Muropaketti.com

Intel korjasi NUC-tietokoneiden lämpöongelman

30.1.2013

The Tech Report -sivusto havaitsi marraskuussa Intelin NUC-tietokoneella kaatumisongelman, kun sillä siirrettiin WLAN:n avulla suuria datamääriä verkossa. Ongelma korjaantui, kun NUC:sta irrotettiin kuori tai kun BIOS:sta asetettiin tuuletin pyörimään 100 prosentin kierrosnopeudella. Käytännössä NUC kärsi lämpöongelmasta ja sivuston mukaan SSD-asema lämmittää rasituksessa liikaa sen alapuolelle sijoitettua WLAN-korttia. Intel vahvisti havainneensa omissa testeissä samaisen ongelman.

Nyt The Tech Report -sivuston Scott Wasson on testannut NUC:n uudempaa versiota uudella BIOS-versiolla, joka pitää tuulettimen kierrosnopeuden minimissään 30 prosentissa. Se on hieman enemmän kuin aiemmalla BIOS-versiolla, minkä myötä NUC on samalla äänekkäämpi, mutta Wassonin raportin mukaan NUC on edelleen erittäin hiljainen.

Sivuston testeissä kaatumisongelmista oli päästy eroon, mutta tuulettimen kierrosnopeuden säädön ohella NUC:iin on tehty toinenkin muutos. The Tech Reportin testeissä käyttämässä NUC:ssa oli käytössä 525-SSD:n esituotantoversio. Virallisissa 525-SSD-asemissa on korjattu aseman throttlausmekanismia, minkä myötä ylikuumeneminen hidastaa aseman toimintaa, muttei lukitse sitä kokonaan.

The Tech Report, Intel tackles NUC heat issues with fan speed tweak, SSD fix

Muropaketti, Intel Next Unit of Computing

Ville Suvanto

 

Kommentit

Takaisin ylös