Googlen perustaja: Windows kiduttaa käyttäjiään

Google julkisti Google I/O -konferenssissa kaksi ensimmäisenä markkinoille saapuvaa Chrome OS -käyttöjärjestelmää käyttävää kannettavaa tietokonetta, joiden toimitukset alkavat kesäkuun puolivälissä. Goolen toinen perustaja ja yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Sergey Brin on kehunut tapahtumassa Chrome OS:ää ja samalla laukonut kovasanaisesti Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmiä vastaan.

Brin aloitti puheensa myötämielisesti kehumalla, ettei Windowsissa ole mitään olennaisesti väärää ja, että Windows 7:ssä on loistavia tietoturvaominaisuuksia. Sen jälkeen alkoi kritiikki Windowsia kohtaa: “Microsoftin, kuten myös muiden valmistajien käyttöjärjestelmien monimutkainen hallinta kiduttaa käyttäjiä. Se kiduttaa kaikkia tässä huoneessa ja on pohjimmiltaan virheellinen malli. Chromebookit edustavat uutta mallia, joka ei kuormita itse tietokoneen hallintaa.”

Chrome OS:llä on kieltämättä hyvin erilainen lähestymistapa muihin käyttöjärjestelmiin verrattuna ja käytännössä kyseessä on Chrome-selain ja käyttäjien tekemät tallennukset tapahtuvat pilvessä. Muropaketti tutustui maaliskuussa Googlen Cr-48-nimiseen prototyyppikannettavaan sekä Chrome OS -käyttöjärjestelmään, ja totesi Chrome OS:ssä olevan mielenkiintoisia ominaisuuksia, mutta sen olevan loppupelissä kuitenkin aivan liian rajallinen.

DailyTech, Google Co-Founder: Microsoft Windows is “Really Torturing Users”

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.