Google julkaisi Drive-palvelun

Uutisoimme helmikuussa Wall Street Journal -verkkojulkaisun tiedoista, joiden mukaan Google olisi valmistelemassa Drive-nimisen palvelun julkaisua. Kyseessä olisi nimensä mukaisesti palvelu, jonka myötä käyttäjät voisivat tallentaa tiedostoja pilveen ja noutaa niitä internetyhteydellä. Nyt Google on virallisesti julkaissut Driven.

Googlen Docs-palvelu toimii sisäänrakennettuna Drivessä, joten dokumentteja, taulukkoja ja esityksiä voi muokata reaaliajassa yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Tiedostojen tallentaminen onnistuu selaimen avulla PC- ja Mac-työpöytäkoneelta ja -kannettavalta sekä Android-pohjaiselta älypuhelimelta ja taulutietokoneelta. Tuki tulee laajentumaan lähiviikkojen aikana Applen iOS-käyttöjärjestelmällisiin laitteisiin. Tiedostojen hakeminen onnistuu hakusanoilla, tiedostotyypillä, omistajalla ja muun muassa viimeaikaisella käytöllä. Palvelu tunnistaa myös skannattujen dokumenttien tekstin OCR-tekstintunnistuksella.

Drive on paperilla hyvin pitkälle vastaavanlainen palvelu kuin esimerkiksi hyvin suosittu Dropbox ja Google tarjoaa ilmaiseksi käyttöön viisi gigatavua tallennustilaa. 2,49 tai 4,99 dollarin kuukausihinnalla lisätilaa on mahdollista hankkia 25 tai 100 gigatavua, ja oston yhteydessä käyttäjä saa 25 gigatavua lisätilaa Gmail-tililleen. Päivitysmahdollisuudet ulottuvat 16 teratavuun asti, jolloin kuukausihinta on 799,99 dollaria.

Google Finland Press Blog, Esittelyssä Google Drive

Google Drive

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.