Intel viivyttää Ivy Bridge -prosessoreiden toimituksia?

ibNykyisten tietojen mukaan Intelin on määrä julkaista Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit 8. huhtikuuta, mutta DigiTimesin kuulemien huhujen mukaan prosessorijätti olisi tiedottanut useita yhteistyökumppaneitaan prosessoreiden massatoimitusten siirtämisestä lähemmäs kesää. DigiTimes uutisoi prosessoreiden toimitusten alkavan huhtikuun alussa pienissä erissä, mutta toimitukset käynnistyvät täydellä teholla vasta kesäkuussa.

Useilla suurilla kannettavien tietokoneiden valmistajille on talouden heikosta tilanteesta johtuen vaikeuksia saada varastonsa tyhjiksi Sandy Bridge -prosessoreista, joten Ivy Bridge -prosessoreiden massatoimitusten lykkäämisellä pyritään minimoimaan valmistajille kohdistuvia taloudellisia tappioita. Valmistajat itse uskovat vuoden 2012 kolmen ensimmäisen neljänneksen olevan synkkää aikaa kannettavien osalta ja markkinoiden piristyvän vasta viimeisellä neljänneksellä, kun Windows 8 -käyttöjärjestelmä on julkaistu ja Ivy Bridge -prosessorilla varustettujen kannettavien myynti alkaa kunnolla.

Ivy Bridge -prosessorit valmistetaan 22 nanometrin prosessilla ja niissä on käytössä uudenlainen Tri-Gate-transistoriteknologia. Prosessorit asentuvat nykyiseen LGA 1155 -kantaan ja prosessoriytimien kanssa samaan piisiruun on integroitu grafiikkaohjain, jonka suorituskykyä on parannettu Intelin mukaan reilusti.

DigiTimes, Intel to postpone mass shipments of Ivy Bridge processors

Ville Suvanto

Kommentit

Kommentointi on suljettu.