GeForce Titanissa 6 Gt muistia?

gk110

NVIDIAn seuraavan high-end-näytönohjaimen julkaisu lähenee ja internetissä on alkanut kova spekulointi, mitä seuraavalta GeForcelta on lupa odottaa. Ruotsalainen SweClockers-sivusto on uutisoinut näytönohjaimesta ahkerasti ja kertonut jo aiemmin NVIDIAn nimeävän sen GeForce Titaniksi.

SweClockersin lähteiltään saamien uusimpien huhujen mukaan NVIDIA tulisi varustamaan helmikuun lopulla 899 dollarin suositushinnalla julkaistavan näytönohjaimensa kuudella gigatavulla GDDR5-muistia. Muistit sijoittuvat oletettavasti 384-bittisen muistiväylän jatkoksi.

GeForce Titanissa on käytössä GK110-grafiikkapiiri, johon perustuvan työasema- ja palvelinkäyttöön suunnatun Tesla K20 -tuoteperheen NVIDIA julkaisi jo marraskuussa. GK110:ssä on 15 SMX-moduulia ja se tarjoaa yhteensä 2880 CUDA-ydintä, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko NVIDIA käyttämään koko kapasiteettia. Tekstuuriyksiköitä on 240 kappaletta, L2-välimuistia 1,5 megatavua ja se kykenee 48 rasterioperaatioon kellojaksossa. Piiri rakentuu 7,1 miljardista transistorista.

SweClockers, Nvidia Geforce GTX Titan gets 6 GB memory (Google Translate)

Ville Suvanto

Kommentit