Muropaketti.com

Intel tähtää kohti pienikokoisia tietokoneita

30.4.2012

Intel on esitellyt Lontoossa järjestetyssä tapahtumassa uutta Next Unit of Computing- eli lyhyemmin NUC-kokoluokan tietokonetta. Tarkoituksena on pönkittää erittäin pienikokoisten tietokoneiden julkaisua ja kyseisissä laitteissa emolevyllä on kokoa 100x100 millimetriä. ExtremeTech-sivusto on julkaissut sivuillaan kuvia ja tietoa Intelin esittelemästä NUC-tietokoneesta.

Intel on listannut NUC-tietokoneesta löytyväksi mobiilikäyttöön suunnattu Sandy Bridge -koodinimellinen Core i5- tai Core i3 -tuoteperheen prosessorin, jossa on integroitu grafiikkaohjain, kaksi SO-DIMM-muistikampapaikkaa sekä Mini PCI Express -liitinpaikka. Laitteesta löytyvät myös HDMI-, USB 3.0- ja Thunderbolt-liittimet.

Intel uskoo ensimmäisten NUC-tietokoneiden saapuvan markkinoille kuluvan vuoden toisella puoliskolla ja markkinoilla tullaan varmasti näkemään myös Ivy Bridgeen perustuvilla mobiiliprosessoreilla varustettuja malleja.

ExtremeTech, Watch out, Raspberry Pi: Intel unveils ultra-small Next Unit of Computing PC

Ville Suvanto

 
1.

Ei lähiverkkoliitäntää? Tuosta saisi aika hyvän media/torrent koneen nurkkaan, jos saisi vielä passiivisesti jäähtymään :)

2.

Mahtuu kivasti telkkarin taakse :)

3.

Oisko nuo ruuvinreijät suoraan VESA 100-sopivia? :)

4.

VESA 75, jos yleensäkkään on sitä varten…

5.

Tiivistä tavaraa. Aika tavalla nakuversio läppäristä ilman kuoria ja muita puitteita… Eli ei sinällään kauhian innovatiivista. Mutta kyllä tuosta HTPC pohjan saa helposti!

6.

Oikeen hyvä jos yleistyy. Pico-itx luokassa tarjonta on melko suppeaa. Tää on kyllä pari senttiä kookkaampi mutta kuitenkin.

7.

Hei jätkät ostin uuden koneen, mut mä hukkasin sen tulkaa auttaan etsiin (krunch) jaa ei mitn löyty jo

8.

Mielenkiintoista, intel aikoo siis tarjota halvempia vaihtoehtoja applen mac-mineille. Hyvä niin, koska samaa rautaa molemmat käyttää.

9.

SATA liitin tuohon ja verkkokortti, niin alkaa olla käyttökelpoisempi.

10.

Sitten laitetaan siihen nopein i7 mitä löytyy, passiivisen, 4 kiloa painavan jäähyn kanssa, ja jos emolevyssä olisi ollut normaali PCI-E, niin laitetaan vielä 3 korttipaikkaa vievä GTX 690 siihen. Ei ole enää niin pieni?

No vitsi vitsi. Kai tuo on tarkoitettu enemmänkin HTPC-, serveri- ja toimistokäyttöön, vaikka näytön taakse kiinnitettynä. Tai ehkä jopa sisälle?

Sitten joku keksii laittaa noita 10 kappaletta FullATX-kopan sisälle ja tekee niistä renderöintifarmin tai keskuslanikoneen. ”Ei siun tartte tuoda konettas tänne laneille, tuo vain näppis, hiiri ja kuulokkeet”.

11.

hauskaa ja hyvää vappua kaikille!

:)

12.

@10
Itselläni ollut jo pari vuotta mini-itx-emo, valmisvesijäähy prossulle ja 2 korttipaikkaa vievä näyttis, et ei nyt mikään vitsi ollut tuo heittosi ;) Vielä kun virtalähteen vaihtaisi picopsu-tyyliseksi, mutta ei ihan irtoa ~300W niistä vielä joten odotellaan osien tehonkulutuksen laskua…

13.

Perfect LED Digital päivämäärä Lady Men Watch 9,99 dollaria! Hienoa! http://toq6.gu.ma/

14.

On ollutkin harkinnassa tuollaisen pienen, äänettömän ja vähän virtaa kuluttavan koneen heittäminen jonnekin näytön tai telkkarin taakse VESA-kiinnityksellä. Voisi pitää siellä 24/7 päällä hoitamassa serverin virkaa ja vähän muutakin.

15.

Ei toki käy VESA 100:aan suoraan jos koko kortin leveys on 100mm (VESA mitataan ruuvien keskipisteistä). Piirilevyjen asentaminen paljaana paikalleen on muutenkin vähän hazardia. :)

Tämän jutun kommentointi on suljettu.

Takaisin ylös