
Tehoiltaan tulee olemaan hieman (5% +-2) 7950 korttia nopeampi.
Referenssi versioiden hinnat asettunee 280-330€ väliin ja paremmat DCII/Windforce/TFIII 330-400€.
Tehonkulutus crysis 2/karvarinkula 180/250w
^Kunpa olisi totta :P

40.

no ei tuollaisella korttileiskalla ainakaan virransyötön jäähdytystä saada parannettua… mitä ne tuolla reunassa tekee, ei se siili siellä kuitenkaan ole…
pitkältäkin se näyttää

41.

Gk104 on Gtx660 ja tehoiltaan hd7950:n kans tasoissa tai hieman alle ja vie vähemmän virtaa ja hintaa 300e.

42.

Eipä tuosta voi silmillä tiirailemalla muuta päätellä, kuin että virransyöttö GPU:lle taitaa olla sama kuin GTX 470:ssa + 1 vaihe lisää ja vram:lle on sama kuin GTX 580:ssa. On siis sen verran järeä, että pitäisi kestää vähän reilumpaa kellotteluakin.

Koska nopeudesta pakko spekuloida, edelleen veikkaisin tuon iskevän niin hinnaltaan kuin nopeudeltaan HD 7950 tasolle.

43.

20% HD7970:aa nopeampi ja kuluttaa 40% vähemmän virtaa. On myös 30% HD7970 (nykyinen hinta) halvempi

44.

@39 Sallinet pienet korjaukset toivomuksiisi.

Tämä kortti, mikä ikinä onkaan, kilpailee 78xx sarjan kanssa. Joskus kaukana tulevaisuudessa (kuulemma 2015) kun high-end malli saapuu haastamaan AMD:n tykkiä on AMD:lla jo uusi kortti laittaa ulos, joka taas tutustuttaa nVidian insinöörejä kilometritehtaalle.

45.

On kyllä aina yhtä hauskaa lukea näitä uutiskommentteja, missä varsinkin AMD:n fanboyt on aina kertomassa, kuinka kaikki mitä nvidia tekee on paskaa. :>

Jotenkin täällä uutispalstalla on aina semmonen kollektiivinen nvidia viha menossa. No pohjimmiltaanhan ihminen on laumaeläin, että ei tuo nyt ihan yllättävää ole varsinkaan nuorempien yksilöiden kohdalla. :)

46.

21. Niin juu totta…tosin ainahan tuo voidaan ohittaa ja käyttää muuta virtaa :) Pakkoko virran on tulla virtalähteen kautta ;)

47.

@45

Totta. Täällä on aina ollu viha jotain tiettyä tuotetta kohtaan: Apple, Nvidia, Asrock. Ja sitten on ollut sairasta fanittamista: AMD, Asus, Android, Windows.

No, ihan hauskaahan tämä on lukea kuinka nämä ihmiset tosissaan kyrpä ojossa väittelee että mikä on paras :D Sen takia tämä on hauskaa koska se on vain jotenkin niin säälittävää!

48.

@47

Ihan yhtä paljon täällä on niitä nvidia/intel/linux fanittajiakin. Jotkaaina tulevat huutelemaan kilpailijaa koskeviin uutisiin. Ei siitä vaan mihinkään pääse ;)

49.

@48
Totta….valitettavasti…

50.

Mutta faktahan on se, että ilman näitä litran mittoja ei myöskään olis hyvää viihdettä.

Näkyvissa kommentit 1-50. Yhteensä 79 kommenttia.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.

Takaisin ylös