HS.fi otti käyttöön maksumuurin – kierrettiin minuuteissa

Helsingin Sanomien verkkopalvelu HS.fi otti tänään käyttöön maksumuurin, jonka myötä sivustolta saa jatkossa lukea ilmaiseksi viisi uutista viikossa.
Rajattoman lukuoikeuden Helsingin Sanomien verkkopalvelun artikkeleihin viimeisen 7 päivän ajalta voi ostaa alkaen 9,90 euron kuukausihintaan.

Pelkällä mainosmyynnillä elävien internetsivustojen haasteena on käyttäjien mainokset estävän AdBlock-sovelluksen käyttö, joka rajoittaa toimintaa ja kehittymistä. Helsingin Sanomien tapauksessa maksumuurin tarkoituksena on mahdollistaa panostaminen kehitystyössään sisältöön ja journalistiseen laatuun. Jatkossa uusimpia uutisia verkossa päivittää ja laatii koko HS:n toimitus ja kaikki paperilehdessä julkaistut jutut ovat luettavissa verkon kautta.

Helsingin Sanomien maksumuuri on toteutettu ainakin aluksi teknisesti niin yksinkertaisesti, että sosiaalisessa mediassa alkoi välittömästi levitä ohjeita, kuinka viiden uutisen lukemisen jälkeen maksumuuri on mahdollista kiertää ja nollata. Uutisten ja artikkeleiden sisältö ladataan käyttäjän selaimessa aina, vaikka viisi ilmaista uutista olisi jo luettu ja piilotetaan CSS-tyylisäännöillä. Esto on mahdollista kiertää esimerkiksi Javascript-funktioilla muuttamalla CSS-tyylisääntöjä tai nollaamalla evästeen.

HS.fi, HS uudistui verkossa: Viikossa saa lukea maksutta viisi juttua

Suomalaisia uutisotsikoita keräävä ja listaava Ampparit.com reagoi Helsingin Sanomien maksumuuriin poistamalla linkit HS.fi-palvelun uutisiin oletustarjonnastaan kokonaan pois. Samalla myös aikaisemmin tänä vuonna maksumuurin taakse siirtyneen Kauppalehden sivut kokivat saman kohtalon. Molempien sivustojen uutislinkit saa edelleen näkyviin Amppareissa personoinnin kautta.

Ampparit.com, Sisällöt maksumuurin takana – HS.fi ja KL.fi

Keskustele ja kerro kommenteissa oma mielipiteesi maksumuurista.

Sampsa Kurri

Kommentit

Kommentointi on suljettu.